Smartphone μετατρέπεται σε Tablet [concept]

Η παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία Compufon δημιούργησε ένα concept smartphone το οποίο μετατρέπεται και σε Tablet! Ναι καλά διαβάσατε, το κινητό υποτίθεται ότι έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και όταν “κουμπώσει” στην οθόνη 10.6 ιντσών, ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του σε ένα Tablet με Android 3.0 Honeycomb.

Το συγκεκριμένο concept δείχνει “χοντροκομμένο”, αλλά γενικά πως σας φαίνεται σαν ιδέα;

, Smartphone μετατρέπεται σε Tablet [concept]
, Smartphone μετατρέπεται σε Tablet [concept]
, Smartphone μετατρέπεται σε Tablet [concept]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis K

πολύ καλό ως cconcept αλλά φαίνεται λίγο χοντρό

zak91

Πάρα πολύ καλή ιδέα! Ειδικά αν, λόγω της εταιρίας που δεν είναι γνωστή, η τιμή του είναι χαμηλή,θα μπορεί κάποιος με τα χρήματα που θα έδινε για ένα τάμπλετ να αποκτήσει ταυτόχρονα κι ένα smartphone! Μου ακούγεται πάρα πολύ καλό,αρκεί να μην υστερεί κατά πολύ σε χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν από μεγάλους κατασκευαστές.

Manos

Παντως το μενου που βλεπουμε στο tablet ειναι το μενου της Archos (φαινονται καθαρα τα Appslib και Online Registration), οποτε μηπως εχει βαλει το χερακι της?
Πολυ ενδιαφερον παντως!

Giannis K

@tak91

φίλε μου πως γίνεται να υστερεί; Αφου λέει ότι θα έχει tegra 2 και λογικά τουλάχιστον 512mb ram (πως αλλιώς θα τρέξει honeycomb).

εγώ έχω μια απορία πάντως : αφού όλα τα εξαρτήματα θα είναι στο κινητό (cpu,ram,etc…), στο tablet θα εχει έξτρα μπαταρία γιατί αν είναι έτσι πρεπει να κρατάει πολύ

zak91

@Giannis K

Πρώτον το όνομα μου είναι zak91 :p
Και δεύτερον δεν εννοώ μόνο το hardware.Μπορεί να βγει με resistive οθόνη,μπορεί να ζυγίζει 1 κιλό. Όσο για τον επεξεργαστή, και τη ram, και τα κινέζικα που εκτός την resistive οθόνη εμφανίζονται να έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με επώνυμα τάμπλετς (πριν βγει το honeycomb τουλάχιστον), αλλά και πάλι έχουν τρελό lag.

nick

zak91 όπως λέει ο κώστας θα έχει tegra 2 και σίγουρα θα έχει τουλάχιστον 512 ram. θα δουλεύει όπως το atrix ,δηλαδή το ίδιο το smartphone θα είναι η cpu του tablet άμα έχει και μια καλή τιμή ως πακέτο(τηλέφωνο+ταμπλέτα) και όχι το τηλέφωνο μόνο του θα είναι τέλειο.To Atrix κάνει μόνο του κάπου στα 500 ευρώ και τo laptop dock κάνει 500$ , to multimedia dock 150$ άρα σε ευρώ κάπου στα 900-950 ευρώ

Paris

είναι στυλ atrix και άλλον
δηλαδή μπορεί να πωλούνται χώρια το κινητό και χώρια το tablet (doc).

Αύγουστος

Και εμένα μαρεσε πολυ σαν ιδέα… Που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν
Και άλλες εταιρίες πιο μεγάλες του χώρου…. Αν και για πολλούς λόγους
Ουτοπικο θα ήθελα να έβλεπα ένα μελλοντικό iPhone να γίνεται και
Tablet χωρίς να σκας κατα πολυ περισσότερα αγοράζοντας σαν ξεχωριστό
Προϊόν και το ipad…. Θα μαρεσε αν είχε ας πούμε το iphone5 να εκμεταλευομουν
Τον διπλό a5 απο μια συσκευη… Και όχι να τον ξανααγοραζα σε μια άλλη…
Αφού εδω αυτη η πόλη καλη και ενδιαφέρουσα ιδέα μας δίνει τη δινατοτητα να
Έχουμε δυο σε ένα….

Tolis

Ως ιδέα είναι πολύ ωραίο άλλα το συγκεκριμένο δεν μου αρέσει καθόλου. 🙁

NikosVolos

Πολυ καλη ιδεα και σιγουρα θα συμφερει κατι τετοιο.
Εχει δικιο ο φιλος απο πανω,μονο απο καμμια Apple θα περιμενα κατι αναλογο,λετε να το δουμε στο iOS 6;

Sotiris

Τα κινητα πλεων εχουνε αρχισει οπως θα εχετε παρατηρησει οι πιο πολλοι να μεγαλωνουν τις οθονες τους τα τελευταια χρονια κατα πολυ σε συγκριση με το παραλθον. Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπαρχει λογος να εχεις 2 διαφορετικα αντικειμενα (smartphone – tablet screen) πιο πολυ για λογους εξοικονομησης χωρου. Θεωρω πως ενα smartphone των 4,5 ιντσων για παραδειγμα κανει μια χαρα την δουλεια του και σαν tablet ειδικα με λειτουργικο honeycomb (εαν και οταν θα μπει στα κινητα). Το μονο που θα χρειαζομαστε τοτε κατα την γνωμη μου θα ειναι σιγουρα μεγαλυτερες σε διαρκεια μπαταριες.

Solon

Πολύ καλή ιδέα. Ειδικά τώρα που τα specs των smartphones πλησιάζουν αυτά των tablets γιατί να πληρώνεις δυο φορές το ίδιο hardware με μόνη διαφορά μια μεγαλύτερη οθόνη; Πλέον είναι καιρός να αρχίσουν να σχεδιάζουν οι εταιρείες all in one PCs ώστε να μην χρειάζεσαι 3 και 4 διαφορετικά μηχανήματα για την ίδια δουλειά.
Π.χ. σκεφτείτε ένα 12.1” notebook full εξοπλισμένο και με 1ΤΒ σκληρό που η οθόνη του όταν αποσυνδέεται θα γίνεται αυτόνομο tablet ενώ η βάση με μια μεγάλη οθόνη στο σπίτι θα γίνεται desktop. Η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο και αργά ή γρήγορα πιστεύω πως θα δούμε τέτοιες υλοποιήσεις.

Γιαννης

Εγκρινω!!! Μακαρι να ηταν ολα τοσο ευκολα…
Εχω την εντυπωση οτι στην εικονα δεν παιζει honeycomb ομως, το πολυ 2.1 και με το ζορι.
Ματι γαριδα ο ατιμος! 🙂

Giannis K

διαβάστε και την πηγή τώρα το είδα.Πρεπει να είναι πολύ τούμπανο αυτός ο συνδυασμός,αρκεί να εχουν capacitive screen

”Admittedly, the shots of the thing look impressive. Kosmaz has done a far better job at discretely integrating the smartphone into the netbook/tablet dock than Motorola did with the ATRIX 4G. The specifications, while nothing we haven’t heard of, are still impressive. The phone, if coming into production, will be featuring a dual-core NVIDIA Tegra 2 chip, 1GB of RAM, 16GB of internal storage and a 4-inch screen with a 960 x 460 resolution.”

Giannis

Φοβερό !!! Καλή φάση,,,2 σε 1 νοικοκυρεμένα 😀

Thanasis

παιδια εμενα δεν μου πολυ αρεσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.