Dell Venue 8 7000: Μια γρήγορη ανάλυση

Το Dell Venue 8 7000 θεωρείται το λεπτότερο tablet της αγοράς με πάχος μόλις 6 χλστ. με τα λεπτότερα bezel. Αλλά δεν είναι το πάχος ο λόγος για να προσέξουμε το συγκεκριμένο tablet, αλλά η νέα κάμερα της Dell που ονομάζεται “Intel RealSense” την οποία πρώτη φορά βλέπουμε σε tablet. Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα, και να αναλύσουμε το συγκεκριμένο tablet.

Dell Venue 8 7000, Dell Venue 8 7000: Μια γρήγορη ανάλυση

Εξωτερικός σχεδιασμός
Όπως προαναφέραμε το Dell Venue 8 7000 είναι το λεπτότερο tablet της αγοράς, βάζοντας στην δεύτερη θέση το Samsung Galaxy Tab S 8.4, αν και το δεύτερο ζυγίζει λιγότερο για 7 γραμμάρια! (305γρ της Dell και 298 της Samsung). Παρόλα αυτά όπως θα δείτε παρακάτω, αξίζει το παραπάνω βάρος! Έπειτα έχει και πολύ λεπτα bezels (ή περιθώρια στα ελληνικά), αν εξαιρέσετε ένα μεγαλύτερο περιθώριο στο κάτω μέρος ή στο πάνω αναλόγως πως το χρησιμοποιείται. Για να προλάβω κάποιες δυσαρέσκειες σχετικά με το “παχύ bezel”, αυτό υπάρχει για να φιλοξενεί το μεγάφωνο και την μπροστινή κάμερα! Ναι καλά καταλάβατε. Σε περίπτωση που το κρατάτε με τον “σωστό τρόπο” δηλαδή το logo της Dell να είναι προς τα πάνω, τότε η κάμερα είναι στο κάτω μέρος.

Οθόνη
Το tablet διαθέτει μια οθόνη των 8.4 ιντσών, με ανάλυση 2560×1600 pixels, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν όλη την συσκευή. Βάση των διαφόρων test που έγινε στο προπαραγωγικό στάδιο, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την 2K OLED οθόνη στο hardware ή στην λειτουργία της συσκευής.

Dell Venue 8 7000, Dell Venue 8 7000: Μια γρήγορη ανάλυση

Κάμερα
Φτάσαμε στον κύριο λόγο που αξίζει να προσέξουμε αυτό το tablet, εκτός απ’ τα προηγούμενα χαρακτηριστικά που αναφέραμε. Όπως και το HTC ONE M8 έτσι και το Dell Venue 8 7000 έχει τρεις κάμερες στην πίσω μεριά, συγκεκριμένα 2 3D και μία των 8MP. Αυτές οι κάμερες αποτελούν το νέο σύστημα της Dell, RealSense, το οποίο μπορεί να μας παρέχει πληροφορίες βάθους μιας φωτογραφίας, έτσι ώστε αφού τραβήξουμε μία με το tablet, μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε το σημείο εστίασης μέσω μιας εφαρμογής που θα βρούμε στην συσκευή. Μπροστά διαθέτει μία κάμερα των 2MP, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες για βίντεο-κλήση ή selfie.

Dell Venue 8 7000, Dell Venue 8 7000: Μια γρήγορη ανάλυση

Τέλος να αναφέρουμε ότι, διαθέτει έναν 4πύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3580, στα 2.3 ΜΗz και 2 GB RAM, 16GB ROM με υποδοχή για περαιτέρω μνήμη. Η τιμή του είναι στα 399 δολάρια Αμερικής, δηλαδή περίπου 350 ευρώ.

Πηγή: 1, 2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Καλό ακούγεται αλλα δεν βρίσκω τον λόγο ένα ταμπλετ να έχει 4 κάμερες… Ωστόσο μπορεί να έχει λεπτά bezel αλλα απο την κάτω μεριά έχει τεράστιο περιθώριο. Τελος πιστεύω ότι με τα ανύπαρκτα bezel θα ειναι πολυ δύσχρηστο γενικά και κυρίως για gamers!

Νίκος

Ωραίο το tablet..
παρεπιπτόντως το δεύτερο πιο λεπτό tablet είναι το sony xperia z3 tablet compact 8 ιντσών με πάχος 6,4 χιλιοστά και βάρος μόλις 270 γραμμάρια…

Παναγιώτης

Άσε μας ρε Νίκο και εσυ με το παντοφλακι σου.ουστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.