iPad 2, Πετάει η νέα GPU στα benchmark

Ο Steve Jobs στην παρουσίαση του iPad 2 μας υποσχέθηκε ως και 9 φορές ταχύτερη επεξεργασία γραφικών από το νέο tablet της εταιρίας σε σχέση με τοn προκάτοχο του. Χρειάστηκε να περιμένουμε ως την επίσημη κυκλοφορία για να μάθουμε κατά πόσο ήταν αλήθεια κάτι τέτοιο, αλλά τα νέα ήταν ευχάριστα.

, iPad 2, Πετάει η νέα GPU στα benchmark

Το iPad 2 εκτός του διπύρηνου επεξεργαστή, ενσωματώνει και διπύρηνη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) με το όνομα SGX 543MP2. Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης GPU δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, αφού οι developers δεν είχαν το χρόνο να δουλέψουν σε εφαρμογές πάνω σε αυτή, αλλά τα πρώτα τεστ ήταν ενδεικτικά για την απόδοση της.

Τα αποτελέσματα μπορεί να μην δικαίωσαν 100% τον Steve Jobs, αφού το iPad 2 δεν σκόραρε 9 φορές καλύτερα από το iPad 1, όμως πέτυχε σκορ από 2 ως και 7 φορές μεγαλύτερα. Σε σχέση με το επίσης πολύ δυνατό Motorola XOOM το νέο iPad 2 ήταν εξίσου εντυπωσιακό, αφού εμφανίστηκε περίπου 4 φορές ταχύτερο από τον Android αντίπαλο του.

Τα πρώτα τεστ ήταν αρκετά αποκαλυπτικά, αλλά πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα συγκριτικά μεταξύ του νέου iPad 2 και των υπολοίπων Android tablets.

, iPad 2, Πετάει η νέα GPU στα benchmark

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Κώστα χωρίς να θέλω να φαίνομαι κακός και χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει πάρει το ipad 2 μεγαλύτερο σκορ,πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι ένα τεστ που έγινε/δημοσιεύθηκε από σελίδα της Apple?

vasilis.

τοσο μεγαλη διαφορα με το xoom?????
δηλαδη το xoom και κατ επεκταση η tegra ειναι για τα σκουπιδια????
τι γινεται?

kostas

το xoom τρεχει σε παραπανω αναλυση δεν ειναι αντικειμενικό… βεβαια η διαφορα εινα μεγαλη

Nik0s

Και εγώ δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά

farcry

βρε παιδια συγκρινεται single core με dual core. ειναι σαν να μου σιγκρινεις τον A4 με τον A5. καμια σχεση. εννοειται οτι το ipad 2 θα ειναι 2 φορες ανωτερο στα γραφικα απο το xoom !!!

vasilis.

και το xoom dual core ειναι.
learn the facts right

SonicYouth

Τεράστια η διάφορα. Θέλουν Πολύ δουλεια ήδη για να το φτάσουν οι υπόλοιποι και καλύτερες τιμές. Άκου εκει 800 ευρω.

REDODIN7

Λοιπον χωρις να θελω να φανω πικροχολος εχω να επισημανω τα εξης :

1) Tο iPad 2 σε σχεση με το 1 ειναι 5,5 φορες πιο πανω και οχι 9 οπως ελεγε η Apple !!!
2) O επεξεργαστης του ειναι 900αρις και οχι 1000αρις οπως ελεγε η Apple !!!!
3) 1024 x 768 = 786432 ενω 1280×800 = 1024000 που σημαινει οτι το iPad 2 εχει λιγοτερα pixel απεικονίσεις .

Αυτα τα ολιγα προς τον παραν τα συμπερασματα δικα σας ….

vasilis.

in android we trust λεμεεεε 😛

georgecm

REDODIN7
Το πρωτο το εχω επισημανει στο αρθρο, οσο για το δευτερο νομιζω οτι ειπαν οτι ειναι θεμα software και απαιτησεων, δηλαδη τρεχει γενικα πιο χαμηλα για να καιει λιγοτερο αλλα μπορει να φτασει και στο 1 GHz ισως αναλογα με το software που τρεχει.. (αυτο το διαβασα καπου αλλα δεν ξερω αν ισχυει).
Τωρα για τα Pixels εχεις δικιο, αλλα η διαφορα ειναι 25% στα pixels οποτε χοντρικα αντε να συγχωρουσαμε το XOOM αν ηταν 25% χειροτερο, εδω ειναι 75% χειροτερο 😉

SonicYouth

ο επεξεργαστης 1000 αρης είναι. Απλώς είναι κλειδωμενος στα 900 για καλύτερη ενεργειακη αποδοση.

κωστας

σχετικα με το τεστ δεν νομιζω πως ανταποκρινεται πληρως στην πραγματικοτητα μιας και πολλα
αλλα τεστ συγκρισεων χοομ και ιπαδ 2 δειχνουν το χοομ μπροστα σε ταχυτητα

Νικος

Παιδιά ξυπνήστε λίγο.Αυτή η διαφορά είναι απολύτως λογική.Όταν ένα παιδί πιο πανο @farcry ελεγε οτι το ένα είναι διπύρηνο (ιpad) ενώ το xoom μονοπύρηνο ενοούσε για την κάρτα γραφικών (gpu) που όντως έτσι ισχύει αφού το nvidia tegra εχει 1 core gpu
Learn the facts right
Όσο για την cpu είναι 1Ghz αλλα κλειδομένο στα 900.Όπως είχε γινει με τον Α4 στο iphone

REDODIN7

@georgecm δεν ειναι ακριβος ετσι μακαρι να ηταν τοσο απλα τα μαθηματικα 🙂

nik0s

Ο tegra εχει gpu με 8 cores

nikos5800

για να μην μπερδευεται ο κοσμος ο nvidia tegra εχει μονο μια καρτα γραφικων (gpu) με 8 core ενω το ipad 2 εχει δυο καρτες γραφικων δηλαδη δυο gpu και οπως υσχει και στα pc δυο gpu ειναι καλυτερα απο το 1

333Mbs

Marios Basileiou Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!
Κώστα όλοι ξέραμε ότι ο A4 επεξεργαστής ήταν τις Samsung ,τώρα ο A5 είναι πάλι και αυτός τις Samsung ??Διότι ο A8 είχε εξαιρετική ανάλυση γραφικών ακόμα πολυ πιο βελτιωμένος από τον A4 .. ξέρουμε κάτι ??

MANOS

τον A5 δεν τον κατασκευάζει πλέον η Samsung όπως γινόταν με τον A4 αλλα η Ταϊβανέζικη Semiconductor Manufacturing Co

georgecm

Ο Α5 εχει σχεδιαστει απο την Apple και μπορει να το κατασκευαζει οποιο εργοστασιο την βολευει. Χρησιμοποιει τη λογικη του φασον και γι αυτο το κοστος ειναι τοσο χαμηλο, αφου πληρωνει μονο την κατασκευη. Σημερα διαβασα πως ειναι σχεδον βεβαιο οτι τους Α5 τους φτιαχνει και παλι η Samsung παντως…

333Mbs

Σε ευχαριστώ georgecm για την πληροφορία !!Το περίμενα !!Ότι συσκευή (σχεδόν όλες) GPS η κάτι άλλο η αυτά που διαβάζω από το γνωστό Μαγαζάκι ,όλα φιλοξενούν ,επεξεργαστή Samsung !!!Δεν είναι τυχαίο λοιπόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.