ASUS Transformer 2, Tablet με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Kal-El

Η ASUS ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του επιτυχημένου tablet Asus Transformer, το Eee Pad Transformer Prime και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενσωμάτωση του νέου τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 Kal-El. Μάλιστα γίνεται λόγος για κυκλοφορία ακόμα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα υπόλοιπα (φημολογούμενα) τεχνικά χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για κλασσικά για οθόνη αφής 10.1 ιντσών, μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Φυσικά θα τρέχει Android Honeycomb και αν πιστέψουμε την πρόσφατη πρώιμη εμφάνισή του σε ηλεκτρονικό κατάστημα, η τιμή του θα αγγίζει τις 537 λίρες Αγγλίας (614 ευρώ). Το προπηγούμενο διάστημα έγιναν και αναφορές για 499 δολάρια στην Αμερικη.

Πάντως το πρώτο τετραπύρηνο tablet που έχει κάνει μέχρι στιγμής την εμφάνισή του είναι το ZTE T98.

, ASUS Transformer 2, Tablet με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Kal-El

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

Σαν κάτοχος του Transformer 16gb με το docking station εδώ και μερικούς μήνες νομίζω πως θα ήταν πολύ καλύτερο εάν έβγαινε με windows 8. Θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο.

Το android αυτή τη στιγμή στο Transformer έχει πολλά αρνητικά, χωρίς βέβαια να το υποβαθμίζουν ιδιαίτερα. Δεν παύει να είναι ένα φοβερό εργαλείο.

Απλά οι εφαρμογές θέλουν δουλειά (βλέπε google docks, skype, facebook app, browser) εάν θέλεις να το χρησιμοποιείς περισσότερο για την δουλειά σου και μετά για διασκέδαση 😉

Ας ελπίσουμε ότι τα updates είναι κοντά …

John

Μαλλον θα ειναι κορυφαιο….

Stelios

Επισης ως κατοχος του ιδιου ακριβως προιοντος, θα σημειωνα οτι με το android 2.4 ή 4.0 πολλά από τα παραπάνω προβλήματα θα λυθούν με την ανάπτυξη καθαρά μόνο ενός development branch…
Τώρα αν θα ταν καλύτερο με Windows 8 είναι θέμα γούστου και τι έχει συνηθίσει ο καθένας. Προσωπικά όντας χρήστης Linux/Ubuntu από το 2006, είμαι υπέρκαλυμένος με το Android 3.2.1, την χρηστικότητα του UI και την πληθώρα των εφαρμογών δωρεάν και μη. Για πλήρη χρήση ως netbook οι XDA έχουν κάνει import στη συσκευή τα Ubuntu 11.04 κι αν δεν απατώμαι τα 11.10 θα υποστηρίζουν Tegra συσκευές native.

petros nikolopoulos

@stelios ειμαι και εγω κατοχος της συσκευης και ειμαι απολυτα ικανοποιημένος!!!Φοβερο εργαλειο…. γνωριζεις μηπως αν υπαρχει η δυνατοτητα να τρεξουμε αρχεια απο το spss προγραμμα στο android;; Excel & word τρεχει αλλα απο το spss δεν εχω βρει κατι… σε ρωταω γιατι το χρειαζομαι για την δουλεια μου!

Ευάγγελος Ζαούτης

@petros nikolopoulos Όχι δεν υπάρχει από όσο ξέρω εφαρμογή SPSS για android. Στατιστικά εργαλεία γενικά δεν υπάρχουν και ακόμα και το πρόγραμμα για τα αρχεία excel δεν πρέπει να έχει όλες τις συναρτήσεις.

Stelios

@petros nikolopoulos Απ όσο γνωριζω δεν υπαρχει κι ειναι και λογικό γιατί είναι κάτι εξειδικευμένο… Λύση που σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις την native εφαρμογη remote desktop και να τα τρέχεις σε windows μηχανημα απο το tablet σου…

alex M

Παιδιά εδώ και καιρό έχω μία απορία. Για να έχει μία μπαταρία κινητού ή και tablet όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία κάθε πότε πρέπει να την φορτίζεις? Έχω την εντύπωση ότι αν αφήνεις τη μπαταρία να ξεφορτίζει εντελώς και μετά να την φορτίσεις την αποδυναμώνει αρκετά και στο τέλος μετά απο καιρό υπάρχει δραματική μείωση της αυτονομίας της. Μπορεί να μου πεί κανείς αν γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει ??? Σας ευχαριστώ

Σταύρος

Αγαπητέ Κώστα, έχεις κάποια νεώτερη ενημέρωση σχετικά με το TF201? (αυτή φαίνεται ότι τελικά είναι η κωδική ονομασία του νέου Eee Pad Transformer 2)

Καθημερινά “χτενίζω” εξονυχιστικά διάφορα – κυρίως ξένα sites (όχι μόνο για αυτό, αλλά για τα πάντα σχετικά με την τεχνολογία), αλλά δεν βρίσκω κάποια ιδιαίτερη πληροφορία για την επικείμενη κυκλοφορία του. Κάποιες “φήμες” μιλάνε για 7 Νοεμβρίου, χωρίς να είναι εντελώς ξεκάθαρες αν αναφέρονται σε πιθανή ημερομηνία παρουσίασης ή πρώτης κυκλοφορίας…

Είμαι σε δίλημμα, ανάμεσα στο ήδη υπάρχον Transformer και το “νέο”. Άραγε αξίζει κανείς να περιμένει (κυρίως σε σχέση με την τιμή του νέου)? Ποια είναι η γνώμη σου, ως ειδικότερος, πιο ενημερωμένος από εμάς, και κάτοχος του υπάρχοντος Transformer?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.

Reviews TCL Android Tablets Hands-on

TCL Tab 10s WiFi review: Για τηλεκπαίδευση και διασκέδαση

Ψάχνεις τίμιο 10ιντσο tablet που συμμετέχει και στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα; Το TCL Tab 10s WiFi είναι εδώ. Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.