iPad Retina, Η Apple θέλει να κάνει ακόμα πιο τούμπανο την οθόνη

Η Retina Display του iPad είναι μία καινοτομία από μόνη της και είναι λογικό που έχει κατακτήσει μάτια και καρδιές φίλων ή μη της Apple. H εταιρεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η NPD Display Search, φέρεται να προσανατολίζεται στην πλήρη ανανέωσή της, μειώνοντας το συνολικό πάχος, την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και το βάρος της, χωρίς να χάνει τίποτα σε ποιότητα.

Η NPD DisplaySearch ισχυρίζεται ότι η Apple επιδιώκει να κάνει ακόμα ελαφρύτερη την οθόνη τούμπανο και επίσης να βελτιώσει το LED backlighting, προσπαθώντας επίσης να μειώσουν και την κατανάλωση ενέργειας.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρήση IGZO οθόνης (Indium gallium zinc oxide), η οποία πιθανότατα θα κατασκευάζεται από την Samsung. Το θέμα είναι ότι, σύμφωνα με την πολιτική της Apple, δεν πρόκειται να δούμε κάτι προτού να περάσει ένας χρόνος, μιας και οι ανανεώσεις και τα νέα προϊόντα της εμφανίζονται τουλάχιστον μετά από ένα έτος. Για την ιστορία το iPad Mini, το οποίο και αναμένεται το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα έχει οθόνη IPS 7.85 ιντσών.

, iPad Retina, Η Apple θέλει να κάνει ακόμα πιο τούμπανο την οθόνη

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tony Cool

Μπορει το τελευταιο ipad να ειναι μετριο προιον σε σχεση με την τιμη του και τον ανταγωνισμο αλλα η οθονη του ειναι πραγματικα εξαιρετικη και οι προσπαθειες να την βελτιωσουνε ακομα περισσοτερο ειναι θετικες.

kostaszx

^ Σωστός

ton

μπα όχι μέτριο,η gpu του συγκρίνεται μονο με psvita, αλλο βέβαια τα widgets και ο open χαρακτήρας του android οταν το note και κάτι άλλα asus κανουν απο 500 εως 700+ ευρω χωρίς την ίδια συνολική δύναμη και οθόνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Συμφωνω. Ο λογος που πηρα iPad 3 ηταν η οθόνη του, η οποια πραγματικά ειναι απιστευτη.. Οποιο ταμπλετ εχω δει μεχρι τωρα, δεν την φτανει ουτε στο ελαχιστο…Μπορει να μην μου αρεσει το λειτουργικο ios αλλα απο οθονη και μπαταρια ειναι top στην αγορα.

kostis

μπραβο στην apple που θελει να βελτιωσει κατι ηδη πολυ καλο.

makis88

Ρε παιδιά έχει IOS όμως. Λέγεται συνέχεια οτι τα tablets θα αντικαταστήσουν το λάπτοπ και το desktop αλλά εγώ βλέπω οτι με το λάπτοπ και το desktop κάνεις παπάδες ενώ το ipad είναι ενα smartphone με μεγάλη οθόνη. Υπήρξε το κορυφαίο tablet ως τώρα αλλά δεν ακολουθεί την φιλοσοφία αυτή και παραμένει ένα περιορισμένο διασκεδαστικό μεν gadget. Νομίζω οτι αυτό θα το οδηγήσει τελικά σε περιορισμένο ποσοστό της αγοράς και θα κυριαρχήσουν οι πολλές επιλογές με windows8 κατα τα πρότυπα του PC και MAC.

Pi

ρε παιδιά, σε τι ακριβώς σε περιορίζει το iPad?
γιατί εγώ το χρησιμοποιώ κάθε μέρα, εδώ και ένα χρόνο περίπου (iPad2), 8ώρες τη μέρα στο γραφείο (όπου και πρέπει συχνά να διαβάσω αρχεία απο διάφορες πλατφόρμες π.χ. MS Office, Open Office κλπ) και δεν έχω δεί κανένα περιορισμό whatsoever.

azriel84

Ναι μέτριο προιόν με την καλύτερη οθόνη, την γρηγορότερη CPU/GPU, τις περισσότερες εφαρμογές μακράν για tablet και με αρχική τιμή 500€. Πως είναι δηλαδή τα τούμπανα ήθελα να ξερα 😛

Μια διόρθωση, οι IGZO οθόνες είναι της Sharp, δεν νομίζω να μπλεχτεί η Samsung…

stavros

Eιτε μας αρεσει ειτε οχι το iPad ειναι ενα μηχανημα με ξεχωριστο χαρακτηρα και το καλυτερο λογισμικο. Ολα τα αλλα ειναι απλα τοσο ιδια…

Silender

είναι επειδή το χρησιμοποιείς μόνο για να διαβάζεις αρχεία Pi.
Αν περιοριζόταν και αυτό τελειώσαμε…

Pi

@Silender

εμμμ ποιός είπε οτι μόνο διαβάζω αρχεία?

Ante_geia

Παιδιά δεν είμαι fun boy απλά σας λέω ότι το iPad ξεχωρίζει απο κάθε pad … Τώρα όμως θα βγουν και τα tablet με windows 8 … Εκεί θα φανούν πολλά … Γιατί μπορεί τα WP να ειναι χάλια αλα στις ταμπλετες ειναι απλά ΓΑΜΑΤΑ … !!! Τι να πούμε απλά περιμένουμε !!!

Απόστολος Ν.

Άμα δεν ξεπεράσει το Ultra HD δεν θα ησυχάσει η Apple!

Tony Cool

Για τα παιδια που τσινισαν με το σχολιο μου:δεν ειναι της παρουσης να σχολιασουμε τα υπερ και τα κατα του ios.Επισης δεν αντιλεγω πως για καποιον που καλυπτει τις αναγκες του με το ipad πιθανοτατα να ειναι η καλυτερη συσκευη στον κοσμο.Οπως επισης ειναι δεδομενο πως αν καποιος εχει μεγαλυτερες απαιτησεις (hdmi out,usb host,sd cards,bluetooth,customization,λογισμικο χωρις περιορισμους και τοσα ακομα) κανει πολυ καλυτερα την δουλεια του με ενα tablet κατω των 200 ευρω!Ας μεινουμε λοιπον στην οθονη του που ειναι το topic και ειναι και υπεροχη.

Silender

@Pi
εχμμμ εσύ βασικά στο παραπάνω μήνυμα.

Τέλος πάντων δε θα κολλήσουμε εκεί, αν σε βολεύει είσαι οκ.

ton

Γιατ τα υπερ και κατά Tony που λες ολο το ποιήματα;Η πώρωση είναι το μόνο κατά και δεν έχει μια πλευρά, εχω περάσει και απο τα δύο λειτουργικά που λες και δεν είναι κανένα PC replacement ούτε τέλειο,ισως παρω nexus 7 pure android και δε θα εχει τιποτα απο τα specs που είπες , οι αντιπαράθεσεις είναι για οσους δεν θελουν να τα σκασουν για ipad που εν τέλη κοστίζει σχεδόν το ίδιο με πολλά android tabs που είναι συνήθως και ακριβότερα π. χ note 10.1 που τρίζουν και τα πλαστικά του σε ολο το YouTube.

Silender

“που τρίζουν και τα πλαστικά του σε ολο το YouTube”

εμπεριστατωμένη άποψη.

alex

οσο για το ipad mini εμενα μου μυριζεται κατι σαν tabletphone…..

Mike

Alex +1 tabletphone το κοβω για να χτυπησει note 2 και tablet 7″, μονο που θα εχει επανω μηλο πιστευω θα χτυπηθου οι πωλησεις και των 2 με την ανακοινωση του.

ton

να σε παρω απο το χεράκι silender;
https://www.youtube.com/watch?v=ylSbfDs24jM&feature=youtube_gdata_player
οχι οτι θα το πάρεις το tablet που σου έθιξα αλλά έτσι γιατί υποτίθεται προτείνουμε αγορές και ξέρουμε για τι μιλάμε

dimitris91

Οσο υπάρχει η Super Amoled, η Retina θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω!

μάρκος xperia

Για μένα το iPad ειναι ένα από το καλύτερα tablet που κυκλοφορούν. Δεν θα έλεγα ότι εχει τον γρηγορότερο επεξεργαστή ούτε την καλύτερη GPU, αλλα η κατασκευή ειναι παρά πολύ καλή. Η ανάλυση της οθόνης ειναι λίγο άχρηστη, και δεν μου αρέσει η αναλογία 4:3. Σαν tablet προτιμώ το transformer infinity. 16:10 full HD, tegra 3 και φυσικά android.
Τώρα για την οθόνη του νέου iPad δεν έχω και πολλά να πω, ειναι καταπληκτική. Δεν ξέρω πως θα την κάνουν ακόμα καλύτερη.

Alex

Πολυ πιθανο να φοράει την καινούργια οθόνη της LG που ειναι full HD, στις 5″ αν δεν κάνω λάθος. Εγω προσωπικά μόνο ένα λόγο βρίσκω σαν εξήγηση στο γιατι δεν θα παρουσιαστεί μαζι με το iPhone 5 γιατι πιθανότατα το iPad mini θα ειναι tabletphone και δεν γίνεται να παρουσιάσει δυο τηλέφωνα μαζι.

Silender

@ton

λολ, άστο φίλος μη το πάμε μέχρι εκεί.

Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει “τι μου χρειάζεται” για να αγοράσω ούτε άνθρωπος, ούτε εταιρία.

Να το χαίρεσαι το ipad σου και άσε με εμένα

ton

silender το πούλησα το ipad μου εδω και καιρό,τις προτάσεις αγοράς που σου είπα τις κάνουν σίγουρα οι πωρωμένοι και χωρίς καμία εμπειρία

mihalis13

Ως τώρα είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε tablet, αλλά πιοστεύω ότι τα Windows 8 θα πάρουνε σημαντικό μερίδιο της αγοράς λόγω ότι θα είναι σχεδόν ίδια με των PC(αν δεν κάνω λάθος) τα android tablet δεν τα βλέπω καλα(σε αντίθεση με τα smartphones)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.