H Dell ετοιμάζεται να τα βάλει με την Apple στην αγορά των tablets

Η Dell παρουσιάζεται αρκετά φιλόδοξη μετά την παρουσίαση του νέου iPad δηλώνοντας πρόθυμη να ανταγωνιστεί τον κυρίαρχο της αγοράς των tablets, ειδικά σε ένα μέρος του κοινού που χρησιμοποιεί στη δουλειά του άχαρους υπολογιστές σε αντίθεση με τα όμορφα σχεδιασμένα συστήματα που πιθανότατα χρησιμοποιεί στο σπίτι και τις περισσότερες φορές έχουν πάνω τους το λογότυπο με το δαγκωμένο μήλο.

Όπως δηλώνει ένας εμπορικός διευθυντής της Dell, η αγορά των tablets έχει ακόμα μπόλικα περιθώρια ανάπτυξης, κάτι που κάνει την αμερικάνικη εταιρεία να ελπίζει να κερδίσει ένα κομμάτι της ζήτησης, ειδικά μετά την παρουσίαση των Windows 8. Μπορεί η παραγωγή του Dell Streak να έχει σταματήσει, η HP να γνώρισε μία μεγάλη εμπορική ήττα με το TouchPad της και η Apple να κάνει ανθρώπους να στέκονται σε ουρές προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα της ταμπλέτα, αλλά η Dell βρίσκει ότι μπορεί να ικανοποιήσει ένα σεβαστό μέρος της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για tablets.

H Dell συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με την business αγορά και εκεί είναι ένας τομέας που εκτιμάται ότι η Dell θα επικεντρωθεί, ειδικά μετά τον ερχομό των Windows 8, τα οποία και δεν θα προκαλούν πονοκέφαλο στους ΙΤ managers με θέματα ασυμβατότητας.

, H Dell ετοιμάζεται να τα βάλει με την Apple στην αγορά των tablets

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

“….ειδικά μετά τον ερχομό των Windows 8, τα οποία και δεν θα προκαλούν πονοκέφαλο στους ΙΤ managers με θέματα ασυμβατότητας.”
\
Αυτό είναι όλο το ζουμί για την επιτυχία ή όχι των Win tablets. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα Win tablets θα στηθούν με την αρχιτεκτονική χ86 ώστε να έχουν πλήρη συμβατότητα με τις desktop εκδόσεις ή θα παν σε ARM. Αν πάνε στην χ86 που τελευταία μοιάζει όλο και ποιο πιθανό (ειδικά μετά τους Medfield) το θέμα της αυτονομίας είναι το βασικό ζητούμενο.
Προσωπικά ελπίζω να τα καταφέρουν τα Win tablets γιατί η συγκεκριμένη αγορά χρειάζεται επειγόντως την ευελιξία και την συμβατότητα των Windows.

spiroz

που πας μωρε DELL…. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.