Apple event, 2 Μαρτίου το iPad 2

Πριν μερικές ώρες η Apple απέστειλε τις πρώτες προσκλήσεις στα διεθνή media καλώντας τα να καλύψουν ένα event στις 2 Μαρτίου. Πρόσκληση έλαβε και το Engadget το οποίο και όπως αναφέρει θα παρευρεθεί αναμένοντας τις ανακοινώσεις για το νέο tablet ή τα νέα tablets της Apple, αναφερόμαστε στη σειρά iPad. Πιστεύετε ότι η Apple θα “τα αλλάξει όλα” ή τα Android Honeycomb δεν έχουν να φοβηθούν;

, Apple event, 2 Μαρτίου το iPad 2

Kudos to Kostas M.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SpirosK

Android Honeycomb δεν έχουν να φοβηθούν τιποτα

πλέον το Android πάει μπροστά με super ταχύτητες…………

Γιώργος

Σωστός ο SpirosK
Τι να μας πει και η apple…

Δημητρης

Δέν νομίζω ότι θα καταφέρουν καί τίποτα. Τωρα τελευταία έχουμε δει αξιόλογα tablet από Motorola LG HTC Samsung κ.α αυτή η χρονιά είναι android

Zafiris

Έχω από καιρό πάψει να ασχολούμαι με την apple..
Δεν είμαι funboy ούτε hater αλλά όσο η εταιρία μένει προσκολλημένη σε κάποια πράγματα δεν με δελεάζουν ούτε το μέταλλο ούτε το αλουμίνιο που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους.
Το μέσα μετράει.

Δώστε στο λαό αυτά που ζητάει εδώ και χρόνια.Ξέρετε εσείς…

πετρος γκετσοπουλος

εγω τα περιμενω καποιο meego

Vassilios

Φυσικά και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί το Android! Εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ανακοινώσουν ότι θα προσθέσουν widget στο ipad. Δεν τα βαριούνται τα κουτάκια στην οθόνη; Είμαι πολύ περίεργος τι “καινούριο” θα βγάλουν! Κάμερα; Υποδοχέα SD; Flash (με τίποτα); Το android πλέον είναι πολύ μπροστά και δεν το φτάνει με τίποτα. Πιστεύω πιο πολύ θα επικεντρωθούν σε καινούριες υπηρεσίες και τίποτα παραπάνω.

z3r0

Θα συμφωνήσω με τον ζαφείρι και τον Βασίλειος και θα προσθέσω αν και κάτοχος iMac δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βγάζουν κομμάτια κομμάτια και όχι όλη την τεχνολογία μαζί εννοείτε θα μου πείτε για οικονομικούς λόγους αλλα πιστεύω ότι στο τέλος θα χάσουν και αυτοί και θα ξαναεπιστρέψουν όλοι αυτοί που είχαν πάει στην Apple σε Windows γιατί και πολύ ακριβή και όχι τόσο καλές επιδόσεις!

Γιωργος Ζαχας

Ακουσα οτι ο πρωτος 16:9 CMOS image sensor που επιτρεπει την παραλληλη εγγραφη 1080p HD video και ληψη φωτογραφιων 10MPx θα ειναι ο φακος του iphone5 ή 4gs!!!Δεν καταλαβαινω γιατι συγκρινεται το ios με το Android και αφηστε το περιβαλλον που στου ios ειναι οντως πιο φιλικο απ’του Android και δειτε το Store και των δυο και θα καταλαβετε οτι στο Android υπαρχουν μονο δωρεαν τα παντα ολα και τους Developers δεν τους συμφερει να εργαστουν στην Android πλατφορμα!!!Θελω να σας πώ πως Εχω Galaxy S που ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο αυτο και πουλησα το iphone 4 γιατι δεν ειχε σημα καμπανα!!!!

stavros

Bλεπω οτι κρινετε της συσκευες της apple χωρις να εχετε καμια εμπειρια με αυτες. Αλλα ετσι ειναι , οτι δεν μπορουμε να το αποκτησουμε το βριζουμε. Το android ειναι ενα λειτουργικο αρκετα καλο αλλα με πολυ περιορισμενες δυνατοτητες…και γενικα ενα μπαχαλο. Και μιλαω εχοντας και iphone αλλα και συσκευη με android.
Τo user experience της apple ειναι κατι που δεν μπορει να ξεπερασει κανεις, και εχει να κανει με τον συνδυασμο hardware και software. To οτι ειναι πιο κλειστη η apple (σε σχεση με το “και καλα ανοιχτο android”) σε καποια πραγματα εχει τους λογους της και ολα γινονται για την καλυτερη λειτουργια της συσκευης.

Iakovos

Γενικα οι apple haters μιλανε χωρις να εχουν χειριστει καποιο μηχανημα της apple. Οποτε, εγω συνεχιζω να λεω “Ποιο Android” μιας και η apple προσφερει πολλα περισσοτερα ειδικα σε software. Ειχα καποιες συσκευες με android και πραγματικα ειναι απογοητευση το τι εχει μεσα το market του. Ναι ειναι γρηγορο, ναι ειναι ανοιχτο…so what? Περιμενουμε την apple να δειξει και παλι ποσο πιο μπροστα ειναι απο ολους…Μεχρι τοτε, 800 euro για motorola xoom… LOL
Και φυσικα μακαρι να ειναι παρων και ο Steve μας! Τρομοκρατησε τους πελατες 🙂 Αντε και λιγο ποδοσφαιρικος τονος 🙂

stavros

Εγω παντως την εμπειρια του ipad ΔΕΝ την εγκαταλειπω, γιατι απλουστατα δεν συγρινεται με οτιδιποτε αλλο.Για την ακριβεια προτεινω στην apple να κανει ενα software update στο ipad και να συνεχισει να το πουλαει σαν 2 για κανενα ακομη 6μηνο! Ειμαι σιγουρος οτι θα πατησει τον ανταγωνσμο για τον απλουστατο λογο οτι το ipad εχει αυτα που πραγματικα χρειαζομαστε: ενα πλουσιο οικοσυστημα εφαρμογων και περιεχομενου,ΤΑΧΥΤΗΤΑ, μπαταρια και μια εκπηκτικη οθονη!!!!!

Χάρης

αν θα εχει φοβερι οθονη, επεξεργαστη και θυρες usb (και ολα αυτα σε μια χαμηλη τιμη πραγμα που δεν νομιζω) κατι θα κανει……..

customer

Το user experience της Apple όντως είναι όλα τα λεφτά. Εγώ πάντως θα ήθελα να δώ Retina Display στο iPad, αν και τεχνικά συναντάει δυσκολίες κάτι τέτοιο, οπότε ίσως χρειαστεί να το περιμένουμε λίγο παραπάνω.

petr@n

εγώ πιστεύω ότι οι κορεάτες κατασκευαστες samsung και lg με τα μοντέλα ταμπλετ που παρουσίασαν (ειδικά η lg με το optimus pad με 3d hardware) έφυγαν χιλιόμετρα μακριά από κάθε ανταγωνιστή και δεν τους φτάνει κανείς για κανέναν λόγο!

kostas8881

Ειναι πιο ουσιωδες κατα τη γνωμη μου να μην κατακρινουμε κανενα απο τα υπαρχοντα λειτουργικα συστηματα και αυτο επειδη δεν υπαρχει λογος, καθως καθενα απο τα υπαρχοντα (ios,android,windows mob κτλ) συνδυαζουν διαφορετικες δυνατοτητες το καθενα, με το android να ειναι αρκετα πιο μπροστα απο τα υπολοιπα αναφορικα με την ταχυτητα του.Τα υπολοιπα θα τα χαρακτηριζα ισως λιγο πιο σταθερα, ενω βασικο πλεονεκτημα του ios ειναι η δυνατοτητες που σου προσφερουν τα apps του αλλα και γενικτοτερα η οργανωση του appstore.Ειναι ομως και λογικο το ios να εχει και περισσοτερα πλεονεκτηματα μιας και ειναι αρκετα πιο ακριβο. Παντως η ταχυτητα του android αναδεικνυει τον καλογραμμενο κωδικα που βρισκεται απο πισω, και νομιζω οτι οι εταιριες εκει πρεπει να επικεντρωθουν πλεον(τεχνολογια λογισμικου) καθως η τεχνολογια του hardware ειναι αναμφισβητητα υπερβολικα ισχυρη για κινητο(βλεπε διπυρηνα…)

kostas_falcon

@stavros το ατου που ειχε το ipad (ταχυτητα – οθονη) τωρα πλεοιν δεν ειναι ατου. Τα νεα tablets εχουν καλυτερες οθονες και υψηλοτερες αναλύσεις καθως και πιο γρηγορα. Το honeycomp ειναι πολυ καλυτερο και ποιο ευχρηστο απο το ios….μην γραφεις οτι θελεις…..

Άγγελος Χυτήρογλου

Γιατί κάθε φορά πρέπει να βλέπω τα ίδια σχόλια όταν διαβάζω κάποιο νέο για apple-android μόνο εγώ ξέρω…βαρετοί όλοι σας

Gabriel Pal

Όντως, τα σχόλια κάποιον είναι πραγματικά αστεία.

ΣΤΑΥΡΟΣ

να πω στον stavros το συνονοματο οτι το motorola xoom κανει 800$ πυ σημαινει οτι κανει 582 περιπου ευρο. αρα αν δουμε τιμη στο ipad 2 κανα 700 ευρο και πανω τοτε παμε με τα χιλια για το motorola xoom

jek

Το ipad 2 το βλέπω για 900$ και στην ελλάδα 850ε! Ετσι ειναι η Ελλάδα.

kostas

Εγω σας λεω, περιμενετε μεχρι την αλλη Τεταρτη… Απλα αυτο που εχει ετοιμασει η Apple θα ειναι κατι που κανεις δεν θα το φτασει μεχρι το τελος του χρονου, οπως εγινε και με το πρωτο iPad.

Zafiris

Πλάκα έχετε μερικοί 🙂
Μιλάτε για δυνατότητες στο καρακλειδωμένο θεόκλειστο iOS που δεν έχει ούτε καν widgets και χωρίς jailbreak θέλει να είσαι με μια πιστωτική στο χέρι.Καθήστε με το itunes και στα κλειδωμένα bluetooth σας και αφήστε εμάς στο “υποδεέστερο” android : )

stavros

Λοιπον σε απαντηση καποιων σχολιων:
το xoom ξεκιναει στα 800$ ενω το ipad στα 500$!
Το ipad εχει 60000+ εφαρμογες που εχουν φτιαχτει για ΑΥΤΟ και εχουν περασει μεσα απο καποιον ελεγχο για να μπουν στο app store +300000 εφαρμογες ακομη που ειναι συμβατες με αυτο!
Τα android tablets εχουν ~140000 που ειναι για κινιτα(και δεν εχουν περασει μεσα απο κανεναν ποιοτικο ελεγχο) και σχεδον καμια που να εκμεταλευται την μεγαλη οθονη!
Aκομη, το android ειναι γρηγορο αλλα δεν δινει την ιδια εμπειρια με το ios!
To android 3.0 συμφωνα με το πρωτα review δειχνει μισοτελειωμενο ,κατι σαν beta,και σε καποια σημεια αχρειαστα πολυπλοκο.
Τελος, ο καθενας επιλεγει αυτο που του καλυπτει καλυτερα τις αναγκες,οποτε ειναι απολυτως φυσιολογικο να αρεσει διαφορετικη συσκευη και φιλοσοφια στον καθενα μας!

Αλέξανδρος

Το iOS είναι πολυ μπροστά σε εφαρμογές. Όσο δεν είχα iPad μπορούσα να το καταλάβω τώρα που απέκτησα έχω πάθει τη πλάκα μου. Τζαμαρω με τη μπάντα μου και δε κουβαλαω πεταλιερες και 10 καλωδια και ο ήχος που βγάζω απο το iPad είναι πολυ καλός χωρίς να έχω delay χωρίς τίποτα. Στον υπολογιστή μου τόσο απλά και ωραία δε το έχω καταφέρει ακομα. Είναι σε άλλο επίπεδο το iOS. Δε χρειάζεται να αρχίσω να λέω για παιχνίδια αλλα πραγματικά το ipadμου έλυσε τα χέρια αφού σκέφτομαι να πουλησω και τη πεταλιερα….

stavros

@Αλέξανδρος συμφωνω 100% με αυτα που λες! και εγω ακριβως ετσι αισθανθικα!

angelos

Ρε γιατί σκοτώνεστε όλοι σας αυτό θέλει η apple. Ένα πράγμα θα πω δεν είναι τυχαίο που το ipad έγινε μέτρο σύγκρισης από την πρώτη ημέρα κοικλοφορίας του…. Όλα τα tablets με το που τα βλέπουμε τα συγκρίνουμε με το ipad. Ενοήτε πως η apple θα κάνει πάλυ τη διαφορά και θα τους αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό σαν μ*****ς. Μόλις θα βγεί (βγούν) το-τα καινούργιο-α ipad όλα τα άλλα θα περάσουν αυτομάτος στο προσκήνιο, εγώ πηστεύω πως όλοι κατά βάθος θέλουμε ένα ipad και πως όλα τα άλλα έναι συμβιβασμός.

Giannis Vassilopoulos

Ο πιο σωστός είναι ο angelos..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.