Archos Gen 9 tablet, Dual Core στο 1.6GHz με 4 ‘κατοστάρικα;

Το νέο Archos tablet αναμένεται κατά πάσαν πιθανότητα το ερχόμενο καλοκαίρι, έτοιμο να χτυπήσει στα ίσια τους δυνατούς ανταγωνιστές τους. Για το σκοπό αυτό θα είναι, όπως μάθαμε σήμερα, ένα από τα πρώτα και πιθανότατα το πρώτο tablet με διπύρηνο επεξεργαστή, της δημοφιλούς γενιάς των ARM A9, χρονισμένο στο 1.6GHz.

, Archos Gen 9 tablet, Dual Core στο 1.6GHz με 4 ‘κατοστάρικα;

Το νέο Archos Tablet 9ης γενιάς εκτός του πολύ γρήγορου επεξεργαστή, θα συνοδεύεται από δίσκο τεχνολογίας SSD με χωρητικότητα 32 GB ή από σκληρό δίσκο 250GB, θα δέχεται κάρτες SIM, ενώ θα χρησιμοποιεί λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb. Παράλληλα αναμένεται να είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο σε σχέση με τους προκατόχους του ακολουθώντας τη συνταγή του iPad 2, ενώ θα προσφέρει όλα τα παραπάνω σε άκρως ανταγωνιστική τιμή που αναμένεται κάπου εκεί στα 400 ευρώ!

Αυτό που είναι εμφανές από τα χαρακτηριστικά του Archos Gen 9 (ας το αναφέρουμε έτσι μέχρι να ανακοινωθεί το τελικό του όνομα) είναι το γεγονός ότι σταδιακά, αλλά με γρήγορα βήματα, φτάνουμε στην εποχή όπου τα tablet θα συναγωνίζονται σε χαρακτηριστικά τα low-end laptop και pc με σκοπό να τα υποκαταστήσουν ή και να τα αντικαταστήσουν τελικά.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Διπυρηνο στα 1,6GHz,λεπτο με 250gb δισκο ή 32GB solid state,με Honeycomb και απο 400 ευρω?????????
Εδω ειμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Παραδεχτου Κωστα οτι ψηθηκες να παρεις το δευτερο σου Archos heh:P

Κώστας Βλαχάκης

Το πρώτο το έχω δώσει, έχω μείνει ατάμπλετος!
Ίσως τσιμπήσω με 430 ευρω το WiFi only Motorola Xoom από Αμέρικα.

Marios Basileiou

Το ξερω απλα λαθος το εθεσα 😛
Ωραιο το Xoom, αν το παρεις σε τετοια τιμη αξιζει αλλιως ειναι πολλα τα λεφτα του 🙁 (για μενα τουλαχιστον) ……..
Θα προτιμουσα βεβαια οπως εχω ξαναπει το Optimus pad ή το Galaxy 10.1 αλλα και αυτα εχουν λιγο τσουχτερη τιμη!!
Αλλα αυτο για τα χαρακτηριστικα/τιμη του ειναι τελειο και αξιζει πιστευω 🙂 και πιστευω θα ειναι πιο ομορφο,λεπτο απο το Iconia και ΕΕΕ pad που θα κυμαινονται στις ιδιες τιμες… οποτε….

vasilis.

Κωστα επειδη θα παρω και εγω ταμπλετα στο συντομο μελλον,οχι για λογους μοστρας αλλα διοτι πραγματικα την χρειαζομαι για δουλεια,τι θα μου προτεινες?
παντα με αγορες απο εξωτερικο.xoom,galaxy,την αγαπημενη μου asus?
εσυ τι θα επαιρνες?

Αλέξανδρος

Κλασική πολιτική της archos.
Ανακοινώνει specs, δίνει μια ότι να ναι ημερομηνία κυκλοφορίας και ανακοινώνει τιμή που εντυπωσιάζει στο άκουσμα.
Μετά όμως το tablet δε θα έρθει το καλοκαίρι αλλά θα έρθει τον Σεπτέμβρη όπου αυτά τα specs δε θα είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και τρομερό. Κλασική πολιτική ανακοινώνω πολύ καλά specs, εντυπωσιάζω με τη τιμή και μετά περιμένω πότε θα πέσουν οι τιμές από τους προμηθευτές για να φτιάξω το προϊόν. Τα ίδια έκανε με τα gen8 και τα gen 7 λίγο να παρακολουθήσεις την εταιρεία παύεις να ασχολείσαι με τις ανακοινώσεις της. Οταν με το καλό δούμε gen 9 σε λιανομάγαζο στην Ελλάδα το συζητάμε.
Καλό Δεκέμβρη!

Κώστας Βλαχάκης

Αλέξανδρε, έτσι λες να συμβεί; Δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία των προϊόντων της Archos από τις ανακοινώσεις στα καταστήματα. Αυτό του άρθρου είναι ακόμα στα χαρτιά, πάντως το Archos 70 που αγόρασα τον περασμένο Δεκέμβριο (αρχές) από Αγγλία, η εταιρεία το είχε ανακοινώσει επίσημα 31 Αυγούστου. Δηλαδή 3 μήνες μετά εγώ το είχα βρει κατάστημα.

Αλέξανδρος

Κάπως έτσι κάνει συνέχεια. Φαντάσου ότι το 101 έφτασε Ελλάδα στα μαγαζιά τέλη Φλεβάρη!

Κώστας Βλαχάκης

Δεν χρειάζεται να φανταστώ, το γνωρίζω ότι έγινε έτσι, έχω ενημερώσει και από το Fan Page 😉
Πάντως με αυτή την τιμή αν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι ξέρω αρκετούς που θα το φέρουν από έξω, εδώ καήκαμε αν περιμένουμε.

Αντώνης Μαρίνος

Επειδή έχω προϊστορία με την Archos (από τα πρώτα φορητά media players που είχε βγάλει πριν 10-11 χρόνια), την ξέρω από την καλή -και δυστυχώς- από την ανάποδη….οι ημερομηνίες είναι σχεδόν τυχαίες, οι τιμές δεν είναι ΠΟΤΕ αυτές που ανακοινώνονται (μαντέψτε αν είναι παραπάνω ή παρακάτω 🙂 ) και ΠΟΛΥ δυστυχώς το support της εταιρείας είναι απλά ανύπαρκτο…

Ακολουθεί μια χειρότερη τακτική από την Apple, “βγάζω ένα προϊόν, το πασάρω όσο καλύτερα γίνεται, και μετά το αφήνω στη τύχη του”. Θα αργήσω πολύ -και αν- ξαναγοράσω προϊόν από την Archos….

kostas_falcon

και μετα ξυπνησε η archos…..ειδαμε και τα χαιρια του 10,1….συνεχεια στο περιμενε χωρις διαθεσιμοτητα……πολυ κακη πολιτικη……

Αύγουστος

Ελάτε ρε παίδες μη με ξενερωνεται… Αφήστε με να κάνω όνειρα
Ότι έτσι παίζει να είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Archos Archos Android smartphones Archos smartphones

Archos 50 Saphir: Αδιάβροχο με οθόνη 5″, μπαταρία 5000mAh, τιμή 199 ευρώ

Η γαλλική Archos ανακοίνωσε επίσημα το Archos 50 Saphir, το οποίο θα φέρει στην IFA 2016 που θα πραγματοποιηθεί 2 με 7 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και το Techblog θα είναι εκεί. Το νέο smartphone έχει πιστοποίηση IP68 για να αντέχει μισή ώρα κάτω από 1 μέτρο νερό.

News Android Smartphones Archos Archos Android smartphones

Archos Diamond 2 Plus και 2 Note: Με δυνατά specs, Android Marshmallow και οικονομικά

Η Archos ανακοίνωσε επίσημα δυο Android smartphones, τα οποία έρχονται με καλά χαρακτηριστικά και προσιτές τιμές. Τα Archos Diamond 2 Note και Archos Diamond 2 Plus ανήκουν στη σειρά Diamond της γαλλικής εταιρείας.

News Archos

Archos Power και Cobalt: Νέες οικογένειες smartphones

H Archos παρουσιάζει δύο νέες οικογένειες smartphones, τα Archos Power και Archos Cobalt, στις οποίες ανήκουν συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα, με λειτουργικό σύστημα Android. Οι νέες προτάσεις της Archos θα είναι διαθέσιμες εντός του 2016 και πιο συγκεκριμένα την άνοιξη.

News Archos Archos Android smartphones

Archos GranitePhone: Με τιμή 849 δολάρια το ασφαλές smartphone

H γαλλική Archos συνεργάστηκε με την βραζιλιάνικη Sikur και δημιούργησαν το Archos GranitePhone το οποίο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ασφάλεια, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 849 δολάρια. Παρά την τιμή του, δεν μιλάμε για κάποιο high-end smartphone, αλλά μεσαίας κατηγορίας.