Apple fan boy βγάζει χολή για τις “αντιγραφές” της Samsung

Ποιος είπε ότι η Samusng αντιγράφει την Apple, αναρωτιέται το fan boy που ετοίμασε αυτό το “συγκριτικό” που κάποιους θα σας τσαντίσει κάποιους άλλους θα σας ανακουφίσει αλλά σίγουρα όλους θα μας κάνει να χαμογελάσουμε. Φωτογραφίες από συσκευασίες, αξεσουάρ και εφαρμογές, πλάι-πλάι για να ευθυμήσουμε.

, Apple fan boy βγάζει χολή για τις “αντιγραφές” της Samsung

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βικέντιος

αστειά αστεία πέφτει τρελή αντιγραφή,αλλά δεν χρειάζεται και τόσο κυνηγητό απο την μεριά της apple.

Jimis

Το κυνηγητό είναι αναγκαίο αν μια εταιρία θέλει να κρατήσει την θέση της…δεν μπορεί η μια να αντιγράφει και να μην υπάρχουν συνέπειες…αν κάποιος έκλεβε το σπίτι σου δεν θα τον κυνηγούσες??

Zisis

Καλα το clopy-paste της Samy απλα δεν υπαρχει…μηνες τωρα…

Rapid-eraser

LOL ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά και οι δύο αγοράζουν από το ίδιο μαγαζί && team. Αν το ποιος κλέβει ποιόν φαίνεται από το πότε βγήκε η συσκευή τότε απλά επιβεβαιώνεται άθελά σας την θεωρία των trendy boys 🙂

KOSTAS

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SII

Βικέντιος

@Jimis δεν είπα να μην την κυνηγάει,απλά οχι τόσο πολύ.
και στο κάτω κάτω ας κάνει και ένα σκόντο στις τιμές της η κυριά apple γιατί θα υπάρχουν πάντα εταιρειές εξίσου καλές με αυτήν που θα πουλάνε περισσότερα προιόντα και σε καλύτερες τιμές.

manolis Tsagkarakis

σιγά τη πατέντα όταν ανοίγεις το κουτί να δεις τη συσκευή!!!! Η συσκευασία βέβαια εξωτερικά μοιάζει πολύ!!!!

Νικος

Φίλε μου νομίζω το σχόλιο με το σπίτι δεν είναι και τόσο σωστό,είναι άλλο να έχεις κάτι στο σπίτι και να στο κλέβουν και να μην το έχεις πλέον και άλλο να φτιάξει κάποιος κάτι που να μοιάζει με το δικό σου!!!Με όλο το σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση.

Vasilis

Αντιγραφή θεωρείται κάτι όταν είναι απομίμηση άλλου προϊόντος. Στην περίπτωση της Apple όμως οι “αντιγραφές” είναι κατά πολύ ανώτερες από την ίδιο το “πρωτότυπο i*” Αντιγραφή είναι αυτό https://www.itechnews.net/2010/06/24/ephone-4gs-iphone-4-clone/

Danos

Όταν καείς στην σούπα φυσάς και το γιαούρτι, η Apple κάηκε στα τέλη του 1980 από την Microsoft και τώρα κυνηγάει θεούς και δαίμονες…

Κώστας Π.

Ναι, η Apple ανακάλυψε και τον τροχό…

Β βασιλης

Χα χα.. Πλακα έχετε όλοι σας.. Γεια σου ρε aplle που ανακαλυψες και την ακτινοβολία και γι αυτό την κρατάς σε τόσο υψηλά επίπεδα.. Βλεπε δείκτες sar.. Xaxaxaxa..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Μμμ εχει δικιο η apple… Οι αλλες εταιριες δεν εχουν δικαιωμα να βαζουν τις συσκευες μεσα στο κουτι πλεον.. Αυτο ειναι ανακαλυψη της apple… Απο δω και στο εξης πρεπει η συσκευη να πωλητε ξεχωριστα απο το κουτι.. Επισης πρεπει να σταματησουν την δυνατοτητα ηχογραφησης ολα τα αλλα κινητα γιατι πλεον την ανακαλυψε και η apple.. Επισης οι φορτιστες και τα καλωδια ειναι κ αυτα ανακαλυψη της apple ! Δεν ξερω τι να κανουν οι υπολοιποι αλλα να βρουν κατι αλλο!! Προβλημα τους ! Οριστε μας… Τελος πρεπει τα κινητα να αλλαξουν σχημα (μπορουν να γινουν στρπογγυλα , τριγωνα κτλ ) – τοσα σχηματα υπαρχουν ρε αδερφε(!) , στο ορθοφωνιο παραλληλογραμο της apple βρηκαν ολοι να κολλήσουν !!?? Καημενη apple δικιο εχεις……Αλλα εγω ξερω ενα….Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια… Καινοτομησε μια φορα στην ζωη της (το πρωτο iphone) και έκτοτε εχει ξεμεινει απο ιδεες και απλως κανει μικροβελτιωσεις στο αρχικο προτυπο.. Και το χειροτερο δεν ειναι αυτο !!!! Το χειροτερο ειναι οτι απαιτει να θεωρειτεαι ως καινοτομια αυτο το προτυπο γαι τα επομενα 50 χρονια !!! Και μεχρι τοτε να μην υπαρχει ουτε ανταγωνισμος , ουτε αλλη προοδος απο κανεναν αλλο και ουτε να ξαναπαρει κανεις κατι… Συνέχεια »

Γιώργος

Παιδιά εγώ δεν βλέπω ουσιαστικές αντιγραφές.

FORO-XRISTOS

ρε παιδια τι σας νοιαζουν τι κανουν οι εταιριες….εμεις σαν καταναλωτες πρεπει να κοιταμε το κερδος μας και οχι να μαλωνουμε σαν τις <> για το ποια ειναι καλυτερη και ποια αντιγραφει την αλλη.παντα φιλικα

FORO-XRISTOS

το σχολειο μεσα στην παρενθεση εσυ το βγαλες κωστα??τοτε σορρυ

Dimos

Δημήτρη, ευτυχώς υπάρχει και η Apple και έτσι αναπτύχθηκε και η αγαπημένη σου Samsung. Ευτυχώς υπάρχει ανταγωνισμός πλέον. Ευτυχώς τον δημιούργησε η Apple από το πρώτο Iphone και μετά. Την ειρωνεία σου κράτα την για αλλού. Πάντα φιλικά!

kostas

@dimos
Το σχολιο σου ειναι το καλυπτει στο “Καινοτομησε μια φορα στην ζωη της (το πρωτο iphone)” που ειπε ο Δημητρης.. αλλα οπως πολυ σωστα συνεχιζει: “και έκτοτε εχει ξεμεινει απο ιδεες και απλως κανει μικροβελτιωσεις στο αρχικο προτυπο”.

δεν ειπε οτι ΔΕΝ ηταν η πρωτη, αλλα ακριβως οτι θελει να θεωρειται καινοτομια για τα επομενα χρονια χωρις να κανει κατι καινοτομο πλεον και τωρα προσπαθει να σταματησει και ολες τις υπολοιπες εταιριες!

observer

παρ΄ολα αυτά ξεχάσαμε να αναφέρουμε την πατέντα της apple για την εκπομπή και λήψη σήματος gsm – gprs – 2g -3g -4g και ότι βγεί απο εδώ και πέρα!
επίσης την οθόνη που αγγίζεις ,την οθόνη που γλύφεις και την οθόνη που δεν ακουμπάς καθόλου.
επίσης το βύσμα για το hands free και το χρώμα του κινητού ( μαύρο ή άσπρο).
τι άλλο θα δούν τα μάτια μας!

Alex

Πρέπει να κάνουμε μύνηση τους γείτονες μας,τα σπίτια τους μοιάζουν με τα δικά μας,έχουν πόρτα (άκουσον – άκουσον) ορθογώνια σαν την δικιά μας όπως και παράθυρα τετράγωνα! Με τζάμι μάλιστα! Αίσχος γειτόνοι,θα τα πούμε στα δικαστήρια..

Daro

Δεν νμζ ότι πρόκειται για αντιγραφή..Ας πουμέ η οθόνη του ιπαδ 2 einai samsung!!!!!!!!

XXX

H apple αντιγραφει hardware και η samsung marketing.

vasilisk

εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω, πώς γίνεται και όλοι κοιτάνε τα νούμερα των πωλήσεων ενός κινητού μίας εταιρείας (αφού δεν βγάζει και κανένα άλλο για πάνω απο ένα τον χρόνο) και το συγκρίνει με ένα συγκεκριμένο κινητό άλλης εταιρείας, όταν η άλλη εταιρεία θα κυκλοφορήσει πάνω απο 6-7 κινητά μέσα στον χρόνο και τα έσοδά της θα τα υπολογίζει (και θα τα περιμένει) συνολικά και όχι μεμονωμένα.

Η Apple βγάζει μία συσκευή και περνάνε πάνω απο 12 μήνες και πουλάει μόνο αυτό, είναι φυσικό οι πωλήσεις να είναι τεράστιες αφού δεν υπάρχουν άλλες επιλογές να διαλέξεις.

Οι άλλες εταιρείες βγάζουν πολλά κινητά και για όλες τις τσέπες, και πουλάνε συνολικά μέσα στον χρόνο, χωρίς να περιμένουν απίστευτα τεράστιες πωλήσεις γιατί ήδη κυκλοφορούν τον αντικαταστάτη τους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με πολλές επιλογές.

Άρα η σύγκριση είναι άνιση.

Συγκεντρώστε όλα τα κινητά που πουλάει π.χ. η Samsung (low & High end) σε έναν χρόνο και συγκρίνετέ τα με την Apple με μία συσκευή και μόνο. Ποιά πούλησε περισσότερα?

Κάντε το ίδιο και με τις υπόλοιπες εταιρείες και συγκρίνετε με την Apple, ποιά κερδίζει?

tasos

και παλι της αππλε πιο ωραια ειναι

johnjohn

Μερικοι εθελοτυφλούν, απο πότε οικονιδια μεσα σε κυβακια θεωρειται πατεντα? Καινοτομια είναι να δημιουργείς κάτι πρώτος. Λοιπόν η APLLE δεν εβγαλε τίποτα πρώτη, δηλαδή δεν είναι καν πρωτοπώρος. Πρωτοπόρος είναι η lg optimus 3d, το 2x. Η APLLE χρεισημοποιεί την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία για να δημιουργήσει ποιοτικές συσκευές που απευθύνονται στο μέσο χρήστη. Αν και το μόνο δικό της είναι software και τα πλαστικά. Καλά κάνει πάντως , αφήνει αλλους να δημιουργούν και απλά βάζει λίγο παντεσπανι από πάνω

tasos

δεν ειναι πρωτοπορα η αππλε, πως????? μηπος η λεξη iphone η smartphone υπηρχε πριν βγαλει κτ η αππλε, λεω μηπως, και επισης: all in one design computers, sleek and thin devices, retina display screen, 2560×1440 σε 27ιντσο ιμακ, που αλλου κ επισης:ipod!!!!!!!!!!!! το σημαντικοτερο γεγονος στη μουσικη σε περιοδικα κ εφημεριδες, ακομα κ ο θανατος του μαικλ τζακσον ηταν το νουμερο δυο, πρωτοπορο μαρκετινκ, ασπρα χεντφονες, την εσωσαν τοτε, μπορω να σκευτω κιαλα, δεν σου επιτηθομαι , φιλικα..

sofoklas

smartphones σαφως και υπηρχαν χρονια πριν την apple οπως επισης και κινητα με retina display (οθονη με περισσοτερα απο 300ppi δλδ)
Τωρα τα ασπρα ακουστικα και τις overkill αναλυσεις των οθονων δεν μπαινω στο κοπο να τις αναλυσω.

Xrhstaras

Μα φυσικά και η apple δεν είναι η πρώτη στα smartphone. Υπάρχουν άλλες εταιρίες που βγάλαν πιο μπροστά τέτοια . Το ατού της σαν εταιρία είναι η ποιότητα και το hype που καταφέρνει να δημιουργεί κάθε φορά . Στον τελικό καταναλωτή όμως έχει βοηθήσει στο να έρχονται ποιοτικότερα προϊόντα συνολικά από όλες τις εταιρίες.

Τώρα αν μιλήσουμε για μουσική ή επεξεργασία εικόνας – βίντεο εκεί ναι έχει βάλει το λιθαράκι της αλλά τώρα πια μπορείς να πεις πως ακολουθεί και δεν προηγείται

tasos

παιδια δειτε λιγο ποια εταιρια πουλαει πιο πολυ, δειτε τις πωλησεις εστω και των πιο αθλιων προιοντων της αππλε

Npapanikolaou

παιδια ηρεμα! μηπως, λεω μηπως
τα κανουν ολα αυτα για να πουλαν;;

Thursday

@tasos
Smartphones υπηρχαν απο πιο παλια ναι.
Η λέξη iphone δεν υπηρχε πριν βγει το iphone για προφανής λόγους.
Retina display? Ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ένα όνομα που σκέφτηκε η apple για οθόνες με μεγάλο αριθμό ppi, που ναι, υπηρχαν απο πιο παλιά.
Ipod?? Το μεγαλύτερο αστείο. Φυσικά και δεν ήταν πρωτοπορεία. Mp3 players υπήρχαν φυσικά και πιο παλία και είμαι σίγουρος ότι δεν χρειαζόταν να μπλεξεις με itunes και λοιπούς πονοκεφαλους για να βάλεις ένα τραγούδι μέσα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@kostas Ετσι οπως τα λες ειναι Κωστα απλα καποιοι ειτε διαβαζουν οτι τους συμφερει και μετα το παιζουν εξυπνοι ειτε διαβαζουν ολοκληρο το σχολιο αλλα δεν το κατανοουν. “Φιλικα παντα”

Doc77

Παιδια αν και είμαι χρήστης iPhone τα τελευταια 3χρονια έχω να πω ότι αυτο το θέμα της αντιγραφής έχει καταντήσει κουραστικό για να μην πω τίποτα άλλο ,προσωπικά δεν βρίσκω λόγους σύγκρισης . Μιλάμε για ποιότητα κατασκευής που καμία εταιρία άλλη δεν έχει , για λειτουργικο πολυ απλό και γρήγορο και απο την άλλη η Sammy με πολλές δυνατότητες ,ανοιχτό λειτουργικο και πολυ καλές συσκευες χωρίς όμως την ποιότητα της apple …..ότι θέλει ο καθένας διαλέγει ….πιστεύω ότι όλα τα προιοντα σήμερα μοιάζουν μεταξύ τους …..

alexis

πιστευω οτι η apple εκανε την αρχη με τα smartphones. απο το 3g κ μετα ολοι μας μαθαμε τα εξυπνα τηλεφωνα.ολοι μας ασχολουμαστε με αυτα πλεον.επισης πιστευω οτι εχει καλη ποιοτητα κατασκευης.ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ.κ η μερσεντες πρωτα εβγαλε τους αεροσακους κ στη συνεχεια ολοι οι αλλοι την ακολουθησαν.τι παει να πει δλδ οτι ολες οι αλλες εταιριες την αντγραφουν??η φορντ κατασκευασε το πρωτο αυτοκινητο.τι σημαινει οτι πρεπει να μηνυσει ολες τις αλλες εταιριες.ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ…..αντιγραφη ειναι τα κινεζικα που κυκλοφορουν με 120 ευρω!!αυτη ειναι η φυσικη εξελιξη της τεχνολογιας……κ δεν υπαρχει λογος φανατισμου με μια εταιρια.θαρρεις κ ειναι δικια σας κ προσπαθητε να εξαλειψετε τον ανταγωνισμο για μεγαλυτερο κερδος…..

Θανάσης

Εφόσον η Apple δεν έχει πατεντάρει ή δεν μπόρεσε να πατεντάρει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν βλέπω τον λόγo να μην δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει η Samsung 😉

Λευτέρης

Συνεχώς διαβάζω σε διαφορά Blog και Forum, την γνωστή κόντρα μεταξύ Apple Fans και Apple Haters.

Για να είμαι ειλικρινής, ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι η παρατήρηση ότι ένα μεγάλο ποσοστό ζουν για να είναι Φανατισμένοι με κάτι. Τυφλά Φανατισμένοι φορώντας παρωπίδες και παραθέτοντας σχόλια χωρίς καμία τεκμηρίωση όπως ακριβός οι Μουσουλμάνοι Βομβιστές που πεθάνουν για το Ισλάμ γιατί τους είπαν ότι αν το κάνουν, θα πάνε στον παράδεισο, θα έχουν 7 γυναίκες και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια κτλ.

Καλά θα ήταν κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν:

Αξίζει να αναλωνόμαστε και να πέφτουμε θύματα στο παιχνίδι Marketing των Εταιριών. Έχουμε κάτι να κερδίσουμε σαν τελικοί χρήστες (Γιατί φαντάζαμε κανείς σας δεν έχει Μετοχές σε κάποια από τις εμπλεκόμενες εταιρίες), Μήπως ο φανατισμός μας βάζει Παρωπίδες και μας κάνει να έχουμε αντιδράσεις παράξενες και αντικοινωνικές προς τους συνανθρώπους μας.

oeo

Μην ασχολείστε με τα πρόβατα της Apple.

Δημήτριος

Ξεχασαν να δειξουν οτι και η Samsung εχει την οθονη στο μπροστινο μερος οπως και το μηλοφωνο…. :Ρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.