Apple iPad 2, Η άλλη μισή αλήθεια

Το νέο iPad 2 είναι μια φανταστική συσκευή αναμφισβήτητα. Η Apple φρόντισε να το εφοδιάσει με ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ή μήπως όχι; O Steve Jobs τόνισε ότι το iPad 2 θα είναι το πρώτο Dual-Core tablet που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, όταν ήδη είναι σε κυκλοφορία το Motorola XOOM με τον διπύρηνο 1 GHz επεξεργαστή της NVIDIA τον Tegra 2.

, Apple iPad 2, Η άλλη μισή αλήθεια

Στη συνέχεια φρόντισε να μας θυμίσει τα λόγια του Lee-Young hee VP της Samsung σύμφωνα με τα οποία ο hee ανέφερε πως οι πωλήσεις του Samsung Galaxy Tab ήταν αρκετά μικρές (quite small), ενώ τα ακριβή λόγια του VP της Samsung ήταν quite smooth. Κοιτώντας και πάλι προς τη μεριά της Samsung “αποκάλυψε” πως το iPad κατέχει σε ποσοστό πάνω από το 90% της αγοράς tablet, ξεχνώντας ότι ακόμα και σε σύγκριση μόνο με το Galaxy Tab το μερίδιο αγοράς του iPad είναι λίγο πάνω από το 80%, ενώ αν συμπεριλάβουμε συσκευές όπως τα προϊόντα της Nook, το Kindle και τα φθηνά android tablets το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50%.

Η αλήθεια της Apple είναι πάντα πάντα η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως ξεχνάει να αναφέρει το οτιδήποτε σε τομείς στους οποίους τα προϊόντα της υπολείπονται. Μην ξεχνάμε ότι τα κινητά κάποτε δεν χρειάζονταν φλας ή ότι σήμερα η μνήμη RAM του iPad 2 είναι ακόμα άγνωστη για προφανής λόγους.

Με όλα τα καλά και τα κακά της η Apple παραμένει η Νο1 εταιρία και αυτή που σπρώχνει και τους υπόλοιπους να κάνουν το βήμα παραπάνω και αυτό ωφελεί τελικά όλους εμάς.

Πηγή

Kudos to farcry

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel Pal

Παιχνίδια marketing.

Iakovos

Apple…το μεγαλειο του marketing!!! 🙂

Petros

Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο η Apple έχει πλασάρει τα iPod,iPhone και iPad θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια στο μάθημα του Marketing!

JJabrams

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ο Jobs ειπε: “First dual core tablet to ship IN VOLUME” Η διαφορα ειναι στο “IN VOLUME”. Οσον αφορα την Samsung και την δηλωση του Lee-Young hee: Στην αρχη η ειδηση κανει τον γυρω του κοσμου ως “quite small” μετα γινεται λογος για λαθος μεταφραση και το αποδιδουν ως “quite smooth” αλλα την πραγματικη διασταση την δινει το businessinsider.com το οποιο κανει την μεταφραση και η σωστη αποδοση ειναι “quite OK” γαι τις sell-out επιδοσεις του Samsung Galaxy Tab δηλαδη τις πραγματικες πωλησεις (from the retailer to the consumer). Οριστε και η πηγη: https://www.businessinsider.com/samsung-galaxy-tab-sales-small-2011-1 Και τελος οσον αφορα τις πωλησεις νομιζω οτι αναφερεται μονο στο 9μηνο April-December στο οποιο προφανως οι πωλησεις θα ηταν οπως τα λενε. Επισης τα Nook & Kindle δεν εµπίπτουν στην ιδια κατηγορια ειναι e-readers και μην μου αναφερεις το rooted Nook ως tablet!!!!!!!! Οπως ειπε ο Gabriel Pal παιχνιδια ειναι και οχι η μιση αληθεια!! p.s. Ποτε μα Ποτε η Apple δεν ανακοινωνει την μνημη RAM των iphone-ipod,ειναι τακτικη της το οτι τετοια θεματα δεν πρεπει να απασχολουν τον αγοραστη παρα μονο η τελικη ποιοτητα των προιοντων της. Και να εισαι σιγουρος οτι λογω iMovie η… Συνέχεια »

333Mbs

Όλα καλά τα παραπάνω ,πολύ καλά αλλά αυτά τα λόγια με πληγώνουν ( Με όλα τα καλά και τα κακά της η Apple παραμένει η Νο1 εταιρία και αυτή που σπρώχνει και τους υπόλοιπους να κάνουν το βήμα παραπάνω )..Tο βήμα παραπάνω που αναφέρεις υπήρξε κάποτε πριν 2 χρόνια …… Από εκεί και έπειτα με ενδιαφέρει τι μάρκα κρατάω και όχι τι ωφέλησε αυτή την μάρκα η εμένα ,δεν με ενδιαφέρει αυτό !!Αργά η γρήγορα εδώ θα φτάναμε ,δεν περιμέναμε τώρα την Apple, να είμαστε λίγο πιο ταπεινή στα λόγια μας !!Θα προτιμούσα να μην έγραφες τόσο πολύ κουλ λόγια για την Apple και να μην μας θυμίζεις πως είναι δήθεν πρώτη μπλα μπλα κτλ. !!Λίγο βαρύ έρχεται όλο αυτό διότι πρώτος είναι αυτός που θα βγάλει το πιο ολοκληρωμένο και μην ακούσω πως τα Android προήλθανε από αυτήν που λέγεται Apple ούτε οφείλουμε την ραγδαία επιδεινώσει Android ,λέω τώρα υποθετικά !!Πάντα κρατάει μια πισινή η Apple και βλέπει πρώτα τι θα βγάλουνε η άλλες εταιρίες και αν είναι 2πυρινος 8 πύρινος 10 πύρινος να και η Apple στην μόδα !!Αυτή είναι η άποψη μου χωρίς να ανεβάσω τους τόνους διότι όπως λες υπάρχουν λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα από… Συνέχεια »

twood

Για την ακρίβεια ο Steve jobs χαρακτήρισε το ipad 2 ως το 1ο διπύρηνο tablet που θα κυκλοφορήσει σε ποσότητες (ship in volumes).
Το motorola μπορεί να κυκλοφόρησε στην Αμερική αλλά λέγεται πως η διάθεση του είναι αρκετά περιορισμένη.
Επίσης ακούγεται πως μετά το event η Samsung σκέφτεται να αναθεωρήσει την τιμή του επερχόμενου 10ιντσου tablet της. Τυχαίο;
Εννοείται ότι δεν θα αποκάλυπτε τις “αδυναμίες” του iPad2 που μάλλον έχει την ίδια μνήμη και την ίδια οθόνη με το 1o 🙁

cghera

Προφανώς η κάθε εταιρεία θα αποκρύψει τις αδυναμίες του προϊόντος της και θα παρουσιάσει τα δυνατά του σημεία. Είναι στο χέρι μας να διακρίνουμε τα μειονεκτήματα και να τα “χτυπήσουμε” για να βελτιωθούν ή να εξαλειφθούν. Διαφωνώ με το άρθρο στο σημείο που γίνεται σύγκριση με το Nook και το Kindle γιατί απλά άλλο ebook reader κι άλλο Tablet. Ούτε η τιμή ούτε και οι δυνατότητες μπορούν να συγκριθούν.

twood

Στα δυνατά του σημεία είναι αναμφισβήτητα η πληθώρα ποιοτικών εφαρμογών που δεν μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή σε κανένα άλλο οικοσύστημα. Αυτό θα το τονίζουν συνεχώς.
Aς ελπίσουμε να ξυπνήσει ο ανταγωνισμός και να έχουμε περισσότερες επιλογές όχι μόνο σε επίπεδο specs…

alex

Η Apple είναι μια εξαιρετική εταιρία και ο ενορχηστρωτής Steve Jobs ένας εξαιρετικός businessman που βλέπει αρκετά χρόνια μπροστά. Το να τα φουσκώνει ή να τα κρύβει λίγο, είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν είμαι fanboy.

kkalog

Το να συζητάμε ποιά είναι η μέθοδος μέτρησης του μεριδίου αγοράς, επί ποιού πληθυσμού συσκευών δηλαδή αναφέρεται, αν είναι ή δεν είναι ο πρώτος μαζικής παραγωγής διπύρηνος επεξεργαστής σε tablet ή όχι, ή αν ανακοινώθηκε ή δεν ανακοινώθηκε η μνήμη RAM που έχει η συσκευή, “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα” όσον αφορά τη συζήτηση ουσίας η οποία κατά τη γνώμη μου είναι: αν το iPad2 είναι ή δεν είναι μια συσκευή που μπορεί με έναν από τους καλύτερους σήμερα (και τονίζω το σήμερα) τρόπους να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτών που χρειάζονται ένα tablet και είναι ή δεν είναι μια συσκευή που ότι κάνει το κάνει σε μια πολύ τίμια τιμή;
Τα υπόλοιπα είναι για να διακινούμε μέσα από το διαδίκτυο φαρισαϊσμούς (“διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο”).

atma

Και γιατί είναι θέμα για συζήτηση… Αυτό; Μόνο Apple συμπεριφέρεται έτσι;

Χάρης Κ.

Αναφέρουν πολλοί ότι η Apple αποκρύπτει info σχετικά με τις αδυναμίες που έχουν τα προϊόντα της, π.χ. μνήμη. Ειλικρινά ρε παιδιά όμως, ξέρετε κάτι ? Τελικά σημασία δεν έχουν από μόνα τους τα specs, αλλά η όλη εμπειρία με το προϊόν, και αυτό δείχνει η πράξη. Και εκεί που γίνεται η διαφορά είναι στο ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Απλά τα πράγματα.

H Apple από το να κάνει εκτενή αναφορά σε specs στα οποία τα προϊόντα της υπολοίπονται έναντι του ανταγωνισμού, οπότε και να προδιαθέσει αρνητικά τον καταναλωτή, προτιμά να τονίζει τη λειτουργικότητα των προϊόντων της in real life, κάτι που είναι πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Και εκεί είναι που πλεόν πρέπει να εστιάσει ο ανταγωνισμός αν θέλει να πάρει κάτι από το μερίδιο της Apple, και όχι απλώς να αναλώνονται σε ένα αγώνα δρόμου αύξησης της CPU, της μνήμης κτλ…

Σταμάτης

Ξέχασες να αναφέρεις την τιμή! Ο stevie συνέκρινε το ακριβότερο xoom με όλα τα ipads! Ενώ ξέρουμε ότι θα βγει wifi-only xoom με τιμή από 539-599 dollars ή 500pounds. Όπου το κάνει πολύ περισσότερο ανταγωνιστικό.

Γενικά προσωπικά δεν θα περιελάμβανα τον kindle στα tablet-pc αλλά από την στιγμή που ο stevie θεωρεί ότι το ipad είναι ηλεκτρονικός αναγνώστης και μάλιστα καλός θα πρέπει να το κάνει, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να κάνεις “απλό” serf ή να κοιτάξεις τα mail/feeds σου στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

Ο stevie είναι ένας ψεύτης που διαστρεβλώνει την αλήθεια ώστε να πετύχει τον σκοπό του και ότι μπορεί να το κάνουν και άλλοι αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Ξέχασα την Ram! Η ram δεν είναι ένα απλό spec. Είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο και επειδή το ios όταν θέλει να εξασφαλίσει resources για ένα app που βρίσκεται στο προσκήνιο αρχίζει να κλείνει προγράμματα, το να έχεις πολύ ram σημαίνει ότι δεν θα σου κλείσει τα προγράμματα όταν θα κάνεις βαρύ σερφάρισμα. Και ΝΑΙ στο ipad 1 το κάνει αυτό, οπότε μην λέτε ότι δεν μας ενδιαφέρει διότι ο καταναλωτής δεν το αντιλαμβάνεται…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, έχω παρακολουθήσει δεκάδες παρουσιάσεις εταιρειών τεχνολογίας στο εξωτερικό και την Ελλάδα από τα μεγαλύτερα στελέχη τους και αρκετές φορές έτσι όπως παρουσιάζουν τα στοιχεία στις διαφάνειες χαμογελάμε μεταξύ μας οι συνάδελφοι. Και μόνο που επικεντρωνόμαστε στην Apple και ψάχνουμε τα λάθη της αποδυκνύουμε πόσο σημαντική εταιρεία είναι αυτή, τα στελέχη της και τα προϊόντα της. Καμία εταιρεία και προϊόν δεν είναι στο απυρόβλητο εδώ στο Techblog πόσο μάλλον οι πρώτοι που συγκεντρώνουν και όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους. Σε ότι αφορά το άρθρο, το Motorola Xoom είναι το πρώτο διπύρηνο Tablet που κυκλοφορεί σήμερα στην Αμερική και περιμένω να δω πως θα αντιμετωπίσει η Apple τη ζήτηση του iPad 2 και αν θα είναι συνεπής στις ημερομηνίες διάθεσης και στις ποσότητες που θα ζητηθούν. Επίσης συμφωνώ με το cghera ότι η δεύτερη σύγκριση με το Nook δεν είναι αντιπροσωπευτική μιας και το Nook μπορεί είναι ένα “καμουφλαρισμένο tablet”, αλλά το αγοράζει κάποιος για eBook. Βέβαια αν θυμηθείτε την παρουσίαση του Steve Jobs στην έναρξη αναφέρθηκε πρώτα στα books! Το iPad είναι μια συσκευή που άνοιξε την όρεξη όλων μας για tablet, συμπεριφέρεται μοναδικά κατά τη χρήση της (είμαι πρώην κάτοχος iPad) και σίγουρα η Apple έχει δημιουργήσει… Συνέχεια »

Nickolas

Ας με διορθώσει κάποιος αλλά μέχρι και το iPhone 3GS η apple δεν έκανε γνωστό ούτε την ταχύτητα του επεξεργαστή που χρησιμοποιούσε όπως επίσης και τη μνήμη, απλά εμείς τα μαθαίναμε από ¨τρίτους´´. Τώρα λοιπόν για ποιό λόγο ανακοινώνει τις ταχύτητες των iPhone και ipad? Μήπως γιατί τελικά παίζουν και αυτά το ρόλο τους, όσο μικρός και αν είναι αυτός? Γρήγοροι επεξεργαστές, περισσότερη ram, καλύτερες κάμερες, ο ανταγωνισμός μεγάλος και όλοι έχουν μπει στο παιχνίδι για τα καλά, συμπεριλαμβανομένης της apple! Σίγουρα τα ποσοστά της apple είναι υψηλά αυτή τη στιγμή, ωστόσο λογικό είναι οτι όσο περνάει ο καιρός θα πέφτουν, καθώς οι περισσότερες εταιρείες μόλις ξεκίνησαν να βγάζουν αξιόλογες προτάσεις. Όσον αφορά τις εφαρμογές τι να τις κάνω 60.000 εφαρμογές, όταν στην ουσία αυτές που αξίζουν είναι 100! (έχω iPad και ξέρω)

Διάβασα με ευλάβεια όλα όσα έχουν γραφτεί ως τώρα. Ξέρετε τι σκέφτομαι; Ως τώρα έχω δοκιμάσει τα πάντα από τηλέφωνα και λειτουργικά συστήματα. Κι όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Πάντα όλες μα όλες μου τις συσκευές τις άλλαζα στους 4 με 6 μήνες… Καμία δε κράταγε παραπάνω. Πάντα κάτι μου έφταιγε, πάντα κάτι με χάλαγε ή έλειπε ή δεν ήταν αρκετό…. Αφού άρχισα να πιστεύω ότι έχω πρόβλημα εγώ, ψυχολογικό!!!! Ως που αγόρασα το iPhone 4…. Δεν έχω χρησιμοποιήσει καλύτερη συσκευή, πιο εύχρηστη και πιο σταθερή. Το λειτουργικό της είναι εξαίσιο και την έχω ήδη 8 μήνες και ακόμα νομίζω ότι την αγόρασα χθες! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δε σκοπεύω να την αλλάξω με καμία (πλην ίσως του iPhone 5)… 🙂 Μετά αγόρασα και το iPad… Για το πρώτο μιλάω που δεν έχει διπύρηνους επεξεργαστές κι άλλα μπιχλιμπίδια… Εδώ δεν έχω λόγια να εκφράσω τη μαγεία!!!!!!!!!!!!!!
Πείτε ότι θέλετε, νοιώστε όπως θέλετε, αλλά αφού τα έχετε δοκιμάσει όλα για να μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση, ελάτε να μου πείτε ότι έχω άδικο…. Καλη συνέχεια σε όλους… Ήταν τιμή μου που συμετείχα σε αυτό το μικρό meeting. 🙂

kkalog

Χρήσιμη ανάγνωση για τον υπολογισμό μεριδίων αγοράς και το ποιός παραποιεί τελικά την αλήθεια: https://www.businessinsider.com/ipad-share-2011-3

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι το μερίδιο αγοράς υπολογίζεται σωστά επί των πωληθέντων (sold) και όχι επί των εξαχθέντων από την αποθήκη του προμηθευτή (shipped) και με αυτή τη λογική που αναπτύσσεται στο παραπάνω άρθρο το μερίδιο αγοράς του iPad εκτιμάται σε 90% για το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Το ζήτημα για τη Samsung, που παραδέχθηκε η ίδια η εταιρεία, είναι ότι είχε πολύ ψηλούς αριθμούς εξαγωγών από τις αποθήκες της (προς αλυσίδες λιανικης, ενδιάμεσους αντιπροσώπους κλπ), αλλά όχι πωλήσεων.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το έσοδο δημιουργείται στην πώληση …

Κωστας

Συμφωνώ απόλυτα με τον kkalog. Η τοποθέτηση του είναι η μοναδική που περιέχει στοιχεία.

Κώστας Βλαχάκης

Όλοι με στοιχεία μιλάμε και τα σχόλια των συνομιλητών και το άρθρο βασίζεται σε στοιχεία, δες την πηγή. Το θέμα είναι όπως αναφέρει και το παραπάνω άρθρο του kkalog από το businessinsider, από ποια οπτική γωνία το κοιτάς… “The thing about Steve Jobs is that he rarely outright lies, instead opting to look at data in a way that he thinks makes most sense and which contains some shred of validity.”

Marios

φιλε προσφατα αγορασα ενα galaxy tab , το οποιο και παρουσιάζατε εδω σαν πολυ καλο , ειλικρινά η δικη μου γνωμη , η γνωμη αυτου που πληρωσε σαν μαλ%%%%%%
ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ
και ΤΡΟΜΑΞΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ
Τι να συγκρινεις τωρα σε σχεση με ipad, πραγματικα ημαρτονννν
Ας εχει ελλείψεις , παραμένει ΚΟΡΥΦΑΙΟ .. όλα τα άλλα είναι απλά παιχνιδάκια μπροστά του

Κώστας Βλαχάκης

Σε ευχαριστούμε που εμπιστεύτηκες τη γνώμη μας και πήρες το Galaxy Tab. Πέραν από την τιμή του δεν έχουμε ακούσει ξανά κάτι αρνητικό. Και πάντα μιλάμε για συσκευή που κυκλοφορεί εδώ και 7 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2010. Δεν μπορεί να συγκριθεί απευθείας με τα σημερινά μοντέλα tablet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.