Android Honeycomb, Ανύπαρκτη παρουσία στα στατιστικά της Google

Όπως συνηθίζει η Google να μας ενημερώνει κατά διαστήματα για τις διάφορες εκδόσεις του Android δημοσίευσε μετά από δυο μήνες περίπου την κατάσταση ως έχει σήμερα, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά που λαμβάνει από το Android Market. Η κατάσταση λίγο έως πολύ αναμενόμενη με το Android 3.0 Honeycomb να ψάχνει tablet για να κυκλοφορήσει…

, Android Honeycomb, Ανύπαρκτη παρουσία στα στατιστικά της Google

Σημαντική μείωση των εκδόσεων Android 1.5 και 1.6 από 7,8% στο 5,3%, θετικό γιατί είναι αρκετά παλιές και “περιορισμένες” εκδόσεις σε σχέση με τις καινούργιες εκδόσεις Android 2.2 και έπειτα. Οι παλιές εκδόσεις δυσκολεύουν τους developers σε αρκετά σημεία και δεν θεωρούνται λειτουργικές και εύχρηστες στους ίδιους τους χρήστες.

Πολύ μικρή αύξηση παρατηρείται στις εκδόσεις Android 2.1 και 2.2 που καταλαμβάνουν το 90,4% πλέον σε σύγκριση με το 90,3% που καταλάμβαναν την προηγούμενη φορά. O λόγος για την μικρή αύξηση είναι η ευχάριστη μείωση της έκδοσης 2.1 από 29% στο 24.5% και η αύξηση της έκδοσης 2.2 από το 61,3% στο 65.9%.

Αύξηση παρατηρείται επίσης στις εκδόσεις Android 2.3 και 2.3.3 από το 1,7% στο 4% αρκετά μικρή διαφορά μετά από περίπου πέντε μήνες κυκλοφορίας της έκδοσης 2.3 στο Samsung Nexus S.

Εντύπωση κάνει η ανύπαρκτη σχεδόν παρουσία της έκδοσης Android 3.0 Honeycomb, της ειδικά διαμορφωμένης έκδοσης για tablets αφού αυξήθηκε μόνο 0,1% φτάνοντας το 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη φορά που κατείχε το 0,2%. Πράγμα δυσάρεστο για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές καθώς όταν δεν υπάρχει ζήτηση δεν θα αναπτυχθούν και εφαρμογές από τους developers σύντομα.

Ελπίζουμε ως την επόμενη φορά που θα μας ενημερώσει η Google για την κατάσταση στο Android να έχουν καταργηθεί εντελώς οι εκδόσεις 1.5-1.6 και να αυξηθεί αρκετά η έκδοση 3.0 για tablets γιατί λογικά ως τότε θα έχει εμφανιστεί και η έκδοση Ice Cream Sandwich και αυτό δεν θα συμβάλει καθόλου στην μείωση του fragmentation που όλοι θέλουμε.

Όμως μόνο του ένα Motorola Xoom μπορεί να φέρει την Άνοιξη στο Android Honeycomb; Όσο καθυστερούν να κυκλοφορήσουν περισσότερα tablets με Android Honeycomb, τόσο τα νούμερά του θα παραμένουν χαμηλά έως “ανύπαρκτα”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Παιδιά ποια είναι η πηγή του άρθρου αυτού; Θα μου ήταν πολύ βοηθητική αν μπορούσα να την έχω.

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Giorgos

Ας μην κάνουν τόσο καλά smartphones για να παίρνουν οι άνθρωποι τα tablets.

nimAR

Αναμενόμενο αφού δεν βάζουν honeycomb στα smartphones

Sotiris

Το Honeycomb για να μπει σε κινητα θετει ως βασικη προυποθεση το μεγεθος της
οθωνης να ειναι 4+ ιντσες ουτως ωστε να εχει την ευχερεια ο χρηστης
να βλεπει πιο καθαρα την εκδοση αυτη που ξεκινησε προτιστως για ταμπλετες.
Ενα απο τα κινητα που θα παρει την εκδοση αυτη (3.0) θα ειναι το SEArc.

DarkPain

@Γιωργο εδω ειναι η πηγη των στατιστικων https://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html

sammy

το 2.3 θα ανέβει λογικά μετά την κυκλοφορία του SGSII…

Γιώργος

Ευχαριστώ για την πηγή =)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.