Apple, Κατάφερε να banάρει τη κυκλοφορία του Galaxy Tab 10.1 και στη Γερμανία

Ακόμα μια νίκη για την Apple στον πόλεμο της πατέντας και συγκεκριμένα εναντίον του άσπονδου φίλου της Samsung. Μετά την Αυστραλία και στη Γερμανία απόφαση δικαστηρίου απαγόρευσε την κυκλοφορία του νέου tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 επειδή ομοιάζει με το iPad. Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει ευρωπαϊκή εκστρατεία για να παγώσει την κυκλοφορία και των Galaxy S II και Galaxy S για πατέντα στα gestures.

Η Samsung σκοπεύει να απευθυνθεί σε ανώτατο δικαστήριο όπου θα εκδικάσει εκ νέου την υπόθεση, ενώ νοπές είναι ακόμα οι μνήμες από την κουρτίνα που τράβηξε δικαστήριο της Γερμανίας στο Samsung Galaxy Tab 7.7 πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο.

, Apple, Κατάφερε να banάρει τη κυκλοφορία του Galaxy Tab 10.1 και στη Γερμανία

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

θα τα πάρει τόσο πολύ η samsung στο τέλος που θα βγάλει κανα τρελό μοντέλο σε τιμή χώμα και θα την διαλύσει την apple!! ;p

vasilisk

ποια gestures?

tom not

εχει καταντησει αηδια το θεμα με τον σχεδιασμο κινητων και ταμπλετ. ελλειψη φαντασιας, ιδια χρωματα, το λειτουργικο με τετραγωνα εικονιδια αλα iphone και γενικως ολα ειναι κακες αντιγραφες του iphone και του ipad.

kodinos

“The judge basically said that only Apple is allowed to sell thin square tablets with round edges. That’s just insane.”

Σχολιο γνωστου tech analyst συμφωνα με gsmarena. Αντιγραφες κατα τα αλλα. Μονο με τα fanboys θα μεινει στο τελος η Apple λεω εγω.

vasilis S2

Δεν έχω ξανά δει εταιρεία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με τέτοιο ηλίθιο τρόπο. Η Apple έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει από τύχη και το ξέρει προφανος αυτό. Η Samsung μπορεί να αντιμετωπίσει ένα προσωρινό πρόβλημα αλλά στο τέλος ο μεγάλος χαμένος θα είναι η apple. Αντε μην αγοράσει την Foxconn η Samsung και ψάχνει η apple κατασκευαστή.

kodinos

Το ολο συστημα νομικης προστασιας πνευματικων δικαιωματων θελει αναθεωρηση νομιζω. Οι εταιρειες εχουν καταντησει κουραστικες και εκτιθενται στα ματια των καταναλωτων.

lorentzos

το θέμα είναι εντελώς γελοίο, μπλοκάρουν την Samsung λες και έχει μόνο αυτοί tablet και κάτι θα κερδίσουν. σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν ταμπλετες με το ίδιο λογισμικό η εμφάνιση τους πείραξε;

nikos

χάνει πωλήσεις το ipad2 από το galaxy10.1 και γενικά από όλα τα tablet της samsung και ο μόνος τρόπος για να τις ξανακερδίσει είναι να μην βγουν ποτέ αυτά τα tablet τις samsung στην αγορά . αυτό κατάλαβα εγώ .

Γιώργος Μ.

Το έχει ξεφτυλίσει πολύ το όλο θέμα η apple με τις υποτιθέμενες αντιγραφές της samsung.Εντάξει μπορεί να θυμίζει η εμφάνιση του λειτουργικού της apple με τα αντίστoιχα της samsung αλλά έλεος δηλαδή έτσι όπως πάει θα πατεντάρει και την κύλιση των εικονιδίων πάνω κατω !!!.
Καμία ιδέα για μια μηνυσουλα η Εβραίοι έχουν σκεφτεί; κατι για δαγκωμένο μηλαράκι και για φιδάκι λέει η Ιστοριούλα τους το έχουν σκεφτεί;…

Dami

@vasilis S2 δεν ξέρω τι διαβάζεις,αλλά άμα διαβάσεις στατιστικές η Apple είναι η 2η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στο πλανήτη το 2011…έχει κλείσει συμφωνίες με τις εταιρίες που την προμηθεύουν με υλικά για 5 χρόνια με τον όρο μετά τα 5 χρόνια να παίρνει τα προϊόντα τους (και προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι εταιρίες) πολύ φθηνότερα από τις υπόλοιπες εταιρίες.Αν αυτό,μαζί με τις καινοτομίες της Apple σε λογισμικό και σε hardware το λες εσύ τύχη…τότε είσαι ανίδεος(με την καλή έννοια).Είναι όλα θέμα marketing και αλληλο-μηνύσεων και μάλιστα ο Κώστας είχε αναρτήσει post με το σχεδιάγραμμα των μηνύσεων μεταξύ των εταιριών…ψάξε και θα το βρεις

Dami

Για του λόγου το αληθές παραθέτω και το ποστ
https://business.financialpost.com/2011/07/28/u-s-balance-now-less-than-apple-cash/

denton

”καινοτομίες της Apple σε λογισμικό και σε hardware”

LMFAO ROTF!!!!!!!!!!!!

Doc77

Πραγματικά έχουν τρελαθεί όλοι ….ολόκληροι κολοσσοί με τεράστια κερδοι και δεν σταματούν ποτε …..λυπάμαι που είμαι καταναλωτής όλων αυτών ….. Τελικά στο τέλος με τόσες αγωγές ο ένας στον άλλο …για να βρούμε προϊόν τους όπου επιτρέπεται θα δίνουμε μια περιουσία ……είναι για γέλια και για κλάματα…..

Manolis

Νομίζω ότι αυτή η κίνηση θα αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις του Galagy Tab στις χώρες που δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία του. Και στην Γερμανία φυσικά όπου θα το αγοράζουν από το εξωτερικό!

Michael

καρφάκι δεν της καίγεται της Samsung !!! τη τρίτη θα ανακοινώσει tablet με windows 8 και όχι smartphone με μεγαλύτερη οθόνη !!!!!

Yannis

Οπως εχει γραφτει και απο αλλους σε αντιστοιχο θεμα ο CEO της Google ειπε : Οταν τελειωνουν οι ιδεες αρχιζουν οι μηνυσεις…. Ντροπη Apple σας ειχα για πιο εξυπνους. Αντι να φτιαξετε κατι και να δειξετε το δρομο κρατατε παλια μοντελα στην αγορα και κυνηγατε δικαστικα οποιον ειναι καλυτερος σας. Κλασικη Αμερικανικη πολιτικη Βουλαζιω εγω? θα σε παρω μαζι μου

kostis

Το εχω πει και θα το ξαναπω. Κυκλοφορουν κλωνοι πανομοιοτυποι του iphone και δεν νοιαζεται καθολου η apple. Δεν υφισταται θεμα λοιπον αντιγραφων….φοβαται η μηλοεταιρεια οτι θα χασει το παιχνιδι. Βασικη διαφορα τους παντως ειναι οτι το ειναι σχεδον τετραγωνο με 4/3 καδρο και το αλλο ορθογωνιο με 16/10 καδρο….αυτο οι δικαστες γιατι δεν το ελαβαν υποψην τους?

Iphonias

πρωτων: παει καλα το αγαπημενο μας μηλο ή σαπισε????
δηλαδη ελεος πια δεν αντεχω αλλο αυτην την ιστορια!!!!!

Χρίστος

είναι tablet, πώς έπρεπε να μοιάζει δηλαδη?? τι θέλει η apple, όλα τα tablets εχτός απο τα δικά της να είναι τρίγωνα?? apple, έχεις εκτεθεί αφάνταστα στα μάτια του κόσμου. είναι ολοφάνερο οτι η apple κάνει τες μυνήσεις επειδή φοβάται τη samsung και ξέρει οτι ποτέ δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει καλύτερα προιόντα απο αυτή. το οτι υπάρχουν κινέζικοι κλόνοι iphone και ipad οι οποίοι είναι πανομοιότυποι με αυτά της apple και αντί να μυνήσει αυτούς κάνει μύνηση στα προιοντα της samsung τα οποία έχουν και καποιες διαφορές σε σχέση με αυτά της apple αποδεικνύει οτι ο πραγματικός λόγος που κάνει μύνηση η apple είναι επειδή φοβάται τη samsung. λυπάμαι apple, αλλα όλοι γνωρίζουν πλέον για τη φοβία σου προς τη samsung και την ανικανότητα σου να δημιουργήσεις καλύτερα προιόντα απο αυτή…

fred

Ο ποιο ηλιθιος τροπος να αντιμετωπισεις τον ανταγωνισμο.

vasilis

παω στοίχημα ότι οι δικαστές διάβαζαν την απόφαση απο το ipad τους…

Dimos

Πάω στοίχημα ότι μια ζωή θα μισείτε την Apple.. Αλλά μια ζωή αυτή θα είναι στην κορυφή. Όλοι οι υπόλοιποι <>…Γεια σας 🙂

Darth_kospo

Αυτό το « Once you go Mac you ‘re never going back », από που το έχετε διαβάσει και το βλέπω συνέχεια. Ήμουν κάτοχος 3GS, και το πούλησα μέσα σε 3 μήνες ! Στην αρχή δεν με χάλαγε, αλλά εκνευριζόμουν που δεν είχα την ελευθερία που μου έδινε ο υπολογιστής ( πχ. ένα είδος desktop που να μαζευα τις πιο σημαντικές εφαρμογές μου και διάφορα widget ). Επίσης μου χε λείψει πολύ και το ραδιόφωνο που χρησιμοποιούσα συχνά. Παρ όλα αυτά έλεγα ότι νταξει smartphone είναι και δεν μπορώ να τα έχω όλα. Σαν σήμερα θυμάμαι τα specs. του Galaxy S 1, που διάβαζα μόλις ήταν να βγει. Χωρίς να το πολυσκεφτω, πούλησα το iphone και πήρα το Galaxy. Προσωπικά αυτό ήταν αυτό που έψαχνα ( για μένα σαν καταναλωτής ). Ένα Smartphone, χωρίς να του λοιπόν τα στοιχειώδη ( bluetooth-fm ραδιόφωνο κλπ. ) και με δυνατότητα διαμόρφωσης όπως ήθελα εγώ. Από την άλλη, το iphone είναι μια πολύ καλή, στιβαρή συσκευή, η οποία λόγο του εύχρηστου και απλού μενού του, αγαπήθηκε από πολλούς. Ο καθένας μας λοιπόν είναι διαφορετικός ! Ο καθένας θα αγοράσει το προϊόν που θα τον βολέψει, θα τον εξυπηρέτησει περισσότερο κλπ.. Άλλος θα βρει αυτό… Συνέχεια »

Γιάννης Σιούτης

Στην Ελλάδα το πουλάνε κανονικά !!! Θα το “κόψουν” ή θα συνεχίσει κανονικά τις πωλήσεις του ? Τον άλλο μήνα θα έχω επιδότηση και ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου. Ελπίζω να μην μου χαλάσει την διάθεση η Apple…

Πανος

Εγω κανω την εξης απλη σκεψη… Πριν μερικες μερες η Google παραχωρησε καμια 10αρια πατεντες στην HTC για να τις χρησιμοποιησει δικαστικα. Επομένως πρεπει η Apple να προλαβει την αρνητικη διαφημιση που θα υποστει. Και θα το προλαβει “φωναζοντας” πιο δυνατα. Οι πατεντες αυτες αφορουν τους υπολογιστες Mac, το iPhone, το iPod, το iPad, το iCloud και το iTunes, και ειναι σχετικές με τον τροπο που αποθηκευονται οι προτιμησεις του χρηστη, τον τροπο ενημερωσης του λογισμικού ασυρματα και τον τροπο επικοινωνιας του λογισμικου με ενα ασυρματο modem. Με λιγα λογια δηλαδη, αν κερδισει η HTC τη μαχη, τοτε το update στις παραπανω συσκευες θα γινετε με δισκετα 3.5″. :p Επισης, οπως σωστα ανεφερε ο φιλος πιο πανω, ο Eric Schmidt ειχε πει οτι αν δεν εχεις καινοτομια ψαχνεις αλλους τροπους. Και η Apple δεν πρεπει να μιλαει για καινοτομια, γιατι το μονο πραγμα που ξερει καλα να κανει ειναι να παιρνει την δουλεια αλλων, να την τυλιγει σε ομορφο πακετο και να την πασαρει στον κοσμο (Mac OSX). Το ιδιο κανει και με το iPhone. Εκτος αν εννοουμε καινοτομια την δυνατοτητα multitasking που εφερε στην τελευταια εκδοση. Για μενα παντως το πιο σημαντικο ειναι το εξης: Οταν αγοραζω ενα σπιτι… Συνέχεια »

Dami

@denton…όντως το “LMFAO ROTF!!!!!!!!!!!!” είναι ένα πολύ δυνατό επιχείρημα το οποίο αντιπαρέρχεται το δικό μου,άντε και εις ανώτερα με απαντήσεις άνω των 15 😉 Οι μηνύσεις πάνε και έρχονται και είναι δικαίωμα καθενός να υποβάλει μήνυση αν θεωρήσει ότι κάποιος έχει καταπατήσει τα πνευματικά δικαιώματα και copyright…δεν είναι η πρώτη εταιρία που μηνύει κάποια άλλη,ούτε είναι μία εταιρία που δεν έχει δεχτεί μηνύσεις από άλλες.Είναι ένας “πόλεμος” των μεγάλων εταιριών και στον πόλεμο κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις.Θεωρώ οτι και η Samsung αν μπορούσε θα το είχε κάνει ήδη…απλά το “παιχνίδι” ξέφυγε σε άλλο επίπεδο πλέον και ανυπομονώ βασικά να δω την αντ-επίθεση της Samsung.

Alex

iPad 2 εχω αλλα αυτη η κατασταση με την Apple μου την εχει δωσει. Μολις κυκλοφορησει ο Tegra 3 παω για Android με τελικο προορισμο τα Windows 8.

Dimitris G

Πιστεύω ότι η Samsung το 2011 έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο, σε όλες τις πτυχές της τεχνολογίας. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τεχνολογία, ας μην κοροϊδευόμαστε πια… Όλα τα tablets και τα smartphones τετράγωνα είναι και όλα μοιάζουν μεταξύ τους, και όλα μαύρα, γκρι και παραλλαγές αυτών… Δηλαδή για να μην μοιάζει κάτι καινούργιο με τα παλιά θα πρέπει να είναι κίτρινο ή πράσινο και στρογγυλό ή κύκλος? Έλεος… Η samsung κάποια στιγμή θα βγάλει κανένα τρελό smartphone ή tablet σε εξευτελιστική τιμή και θα την δούμε 1η σε πωλήσεις… Και οι υπόλοιπες εταιρίες θα φάνε την σκόνη της…

Lampros

Και βεβεα ολα τα κινητα και τα tablet ειναι ιδια αλλ μονο το s1 s2 galaxy 10.1 ειναι καλητερα απο τα αντιστιχα της apple και για αυτο εχει χεσκιστη να την φαει….
Μεχρι και iphone5 εχει οθονη και επεξεργαστη της samsung και κατα τα αλλα η samsung αντιγραφη την apple………
Ρε μας δουλευουνε κανονικα ρεεεεεεε ολα θεμα μαρκετην ειναι και τιποτα παρα πανω…

Akis

Συμφωνώ με όλους. Αλλά να ρωτήσω κάτι που με βασανίζει. Σε ποια επιχειρήματα βασίστηκε το δικαστήριο και δικαίωσε την apple? Με ποιες δικαιολογίες; Ήμουν Βερολίνο στα μέσα με τέλη Αυγούστου και είδα το galaxy tab 10.1 σε κατάστημα vodafone. Δηλαδή τους είπε μαζεύτε τα όλα από τα ράφια έτσι απλά; Συνέχεια γίνονται τέτοιες μηνύσεις αλλά είναι μόνο για marketing.Και καλά κοιτάξτε καταναλωτές μας, εμείς διεκδικούμε τα κεκτημένα μας. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δικαιωθούν, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ελπίζω να πάρουν πίσω την απόφαση στο εφετείο.

Silender

Η apple είναι για πρώτη φορά κάπου “πρώτη” και δεν ξέρει πως να το χειριστεί…

Μια ζωή δεύτερη ήτανε με το ipod πήρε θάρρος μέχρι που του έβαλε μια κεραία(και μάλιστα όχι και τόσο σωστά στο τελευταίο iphone λόγω death grip).

Δεν μπορεί να χειριστεί σωστά την μεγάλη επιτυχία -για αυτήν- του iphone και φοβάται” μήπως μου φάνε το μπιφτέκι”.

Όταν ξεμείνεις από ιδέες αρχίζουν οι μηνύσεις και οι αντιγραφές, βλέπε notification bar iOS 5, αλλά όχι και αυτό δικό τις ήταν από το 1990… https://gizmodo.com/5837045/apple-claims-android-started-with-them

ΥΓ: Το αστείο είναι οτι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι Apple users ΟΝΤΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ αντιγραφές στα εντελώς άσχετα μεταξύ τους tablets, τυχαίο??

Dimos

Καλά που το διευκρίνισες tom για το GSII…Έτσι εξηγείται και ο χαρακτηρισμός σου “κουτόι” . Δεν περίμενα κάτι άλλο…Α, και κάτι άλλο…Εγώ δεν έχω Iphone..Οπότε όταν βγάλει η Samsung το επόμενο Galaxy με σκατά όπως λες, να πας να το πάρεις εσύ και να λες: BTW WE LOVE GSIII SHIT 😛

Mario Vito

Καλά το έχω βαρεθεί όλο αυτό. Μπαίνεις σε άρθρα που αναφέρεται η apple και βλέπεις όλοι οι φανατικοί anti-apple και κράζουν και να απαντούν οι φανατικοί της apple.Μπαίνεις σε βίντεο στο youtube και γίνεται το ίδιο. Οι “φιλοφρονήσεις” πέφτουν σύννεφο.

Και οι μεν και δε έχετε γίνει γραφικοί. Αγοράσετε αυτό που σας εξυπηρετεί και σταματήστε να κρίνετε τις επιλογές των άλλων.

Υ.Γ1: Σταματήστε οι apple- άδες να νομίζετε ότι η apple είναι το κέντρο του κόσμου

Υ.Γ2: Σταματήστε οι apple haters να βγάζετε τα κόμπλεξ σας για την apple.Το που θα δώσει ο καθένας τα λεφτά του είναι δικό του θέμα. Πολλοί από εσάς καπνίζετε, ποιο πολλά δίνετε στα τσιγάρα το χρόνο παρά να αγοράζατε ένα iphone και ένα ipad μαζί.

Dimos

Vito σωστός ρε φίλε. Αλλά προκαλούν οι apple haters όπως λες και εσύ. Μπαίνουν σε άρθρα που αφορούν το iphone. Ας κοιτάξουν να ασχοληθούν καλύτερα με αυτό που τους ενδιαφέρει!!

ilias

Φιλε Βιτο και φιλε Ντιμος. Με το ποδοσφαιρο το ιδιο δε γινεται? Με το τι κοπελα μας αρεσει, ξανθια ή μελαχρινη ετσι δε γινεται? Ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και το ωραιο ειναι οτι εχουμε ολοι διαφορετικες! Η διαφορετικοτητα συναδει με τη συζητηση! Δε θελεις να υπαρχει συζητηση, ακομα και χαμηλου επιπεδου? Τοτε δε γινεται τιποτε. Ειναι μεσα μας και καλα κανουμε και εκφραζουμε γνωμη!! Αν το techblog ή αλλα sites δεν ειχαν την επιλογη να σχολιασεις θα ειχαν πολυ λιγοτερους αναγνωστες! Το νοημα του ιντερνετ ειναι οτι μπορεις να συμμετεχεις. οποτε μη μας απαγορευεις και να μιλαμε!!

Dimos

Ποιος είμαι εγώ για να σας απαγορέψω? Ελευθερία λόγου έχουμε..Εμπρός λοιπόν, ας μιλήσουν τα όπλα :PP

stelios GR

σκεφτειτε πως θα ηταν ο κοσμος (και η αγορα κυριως) αν ο ΚΑΘΕ κατασκευαστης μιας συσκευης ειχε μηνυσει (αιτουμενος ασφαλιστικα-περιοριστικα μετρα) καποιον ο οποιος κατασκευαζε ενα προιον ανταγωνιστικο και ειχε πανω κατω τις ιδιες πωλησεις…. απλα καθηστε και σκεφτειτε!!!….. θα υπηρχε ΜΟΝΟ μια μαρκα αυτοκινητων, ψυγειων, τηλεφωνων, υπολογιστων κτλ κτλ κτλ……χουντα!! η apple ηταν μια εταιρεια που “γουσταρα” για πολλους λογους…. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ εντελως στα ματια μου…. πρωτα περσι με τον απαραδεκτο χειρισμο της προβληματικης κεραιας του iphone, και τωρα με την λογικη “αντι να γινω εγω καλυτερος, καλυτερα να εξαφανισω τον ανταγωνισμο….” ξεφτιλα σκετη…απογοητευση…..

lampros

πες τα ρε στελιο ρεζιλη εγιναν…………..

Alex

Αντε να ερθουν τα tablets με Win8 να τελειωνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.