ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

Το ASUS Transformer Book Duet TD300 είναι ίσως αυτό που περιμέναν πολλοί από εσάς! Ένα υβριδικό laptop-tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και δυνατότητα φόρτωσης δύο διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, Windows 8.1 ή Android 4.1. Διαθέτει οθόνη αφής 13.3 ίντσες Full HD και επεξεργαστή Intel Core i7 γραφικά Intel HD Graphics και μνήμη RAM 4GB.

Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Android OS βρίσκεται διαρκώς προφωρτομένο σε κάποια έξτρα μνήμη ROM. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί κάνουν λόγο για SSD 128GB ή δίσκο HDD 1TB, Wi-Fi ac, Bluetooth, HDMI, LAN/ Ethernet, δύο θύρες USB 2.0 και μια USB 3.0.

ASUS Transformer Book Duet TD300, ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

ASUS Transformer Book Duet TD300, ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

ASUS Transformer Book Duet TD300, ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

ASUS Transformer Book Duet TD300, ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

ASUS Transformer Book Duet TD300, ASUS Transformer Book Duet TD300, Dual OS laptop και tablet

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Ενδιαφερον..!!

nick2010

Πολύ καλό αν και θα το πούμε αυτό με σιγουριά όταν μάθουμε και πόσο πάει το “μαλλί”.

Πάντως κανά δυο ίντσες μικρότερη να ήταν η οθόνη, τότε θα μιλούσαμε για πραγματικό ιβρίδιο laptop-tablet… 13,3” κοματάκι μεγάλη για tablet.

Μετά το φιάσκο των RT, η επιτυχία κάθε μελλοντικής ταμπλέτας θα είναι να φέρει καθαρά 8.1 ΚΑΙ (με κεφαλαία) 4 GB RAM, αλλιώς και αυτό το “παράθυρο” για Microsoft θα κλείσει όπως και πολλά άλλα στο παρελθόν (βλ. Steve).

μιχαλης

Πολύ ενδιαφέρον προϊόν . Τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια και στα αντροιντ όμως ? Δηλαδη έχει τον Intel core i7 στα αντροιντ ? Και επίσης τι μπαταρίες έχει ?

Michalis

αρκεί να μπορεί να γίνεται και windows tablet χωρίς αναγκαστικά να το έχεις στο πληκτρολόγιο…

Stratos

Φαίνεται ωραίο και δυνατό. Είναι αυτό που περίμενα τόσα χρόνια :D. Το θέμα είναι η τιμή… του μικρότερου μοντέλου με i3 και 1366×768 κάνει 599$ και με 1920×1080 κάνει 699$. Ελπίζω αυτό να μην το τσούξουν πολύ…

Vaggelis

Θα κάνει όσο ένα αξιοπρεπές Ultrabook, μην το συγκρίνετε με τιμές tablet

Makis

@ Ο/Η nick2010 λέει:
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014 στις 11:27

Σωστός…..

Antonis

Αυτό είναι το μέλλον! Κάτι παρόμοιο είχε παρουσιάσει και η Samsung αλλά νομίζω δεν το υλοποίησε ποτέ. Η τιμή πιστεύω θα είναι μεταξύ 1000 και 1300.

Panos7GR

Ακριβώς όπως το είπε ο Vaggelis. Η τιμή θα είναι στο εύρως των Ultrabook. Ουσιαστικά Ultrabook είναι με αποσπόμενη οθόνη… Εξάλλου όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά το μαρτυράνε. Οπότε τζάπα τρίβουμε τα χέρια μας… Για την οικονομική δυνατότητα των περισσότερών μας είναι απλησίαστο. Ακόμα και να πεις ότι “Καλά δεν θα το πάρω για παιχνιδάκι. Για κανονικό υπολογιστή θα το πάρω!” είναι νωρίς. Είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας σε κάτι τέτοιο, η πρώτη συσκευή γενικότερα που κάνει το dual boot τόσο απλά κι εύκολα, συνεπώς μιλάμε για μια νέα αγορά και γι αυτό δεν ξέρεις τι μέλλον θα έχει για να “επενδύσεις” (αν μπορώ να το πω έτσι) σε έναν τέτοιο Η/Υ.

Τελος πάντων είναι σίγουρα μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κι ελπίζουμε να έχουμε συνέχεια. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα θέλαμε όλοι μας. Οπότε είναι η φυσική εξέλλιξη… Κρίμα που η MS δεν προσπάθησε γρηγορότερα να πραγματοποιήσει μια τέτοια ιδέα. Με το ίδιο UI που έχουν όλες οι εκδόσεις Windows, δεν θα καταλάβαινες διαφορά.
Keep going ASUS!!! Μόνο εσύ ξέρεις και μας τρελάινεις με τις καινοτόμες σου συσκευές, όταν όλοι οι άλλοι παίζουν μόνο για το marketing. Αν έχει διαρκεια μια τέτοια ιδέα τότε σίγουρα θα σε τιμήσω!

giorgos

paidia kserete pote vgainei?

giorgos

παιδια ξερει κανεις ποτε θα ερθει ελλαδα

X

Πήρα το Τ100 με το σκεπτικό αργότερα να το κάνω Dual Boot και να του βάλω και Android ειλικρινά όμως πλέον δε βρίσκω κανένα μα κανένα απόλυτος λόγο να το κάνω… πραγματικά αν έχεις windows τι παραπάνω θα σου δώσουν τα Android ?

Vaggelis

Το θέμα δεν είναι τι παραπάνω σου δίνουν τα android αλλά τι λιγότερο σου δίνουν τα windows όταν αποφασίζεις να βάλεις hardware που να το υποστηρίζουν σε σασί tablet. Σαν ιδέα το Τ100 θεωρώ πως θα μπορούσα να το έχω και σαν κύρια συσκευή αλλά δυστυχώς δεν αποδίδει (ακόμα) όσο ένα σύγχρονο λάπτοπ. Παρόλα αυτά ο συνδιασμός i-core και bay-trail θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα υλοποίηση

giorgos

καλησεπρα ξερει κανεις αν μπορει να παιξει το LOL?? και να το τρεχει κανονικα χωρις lag ? ακομα ξερει κανεις ποτε θα ερθει ελλαδα και σε τι τιμες? ευχαριτσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.