Σύστημα e-learning με tablet για Ιάπωνες μαθητές προσχολικής ηλικίας

Τον Σεπτέμβριο ταξίδεψα στην Ιαπωνία, ήταν ένα ταξίδι που ήθελα να κάνω από την εφηβία για να ζήσω τον παλμό της τεχνολογίας στην πηγή της! Και πραγματικά εκεί τα πάντα ελέγχονται από την τεχνολογία ενώ νέοι, γέροι και μικρά παιδιά κρατάνε στα χέρια τους είτε κινητό, είτε κάποια φορητή κονσόλα (Nintendo φυσικά!). Οπότε η είδηση ότι θα κυκλοφορήσει tablet για παιδιά έως 6 ετών με συνδρομητικό περιεχόμενο μάθησης και διασκέδασης δεν μου έκανε εντύπωση. Εσάς;

, Σύστημα e-learning με tablet για Ιάπωνες μαθητές προσχολικής ηλικίας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χοντρελας

Σύντομα και στο Ελλαντα.

AppleFan

Πολύ καλό …. βέβαια αδύνατο για την χώρα μας….Εδώ ούτε τα βασικά δεν έχουμε ( βιβλία, πόρτες στις τάξεις, θέρμανση κλπ.) Αυτοί έχουν ο καθένας υπολογιστή για το σχολείο τους καθώς και 1 tablet για να …. κρατάνε σημειώσεις στο μάθημα…!

Νίκος

Στην Ελλάδα αυτό είναι αδύνατο να γίνει στα σχολεία! Εκεί ο κάθε μαθητής έχει έναν υπολογιστή για το μάθημα και ένα τάμπλετ για σημειώσεις! Ένα σχολικό σύστημα που σε μας δεν μπορεί να γίνει ούτε στο όνειρο μας.

okman

Ααα ότι πρέπει να του κάνουμε ένα τέτοιο δώρο στο Γιωργάκη ΓΑΠ.! (ελπίζουμε να τα καταφέρει!)

Παναγιωτης

AppleFan θελω να σου πω κατη φιλικα παντα

1Αυτα που διαδιδη μια χωρα πρως τα εξω δεν ειναι παντα η αληθεια και στη περιπτωση της Κινας ειναι ψεμα γιατη ανεμηζουναι η κοκκινες σημεες και καλα οτη εχουν κουμουνιζμο αλα τα εχουν μη πω τη ολα ο καθενας κανη οτη θελει ο ενας πλουτιζη πανο στον αλον εργοστασια ιδιοτικα μην θημηθουμαι το ατυχιμα στο πυρινικο εργοστασιο στη φουκοσιμα στην ιαπωνια https://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6338533&publDate= που η επιστημονες ειδοπιουσαναι τη κυβερνιση για τσουναμη ηταν και ιστορικα αναγραμενω οτη καθε 100 χρωνια γινετε σησμος τοσα ριχτερ και τσουναμη 40 μετρα και για να ειμαστε πιο σαφης ο κηματο8ραφτσης γυρω απο το εργοστασιο 3 μετρα μονο και το αλο το εργοστασιο ειχε 2 συστηματα υδρεφδεις για τη ψιξη των αντιδραστιρων σε τετια περιπτοση ενω επιστιμονες ηπαν οτι επρεπε να ειχε και μια 3 για περιπτοση τσουναμι

Αυτα δεν τα λενε αυτα ειναι η λεπτομεριες ε αυτα δεν πιανονται και αμα δεν εχεις δη ολη τη πορεια μιας χωρας δεν μπωρεις να εχεις ολοκληρομενη αποψη

Οταν λες κατη να το κητας απο ολες της πλευρες του φιλε μου

(τη γνωμη μου εκφρασα παραπανω)
Τωρα για το tablet φενετε πολυ καλο μακαρη να ερθει Ελλαδα
σε καλη τιμουλα…

AppleFan

Φίλε Παναγιώτη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου…. !

Γιάννης

Παναγιώτη μου φύγαν τα μάτια. Πολύ ενδιαφέρων αυτά που λες αλλά και λίγο ορθογραφία.
Υπάρχουν εργαλεία που σου κάνουν διορθώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Smartphones Android Android Smartphones Japan

Sharp AQUOS R Compact: Με οθόνη 4.9 ιντσών Edgest fit IGZO [Japan]

Αυτό είναι το Sharp AQUOS R Compact με οθόνη 4.9 ιντσών ανάλυσης 2032×1080 pixels, τεχνολογίας IGZO και θυμίζει έντονα το design του αναμενόμενου iPhone X. Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 660, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

Gear Japan

Gatebox: Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Η Vinclu, ιαπωνική startup που ασχολείται με το IoT (Internet of Things), δημιουργεί μια συσκευή με τεχνολογία ολογράμματος που αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε για τους ψηφιακούς βοηθούς.