Οι περισσότεροι κάτοχοι Android smartphones αγοράζουν iPad

Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία Canaccord Genuity στην αγορά της Αμερικής, οι κάτοχοι Android smartphones όταν έιναι να αγοράσουν tablet προτιμούν το iPad και όχι τα μοντέλα Android όπως ίσως θα περιμέναμε. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι και το 2012 το iPad αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά των tablets.

, Οι περισσότεροι κάτοχοι Android smartphones αγοράζουν iPad

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
angelos

To περίεργο θα ήταν να μην κυριαρχίσει.

giwrgos_petra

αναμενωμενο

sdaoulas

λογικο. σου λεει ο αλλος. Εχω android, ας δω πως ειναι, πως δουλευει και το iOS.

mihalis13

Το γέλιο είναι 2 φίλοι μου που έχουν Iphone έχουν android tablets οπότε μάλλον ισχύει η άποψη του sdaoulas

tp

Συμφωνω απολυτα με τους 2 προλαλησοντες.
Ειναι λογικο να θελει καποιος και τις 2 πλατφορμες.
Εκτος αυτου, το ipad ειναι πιο value for money απ οτι το iphone… οποτε η λογικη λεει android phone + ipad.
(Πριν αρχισετε να με βριζετε θελω να κανετε σιγκρισεις τιμων ολων των συσκευων και στις 2 κατηγοριες καθως και που βρισκετε ο ανταγωνισμος σε σχεση με την apple και στις 2 κατηγοριες)

Kostask

Συμφωνώ με τον “tp”
Έχω Desire και πείρα iPad και έχω βολευτεί πολλή.
Η τιμή του iPad στα (επώνυμα) tablet είναι μέσα στον ανταγωνισμό στα smartphone το iPhone ξεφεύγει κατά πολύ.

Sotos73

Το είχα πει πριν καιρό παιδια στα κινητά android και στα tablets iOS !!!!!

Giorgos

Εγώ έχω το Desire HD. Λοιπόν, γιατί να πάρω tablet android αφού έχω android. Γι’ αυτό αν ήταν να πάρω κάποιο tablet θα έπαιρνα Ipad2.

Βαγγελης

Το asus eee slate κανει 900 κατι ευρω με core i5,4gb ddr3,64gb ssd,windows 7,αναβαθμισιμα σε κανονικα windows 8 και οχι mobile,ips capacitive screen,electric pen writer τι κατωτερο εχει απο το ipad 3g 64 gb που κοστιζει 900 ευρω;αν ψαχνεστε σε πλατφορμες τοτε μονο αυτο ή εστω ενα επερχομενο τετραπυρηνο tab ειναι αγορα που θα αξιζει για χρονια.

Δημήτρης

Η άποψή μου είναι ότι κάποιος σε ένα tablet ζητάει 3 πράγματα … Φορητότητα, Σταθερότητα λειτουργικού και εφαρμογές … Το IPAD καλύπτει στο 100% και τους 3ς τομείς σε ανταγωνιστική τιμή.

Σε ένα Smartphone – το οποίο έχει συνήθως χρόνο ζωής 6 με 12 μήνες – συνήθως οι καταναλωτές αναζητούν 3 πράγματα Αυτονομία μπαταρίας, καλά χαρακτηριστικά (καμερα, gps, οθόνη, ήχο), χαμηλή τιμή. Εκεί τα Android Phones υπερέχουν κατά πολύ του IPHONE κυρίως λόγω αυτονομίας, χαμηλής τιμής αλλά και χαρακτηριστικών (ορισμένα Android).

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν για κινητό Android αφού τους καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες κινητού και για Tablet ένα IPAD αφού τους καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες ενός υπολογιστή TABLET.

Προσωπικά επειδή έχω Android smartphone (Defy , Arc) και IPAD 2 έτσι ακριβώς σκέφτηκα. Το IPHONE όσο το έχω δουλέψει δν με βολεύει τόσο πολύ για τηλέφωνο αντίθετα με το Android. Επίσης το XOOM που το έχω δουλέψει σε φίλο μου το θεωρώ κατώτετο από το IPAD κυρίως λόγω έλλειψης εφαρμογών και σταθερότητας (κάποιες εφαρμογές crashroun χωρίς λόγο απ ότι μου έχει πει κι ο φίλος μου που το έχει).

Πρέπει να περάσουν 8-12 μήνες ακόμα για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα Android Tablet .

Nikos14

Εχω samsung galaxy s ii και το προηγουμενο μοντελο κινητου ηταν ν8 και galaxy s. Απο ταμπλετ πηρα ipad και μπορω ν; πω οτι ειναι η καλυτερη αγορα που ειχα κανει χρονια τωρα. η πληθωρα και η ευελιξια των εφαρμογων (με δυνατοτητες και ποιοτητα) δεν μπορουν να ξεπεραστουν. θα θελαμε ολοι φυσικα να αναγνωριζει εξωτερικες μοναδες δισκου η καρτες μνημης .. η ακομα η μεταφορα δεδομενων να ηταν πιο ευκολη και γρηγορη… αλλα τ μονο σιγουρο οτι τα λεφτα του τα αξιζει με τ παραπανω

Stelios

Και εγώ έτσι σκέφτομαι, έχω το desire s για αndroid, να μην πάρω ένα i pad 2 για tablet?!

Κώστας

Εγώ έχω το desire και φυσικά επέλεξα να πάρω ipad 2!!!

Petros xalkida

Λογικό το βρίσκω αφού οι τιμές των Android Tabs είναι υπερβολικές!!!
Βγάζουν τα ματάκια τους μόνες τους οι εταιρίες!!1

Αργυρης

Πιθανον θα ειναι και η τελευταια χρονια που κυριαρχει.Η αντeπιθεση του android ειναι σε εξελιξη.

Elvis 71

Παιδιά και εγώ έχω το samsung galaxy s2 και το iPad 2 και η δυο συσκευές πιστεύω οτι είναι οι καλύτερες στην κατηγορία τους!!!!!!

kostis

Δεν μπορω να καταλαβω πως σας βολευει κατι το οποιο εχει 4/3 καδρο και χανει αρκετα σε βιντεο και σερφαρισμα. Αν επαιρνα ταμπλετα παλι σε android θα πηγαινα και συγκεκριμενα στο transformer. Επειδη ειμαστε εν αναμονη του tegra 3 ομως θα περιμενω λιγο….

ted

και εγω αυτο εχω κανει. εχω παρει xperia x10 πρι κανα χρονο και τωρα αγορασα apple ipad 2 64gb

μιχλης

Μια ερωτηση εχω: Αν ειχες να επιλεξεις μεταξυ motorola xoom & ipad 2 16 τι θα διαλεγες?

Σάκης

Για να δουμε μολις βγει το galaxy tab 7 με 7″ super amoled και αλλα…..

Kostas

Το σκέφτηκα κι εγώ το “να δοκιμάσω και το iOS” όταν κοιτούσα για tablet αλλά τελικά κατέληξα στο Xoom (με ICS πλέον). Το θετικό πέρα από αυτά που πιστεύει ο καθένας για το ποιο είναι το καλύτερο tablet είναι ότι δεν αγοράζεις 2 φορές τα apps σου.
Αν έπρεπε να αποφασίσω ξανά τι θα αγόραζα, άντε να το γυρνούσα σε ASUS Transformer. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω αυτή τη στιγμή στο Xoom είναι το βάρος του (το πάχος δε με ενοχλεί τόσο, αλλά ναι είναι και πιο χοντρό από iPad). Κολλήματα και crashαρίσματα έχω να δω από την 3.0 την επίσημη και λιγότερα στην 3.1. Από την 3.2 επίσημη και Team EOS ICS τα κολλήματα σταμάτησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.