BlackBerry PlayBook, Προσπάθειες για να παίζει εφαρμογές Android

“Έχουμε περάσει από τον πόλεμο των συσκευών, στον πόλεμο των οικοσυστημάτων” δήλωνε ο CEO της Nokia Stephen Elop και αμέσως μετά ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τη Microsoft και τα Windows Phone 7. Οικοσύστημα που γνωρίζει και έχει στήσει εξαιρετικά ο Steve Jobs με την Apple. Ένα οικοσύστημα θέλει να “εκμεταλλευτεί” και η BlackBerry αυτό του Android, θέλοντας να καταστήσει συμβατό το tablet PlayBook, γιατι ο πόλεμος των συσκευών έχει τελειώσει.

, BlackBerry PlayBook, Προσπάθειες για να παίζει εφαρμογές Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Ειμαι απολυτα συμφωνος. Ολοι πλεον βγαζουν καλα προιοντα, το θεμα ειναι τι τρεχουν…..

Dgeorge

πολύ έξυπνο αυτό που κάνει η rim …
Κανοντάς το αυτό δίνει παρά πολλές παραπάνω δυνατότητες στο playbook

Alan

Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει… Γιατί λέει προσπάθειες…

σάκης

Κάνοντας κάτι τέτοιο όμως η RIM δουλεύει για την Google. Η Google έχει έσοδα από τις επί πληρωμή εφαρμογές στο μάρκετ και μέσω των διαφημίσεων. Η RIM αν κάνει κάτι τέτοιο το κυριότερο μέρος των εσόδων της θα είναι από το hardware. Μετά θα ελπίζει ο κόσμος να μην εγκαθιστά εφαρμογές μόνο από το android άλλα και από το μάρκετ του δικού της λειτουργικού. Δεν ξέρω πραγματικά τι όφελος μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση. Δίνει ναι μεν την επιλογή, αυξάνει όμως την πολυπλοκότητα (για την εταιρία και την συμβατότητα του λειτουργικού της με εφαρμογές ενός άλλου) και ίσως δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα… τι να πω, θα δείξει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.