Το 2012 Android tablets με Ice Cream Sandwich για όλους

Πέρισυ τα πρώτα Android tablets ήταν ακριβά, βλέπετε το ντεμπούτο του Honeycomb με το Motorola Xoom και αργότερα με το Samsung Galaxy Tab 10.1v κράτησε ψηλά τον πήχη της τιμής με αποτέλεσμα τη χαμηλή διείσδυση του λειτουργικού συστήματος. Τώρα, με την έλευση του Ice Cream Sandwich (ICS) τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και από την αρχή θα υπάρχει ένα ICS tablet για κάθε βαλάντιο.

Η Coby Electronics, κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών δεν είναι πολύ γνωστή στη χώρα μας, στην Αμερική όμως πουλάει καλά όπως η ελληνική Crypto που σαρώνει στα οικονομικά MP3 players. H Coby λοιπόν ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη έκθεση CES 2012 στο Λας Βάγκας (10-13 Ιανουαρίου) θα παρουσιάσει πέντε διαφορετικά μοντέλα Android Ice Cream Sandwich tablets με ιντσάζ 7″, 8″, 9″, 9.7″ και 10″. Όλα τα μοντέλα θα ενσωματώνουν επεξεργαστή 1GHz ARM Cortex A8 CPU, 1GB RAM, capacitive οθόνη και έξοδο HDMI.

, Το 2012 Android tablets με Ice Cream Sandwich για όλους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

54 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

δηλαδη μοντελα με οθονη 9,7 και 10 τι διαφορα εχουν. Βγαλε ενα απο τα 2.

Το 2012 θα βγουν tablets με Windows 8. Ποιος ηλιθ…. θα αγορασει tablet με android?

ktsak

Πολυ περισσοτεροι παντως απο τους ηλιθ….. που θα αγορασουν tablet με Windows 8 !!!!!!!!!!

@ktsak Αν ειναι αστειο αυτο δεν το επιασα

Lianakis Nikolaos

ο καθένας κάνει την επιλογή του. Κανένας δεν είναι ηλίθιος γιατί όλοι ξέρουν (η έτσι πιστεύουν) τι αγοράζουν.
Τα windows 8 tablet πιστέυω ότι θα είναι ανταγωνιστικά απο το 2015 και μετα. Μέχρι τότε τα android θα είναι μονόδρομος για οικονομικό tablet.

Νιάνιος Ρωμανός

Γιατί όλοι έχετε τρελαθεί με Win8 tablets αφού από όσο ξέρω δεν θα τρέχουν εφαρμογές x86.https://www.infoworld.com/t/microsoft-windows/will-windows-8-run-x86-apps-arm-tablets-or-not-173498 2η παράγραφος.

athanton

+1 @ktsak.

εσυ μπουλη Α-Α Τ ρουφα το αυγο σου για να μαθεις να το παιζεις εξυπνος…..

Giannis Xania

+1 @ktsak κι από μένα. Είναι δυνατόν ρε φίλε να αποκαλείς τόσο κόσμο ηλίθιο επειδή εσένα σκάλωσε το μυαλό σου??? έλεος δλδ…..

Sotiris

+1 @ktsak κι από μένα. Ειληκρινα τι κολλημα παιζει με μερικα ατομα δεν μπορω να το

καταλαβω.

Δεν θα κατεβω στο επιπεδο καποιων οποτε απλα πολιτισμενα θα αναφερω:
1. Τα Windows 8 tablets θα τρεχουν legacy apps (σιγουρα αυτα που βασιζονται σε x86 cpus)
2. H εγκαταστημενη βαση Windows ειναι μεγαλυτερη απο του Android και iOS COMBINED

techviewGr (iPhonias)

ενδιαφερον ακουγετε αν και δεν θα εχει μεγαλη διαφορα το 4.χ.χ (4.0.1 τωρα) σαντουιτσακι απο το μελησσι 3,0/3,1/3,2. Εγω πιστευω οτι και 11αρι με τετραπυρηνο 2GB RAM 8αρα καμερα πισω και 5αρα μπορς 5000 mAh και οτι αλλο θελουνε το iPad θα ειναι ετη μπροστα. Για να σας προλαβω δεν ειμαι Apple funboy αλλα θεωρω οτι εχει i μπροστα πολυ καλο αν και ακριβο. Αν εξερεσεις τα SAR tτου iPhone φυσικα…

bakchr

Ευτυχώς, δεν είμαι ηλιθ…, οπότε δεν πρόκειται να τρέξω να αγοράσω tablet με win8 αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν.

Δεν θα γίνω εγώ το πειραματόζωο καμιάς εταιρίας.

Ας γίνουν κάτι άλλοι, που νομίζουν ότι είναι εξυπνότεροι και με υψηλότερο επίπεδο !!

@bakchr Θα γινεις πειραματοζωο με Windows, το λειτουργικο που χρησιμοποιουν μισο δισεκατομυριο ανθρωποι? O_o

Nightmare

Βασικά Windows έχουν πάνω από μισό δις άνθρωποι! ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών επειδή δεν έχουν χρήματα για Mac, επειδή δεν έχουν ανακαλύψει τα Linux, επειδή τα έχουν όλοι οι άλλοι, επειδή έτσι έχουν μάθει, επειδή τους βολεύει… το θέμα είναι πως η Microsoft πρέπει να χύσει πολύ αίμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων αυτών που θεωρούν τα Windows…εμμ… μάπα… και εν μέρει ανήκω σε αυτούς.. ελπίζω με τα 8 να με ταπώσει!
Στο θέμα μας, Θα χαρώ πολύ να δω ταμπλετς με παγωτό και μάλιστα φθηνές!

@Techview
έχει διαφορά ρε συ, πολλά νέα φέρνει η 4 έκδοση, εξ αυτών και φουλ hardware acceleration… αν και αυτό δεν πρόκειται να σώσει πλήρως το (έστω και ελάχιστον) λαγκ του android.. πρέπει να το φτιάξουν σε λογισμικό επίπεδο… εκεί διαφέρει το iOS και τα WP7 από το Android… στο ότι στα πρώτα με το που αγγίζεις την οθόνη σε πρώτη μοίρα έρχεται το UI και τα άλλα παγώνουν για να έχει φουλ υποστήριξη, ενώ στο android (λόγω multitasking φύσης υποθέτω) γίνονται όλα μαζί… πρέπει κάπως να τα εξισορροπήσουν..

Ποσο ασχετος μπορει να ειναι καποιος εστω και να συγκρινει μονο ενα πληρες OS με ενα mobile OS?
Ας δουμε τις τρεις οικογενειες λειτουργικων:
desktop / mobile

– Windows / WP
– Linux / Android
– MacOS / iOS

το 2012 θα αναμετρηθουν στα tablets δυο mobiles OSes (Android, iOS) με ενα πληρες OS !!!!!! Δεν ειναι και δυσκολο να προβλεψουμε ποιος εχει το πανω χερι 🙂

Νιάνιος Ρωμανός

Όταν γράφεις legacy apps τι εννοείς γιατί είναι ξεκάθαρο πως x86 εφαρμογές σε ARM δεν τρέχουν.

Επισυνάπτω αυτά τα 2 link
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2393123,00.asp
https://www.slashgear.com/windows-8-on-arm-wont-run-x86-apps-microsoft-admits-16180415/

τροφή για σκέψη.

Χάρης

@Anastasios-Antonios Toulkeridis Όπως έγραψε και ο Νιάνιος Ρωμανός οι εφαρμογές που είναι γραμμένες για τα τρέχοντα windows δεν θα δουλεύουν στα windows 8 με Arm επεξεργαστές.
Αυτό είναι προφανές. Τώρα, σίγουρα η Microsoft μπορεί να καθησυχάζει με δηλώσεις τύπου legacy apps και τα σχετικά, αλλά αν η ίδια η εταιρία του legacy app δεν φτιάξει το app για Arm επεξεργαστή σε win8, απλά δεν θα το έχεις. Τα win8 tablets με arm επεξεργαστές δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα x86 οπότε μην περιμένεις κανένα full featured photoshop πάνω στο tablet.

Όσον αφορά την δυναμική των windows και το πόσα εκατομμύρια υπολογιστών τα τρέχουν αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τα tablets, τα win8-arm θα είναι άλλο ένα mobile OS σαν και τα άλλα, μην έχεις αυταπάτες. Αν θα υπάρξουν developers να τα υποστηρίξουν θα το δείξει ο καιρός και η διαφήμιση-support της Microsoft. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήδη οι αντίπαλοι έχουν ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς και έχουν καταξιωθεί (τουλάχιστον στο κομμάτι του iOS) ως υπερβολικά εύχρηστα μηχανάκια για τα περισσότερα task των καθημερινών χρηστών.

bakchr

@Anastasios-Antonios Toulkeridis

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι θα τρέχεις σε win8 tablets τις ίδιες ακριβώς εφαρμογές που τρέχεις και στο pc σου ;

Όπως πολύ σωστά έγραψαν και οι φίλοι παραπάνω, το mobile win8 (και οι εφαρμογές του) φυσικά και δεν θα είναι το ίδιο λειτουργικό με το win8 των pc.

Με τον καιρό πιθανώς να εξομοιωθούν σε μεγάλο βαθμό τα δύο λειτουργικά (και οι εφαρμογές), αλλά στην αρχή τουλάχιστον, θα έχουν απλά κάποιες ομοιότητες.

Γι’ αυτό και ανέφερα τον όρο πειραματόζωα.

ktsak

@Anastasios-Antonios Toulkeridis
Ηταν τοσο αστειο, οσο και το δικο σου σχολιο. Και επειδη το συνεχιζεις στο ιδιο στυλακι, σου υπενθυμιζω οτι βρεθηκαν 25.000.000 ασχετοι παγκοσμιως που αγορασαν iPad μεσα στους τελευταιους 14 μηνες (πηγη : https://www.appleinsider.com/articles/11/06/07/ipad_sales_reach_25m_milestone_apple_on_track_for_8m_this_quarter.html).
Aν υπολογισουμε και τα 3.400.000 Android tablets (πηγη : https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394752,00.asp), μας κανουν χοντρα χοντρα γυρω στα 30.000.000 ΑΣΧΕΤΟΙ. Σου ειναι αρκετο ?
Ας μαθουμε να ειμαστε λογικοι, συγκρατημενοι και προπαντος να μιλαμε με στοιχεια και οχι να καθυβριζουμε οποιον δεν συμφωνει με τα γουστα μας.
Αυτα απο μενα. Δεν θα ξαναεπανελθω στην κουβεντα, μια και αποδεδειγμενα δεν μπορεις να συζητησεις. ΤΕΛΟΣ

Νιανιος Ρωμανος

Να μην αναφέρω πως όποιος developer κατέβασε το preview build των windows 8θα είδε πως το visual studio 2011 έχει την νέα γλώσσα της microsoft J# που αν δεν κάνω λάθος δημιουργήθηκε για τα apps σε arm επεξεργαστες για τα νέα windows 8.

@ktsak Δεν αμφισβητώ τα νούμερα αυτά αλλά ξαναλέω πως είναι σταγόνα στον ωκεανό των windows.
Για το θέμα του backwards compatibility τα windows 8 tablets με Intel CPUs θα τρέχουν legacy apps. Τα windows 8 tablets με ARM CPUs δεν θα τρέχουν legacy apps

Νιάνιος Ρωμανός

Δηλαδή μας λες πως ένας x86 επεξεργαστής θα τρέχει x86 εφαρμογές το περίεργο που είναι? το ίδιο που ισχύει δηλαδή και σε κάθε Win7 tablet. Αλλά αν μου συγκρίνεις ARM CPUs με x86 CPUs είναι σαν να μου συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια και τα δύο είναι φρούτα και μετά από κει τελειώνουν οι όποιες ομοιότητες. Μερικοί και δεν το λέω μόνο για σένα πριν αρχίσετε να μιλάτε για ένα θέμα διευκρινίστε κάποια πράγματα και διαβάστε γι’αυτά και γω το έχω κάνει πολλές φορές και στο τέλος κατάλαβα ότι “έθαβα” τον ίδιο μου τον εαυτό.

BTW δεν φτιάχνει μόνο η Intel, x86 CPUs.

Just my 2 cents.

tolken

Καλα περιμενετε να βγουν windows 8 tablet να δουμε διαφορες και μετα μιλαμε για ipad ή android tablet. Μ’αρεσει που τρελενεστε για android tablet που μονο high χαρακτηριστικα εχουν και μενουν ως εκει. Το λειτουργικο ποσες φορες θα το πουμε οτι εχει προβλημα με την διαχειρηση μνημης? Αρα περιμενω να δω πως θα τα πανε τα new windows 8 tablet. Ετσι κι αλλιως θα παρω ενα. Και android πηρα το κρατησα 2 μηνες και το εδωσα. Μεχρι στιγμης μονο το ipad 2 μετραει και μονο αυτο πουλαει. Τωρα τι λετε εσεις εδωμεσα ειναι απλα υπερβολη. Sorry guys αλλα δεν το λεω εγω μονο οτι δεν πουλανε τα tablet android αλλα αν το κοιταξετε σε διαφορα ξενα sites θα το δειτε. Και οπως λεει ενα site…. Planning To Buy Android Honeycomb Based Tablet? You’re Probably The Only One! 🙂

Νιάνιος Ρωμανός

Περίεργο αλλά με το Honeycomd 3.2 δεν έχω τέτοιο πρόβλημα το ότι 2 λειτουργικά είναι διαφορετικά δομημένα και διαχειρίζονται διαφορετικά τη RAM δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. ΝΑΙ στην έκδοση 2.3 και κάτω ίσως να υπήρχε αλλά από τότε που έπιασα 2.3 και 3.2 δεν είδα κάποιο τέτοιο πρόβλημα είτε η μνήμη του κινητού ήταν 256[Optimus P500 One] είτε ήταν 1GB[Huawei Mediapad] το ότι δεν πουλάνε Android Tablets εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα από τη στιγμή που ένα προϊόν κάνει τη δουλειά που θέλω στην τιμή που θέλω για μένα είναι στην buy list, το ότι το iPad 2 πουλάει μου λέει πως ο κόσμος δεν γνωρίζει κάποια πράγματα ή έχει πολλά λεφτά ή καραγουστάρει Apple ή οι ανάγκες του καλύπτονται από ένα απλό browsing και τις ωραίες εφαρμογές. Αν θελήσει να παίξει 720p h264 High Profile 4.0 and above όπως εγώ ή θέλει να δει Flash sites κτλπ κτλπ διαλέγει android. Και τα 2 λειτουργικά έχουν τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους το θέμα είναι ποιον βολεύει τον καθένα σε features και τσέπη.

Sorry για το σεντόνι.

Quoting Νιανιος “Δηλαδή μας λες πως ένας x86 επεξεργαστής θα τρέχει x86 εφαρμογές το περίεργο που είναι?”

Αυτο ακριβως αναρωτηθηκα και εγω γι’αυτο το ανεφερα (Διεκρινα δηλαδη μια συγχυση σε καποιους για το αν θα ειναι backwards-compatible τα Windows 8). H απαντηση ξανα: αν σε ενδιαφερει η συμβατοτητα με Windows 7 programs πας σε x86 Windows 8 (ναι ναι ξερω smartass και η AMD βγαζει τετοια). Αν δεν σε ενδιαφερει πας σε ARM Windows 8

Νιανιος Ρωμανος

Σκεψου όμως ποσσα λεφτά θέλει ένα tablet με x86επεξεργαστη και τη αυτονομια χωρια που πιστεύω πως θα είναι πολλυ,underpowered για να τρεξουν σε ικανοποιητικη ταχύτητα x86 εφαρμογες

sosimple

AAT: Καταρχήν ο τρόπος που ξεκίνησες την αντιπαράθεσή είναι απαράδεκτος. Σε μια αγορα (tablet) που κυριαρχείται κατα 99,9% απο ipad (κυριως) και android, και μονο 0,1% απο tablet με win, μιας και υπάρχουν και tablet με win, ακριβώς γιατί έχουν αποτύχει εντελώς, μας λες ότι ολοι αυτοι είναι και ηλίθιοι απο πανω.. Συνχεεις μετα τα pc με τα tablet, και μας λες για τα κολοσσιαία ποσοστά των win.. Είναι διαφορετικές αγορές. Ειδες κανενα να αμφισβητεί το ποσοστό των win στα pc? Ακόμα δεν τον ειδαμε (tablet με win με arm), γιαννη τον βαφτίσαμε, και ολους τους άλλους ηλίθιους.. Σου γράψανε ολοι ότι σε arm ΔΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ PC, όπως φανερά εννοούσες. Ότι θα τις τρεχει με x86, δεν είναι νεο, ισχύει και τώρα και τα αντίστοιχά tablet απέτυχαν παντελώς .. Γιατί αραγε; Ψαξτο λίγο και θα δεις.. Παίζουν ρολο πολοι παράγοντες. Τα win8 είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα σε σχεση με android, ακόμα και σε arm. Κατσε να δουμε ποσο βολικό θα είναι το ui για χρηση με το χερι. Επίσης ΟΛΕΣ οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για χρηση με ποντίκι. Ότι και να κανει το λειτουργικό είναι αρχηστο αν η εφαρμογή δεν ξαναφιαχτει εξ αρχης, λαμβάνοντάς υποψην ότι θα… Συνέχεια »

@sosimple Ειναι αληθεια πως εγω ξεκινησα την εριστικη συμπεριφορα (ζητω συγνωμη γι’αυτο στον Κωστα Βλαχακη τον οποιον σεβομαι και θαυμαζω) αλλα εσυ το συνεχιζεις (αυτα με τον καθρεφτη ηταν περιτα). Επι της ουσιας απο προκυπτει οτι στον ιδιο επεξεργαστη τα Windows 8 ειναι πιο ενεργοβορα απο το Android?! Απ’το μυαλο σου το εβγαλες.
Για το θεμα του ποντικιου, ειναι γεγονος οτι σε καποια πραγματα ειναι αποτελεσματικοτερο απο τα δαχτυλα (γι’αυτο αλλωστε και αρχιζουμε να βλεπουμε καποια Androids να υποστηριζουν stylus). Τα Windows 8 σε x86 θα εχουν και τους δυο κοσμους. Θα μπορεις στο γραφειο να χρησιμοποιεις ποντικι και πληκτρολογιο, και αν θες να χαλαρωσεις θα κανεις το tablet detach απο το dock και θα χρησιμοποιεις δαχτυλα στα metro apps

Walkthrough του Windows 8 app store (νομιζω δεν εχει εμφανιστει εδω στο techblog):

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/3597/

Νιάνιος Ρωμανός

Whatever ψηλέ ξεκίνησες μία αντιπαράθεση από το πουθενά, άφησες να εννοηθούν άλλα πράγματα τα οποία συμπλήρωσες στην πορεία και στο δια ταύτα ο x86 επεξεργαστής δεν μπορεί να σταθεί σε καλά καλά σε Laptop με 6 cell μπαταρία θα σταθεί σε tablet που και με ARM επεξεργαστές πολλά από αυτά πασχίζουν για πάνω από 10 ώρες; Ενδεικτικά παραθέτω κάποια test από Engadget https://pastebin.com/BtahSLbf [Όνομα tablet / ώρες] που ακόμα και να μην είναι εντελώς ακριβή δεν μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Δεν αντιλέγω στο παράδειγμα που έθεσες για το γραφείο αλλά αν πάρουμε ως βάση αυτά που είπα παραπάνω και τον οπουδήποτε ενεργοβόρο x86 επεξεργαστής τότε απλά Win 8 tablet και x86 CPU is doomed to fail γιατί απλά δεν θα μπορεί να σταθεί στα ίδια επίπεδα χρήσης με τα άλλα.

sosimple

ΑΑΤ: Οι πρώτες ενδείξεις παντως για τα win8 beta, δειχνουν ότι παραμένει εξαιρετικά ενεργοβορο os σε σχεση με android σε x86. Κατσε να βγει η τελική εκδοσή για arm, και θα κρίνουμε οριστικά. Στοιχηματίζω ότι θες ότι θα είναι απο αρκετά εως πολυ περισσότερο ενεργοβορα. Δεν γίνεται διαφορετικά για ένα λειτουργικό πολυ μεγαλύτερο σε ογκο, που μάλιστα παταει σε 2 βαρκες, mobile και pc. Έχεις δουλέψει ποτε photoshop σε win7 tablet; Επειδή το εχω κανει 1 φορα. Δεν το ξανατολμησα.. 🙂 Παρε τώρα το mobile photoshop την τελευταία εκδοσή για android που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου για χερι. Θα πάθεις πλάκα ποσο ανετοτατο πρακτικό και χρησιμο είναι, και ας μη έχει ολες τις δυνατότητές των pc. Ολοι θέλουμε ένα tablet, που να μπορούμε να τρέχουμε, έστω και άσχημα κάποιες εφαρμογές των pc. Αλλα θα πρέπει να αποκτήσει και μερικές 10αδες χιλιάδες εφαρμογές ειδικά φτιαγμένες για χερι, αλλιώς θα μειονεκτεί σε σχεση με android, ios. Αυτά τα 2 λειτουργικα, πετυχαν αποκλειστικα και μονο γιατί είχαν εφαρμογές φτιαγμένες για χερι εξαρχής. Ούτε λογο ταχυτητας, ούτε για καποιο αλλο λογο. Εσι δεν το έχεις καταλαβει καν αυτό, πιθανών γιατί δεν έχεις πιασει στα χερια σου κανένα; Ασε μετα να δουμε ταχύτητα, multitasking κλπ του νεου… Συνέχεια »

Η αγορα με εχει διαψευσει πληρως?!! Πως ονομαζεται ο πλανητης σου? Πέρνα και απο τη Γη καμια φορα

sosimple

Ρε φιλέ, διαβαζεις καθόλου τι γράφουμε; Επαναλαμβάνω tablet με win που τρέχουν σε x86 υπάρχουν και σημερα. Μη κοιτας που δε θα βρεις πουθενά στην Ελλάδα. Είναι ακριβώς απο την τεραστια εμπορική επιτυχία που είχανε. Τι το τοσο συνταρακτικο θα αλλάξει δηλαδή αν βγουνε win8 που θα τρέχουν εφαρμογές win σε x86 επεξεργαστές;
Τι σε εχει κανει η αγορα δηλαδή όταν τα win tablet δεν τα παίρνει κανένας; Ασε τα pc. Για tablet μιλας υποτίθεται.. Αν και μάλλον ούτε εσι ξέρεις γιατί μιλας.. Όταν ξεκινάς συζήτησή με τέτοιο τρόπο πρέπει να περιμένεις και αντίστοιχη απάντηση.. Και πολυ φιλικοί ήταν ολοι απέναντί σου..

sosimple

… και για να το συμπληρώσω, οι έξυπνοι που τα αγορασανε μετριούνται στα δαχτυλα του χεριού σου. Ολοι οι άλλοι απόδειχθηκανε ηλίθιοι. Οι περισσότεροι ηλίθιοι αγορασανε ipad, και ανεβαίνει ραγδαία η κατηγορία των ηλιθίων που αγοραζουνε android. Εσι μεινε με τους έξυπνους..
Γιατί ξαφνικά χαίρομαι που ανοικω ετους ηλίθιους;.. 🙂 🙂

Μερικές φορές καλο είναι να γραψουμε, ε ρε παιδιά μια μαλακιά είπαμε.. Γιατί οσο προσπαθούμε να την υποστηρίξουμε, τόσο χειρότερα είναι για αυτον που το κανει..
Προφανώς δεν πρόκειται να καταλαβεις ποτε, γιατί δεν θες, οπότε τέλος και απο εμένα…

Τα Windows 7 δεν πετυχαν στα tablets γιατι δεν ειναι finger-friendly. Τα Windows 8 ειναι.
Μην με αποκαλεις “φιλο” και μη μου απευθυνεσαι στον ενικο εντομακι

Νιάνιος Ρωμανός

Καλά το πόσο Fail έχετε πάει μία συζήτηση με τους χαρακτηρισμούς σας δεν λέγετε, το πόσο ο AAT δεν μπορεί να δεχτεί τα facts που του δίνουμε δεν λέγετε και αυτό. Ναι λέμε θα είναι finger-friendly αλλά ο x86 είναι ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟΣ δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε για 2 ώρες[άντε βάζω max 4 ώρες] με τις μπαταρίες των tablets το καταλαβαίνεις η να το γράψουμε σε άλλη γλώσσα? Άσε που για να γίνει ένα λειτουργικό finger-friendly θα πρέπει οι εφαρμογές να γραφτούν εκ’νέου στο νέο API της Microsoft.

@Νιανιος Δεν αποτελει fact αυτο αλλα εικασία. Νεα CPUs με βελτιωμενο kernel κανουν διαφορα. Ας κρατησεις εσυ τις αμφιβολιες σου και εγω τη βεβαιοτητα μου μεχρι τα πρωτα reviews. ΤΟΤΕ θα μπορουμε να μιλαμε για facts.
ΥΓ Αυτα περι γλωσσας στα επιστρεφω

Νιάνιος Ρωμανός

Whatever άμα ένας επεξεργαστής Τρώει 13 Watts Max Intel Atom D510 ή και ο πιο νέος Atom D2700 που τρώει 10Watt και ο Tegra 3 τρώει 2-5 Watt όσες αναφορές βρήκα σε περιοδικά και πηγές ότι και να λες τα γραπτά άλλα δείχνουν. Μιλάμε για μια διαφορά της τάξης τουλάχιστον 50%

https://ark.intel.com/products/43098/Intel-Atom-Processor-D510-(1M-Cache-1_66-GHz)
https://ark.intel.com/products/59683/Intel-Atom-Processor-D2700-(1M-Cache-2_13-GHz)

https://www.tgdaily.com/hardware-features/50775-toradex-fits-dual-core-tegra-2-on-ram-sized-board 2 watt

https://www.windowsfordevices.com/c/a/News/MSC-Q7NT2/ 5 watt

I rest my case now , πες ότι θες.

Μεσα στη συγχυση της ανασφαλειας σου δεν αμφισβητεις απλα τις δυνατοτητες της MS αλλα και της Intel. Λες ο γιγαντας των ημιαγωγων να καθισει σε μια γωνια να βλεπει την ARM να της παιρνει το mobile market? Βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα

Νιάνιος Ρωμανός

Εγώ μιλάω με στοιχεία που υπάρχουν ΤΩΡΑ το τι θα γίνει σε 1 , 2 , 15000 χρόνια δεν το γνωρίζει κανείς. Btw ανασφάλεια καμία μιλάω με στοιχεία. Εσύ είσαι που μιλάς με εικασίες και συγχέεις τα πράγματα.

Πρεπει να μας εξηγησεις κατι γιατι μαλλον δεν θελεις να το δεις: η στρατηγικη των Google και Apple στα tablets ηταν “παρε το smartphone, αφησε το ιδιο ελαφρυ και ανεπαρκες OS και απλα μεγαλωσε το”. Η στρατηγικη της Microsoft ειναι αντιθετα: “παρε το laptop, βγαλε το πληκτρολογιο and call it a day”. Αν μου λες οτι η χαμηλη αυτονομια των intel/amd θα αποτυχει στα tablets πρεπει να μας εξηγησες γιατι ΟΛΑ (emphasis ΟΟΟΛΑ) τα laptops τρεχουν intel/amd και οχι ARM

Νιάνιος Ρωμανός

Προφανώς τα Laptop θα τρέχουν x86 , x64 γιατί το laptop το θέλεις να το πάρεις και να αντικαταστήσεις το desktop στο δρόμο και θές να τρέχεις τις εφαρμογές που έτρεχες στο desktop. Και δεύτερον άλλο target group έχουν τα laptop άλλα τα tablet , στα tablet το μόνο που ενδιαφέρει κάποιον όταν το πάρει θα είναι web-surfing , λήψη ενημερώσεων από SNS και gaming , το Laptop θα το πάρει κάποιος άλλος που θέλει να το πέρνει μαζί του και να έχει τις διάφορες επαγγελματικές ή μη εφαρμογές που έχει στο desktop.Και για να έρθω σε αυτά που είπες γιατί τότε γιατι ΟΛΑ (emphasis ΟΟΟΛΑ) τα laptop δεν μπορούν να κρατήσουν πάνω από 5 ώρες [και πολύ βάζω] λειτουργίας;

“στα tablet το μόνο που ενδιαφέρει κάποιον όταν το πάρει θα είναι web-surfing , λήψη ενημερώσεων από SNS και gaming”
Αμ εκει ακριβως ειναι που κανεις λαθος. Οταν με τα ιδια λεφτα καποιος θα μπορει να κανει ΚΑΙ αυτα αλλα KAI εργασια θα παρει το real deal, το Windows 8. Η νεα ταση ειναι tablets με docking stations που τα μετατρεπει σε desktops. Η ταση αυτη θα ενισχυθει και αλλο με tablets με μεγαλες 12, 15 inch οθονες αλλα και convertible laptop/tablet hybrids.

to the admin: το «να μας εξηγησεις» θα αντικαθiστουσε το «να μας εξηγησες» οχι το «πρεπει να σου εξηγησω» 😀 Ισως πρεπει να μπει δυνατοτητα edit των σχολιων απο τους χρηστες 🙂

Νιάνιος Ρωμανός

Δεν λέω αντε και το πήρε άμα ξεκινήσει από τη δουλειά του στον 5ο όροφο να φτάσει στην είσοδο η μπαταρία θα έχει χάσει το 10% .

τοσο κραταει το laptop σου? Στειλτο για refund. Παντως τα docking stations εχουν συνηθως καλωδιο τροφοδοσιας. Just sayin

Αλλο βιντεο που αφορα developer opportunity:

https://youtu.be/37E3jQIs2AA

Νιάνιος Ρωμανός

Όχι το laptop μου δεν κρατάει τόσο αλλά θα κρατάει τόσο το tablet σου με x86 επεξεργαστή και μπαταρία από tablet.

another fact? 😛 Μεινε σε αυτα, απο εδω και περα κατηφοριζεις

Νιάνιος Ρωμανός

https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_tablet_computers πάνε εδώ πάτα Ctrl+F γράψε Windows 7 και δες σε πόσα tablet από αυτά δίνει αυτονομία πάνω από 5 ώρες και έλα και γράψε μου.

αν θελεις να εχεις την τελευταια κουβεντα στη συζητηση σαν τις κατινες be my guest. Εγω εχω δουλεια να κανω (…στο laptop). Παιξε angry birds σαν καλο παιδι

Νιάνιος Ρωμανός

Χα0χα0χ0α0χα0

Δεν μπήκες καν στον κόπο να απαντήσεις, ποιο tablet αυτή τη στιγμή έξω στην αγορά με Windows 7 [άρα και επεξεργαστή x86] έχει πάνω από 5 ώρες αυτονομία [έστω και από το site του κατασκευαστή που τις περισσότερες φορές τα νούμερα είναι πλασματικά], θα απαντήσω εγώ… ΚΑΝΕΝΑ[άντε να είναι κάνα-δυό].

Kostas

Καλά έχει καταντήσει εντελώς γελοίο αυτό που γίνεται… Ένας ακόμη από τους κλασικούς “έξυπνους” (που μόνο αυτός και 4-5 ακόμη έχουν πιάσει το νόημα) έχει μπερδέψει την π…α με τη βούρτσα. Του λένε για αυτονομία στο x86 tablet και απαντάει “τοσο κραταει το laptop σου?”.

ΑΑΤ, πρώτα τα βασικά. Αυτό είναι ένα laptop:
https://www.productwiki.com/upload/images/hp_pavilion_dv7_2270us.jpg

και αυτό ένα tablet:
https://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2011/02/motorola-xoom-review.jpg

Βρες τις διαφορές και μόλις τις βρεις θα σου εξηγήσουμε και τα υπόλοιπα.

Νιάνιος Ρωμανός

Thats what I am talking about!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.

Reviews TCL Android Tablets Hands-on

TCL Tab 10s WiFi review: Για τηλεκπαίδευση και διασκέδαση

Ψάχνεις τίμιο 10ιντσο tablet που συμμετέχει και στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα; Το TCL Tab 10s WiFi είναι εδώ. Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.