Apple, Κερδίζει το δικαστήριο από τη Samsung για απαγόρευση κυκλοφορίας του Galaxy Tab 7.7 στην Ευρώπη

Καθώς ο πόλεμος των πατεντών αναμένεται να συνεχίσει σκληρός μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών, η Apple ακούει με χαρά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που τη δικαιώνει, με αποτέλεσμα το Samsung Galaxy Tab 7.7 να μην επιτρέπεται να πωλείται σε όλη την Ευρώπη.

Η κατηγορία ήταν ότι η Samsung είχε κλέψει τις σχεδιαστικές ιδέες της Apple προκειμένου να ξεκινήσει να αναπτύσσει την δική της ταμπλέτα, από το έτος… 2004. Ναι, αλήθεια λέμε! Το ζήτημα που εγείρεται είναι αν μπορεί κανείς να μιλά για σχεδιαστική κλοπή στις ταμπλέτες που έχουν εξαιρετικά απλό design (δεν θα μπορούσαν και διαφορετικά άλλωστε σε τέτοια μεγέθη). Αυτό τονίζει και η Samsung στο σχολιασμό της δικαστικής απόφασης.

, Apple, Κερδίζει το δικαστήριο από τη Samsung για απαγόρευση κυκλοφορίας του Galaxy Tab 7.7 στην Ευρώπη

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

θέλει να μας πει δηλαδή η SAMY ότι δεν θα μπορούσε να βγάλει στρογγυλά TABLETS για να μην κλέψει την πατέντα τις μοναδικής Apple ???

A,ρε apple με τις πατέντες σου..

azriel84

Όχι, θέλει να μας πει πως η Samsung θα μπορούσε να βγάλει tablet που να μην ήταν καθαρό copy paste του σχεδιασμού του iPad. Δεν είδα την Apple να μηνύει την Amazon για το Kindle που μοσχοπούλησε ή την Asus για τα Transformer ή την Google για το Nexus 7…oh wait! Μα κανένα απ’αυτά δεν θύμιζε iPad, όχι σε γενικό σχεδιασμό αλλά σε ειδικό! Και όλα μοσχοπούλησαν, για να μη λέμε πως η Apple βαράει μόνο τους βασικούς ανταγωνιστές της…

Panos7GR

Μα θα μας τρελάνουν;;; Είπαμε από την στιγμή που η σούπερ πρωτοποριακή εταιρία Apple έβγαλε tablet σε σχήμα ορθογώνιο με στρογγυλεμενες γωνίες πάτε όλοι οι ανίδεοι και αντιγράφετε το iPad για να μας το παίξετε;;; Έλεος! Γεμίσαμε αντιγραφές και κινεζιες… Καιρός για λίγο ξεσκαρτάρισμα! Σκεφτείτε κάτι πιο πρωτοποριακό… Τόσα γεωμετρικά σχήματα υπάρχουν! Θα μπορούσε να είναι το Galaxy Tab 7.7 με σχήμα παλαλληλογραμμου, τραπέζιου, ρομβου κτλ. Άμαν αυτές οι αντιγραφές!!! 😛 😛 😛

Χαχαχαχαχα γαμάτη είδηση! Μου έφτιαξε την διάθεση.

Kostas

θλιβομαι οταν βλεπω μια τοσο μεγαλη εταιρια οπως ειναι η apple, να υποβαλλει μηνυσεις για τετοιους λογους….πρεπει καποια στιγμη να ξεπερασει το κομπλεξ της και να καταλαβει πως ο πλανητης γη δεν της ανηκει….ειμαι κατοχος ενος samsung galaxy s3 και ενος iphone 4….θα το πουλησω το iphone διοτι δεν μου αρεσει τα λεφτα μου να πηγαινουν σε εταιριες που ακολουθουν τετοιες πρακτικες….αν το εχετε παρακολουθησει απο την αρχη,μονο τη samsung κυνηγαει η apple…αντι να προσπαθησει να βγαλει ακομα καλυτερο iphone και να την νικησει στο γηπεδο,προσπαθει με δολιους τροπους….τελικα εισαι πολυ μικρη εταιρια ρε apple

azriel84

@Panos7GR

Παραλληλόγραμμο και το Kindle αλλά καμία σχέση με iPad. Παραλληλόγραμμο και το επικό Transformer Prime (ίσως και πιο όμορφο) αλλά επίσης διαφορετικό απ’το iPad. To ίδιο και το Nexus, κανένας αγοραστής δεν θα το μπερδέψει με τo iPad. Αυτοί δηλαδή μαλάκες ήταν που κάθισαν, σχεδίασαν κάτι διαφορετικό και η Apple δεν μπορεί να τους αγγίξει; Μαλάκες μάλλον ήταν, τζάμπα λεφτά ξόδεψαν σε κάτι που λέγεται industrial design…

Στην τελική, φτιάξε μια Mercedes, βγάλε το αστεράκι μπροστά και αντικατέστησέ το με τον ρόμβο και βάφτισέ το Renault, σιγά τα ωά.

azriel84

@Kostas

Μόνο τη Samsung κυνηγάει, γιατί μόνο η Samsung αντιγράφει τόσο εξόφθαλμα τουλάχιστον μέχρι και το S II. Θες απόδειξη; Είδες καμιά μήνυση για το SIII σου; Θυμίζει το SIII σχεδιαστικά κάποιο iPhone; Τουναντίον, είναι ίσως και πιο όμορφο με τις καμπύλες του. Αλλά έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια και 2 μοντέλα Galaxy S για να κάνει η Samsung αυτό που έπρεπε να κάνει απ’την αρχή.

manos
spyros

azriel84 +1 αυτο προσπαθω να πω σε μερικουσ αλλα δεν το καταλαβαινουν,το δικαστηριο ομως το καταλαβαινει.

Kostas

azriel84

αν ειχες διαβασει μια ανακοινωση της samsung λιγο πριν βγει το S3, το ειχαν ονομασει κινητο των δικηγορων….εννοουσαν πως ειχε ασχοληθει ολο το δικηγορικο τμημα της εταιριας για να μην “πεσουν” πανω σε καμια πατεντα της apple….οπως και ναχει το θεμα,επειδη μιλαω σαν τελικος καταναλωτης,οι τελικοι χαμενοι απο αυτην την υποθεση ειμαστε εμεις…
θα μπορουσε η apple να ακολουθησει την πολιτικη της ms που παιρνει ενα ποσο για καθε κινητο…. τα μονοπωλια ποτε δεν ειναι καλα….

Kostas

spyros

αν μιλας σαν εργαζομενος της apple,τοτε εχεις δικιο….αν μιλας σαν τελικος καταναλωτης,τοτε χανεις απο ολη την υποθεση

EliasKir

Τοσο που εχει τραβηξει αυτη η (γελοια) ιστορια, αν ημουν Samsung, θα αγοραζα την Motorola και την Nokia (μαζι και τις πατεντες τους εννοειται) μονο και μονο για να δω τι κινητο θα εφτιαχνε τοτε η Apple.

azriel84

H Apple θεωρεί, σε αντίθεση με την MS που κάθεται και εισπράττει, πως ο ανταγωνισμός έρχεται όταν ο άλλος κάνει κάτι διαφορετικό από εσένα. Έχει άδικο; Αλλιώς, όλα τα αμάξια ας έμοιαζαν με Ferrari, απλά θα άλλαζε η μηχανή και τα υλικά για να έχουν άλλες τιμές. Ούτε με νοιάζει αν ασχολήθηκαν όλοι οι δικηγόροι της Samsung. Αν το τμήμα industrial design της Samsung έκανε τη δουλειά του απ’την αρχή, δεν θα χρειαζόντουσαν.

Όταν όμως η Samsung έκανε τη δουλειά της για δες! Θαύμα! Ούτε μηνύσεις ούτε τίποτα! Νέκρα απ’την Apple. Και εγώ έχω ένα 4S από ατσάλι και γυαλί και εσύ ένα πανέμορφο SIII σε σχήμα βότσαλου. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν βγήκες κερδισμένος απ’την όλη υπόθεση…ούτε μπορώ να καταλάβω που χάσαμε όλοι εμείς οι καταναλωτές.

Στην τελική το είπα και παραπάνω. Kindle, Transformer Prime, Nexus 7. Ούτε τα άγγιξε η Apple στον τομέα του σχεδιασμού. Γιατί άραγε; Δεν μοσχοπούλησαν και μοσχοπουλάνε όλα; Δεν της παίρνουν μερίδιο της αγοράς; Δεν τα άγγιξε γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα αγγίξει. Και αυτό οφείλεται στους σχεδιαστές τους που έστρωσαν τον κώλο του κάτω και έβγαλαν κάτι διαφορετικό.

azriel84

Και στην τελική, όπως ανέφερα και σε άλλο post, όλοι οι αντι-παντετικοί, αντι-μονοπωλιακοί, που η Apple φταίει για όλα κάντε το εξής:

Απαιτήστε από την “ανοιχτή” Google τον κώδικα του Search για να φτιάξετε ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης. Απαιτήστε από την MS τον κώδικα των Windows 8 για να φτιάξετε ένα καλύτερο OS.

Μέχρι τότε όμως…….

panosx

Σιγά την καινοτομία που την κατοχύρωσε κιόλας. Σε λίγο θα πληρώνουμε ποσοστό στην apple για να αγοράζουμε μήλα, στην orange για πορτοκάλια και πάει λέγοντας..

azriel84

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Kostas

azriel84

γιατι ολοι οι fan boys της apple εξοργιζεστε αν σας πουν κατι για την apple?αν εχετε ποσοστα απο αυτην,καλως και εχετε αυτη τη συμπεριφορα….
και ποιος σου ειπε οτι θελω να φτιαξω μηχανη αναζητησης ή os?
ειμαι απλως τελικος καταναλωτης και τετοιες μονοπωλιακες καταστασεις που οδηγουν μεσω της οδου του δικαστηριου,τον τελικο καταναλωτη να αγορασει προϊοντα apple ,με βρισκουν αντιθετο3
και οσον αφορα γιατι δεν κυνηγαει τις υπολοιπες εταιριες,την samsung φοβαται….οι υπολοιπες δεν την ακουμπουν καν….θελεις παραδειγματα?κοιτα τις πωλησεις του σ2,του σ3, της ταμπλετας της samsung και θα δεις οτι αυτος ειναι ο μεγαλος της ανταγωνιστης

manos

Η Apple ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια και χρόνια έρευνας για την δημιουργία του πρώτου iPhone και iPad και των μετέπειτα εκδόσεων τους – δύο συσκευές που ουσιαστικά άλλαξαν το τοπίο όπως το ξέραμε μέχρι τότε – κατάφεραν και έγιναν τόσο δημοφιλείς που αργότερα η Google αντέγραψε στο δικό της Android και τώρα που αντιμετωπίζει όλες αυτές τις νομικές αγωγές επιχειρηματολογεί ότι οι τεχνολογίες που ανέπτυξε η Apple θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες και να χρησιμοποιούνται χωρίς συνέπειες από όλους.

Κωνσταντίνος

Η Apple πάντα ήταν η “πρώτη” εταιρία. Δημιούργησε δικό της OS δεν το μοιράστηκε με κανέναν, οι υπολογιστές της ήταν διαφορετικοί από τους άλλους, και πριν βγει ο “τιτάνας” της Samsung το Galaxy S III και η σειρά των tablet Galaxy tabs είχε το καλύτερο smartphone και tablet πάνω στο πλανήτη. Όταν ένοιωσε να απειλείται απο την Samsung με την πρώτη ευκαιρία για να την μειώσει η οποία ήταν το οτι έκλεψε το design τοι iPad την έστειλε στα δικαστήρια. Τώρα με το Galaxy note 10.1 και την άλλη συσκευή Galaxy που θα παρουσιαστεί στις 15 Αυγούστου που προφανώς θα είναι το Galaxy note 2 η Apple θα ψάχνει πάλι παραθυράκια για να κατηγορίσει την Samsung.

Αυτά……..

hankies

@azriel84

Καλά ρε φίλε αντιγράφεις τις βλακείες που λέει το macuser.gr; Έλεος! Κι εγώ έχω και iPhone και iPod και Macbook αλλά αυτό ήταν μεγάλη βλακεία ως επιχείρημα.

azriel84

@Kostas Προσωπικά χέστηκα για την Apple. Απλά λέω, πως θα ένιωθα εγώ, αν ήμουν developer ή σχεδιαστής και έβλεπα την ιδέα μου και το προϊόν μου να το κλέβει άλλος και να βάζει τη στάμπα του πάνω. Σου ανέφερα το παράδειγμα με την Ferrari. Επίσης εσένα δεν νοιάζει να φτιάξεις μηχανή αναζήτησης και OS αλλά άλλους τους νοιάζει. Και τους νοιάζει περισσότερο, να χρησιμοποιείς εσύ τη μηχανή τους ή το OS τους για να βγάζουν λεφτά. Όσο για αυτά που αναφέρεις, μόνος σου αναιρείσαι. Δεν σου αρέσει το “θεωρητικά” μονοπώλιο της Apple, αλλά μια χαρά απολαμβάνεις (φαντάζομαι) το μονοπώλιο της Google όσον αφορά το web search. Άμεσο άνοιγμα λοιπόν του Google Search στην Yahoo, Microsoft (Bing) κτλ τώρα λοιπόν. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω, πως τα δικαστήρια μεταξύ Apple-Samsung σε επηρέασαν εσένα σαν τελικό καταναλωτή…Σταμάτησε ποτέ να πωλείται το SI ή το SII στην Ελλάδα και δεν το πήρα χαμπάρι; Το S III δεν διατίθεται κανονικά; @Kostas & Κωνσταντίνος Δεν θα διαφωνήσω εν μέρει για το ότι κυνηγούν στοχευμένα την Samsung. Υπάρχει ένα “αλλά” όμως. Το S I και S II που ήταν σχεδόν ίδια με το 3GS και το 4/4S τα κυνήγησαν. Είδατε όμως να κυνηγούν το S III;… Συνέχεια »

Kostas

azriel84 αν ισχυσει η αποφαση του δικαστηριου στην ελλαδα και απαγορευτει η πωληση του Galaxy Tab 7.7 ,δεν με επηρεαζει ως καταναλωτη?δεν με ωθει εν μερει στο να αγορασω ipad?αφου αυτα τα δυο ειναι, θεωρητικα, τα καλυτερα? επισης δεν με ειδα να αναιρουμαι σε τιποτα….και ποιος σου ειπε οτι χρησιμοποιω μονο τη google για μηχανη αναζητησης?μη θεωρεις δεδομενο οτι κανεις εσυ,οτι το κανουν και αλλοι…. τελος ,θα συμφωνησω με το μανο στο οτι η apple οδηγησε τα κινητα τηλεφωνα στο σημειο που ειναι σημερα….οπως επισης χαρη στη ms εχουμε φτασει σε αυτο το επιπεδο os.οσο και να μη μας αρεσει ,ετσι ειναι τα πραγματα….το οτι εχεις πετυχει ομως τοσα πολλα,δε σημαινει οτι σου ανηκει ο κοσμος ολος… δειτε και αυτα που μολις βρηκα https://www.businessinsider.com/samsung-apple-uk-ruling-2012-7 επισης βρηκα και αυτο….δε γνωριζω αν ειναι αληθεια,…απλα το ποσταρω Δικαστήριο στη Μεγάλη Βρετανία αναγκάζει την Apple να αναρτήσει δημοσίευση στο επίσημο site της στο Ηνωμένο Βασίλειο που να αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Samsung δεν αντιγράφει τα προϊόντα της. Μάλιστα η Apple θα αναγκαστεί να διατηρήσει την ανακοίνωση αυτή στο site της για έξι μήνες, ενώ θα πρέπει να φροντίσει το κείμενο (ή μεγάλο μέρους του) να αναδημοσιευτεί και σε σχετικά περιοδικά και εφημερίδες. Η υπόθεση… Συνέχεια »

Nick

Συμθωνω ακαθεκτα σε ολα οσα ειπες φιλε azriel84

Νικος

+1 Azriel84 ελεος με ολους που οταν βγαινει ενας αντικειμενικος ανθρωπος με αντικειμενικη αποψη να λεγεται apple fanboy… μα καλα ολοι γκαβοι ειστε….πειτε μου υπαρχει καποιος ανθρωπος μεχρι προτεινος που οταν εβλεπε ενα προιον samsung, δεν του ερχονταν κατευθειαν η λεξη στο μυαλο Apple ??? με ολες τις αλλες συσκευες γιατι δε συμβαινει ?
Μονο στο galaxy s3 εχει πρωτοτυπήσει αυτη η εταιρεια, γιατι επιτελους εβγαλε κατι απο την κλαβα της σχεδιαστικα!
Πειτε με και μενα Apple fanboy που εχω 10 προιοντα samsung και 1 της apple…

Panos7GR

Ώπα! Ώπα! Σιγά να μην ξόδεψε και τρις για το iPhone της ρε manos… Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα του και για την δουλειά και την έρευνα που ρίξανε για το δημιουργήσουν, αλλά όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην σφαίρα της υπερβολής. Επειδή αρχίσανε πάλι τα μεγάλα λόγια περί πρωτιάς σε πληροφορώ και χωρίς να θέλω να σε ρίξω από τον θαυμαστό κόσμο της Apple αλλά το πρώτο κινητό που έτρεχε open operating system (OS) ήταν το Nokia 9210 της σειράς Communicator, εποχές 2000. Μάλιστα τον όρο smartphone τον έδωσε η ίδια η Nokia και έτσι το λανσαρισε. Έτρεχε Symbian OS και το παρουσίασε σαν PDA (υπολογιστή παλάμης) με την δυνατότητα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων. Αυτά για την ιστορία. Τώρα για το Android που είπες… Το Android OS όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται άρχισε να αναπτύσσεται από την εταιρία Android Inc. το 2003 (!), οταν το iPhone υπήρχε μόνο σαν ιδέα στο κεφάλι του Jobs. Το 2005 η Google εξαγόρασε την Android Inc. και άρχισε να το εξελίσσει βασισμένο στον Linux kernel. Μέχρι εδώ βλέπεις να προϋπάρχει το Android του iOS ή iPhone OS, όπως ήταν η πρώτη ονομασία του. Στο μόνο που πρόλαβε το Android είναι η επίσημη παρουσίαση, Οκτώβρης… Συνέχεια »

syngi

azriel84 +1000
Μια διορθωση μονο η apple κυνηγα το galaxy s3 για δυο πατεντες ειδικα στην Αμερικη που ειναι η εδρα της.

azriel84

@hankies Άλλος φίλος έκανε copy-paste το κείμενο του macuser, προσωπικά ότι έγραφα και εδώ και σε άλλα forum ήταν αρκετά πριν την δημοσίευση, μην μπερδευόμαστε. @Kostas Αν ισχύσει η απόφαση (που είναι προκαταρκτική έτσι) και ΌΤΑΝ γίνουν τα δικαστήρια, το 7.7 δεν θα υπάρχει καν στην αγορά…οπότε μην αγχώνεσαι μια χαρά θα μπορείς να το αγοράζεις. Και κανείς δεν σου είπε να πάρεις iPad. Τόσα γαμάτα Android tablets υπάρχουν, διάλεξε ένα. Σώνει και ντε το clopy-paste του iPad θες; Ατύχησες και φταίει η Samsung γι’αυτό όχι η Apple. Χρησιμοποιείς και άλλα search engines; Μπράβο και μαγκιά σου. Όλα λοιπόν open source. Τίποτα κρυφό. Καμία πατέντα. Ο Larry Page και ο Sergey Brin γαμήθηκαν για να βγάλουν τον κώδικα του Google αλλά όχι, να τον δώσουμε και στον Κωστάκη από την Άνω Περδικούλα για να κάνει και αυτός το δικό του search engine, κανένα πρόβλημα! Κανείς δεν λέει ότι χάρη στην MS και την Apple έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Αλλά σαν πρώτοι στον τομέα, τους ανήκουν κάποια πράγματα. Όχι ΟΛΑ. Αλλά σίγουρα κάποια. Και αν κάποιος δεν θέλει να τα κοπιάρει αυτά, μπορεί κάλλιστα να εμπνευστεί και να τα εξελίξει, βλέπε slide to unlock που η Google το έκανε Face… Συνέχεια »

GiannisWST

Καλα γιατι το 7.7 tab?αφου εχουν αλλο μεγεθος! Πως μπορουν να τα μπερδεψουν οι καταναλωτες; δε το καταλαβαινω

hankies

@Panos7GR
Κι αυτό που γράφει ο manos είναι copy paste από το macuser.gr.

azriel84

@GiannisWST δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά σχεδιασμού. Η Ferrari είτε 5θέσια (ιεροσυλία) είτε διθέσια, πάλι Ferrari είναι.

Kostas

Azriel
Θα σου ζητησω πολυ ευγενικα με τον τροπο που σου απευθυνομαι,να μου απευθυνεσαι.αν χανεις την ψυχραιμια σου και θελεις να ριχνεις το επιπεδο της συζητησης,κατσε μιλα μονος σου.επισης και απο την ανω περδικουλα να ημουν,δεν καταλαβαινω το περιφρονητικο υφακι σου.εαν παρολα αυτα,συνεχιζεις να εχεις την ιδια συμπεριφορα,το ονομα μου και η διευθυνση μου ειναι στη διαθεση σου.αντε γιατι εχει εξαντληθει η υπομονη μου με ορισμενους που δεν ξερουν πως να μιλουν

GiannisWST

Sorry ρε παιδια για το οφ τοπικ αλλα εχω μπερδευτει… αυτο ειναι το παλιο tab της sam οχι το 2 που ειχε βγει προσφατα; ε;

anonis

Γιατί δεν πατεντάρει η apple το ψηστήρι της;
”Το Ακριβές Ποσοστό Απορρόφησης (SAR) για το iPhone 4S, σύμφωνα με την Apple,
ανέρχεται στα 1,11 W ανά κιλό ενώ για το Samsung Galaxy S III είναι 0,34W ανά κιλό”

azriel84

@Kostas Σου απαντάω παράγραφο-παράγραφο σε ότι θέμα θέτεις. Ο τόνος μου σε διαβεβαιώ, είναι άκρως φιλικός, όπως ακριβώς μιλάω με την παρέα μου για τέτοια θέματα. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, ΟΚ, το δέχομαι πως με παρεξήγησες. Αλλά, sorry, ούτε με τον Πάπα μιλάω ούτε με τον Πρωθυπουργό. Με “συνάδελφους” λάτρεις της τεχνολογίας (νομίζω) πως μιλάω. Ούτε σε βρίζω, ούτε σε χαρακτηρίζω, ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Το περιφρονητικό υφάκι που περιγράφεις προφανώς και δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα. Αφού είσαι οπαδός του free for all, καμία πατέντα κτλ, δεν καταλαβαίνω γιατί η σκληρή δουλειά του Page και του Brin να μην είναι παγκόσμια κοινοκτημοσύνη. Το σχόλιο για την Άνω Περδικούλα ήταν ουσιαστικά μια υπερβολή για να τονίσω πως οι πατέντες είναι για να κατοχυρώνει κάποιος τη δουλειά και τον κόπο του και όχι να τις παίρνει ο κάθε τυχάρπαστος. Που μπορεί να είδες πως είναι μομφή προς το πρόσωπό σου; Άλλο να κρίνω τις απόψεις σου, όπως φυσικά και εσύ τις δικές μου, άλλωστε κουβέντα κάνουμε, άλλο να σε βρίζω για αυτές και να σε μειώνω. Χαοτική διαφορά. Και ναι, το όνομα και η διεύθυνση σου μου είναι διαθέσιμα και θα έρθω και θα φέρω και… Συνέχεια »

azriel84

@anonis

https://www.sardatabase.com/info.asp?brand=Apple&mobile=iPhone%204S

Το SAR είναι κάτι που παίζει πάντα ανάλογα και τη δύναμη του σήματος. Σίγουρα η Samsung είναι αξεπέραστη πάντως σ’αυτόν τον τομέα. Με ένα hands free ή bluetooth πάντως ξεχνάς το SAR το (σχετικά ψηλό) SAR του μηλόφωνου.

Λευτέρης

Προσωπικά σαν καταναλωτή με προσβάλει η διατύπωση της Apple ότι θα μπορούσα να μπερδέψω το iPad με το Galaxy Tab.

Θεωρώ ότι υποβιβάζει την νοημοσύνη των καταναλωτών.

Κατερίνα

azriel84 +1000 σε όσα λες.
Τα περισσότερα που ακούγονται δεν είναι παρά στερεότυπες αντιλήψεις για να
υποτιμήσουν τους χρήστες της Apple και της κάθε Apple.
_______________________________________________________
Παιδιά μην ξεχνάτε ότι η Αpple σαν εταιρία δεν πρωτοπορεί μόνο κατασκευαστικά
στις συσκευές τις αλλά και στον τομέα του λειτουργικού συστήματος.
Δεν κάθεται να βάζει ”δανεικό” OS (βλέπε Samsung με Android) στις συσκευές της
για να γλιτώσει κόπο και χρόνο.
Aντίθετα πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς και οι υπόλοιποι περπατούν στον δρόμο
που χάραξε…
Μαγκιά θα ήταν να μην βγάζουν μόνο συσκευές αλλά και δικό τους λειτουργικό
με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και τότε ίσως να αγόραζε περισσότερος
κόσμος από τις συσκευές τους.
Η SAM. αντιγράφει επανελημένα την apple και γι’αυτό διώκεται συνεχώς.Όσο για το
S3 μην υπερβάλλετε γιατί έπεσε copiarisma από το iphone 4s σε πολλά σημεία.
p.x Siri η Αpple Google Voice αυτοί.
Eκτός αυτού μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα γιατί το 4S δεν βγήκε μαζί με το S3 άρα
να περιμένετε να βγει το 5 και μετά να κάνετε την σύγκριση.Στο κάτω κάτω , το κάνετε για να μειώσετε
την Apple με βρόμικο τρόπο αλλά τι να κάνετε και εσείς αφού τεχνολογικά χτυπιέστε με το 4S και με τίποτα παραπάνω.

Panagiotis

Γενικα η apple ειναι προσβλητικη σαν εταιρια… και κομπλεξικη… Γνωμη μου και μονο!!!

Οταν βγαινουν και λενε πως δεν ξερουν τι να κανουν το ρευστο της εταιριας (400 δις) και μεσα στις συζητησεις τους για την επενδυση των χρηματων ειναι και η σκεψη να “αγορασουν” την Ελλαδα…Αυτο ειναι προσβλητικο!!!!
οπως επισης ειναι τραγικο να εισαι στα δικαστηρια με μια εταιρια που σου εφτιαχνε-νει επεξεργαστες για τα smartphone k ta tablet σου!!! Αυτο ειναι φοβος και κομπλεξισμος!

ps Galaxy sii smartphone of the year 2012 ….

Δεν αντιλεγω πως το iphone -ipad ειναι φοβερες συσκευες..ειλικρινα …αλλα υπαρχουν και αλλες συσκευες εξισου καλες(μπορει και καλυτερες)
και περα απ την αγορα της συσκευης ειναι και το aftersales ….δεν δεχομαι να πληρωσω για το ιδιο προγραμμα 10 ευρω την στιγμη που μπορω να το εχω δωρεαν…μιλαω για ακριβως το ιδιο προγραμμα ,οπως επισης δεν θα δεχομουν να παρω εναν mac να μου βγαζει προβλημα στην οθονη την 2η μερα και η μαμα εταιρια να μην δικαιολογει αντικατασταση παρα μονο επισκευη!!! Δεν κολαω στο προβλημα της οθονης αλλα στην σταση της εταιριας.. ΕΛΕΟΣ!!!!!
Και για να προλαβω καποιους..δεν εχω samsung συσκευη!!

azriel84

@Panagiotis

Αυτό με την αγορά της Ελλάδας το είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ένας καθυστερημένος Αμερικανός, που τυγχάνει να έχει επενδύσει τα λεφτά του στην Apple, σε μια συνάντηση μετόχων. Δεν ήταν ποτέ θέση της Apple έλεος 😛

Το ότι η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών δεν σημαίνει ότι μπορεί να κοπιάρει αβέρτα. Και για την ιστορία, η Samsung μόνο κατασκευάζει τους επεξεργαστές πάνω σε σχέδια της Apple. Μόνο τη γραμμή παραγωγής βάζει, όχι το σχεδιασμό. Για τράβα όμως και πες αύριο στη Samsung πως ακυρώνεται η συμφωνία των 11δις $ που έχει υπογράψει για επεξεργαστές με την Apple και να δούμε ποιος φοβάται περισσότερο.

Ποιο πρόγραμμα λες που κοστίζει 10€; Για το aftersales support, δυστυχώς εδώ είναι Ελλάδα. Και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει επίσημο κατάστημα Apple αλλά επίσημοι resellers. Δεν είναι όμως το ίδιο δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της Apple. Η προϊσταμένη μου, είχε iPhone 4 που της έβγαλε πρόβλημα στο led flash 9 μήνες μετά την αγορά. Πήγε σε κατάστημα, σε μία ώρα είδαν πως δεν διορθώνεται και της έδωσαν καινούριο (!!!) στο κουτί, σφραγισμένο.

Λεπτομέρεια: Στο Λονδίνο :PPp

Panagiotis

Αρχικα ειπα πως ειναι γνωμη μου και δεν την αλλαζει κανεις και πες με οπως θες!! Δευτερον αυτο ειπωθηκε στο μετοχικο συμβουλιο και δεν νομιζω να ειχε το υφος που λες την στιγμη που ο CEO απαντησε : «Κοιτάμε όλες τις προοπτικές αλλά δεν έχουμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα»!!! δεν βλεπω τιποτα αστειο στην προταση αυτη.. ναι ειναι γαματη εταιρια ναι εδωσε 11 δολαρια μετοχικο μερισμα αλλα δεν θα μας γ@μησουν και με τα λεφτα τους τα αμερικανακια… το προγραμμα δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγεται …ξερω παντως τετοιες περιπτωσεις..αν δεν πιστευεις μπες και δες ποσο εχει για παραδειγμα το dashCommand στο store της …εγω δεν θα σου πω τιποτα αλλο… το οτι ειναι Ελλαδα τι σημαινει? οτι δεν υπαρχουν εταιριες που κανουν σωστα την δουλεια τους?αυτες που τις νοιαζει η εικονα τους και οι πελατες τους λειτουργουν και συμπεριφερονται σωστα! το οτι η σαμ την κοντραρει στα ισια ειναι το ολο θεμα… με τα ταμπλετ..κατσε και δες τα..ποιο δεν μοιαζει με το αλλο?? ποιο? ειναι τραγικο αυτο το πραγμα… ολα ειναι ορθογωνια με στρογγυλεμενες γωνιες…ολα!!το interface πανω κατω ιδιο… Οταν εισαι μονος στην αγορα(apple) και οι αλλοι ακολουθουν απο μακρια και ξαφνικα βλεπεις μια εταιρια να βγαζει γ@μιστερα απο αποψης… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.