AMD Desna Z-01, Οι πρώτοι της επεξεργαστές για Tablets

Με την κωδική ονομασία Desna θα ξεκινήσει την πορεία της στο χώρο των tablets η AMD και ο πρώτος διπύρηνος επεξεργαστής ικανός να τρέχει Windows αλλά και Android θα ενσωματώνεται στο 10ιντσο μοντέλο MSI Winpad 100W (Windows 7). Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο AMD Desna Z-01 είναι σήμερα ο πιο γρήγορος διπύρηνος επεξεργαστής για tablets.

, AMD Desna Z-01, Οι πρώτοι της επεξεργαστές για Tablets

, AMD Desna Z-01, Οι πρώτοι της επεξεργαστές για Tablets

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanasis

Οπως στους Η/Υ και στα tablet η διαμαχη στους επεξεργαστες θα εχει κυριους αντιπαλους την intel και την amd οι αλλες εταιριες δεν κατεχουν ακομα την καταλληλη τεχνογνωσια ωστε να δημιουργησουν κατι πολυ καλυτερο απο αυτες…

Dimitris N.

AMD,Intel,NVidia κ.α..Ολοι πλεον βγαζουν διπυρηνους,τετραπυρηνους,πολυπυρηνους ενω τα tablets που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη στην αγορα(με αυτα τα χαρακτηριστικα) μετριουνται στα δακτυλα των χεριων και τα περισσοτερα απο αυτα βρισκονται σε ελλειψη και σε τιμες υπερβολικα υψηλες για τους περισσοτερους καταναλωτες..

Silender

Thanasis: Μέχρι τώρα η Intel δεν έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο σε tablet από SoC λύση.

Dimitris N.: Δε νομίζω 500-600€ να είναι πολλά για tablet όταν υπάρχουν κινητά που κοστίζουν 100€ ή και 200€ περισσότερο και τις περισσότερες φορές με υποδεέστερο hardware, βέβαια όπως το δεί κανείς…

Γιώργος

Θεωρώ ότι 500 και 600 ευρώ είναι πολλά χρήματα για ένα tablet που τώρα είναι 2πύρινο και σε ένα χρόνο από τώρα θα είναι πολύ πίσω καθώς παρουσιάζονται συνεχώς νέοι πολυπύρινοι επεξεργαστές.Βέβαια έτσι είναι με την τεχνολογία , οι αριθμοί συνεχώς ανεβαίνουν στην ταχύτητα , δύναμη κτλ.Αυτό που συμβαίνει με τα tablets είναι μόδα.Έτσι έγινε και με τα netbooks πριν 3 χρόνια και τώρα οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ καθώς δεν τα προτειμά ο κόσμος και ούτε πολλά νέα μοντέλα κατασκευάζονται.

Dimitris N.

@silender:Δεν ηθελα να επικεντρωθω στις τιμες των tablet. Το εγραψα εχοντας υπ’οψην το motorola xoom ,ισως το galaxy tab 10,1 και το flyer.Ουτε θελω να κανω συγκριση τιμων tablet-smartphone γιατι οπως λες και συ(και συμφωνω απολυτα)ειναι τελειως υποκειμενικο το ποσο ακριβη/φθηνη θεωρειται μια συσκευη για αυτα που προσφερει. Απλα ηθελα να τονισω την τραγικη ειρωνια.. Υπαρχουν τοσοι κατασκευαστες επεξεργαστων και ομως οχι τοσες επιλογες στην αγορα. Η τουλαχιστον στην ελληνικη..

Silender

Yup

Όπως το είπες… “στην ελληνικη αγορά”

🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.