ASUS Transformer Prime εναντίον iPad 2, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ανακοινώθηκε επίσημα το ASUS Transformer Prime ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το στρατόπεδο του Android και η αρχή για ακόμα περισσότερα μοντέλα με τα παρόμοια ή και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπήκαμε στον πειρασμό να συγκρίνουμε το ισχυρότερο tablet με το καλύτερο (ίσως) που κυκλοφορεί σήμερα, το iPad 2.

ASUS Transformer Prime ή iPad 2;

, ASUS Transformer Prime εναντίον iPad 2, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, ASUS Transformer Prime εναντίον iPad 2, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Garo Mangoyan

Ποιός ο σκοπός της σύγκρισης είπαμε; Μιλάμε για ΣΦΑΓΗ! Σαφώς υπερτερεί το Asus!!!!!

A.A.

Επεξεργαστης και ραμ δεν εχουν λογο στο συμπερασμα της συγκρισης μιας και ειναι διαφορετικο λειτουργικο, το εχεις πει και εσυ ο ιδιος Κωστα, αλλα καλως υπαρχουν ενημερωτικα.
Στα περισσοτερα υπερτερει το Ασους οπως ειναι φυσικο για ταμπλετ που θα κυκλοφορισει παραπανω απο 8 μηνες(εχει βγει ημερομηνια αληθεια;) αργοτερα απο αιπαντ. Θα ηθελα να γνωριζω και την τιμη για καθε εκδοση του Ασους καθως και αν θα υπαρχει εκδοση 3τζι που ειναι αρκετα βασικο.
Προσωπικη προτιμηση αιπαντ μονο για το λειτουργικο.

Κωστας

το καλυτερο tablet το transformer prime…

Teo

Έχουν πολύ χτυπητές διαφορες….Αν και πιστεύω ότι το έχουν παρακάνει με τους επεξεργαστές στα tablet.Σιγά τις απαιτήσεις που έχει το android που σκοτώνονται να βάλουν πυρήνες για να τρέχει πιο γρήγορα.Προσωπικά το θεωρώ είδος πολυτελειας το tablet μιας και δεν με βοηθάει πουθενά,δεν αντικαθιστά ούτε το netbook ούτε το laptop.

Garo Mangoyan

Ρε παιδιά μην το λέτε με τους επεξεργαστές και τους πυρήνες. Το Nexus S μου το έχω στα 1.4 καρφωμένο, ναι, είναι φορτωμένο με custom desktop, πολλά background processes/services, το χρησιμοποιώ για δουλειά (remote desktop, full email, messaging, κλπ) και γονατίζει!

Ανάλογα με την χρήση λοιπόν. Ας πούμε οτι για τον μέσο χρήστη, ο Kal-el είναι υπερβολή! Αλλά για power-users που λένε, ίσως να είναι απλώς αρκετός. Μην ξεχνάμε, τα android smartphones έχουν γίνει ενα υβρίδιο tablet/pc! Για όσους απο’μας τα ξεζουμίζουμε, τα μονοπύρηνα στα 1.4, σας λέω εκ πείρας, δεν αρκουν.

tom not

Λαθος, λαθος, λαθος. Η συνολικη εμπειρια χρησης και κυριως οι εφαρμογες αποτελουν μετρο συγκρισης! Ωραια, περιμενουμε και τετραπυρηνο και τι εγινε? Το εχω πει και ξαναλεω, το android market υστερει παρα μα παρα πολυ σε σχεση με το app store. Χωρις εφαρμογες δε παμε πουθενα. Γι αυτο καλα τα χαρακτηριστικα αλλα δεν ειναι ο μονος παραγοντας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

εννοειτε το asus!!!!!!!!!!!!

αν λεμε δεν εχει σχεση ο επεξεργαστης δεν εχει σχεση η αναλυση δεν εχει σχεση η συνδεσιμιτητα ειναι απλα δικαιολογιες που πηρα ipad και τωρα βγηκε αυτο, φυσικα και για τον τελικο χρηστη εχουν ολες αυτες οι λεπτομερειες νοημα!!!! γιατι να δωσω 740 αν ειναι να λειπουν πραγματα?

tom not

Κωστα τα iphone k ipad εφτασαν εδω που εφτασαν λογω εφαρμογων. Κανω λάθος? Και εγω το ipad2 το αγορασα μονο και μονο για τις εφαρμογες. Ναι υπαρχουν δυνατοτερα μηχανηματα απο το ipad με σουπερ χαρακτηριστικα ΑΛΛΑ σε εφαρμογες υστερουν και τοτε τα χαρακτηριστικα πανε περιπατο. Πιστευω οτι εχω ολοκληρωμενη αποψη μιας και χρησιμοποιω καθε μερα ios k android. Δεν ειμαι apple fan boy, τα συμπερασματα μου παραθετω και οχι υποθεσεις. Για μενα τουλαχιστον μετρο συγκρισης αποτελουν οι εφαρμογες.

bec

Πήρα ipad 2 πριν δυο μήνες,δεν το μετανιώνω όμως γιατί αν φέτος τα quad core CPUs είναι στη μόδα,του χρόνου τέτοιο καιρό θα είναι τα ποιος ξέρει πόσα cores με πραγματικά next gen γραφικά και οι retina displays μαζί, άσε το βάρος και πάχος που μικραίνει όλο και ποιο πολύ, αρά η αγορά οποιουδήποτε dual core προϊόντος για ένα με δυο χρόνια είναι μια χαρά από απόδοση και αναβαθμίσεις(εξαρτάτε και από τον κατασκευαστή) εκτός και αν ακολουθεί κανένας τόσο πολύ την τεχνολογία και του περισσεύουν και τα χρήματα.

Michalis

θέλω τα specs του prime σε σασί ipad και ios5

stavros

καθε χρονο βγενει κατι καλυτερο οπως σε ενα χρονο μπορει να βγουν οκταπυρινοι και με 2 gb ram αλλα τι να λεει αυτο ειναι μαρκετινκ τρικ κ ολοι κοιτανε τα χαρακτηριστικα κλες τα λευτα σου μετα και ειναι μουφα να βγενει μοντελο καθε μηνα. αν δεν τρεχουν καλα σαν το ipad που αξιοποιει στο επακρο τους πορους του…θελω να καταληξω στο οτι σημασια εχει ποιο πολυ το λογισμικο και οχι τοσο το hardware οποτε εμενα μου φενεται τελειως ανομια συγκριση.επισης να πουμε οτι ο Α5 του ipad κοντευει ενα χρονο και νικαει ολα τα android σε benchmark

A.A.

@Δημητρη

Μαλλον δε διαβασες καλα. Δεν ειπε κανεις οτι η αναλυση δεν παίζει ρόλο. Επεξεργαστης, ραμ και τετοιου ειδους χαρντγουερ δεν παιζει ομως ρολο διοτι ειναι δυο διαφορετικα λειτουργικα με διαφορετικες απαιτησεις, νομιζω ειναι ευκολα κατανοητο αυτο. Αναλυση ειναι προφανες οτι εχει καλυτερη το ασους.
Για συνδεσιμοτητα, το ipad 2 εχει ΗΔΜΙ αλλα και GPS η εκδοση 3τζι-οχι η Wi-Fi.
Απο την αλλη το Ασους δεν εχει εκδοση 3τζι…
Δεν ειναι χαοτικες οι διαφορες αν και θα επρεπε μιας και το ασους θα κυκλοφορισει παραπανω απο μισο χρονο αργοτερα απο το ipad 2

GiannisWST

Ναι όντως η σύγκριση δε μπορεί να μη γίνει, εξάλλου η asus είχε αφήσει κατανοητό ότι και με transformer1 είχε φτιάξει πολύ ποιοτική συσκευή. Εγω πάλι που έχω ipad 2 και android κινητό, καταλαβαίνω ότι το IOS είναι κομμένο και ραμμένο στις συσκευές τις apple, ενω το android πολύ πιο βαρύ σε γενικές γραμμές..Πολύ θετικά βλέπω τους 4πυρηνους εδώ και επιτέλους να αρχίσουν να φτιάχνουν και καλούς launcher να μη κολλάνε τα android απο ακυρα πράγματα..

Εφαρμογές έχουν βάλει στο μαρκετ για τα αντροιντ tablet τις περσσότερες, απο όσο ξέρω… Παιδιά οι εφαρμογές στο android είναι επίσης πολύ καλές, δε ξέρω γιατί λέτε το αντίθετο, μάλιστα νομίζω ότι προσφέρει χωρίς πληρωμή αντιστοιχες εφαρμογές που το appstore της χρεώνει κανονικά… στο σημείο που μιλάμε ειδικά για να δεις ταινίες με υπότιτλους στο ipad τα πράγματα είναι αστεία σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στις android ταμπλέτες. Είναι πολύ πιο ευκολο να δεις ταινία σε android και για αυτό δεν τίθεται αμφιβολία.

Stam

Το Ipad θα είναι στην κορυφή για αρκετό καιρό ακόμα αν δεν κάνουν καμιά πατάτα με το ipad3 (βλέπε iphone4)

teodore88

μια απλη παρατηρηση.. οι xda αναφερουν τον Α5 του ipad στα 1.2Ghz

https://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2928&c=apple_ipad_2_64gb

και του iphone 4S στα 800Mhz

https://pdadb.net/index.php?m=specs&id=3151&c=apple_iphone_4s_64gb

μαλλον η apple δινει τον μεσο ορο 😛
εγω ηδη εχω αρχισει να νιωθω μειωνεκτικα με τον Core2Duo :S

Alex

Asus Prime απο εμένα και ας έχω Ipad 2.

Απόστολος Ν.

Πολύ δύσκολη η απόφαση! Το καλύτερο ενάντιας το ισχυρότερο. Πες μας Κώστα, πιο Λ.Σ. για ταβλετ είναι το καλύτερο κατά την γνώμη σου;

Kwnstantina

Παιδια καλησπερα.Τιμη τους asus prime γνωριζουμε? :O 🙂

Anony

Είχα Evga mobo, 2 xeon στα 3, 36 GB ram 4 SAS 300gb…. κόστος μεγάλο!
Στο σπίτι ένα ταπεινό i7… κόστος 1/2 από το μηνιάτικο.
Όταν όλα αυτά θα μπορείς να τα αγοράζεις για να – παράγεις – τότε θα είναι οκ!
Αλλιώς το βασικό μου android smartphone αξίας 200e μου φτάνει και περισσεύει (ναι και το έχω για δουλειά όπως αναφέρετε παραπάνω)

Τάσος

Κωστα με ολο τον σεβασμο πιστευω οτι η συγκριση ειναι τελειως ακυρη…συγκρινεις μια συσκευη που κυκλοφορει ηδη 7 μηνες (iPad 2) με μια που βγηκε μολις τωρα (ASUS). Ειναι απολυτα λογικο η τελευταια να υπερτερει ως προς τα specs…υπομονη για iPad 3 !!!

Silender

Κακώς το συγκρίνετε με το Transformer Prime… με το πρώτο Transformer θα έπρεπε να είναι η σύγκριση.
Αυτό εδώ πρέπει κανονικά να έχει και το σηματάκι με το “ακατάλληλο για ανηλίκους”.

ΥΓ: Δε γράφετε και τις τιμούλες να γελάσουμε…

FORO-XRISTOS

στο σιτε Κωστα που δινεις στο σχολιο πιο πανω οι τιμες για το ipad 2 και το asus 2 ειναι γυρω στα 400 ευρω?που εχει τοσο χαμηλες τιμες ?να τρεξω να παρω και εγω!

Παπαδοπουλος Γιωργος

Καποιοι εχετε την εντυπωση οτι παντα η apple θελει να υπερτερει στα χαρακτηριστικα.. ΛΑΘΟΣ!! Το τελευταιο που την νοιαζει.. Δεν εχω δοκιμασει το ASUS αλλα αν κρινω απ τα SAMSUNG tablet σε σχεση με το ipad2 δεν υπαρχει επαφη στην εμπειρια χρησης..Αυτο το καταλαβαινει οποιοσδηποτε πιασει στα χερια του ipad και κατι αλλο… Ωραια τα specs αλλα αν δεν μεταφραζονται σε ποιοτητα κατα τη χρηση δε με ενδιαφερει..Τι μονο για να λεω πωπω τι specs εχωωωωω?? και απο μεσα μου να κλαιω με το ipad που δοκιμασα στο πλαισιο?? δε λεει.. Το appstore ακομα δε συγκρινεται… To iphone ποιοτικα, μαζι με το RAZR της MOTOROLA, αλλα και σαν εμπειρια χρησης μαζι με τα windows phone ειναι πολυ μπροστα.. Εγω δεν προτεινω σε κανεναν προιοντα apple.. Γιατι θα χαρακτηριστω απο μερικους!! Θα προτεινω το NOKIA Lumia 800 σε οποιον εχει android.. Θα τον αφησει με το στομα ανοικτο αν δεν τον νοιαζει τοσο το market.. και μετα μου λετε για νικη του android σε specs κτλ.. Οσο για τα tablet για να μην ξεφευγω αν πιασω το asus και με διαψευσει θα ζητησω συγγνωμη.. Αλλα τα android tablet ακομα δε με αφησαν με το στομα ανοικτο..Οπως οταν πρωτοβγηκε το ipad και… Συνέχεια »

Nikos

Κακα τα ψεματα κατα την προσωπικη μου αποψη αν η apple δεν ηταν τοσο τσιγκουνα στην συνδεσιμοτητα της τοτε ολοι μα ολοι θα ηταν καρφωμενοι επανω στα προιοντα της apple…γιατι ολοι μεσα μας ξερουμε οτι το λειτουργικο τους πραγματικα ειναι οτι πιο ομαλο υπαρχει στην αγορα.
απλα ερχεσαι και αναρωτιεσαι γιατι να δωσω τοσα λεφτα οταν δεν μπορω να περασω με ευκολια μια ταινια-Μουσικη μεσα στο iphone/ipad γιατι πολυ απλα δεν εχει ουτε εστω μια θυρα sd(και ειμαι αναγκασμενος να αγοραζω καλωδια) ? γιατι να μην εχει universal υποδοχη usb για να το φορτισω οταν εχω αναγκη και βρισκομαι καπου αλλου και δεν κουβαλαω το συγκεκριμενο καλωδιο του? γιατι να ειμαι αναγκασμενος να σκαω υπερβολικα ποσα επιπλεον για μερικα gigabyte μνημης παραπανω? Ειμαι χρηστης android SGS i9000 τιγκα στο lag, χρηστης pc δουλευω και iMac αλλα πραγματικα ενω θελω σαν παλαβος η tableta στα χερια μου να εχει το “Ios” Παλι σε android θα καταλλειξω γιατι πολυ απλα ειναι πιο γενναιοδωροι στην συνδεσιμοτητα τους και οχι στο Hardware…το hardware ειναι πολλαπλασιο της apple γιατι πολυ απλα δεν μπορουν να βρουν την Φορμουλα για να κανουν το λογισμικο android ομαλο.

Λάζαρος

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ – (Έχω ASUS και iPhone)
.
Στο iPad εξακολουθεί να παραμένει αυτή η ηλιθια συμπεριφορά ότι και καλά πρέπει να έχεις το iTune στον υπολογιστή σου. Όσοι έχουν τουλάχιστον iPhone ξέρουν τι μπελάς είναι αυτό για δημιουργία μεταφοράς τραγουδιών – ringtones και διάφορες άλλες σάχλες.
Ενώ στο ASUS ένα draganddrop αρκεί.
.
Ο χρόνος λειτουργίας στο ASUS δεν φτάνει ούτε τις 6 ώρες με την οθόνη αναμένη στο φουλ.
Αυτές τις 12 ώρες που τις ειδανε αυτοί είναι απορίας άξιο.
.
Το ASUS δεν έχει την δυνατότητα παύσης κάποιας εφαρμογής. Άπαξ και ανοίξεις την εφαρμογή πρέπει να κάνεις τερματισμό λειτουργίας για να κλείσει. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο και να τρώει ενέργεια.
.
Το ASUS δεν έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας SIM (μεγάλο αρνητικό)
Πράγμα που αναγκάζονται να το αντιμετωπίσουν οι φίλοι των android με την μεταφορά του mobile internet συνήθως από το android κινητό τους στο ASUS.
.
Και η τελευταία και μεγαλύτερη διαφορά η τιμή.
450 το ASUS – 890 το ipad
.
Παρ’ όλα αυτά τα ASUS τα σπάνε όλα αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Apostolos

Το ipad θα ηθελα να εχω αλλα σε android θα καταληξω. Θελω συσκευη που να υποστηριζει και flash (βεβαια σε μερκους μηνες θα ειναι ανυπαρκτο στο internet – κατι ηξερε ο Jobs) και html 5 για να εχω ολα τα αβανταζ της πλοηγησης του ιντερνετ. Να μπορω να μεταφερω δεδομενα απο συσκευη σε συσκευη, ανετα, χωρις τον μεσαζοντα i tunes. Να κατεβαζω αρχεια απο torrent. Και βεβαια λαμβανοντας υποψιν οτι το android market εχει αναπτυξει εφαρμογες περισσοτερες γα διπυρηνους επεξεργαστες παρα για τετραπυρηνους (τουλαχιστον ακομα), περιμενω να πεσει η τιμη του asus transormer 1 για να παω να αγορασω.
Το ipad και ειδκοτερα το ios ειναι για εμενα κορυφη στα tablets (λειτουργικοτητα, αίσθηση, εφαρμογες) αλλα δεν παρεχει πολλες ελευθεριες στον user. Αντσταθμιζοντας λοιπον προτιμω να εχω pc με windows (android) παρα i-mac με ios (ipad), οσο καλυτερα και αν λειτουργει.

Παπαδόπουλος Γιώργος

Με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο απλα να ενημερώσω ότι η Adobe εγκαταλείπει το Flash για τις mobile συσκευές.. Κάτι που δικαιώνει τον jobs έστω και μετα θα στον!!

Παπαδόπουλος Γιώργος

Μετα θανατον!! *

GiannisWST

Μόνο φήμες υπάρχουν για το ipad3 που λένε ότι θα έxει οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης στις ίδιες ίντσες, αλλά όπως και να κάνει συμφωνω με το φίλο πιο πάνω, δεν έχει λόγο η ύπαρξη ενός tegra3 στο ipad, μια χαρά είναι και με τον α5. εδώ και πάλι οι διαφορές είναι μικρες μεταξύ των ipad, ενώ στο android είναι άλλο θέμα, είναι αναγκαίο κακό για να εξαφανιστεί το lag. Την τιμή στην ελλάδα μένει να εξακριβώσουμε…

ΒασίληςZ

Είμαι φανατικός της Apple, εχω iphone 4s και ipad 2.. Πριν περίπου 3 βδομάδες πήρε ο κολλητός μου ένα Asus transformer και το πήρα για μια μέρα για να γελάσω.. όχι μόνο δε γέλασα αλλά έμεινα τελείως βλάκας!!! Σε σημείο που περιμένω το prime πως και πως (το ipad το πούλησα χθες) Απλά απίστευτο, οι χαζοπεριορισμοί της Apple θα τη καταστρέψουν αργά ή γρήγορα αν δεν αλλάξει κάτι. Παραδέχτηκα το Android και γενικά το περιβάλλον του και έμεινα με την ελευθερία που σου δίνει, μέχρι και απο rapidshare κατεβάζεις… Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης prime και ipad 2, είναι τελείως ανέκδοτο και με το τοτό μάλιστα!!! Θεωρώ ανώτερο -και είναι- το transformer που κυκλοφορεί ήδη απο το ipad2

Y.Γ. ούτε να με πληρώνανε να τα γράψω lol

Y.Γ2 δεν περίμενα ποτέ να παραδέχομαι κάτι που είναι καλύτερο απο ένα προϊόν της Apple

λεο7

@Nikos συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι καλό έχει η apple σε εφαρμογές και σε ευχρηστία το χάνει από την ελλειπή συνδεσιμότητα ..μεταφορά και συμβατότητα για μία συσκευή είναι από τα πρώτα που παίζουν ρόλο για μένα…ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τάμπλετ που η μεταφορά αρχείων θα είναι πολύ συχνή..

kostas

η συγκριση ειναι αστοχη asus vs ipad 3 επρεπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.

Reviews TCL Android Tablets Hands-on

TCL Tab 10s WiFi review: Για τηλεκπαίδευση και διασκέδαση

Ψάχνεις τίμιο 10ιντσο tablet που συμμετέχει και στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα; Το TCL Tab 10s WiFi είναι εδώ. Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.