Cube U9GT5, Κινέζικο tablet με οθόνη 9.7 ίντσες Retina

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του iPad 3 εκτός από το εξαιρετικό οικοσύστημα με τα καλοσχεδιασμένα applications ήταν η οθόνη Retina με ανάλυση 2048×1536 pixels, και λέμε “ήταν” μιας και σήμερα ένα κινέζικο tablet με ονομασία Cube U9GT5 φέρνει την ίδια διάσταση οθόνης (9.7″) και την ίδια ανάλυση σε ένα Android tablet με Jelly Bean 4.1.

Το Cube U9GT5 ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A9 στο 1.6GHz, GPU Mali-400 MP4, μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 8GB ή 16GB. Η τιμή του στην Κίνα αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 200 δολάρια Αμερικής.

, Cube U9GT5, Κινέζικο tablet με οθόνη 9.7 ίντσες Retina

, Cube U9GT5, Κινέζικο tablet με οθόνη 9.7 ίντσες Retina

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Σιγά μην μπορεί με αυτά τα specs καταφέρει να προσφέρει smooth εμπειρία. Για να δ’ωσει τέτοια ανάλυση το hardware θα δουλεύει υπερωρίες. Εδώ το διπύρινο 1,5Ghz archos μου (ICS) υπάρχουν φορές που σέρνεται χωρίς λόγο. Τα android tablets δέν νομίζω ότι είναι τόσο λειτουργικά κατα την γνώμη μου..

stavros

Aπο την στιγμη που τρεχει android το μηχανημα θα σερνεται…

Παναγιώτης Λ.

Παιδιά , συμφωνώ και με τους δυο σας…Το tablet είναι ένα…ipad 2

Γιωργος Αγριανιτης

Καλα specs για την τιμη!
Βλεπω ομως μηνυσεις να ερχονται…(retina branding)

GREG

To Android έπαψε να σέρνεται από το 4.0 Ice Cream και είναι απαλό σαν βούτυρο με το 4.1 Jelly Bean λόγω του Project Butter. Σας το λέω γιατί το αρχαίο ZTE Blade μου τρέχει άνετα το βελούδινο 4.1 Jelly Bean.

sakos

για τα λεφτά του φαίνεται πολύ καλό…
off topic, χρησιμοποιείστε πρώτα…το χοομ μου με 4.1 πάει απίστευτα καλά δεν νομίζω οτι υστερεί σε κάτι απ το ipa(i)d(τζάμπα)…

GREG

sakos εννοεις iPa(i)d too much. Όσοι Applefans κατηγορούσαν το Android για τη χοντροκομμένη κίνησή του, τώρα δεν έχουν πια καμία δικαιολογία. Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου Android 4.1 Jelly Bean είναι αυτό που το Google χαριτολογώντας ονομάζει Project Butter. Στην πραγματικότητα αυτό που έγινε είναι απλό ως ιδέα αλλά πολύ δύσκολο στην υλοποίηση. Το Google μετά από αρκετά χρόνια διόρθωσε ένα σημαντικό πρόβλημα στο Android, αυτό του refresh rate και των κολλημάτων σε απλές λειτουργίες. Το Android δημιουργήθηκε με ένα σκοπό, να μπορεί να τρέχει στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό διαφορετικών chip, όχι για να είναι ένα όμορφο και ομαλό στα γραφικά λειτουργικό. Αυτό το πρόβλημα έρχεται και διορθώνει πλέον το Android 4.1 Jelly Bean με triple buffering στο λειτουργικό, refresh rate που παραμένει σταθερό στα 60fps και φυσικά animations που πλέον δείχνουν φυσιολογικά και όχι σαν πετσοκομμένο βίντεο από μεθυσμένο κινηματογραφιστή που ξέχασε ένα frame εδώ και ένα frame εκεί. Βέβαια όλα τα καλά του Project Butter λειτουργούν και θα είναι διαθέσιμα μόνο στο Adroid 4.1, άρα όλος ο κόσμος του Android 4.0 και πίσω θα πρέπει να μείνει με την παραδοχή που πλέον είναι επίσημη και από το Google, ότι το λειτουργικό μόνο smooth δεν ήταν σε απλές… Συνέχεια »

Giorgos

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν συσκευές που πάνε καλά. Το archos 80 g9 turbo όμως που έχω εγώ με έχει απογοητεύσει λίγο. Πολλές φορές ο browser crasharei απο το πουθενά και αν πάω απο την μία εφαρμογή στην άλλη υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να αποκρίνεται για 4-5 δευτερόλεπτα. Τσάμπα το πήρα και αποδίδει καλά για τα λευτά του όμως απο το hardware περίμενα περισσότερα. Ίσως με το 4.1 να πηγαίνει καλύτερα.. Αλλιώς ελπίζουμε σε ipad μίνι. Αν το βρούμε και απο αμερική και αυτό φτηνό θάναι!

john

εγω πηρα απο κινα το Cube U30GT με 10.1 οθόνη και android 4.1 jb και σας πληροφορώ το μηχανημα πετάει.

Panos7GR

@GREG: Όσοι δεν έχουν 4.1 μπορούν να κάνουν άνετα την δουλειά τους με το Supercharger V6 Hack. Κάνει ΑΨΟΓΗ δουλειά και σώνει τις low-end κυρίως συσκευές που λόγο hardware δεν αντέχουν την σκληρή χρήση. Για να το βάλεις θέλει να είσαι root και απαιτεί κάμποση φασαρία, όμως αξίζει!

ανώνυμος

@george
τα archos είναι γτπκ οπότε μη στεναχωριέσαι που σέρνεται. Και 10πύρηνο να ήταν οποιοδήποτε archos πάλι θα σερνόταν

GREG

Ναι Panos7GR και το SuperCharger κάνει φοβερή δουλειά!

χρηστος

ποιο ipad πεθαινει αυτο το πραγμα αληθεια υπαρχει εστω μια εφαρμογη γραμμενη σε αυτη την αναλυση σε android

ΣΤΑΥΡΟΣ

@john φιλε μπορεις να μου στειλεις λινκ για Cube U30GT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.