H Apple ψάχνει stylus concepts με optical tracking και απτικό feedback

Μην ανησυχείτε όλοι όσοι αγαπήσατε την ευκολία χρήσης του απτικού interface των προϊόντων της Apple. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι στο Cupertino να κάνουν πλήρη αλλαγή πλεύσης, απλώς αποφάσισαν να ασχοληθούν και με άλλα concepts, συγκεκριμένα να διερευνήσουν ποιους άλλους τρόπους και εφαρμογές μπορεί να έχει η αλληλεπίδραση των χρηστών με τις συσκευές τους.

Έτσι έχουν καταθέσει πατέντες, συγκεκριμένα το 2010, οι οποίες αφορούν σε χρήση μίας συσκευής αφής με stylus. Οι πατέντες αυτές έχουν είτε οπτική, είτε απτική τεχνολογία. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια μικροσκοπική κάμερα στην μύτη του stylus, η οποία συνεργάζεται με μια σειρά από αισθητήρες και ακολουθεί αυτά που εμφανίζονται στην οθόνη, αλλά και τις επιλογές του χρήστη πάνω σε αυτή.

Στη δεύτερη εκδοχή, το Stylus είναι ικανό να μεταφέρει στο χέρι του χρήστη την απτική πληροφορία που δίνει ως feedback η συσκευή (π.χ. επιβεβαίωση ότι πατήθηκε ένα πλήκτρο), εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τον πλούτο των πληροφοριών που παίρνει ο χρήστης από την αλληλεπίδραση με τη συσκευή του.

Δεν είναι σαφές εάν η Apple προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει εμπορικά κάποια από τις τεχνολογίες αυτές.

, H Apple ψάχνει stylus concepts με optical tracking και απτικό feedback

, H Apple ψάχνει stylus concepts με optical tracking και απτικό feedback

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Stylus; Νόμιζα είναι αρχαία τεχνολογία. Γι΄αυτό άλωστε το 2007 έκανε Reinvent τα τηλέφωνα αφής

iliasxa360

ότι να’ναι δεν ξέρουν τι τους γίνετε εκεί στην Apple. Πάντως αν το κάνει θα της κάνει μήνυση η Samsung σίγουρα.

GiannisWST

Λοιπον εχω αγορασει απο amazon και οπου εχω βρει σε ελληνικα καταστηματα απειρα stylus για το ipad. Εχουν χοντροκομμενη ακρη και ειναι ειδικα για capacitive οθονες, πραγμα που σημαινει οτι ειναι συμβατα και με android κινητα/ταμπλετες κλπ οτι αλλο εχει capacitive οθονη. Ειναι πολυ δυσχρηστα και η χοντροκομμενη ακρη δε σου δινει ευκολια για ευαισθητους χειρισμους και λεπτα σχεδια ή γραφη. Τα νεα στυλο που εχουν καποιες αντροιντ συσκευες (galaxy note, lenovo thinkpad), τα οποια ΔΕΝ ειναι σα τα παλια των οθονων πιεσης, δεν εχουν τετοιο θεμα. Ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ τεχνολογια και ειναι αμεσα σε αποκριση και επιτρεπουν πολυ λεπτες και ευαισθητες κινησεις. Ξαναλεω δεν εχουν σχεση με τα παλια στυλο και ειναι πολυ ανωτερα απο οτι υπαρχει τωρα συμβατο με το ipad ή στα αντιστοιχα android που δεν διαθετουν αυτη την τεχνολογια. Αν η συσκευη δεν την εχει τη δυνατοτητα και να γραψεις με τετοιο στυλο δεν γινεται τιποτα. Ειναι τεχνολογια τριτου κατασκευαστη. Δυστυχως επειδη το εψαξα και περισσοτερο καθως με ενδιεφερε, γιατι στο κινητο σιγουρα δεν εχει νοημα υπαρξης το στυλο αλλα στη ταμπλετα ειναι αλλο θεμα, δεν υπαρχει περιπτωση στη παρουσα φαση να παρει τετοιο στυλο το ios γιατι πρεπει να ξαναγραφτει ενα μεγαλο μερος κωδικα ωστε να… Συνέχεια »

neCross

σαν εταιρεία έχει πέσει και θα πέσει ακόμα περισσότερο αν κάνει αυτό με το μολυβάκι

GiannisWST

Δε θελω να προσβαλλω κανεναν αλλα καποιος υποστηριζει οτι κανει καλο η apple στη κινηση της να μην καταδεχεται τετοια στυλο, απλα να σκεφτει οτι η τεχνολογια προχωρα συνεχως. Το οτι το 2007 οι αλλες συσκευες αφης ειχαν οθονες πιεσης δε σημαινει οτι τα στυλο εμειναν ιδια. Θεωρω μεγαλο fail αυτο με τα στυλο καθως πλεον οι νεες τεχνολογιες διορθωσαν ολα τα προβληματα. Ειναι ενα ξεκαθαρο παραδειγμα ποσο μπροστα ειναι πλεον ο ανταγωνισμος με μερικες συσκευες σε αυτο το σημειο (οπως το galaxy note). Αν δεν δοκιμασετε μην βιαστητε να μιλησετε. Ειναι διαφορετικη τεχνολογια ξαναλεω για τριτη φορα.

GiannisWST

Ξεχασα ενα “αν” στη πρωτη προταση καντε το edit γιατι φαινεται επιθετικο ετσι :p

Christos K.

Το έχω δει κι εδώ το βλέπω και παντού….όπως λέει και ο GiannisWST, μην συγχέετε τις τεχνολογίες μεταξύ τους και μην μπερδεύετε δηλώσεις του Steve Jobs από το παρελθόν με το σήμερα…

Αυτές οι δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον των stylus αφορούσαν μια άλλη εποχή και μια άλλη γενιά συσκευών τεχνολογικά, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι τότε touch screen συσκευές δεν υποστήριζαν απλώς stylus αλλά «απαιτούσαν» stylus για να λειτουργούν με ευκολία (αλλιώς νυχάκι και έχει ο Θεός)…

Δε νομίζω άλλωστε να χάλασε κανένα μας η μετάβαση από resistive σε capacitive και από πλήκτρα που θέλαμε μεγεθυντικό φακό για να τα δούμε σε συσκευές που με περισσή άνεση χρησιμοποιούμε απλώς χαϊδεύοντας τις οθόνες…

Από εκεί και πέρα η δική μου άποψη είναι πως η υποστήριξη stylus σε μεγαλύτερες συσκευές όπως τα tablet, ανοίγει τον δρόμο για να δούμε και πιο εξελιγμένες εφαρμογές και να ελπίζουμε σε δυνατότητα χρήσης του tablet και ως γραφιστική ταμπλέτα σε συνδυασμό με τις desktop εκδόσεις δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνων….

kostakhs

Χμμμμμ τωρα ποιος σκεφτεται να αντιγραψει ποιον…..?Τι μου θυμιζει…..τι μου θυμιζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.