EA: Η απόδοση των tablets μπορεί να ξεπεράσει τις κονσόλες

Αυτή τη στιγμή όσοι ασχολούνται με το gaming συνήθως έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε υπολογιστή ή κονσόλα όπως PlayStation 4 ή Xbox One (μεταξύ των οποίων δίνεται η μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή). Ο CFO της Electronic Arts (ΕΑ), ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες παιχνιδιών, θεωρεί ότι στο μέλλον θα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, καθώς τα tablets έρχονται για να μείνουν.

Σύμφωνα με τον Blake Jorgensen, μέχρι το 2018 τα gaming tablets θα έχουν ξεπεράσει τις κονσόλες παιχνιδιών όσον αφορά στην απόδοση. Επιπλέον αναφέρει ότι η EA ενδιαφέρεται αρκετά για το πόσο γρήγορα αυξάνεται ο ρυθμός απόδοσης των mobile συσκευών και ειδικά όσον αφορά στα tablet.

O Blake αναφέρει ότι τα tablets γίνονται όλο και πιο ισχυρά και ανοίγουν τον δρόμο για έναν νέο τύπο παιχνιδιών πολύ πιο εντυπωσιακό και επικεντρωμένο σε χαρακτήρες και όχι παιχνίδια σαν αυτά που συνηθίζουμε να παίζουμε στις mobile συσκευές όταν είμαστε on the go.

Αυτό που θέλει να φτιάξει η EA είναι παιχνίδια με δράση και ενδιαφέρον που είναι κατάλληλα να παίζονται on the go. Τα πιθανά gaming tablets που βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία ο Jorgensen για να εξαπλώσει η EA τις δραστηριότητές της είναι τα Nvidia Shield tablet, Nexus 9 ή και το iPad Air 2. Για το πόσο θα είναι βολικό για έναν gamer να αντικαταστήσει την κονσόλα με ένα tablet μένει να το δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

ea gaming tablets, EA: Η απόδοση των tablets μπορεί να ξεπεράσει τις κονσόλες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

δεν αλλάζω της κονσόλες μου με τίποτα. αλλά αν όντως γίνουν έτσι όπως τα λέει ίσως να πάρω κάνα tablet για gaming να δω.

Πετρος

να δω το gta 5 σε ταμπλετ και τιποτα αλλο!

παπαροκας tiamat

καποια μηχανακια ειναι ηδη πανισχυρα εχοντας εναν snapdragon 801-805. ο επεξεργαστης αυτος συγκρινεται σε αποδοση με το xbox360 .βλεπουμε αναλογων γραφικων παιχνιδια?… :PPP

φυσικα και οχι..ακομα και τα καλυτερα παιχνιδια των tablet-κινητων ειναι σε επιπεδο.. PS1 ακομα…

αν ομως οι εταιρειες ειχαν κερδη πουλωντας 69$ τον τιτλο θα βλεπαμε παιχνιδαρες επιπεδου halo forza και στα tablets!!!

τι να τον κανω τον snapdragon 810 λοιπον??

Aggelos

Υπαρχουν και παιχνιδια που εχουν μεχρι και κλαυτερα γραφικα .Κατεβασα το half life 2 στο tablet μου tegra k1 και εχει καλυτερη ποιοτητα και textures απο την αντιστοιχη του ps3

Genesis

tiamat
είσαι σίγουρος?
https://www.youtube.com/watch?v=_-4VP5WG6vM

Genesis

και σε κάτι ποιο οικονομικό στα 280 ευρώ περίπου

https://www.youtube.com/watch?v=735-Or8gyKY

edd

Ακόμα και 2 φορές πιο γρήγορα να γίνουν, κανένας gamer δεν θα πάει εκεί όσο οι ΕΑ και Gameloft φτιάχνουν παιχνίδια με σκοπό να στραγγίξουν τη τσέπη μας. π.χ. Ας πούμε ότι το Real Racing 5 έχει ίδια γραφικά με το Forza Motosport. Στο πρώτο πρέπει να ρίχνεις ένα νόμισμα κάθε 10 λεπτά (λες και είναι arcade του ’80) ενώ για το 2ο δίνεις 70€ μια και καλή και είσαι άρχοντας.

inblx

Έχει δίκιο η EA. Οταν κάθε χρονο η απόδοση των GPU στα καινούρια SoC διπλασιάζεται, λογικό είναι κάποια στιγμή να φτάσουν ή να ξεπεράσουν την απόδοση των Xbox One – PS4. Όταν ακούμε 500-660 GFLOPS σε ενα κινητό, την στιγμή που ο κονσόλες είναι αναμεσα στα 1300 – 1800 GFLOPS (σε FP32 παντα) καταλαβαίνουμε πως εχει δίκιο. Και ας πουμε κανει η ΕΑ ενα port απο ενα παιχνιδι, ας παρουμε για παράδειγμα το Far Cry 4, πως θα χωρέσει στο tablet? Το παιχνιδι είναι ηδη 50 GB. Άντε το tablet σε 3 χρόνια να έχει μέσα 128GB η φτηνή εκδοση. Θα κατεβάζουμε 50-60 gb στα tablet και μετα αν θέλουμε να παίξουμε κάτι άλλο θα το κάνουμε απεγκατάσταση? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Και επίσεις, αν κάθε χρονο βγάζουν καινούριο chip, και τα καινούρια παιχνίδια ως συνήθως γίνονται port στα καινούρια Chip, τι θα γίνεται? Θα πετάμε το tablet για να αγοράσουμε το καινούριο? Παράδειγμα, αγόρασα πριν 2 χρόνια το Nexus 7 (2012) που φοράει Tegra 3. Όταν το αγόρασα, είχε την δυνατότερη GPU. Έβγαιναν παιχνίδια τα οποία είχαν έξτρα γραφικά, η HD ανάλυση. Τα λεγόμενα THD (Tetra HD). Εγώ, μιας και είμαι gamer το λάτρεψα. Όμως μετά από καιρώ, βγήκε ο… Συνέχεια »

Δημήτρης

θα φτάσουμε όντως σε λίγα χρόνια στο σημείο που τα tablet δε θα έχουν να ζηλεψουν σε τίποτα την απόδοση των σημερινών pc build και κονσολών.Αυτό που δέ μας είπε ο φίλος απ την EA όμως είναι πως τα pc και οι κονσόλες δε θα μείνουν στάσιμα.Η ψαλίδα ανάμεσα σε portable και pc-κονσόλες άλλες φορές θα μικραίνει και άλλες θα μεγαλώνει άλλα πάντα θα υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Mη ψαρώνετε λοιπόν με τα μαρκετινίστικα ότι ο 805 π.χ. έχει επιδόσεις x360.Mπορεί παιχνιδάκια με στενό και περιορισμένο gameplay στύλ modern combat να εντυπωσιάζουν άλλα αν πάς να παίξεις παιχνίδι με τον όγκο και τις απαιτήσεις του halo 4 to tablet θα κάψει φλάτζες.Eίναι παράδειγμα τα razer που πόσταρε ο genesis oπου στην ουσία pc είναι,πανάκριβα χωρίς λόγο και ότι πιό άβολο μπορεί να υπάρξει για gaming τέτοιου επιπέδου.
Ας μείνουν στα παιχνίδια otg που βασίζονται στην αφή γιατί οι παιχνιδάρες είναι για τεράστια οθόνη pads και αραγμα

Genesis

Συμφωνώ απόλυτα ότι σαν τα PC και κονσόλες δεν θα γίνουν ποτέ άμα θες ένα tablet καλό παίρνεις ένα και για να παίζεις αλλά αυτά είναι όταν είσαι αραχτός σε κάνα καναπέ η στο κρεβάτι η στο ταξίδι. Και το ποιο σημαντικό στης κονσόλες και τα PC μπορείς να παίζεις πάνω από 15 συνεχόμενες ώρες στο tablet δεν θα αντέξει ούτε 10 ώρες και πολλά λέω θα τα έχει τινάξει.

Δημήτρης εδώ ένα tablet τον 280 ευρώ κοίτα παίζει ρολόι.

https://www.youtube.com/watch?v=735-Or8gyKY

X

Ενδιαφέρον άρθρο και ενδιαφέρον απόψεις ας καταθέσω κι εγώ τη δική μου. Καταρχήν θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο Edd στο ότι η ιστορία με τα freemium δε βγάζει πουθενά αν και υπάρχουν εξαιρέσεις καλών παιχνιδιών που μπορείς να παίζεις άνετα χωρίς να ξοδέψεις τίποτα (πχ Fifa όπου έχω πάρει τους πάντες χωρίς να δώσω ούτε ένα ευρώ) – πάμε όμως στην ουσία καταρχήν όταν μιλάμε για Tablet αυτή τι στιγμή μιλάμε για τρία διαφορετικά λειτουργικά. 1)Από τη μια έχουμε το IOS που είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα με τις περισσότερες και ποιοτικότερες εφαρμογές και μερικούς τίτλους που ήδη τρέχουν τέλεια και πιάνουν απόδοση κονσόλας ενδεικτικά – Skygamblers, Infinity Blade, Vanglory, Xcom, Room, Farenait indigo, Hearthstone, World Of tanks, το καταπληκτικό Radial Island κτλ 2)Πίσω από το IOS ακολουθεί το android με παρόμοιο προσδιορισμό αλλά παρά τις εξαγγελίες της nvidia για γραφικά αντίστοιχα με PSX3 λόγο Tegra κτλ στην πράξη ακόμη και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι στην κατηγορία (Sheld,Nexus) απλά ακολουθούν τα Ipad ΥΓ. Μη φανατίζεστε κάποιοι έτσι είναι τα πράγματά στο mobile gaming το ipad παραμένει πολύ μπροστά σε τίτλους και επιδώσεις 3)Τέλος όταν μιλάμε για εξέλιξη στο Tablet Gaming δεν πρέπει να υποτιμάμε τα νέα windows tablet (συμπεριλαμβανόμενου… Συνέχεια »

X

Εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκα στο WII U το οποίο είναι ήδη Conslola – Tablet 😉

Genesis

X

καλά τα λες αλλά όσο και δυνατά να γίνουν δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν της κονσόλες μας ούτε τα desktop. τα windows tablet αυτή τι στιγμή τρέχουν μέχρι και το battlefield 4 τώρα για android και ipad δεν ξέρω.

p.s sorry για το post ποιο πάνω που γράφω τα ίδια με το link επάνω αλλά νόμιζα οτι δεν είχε μπει και το ξαναπάτησα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EA FIFA Hackers

Electronic Arts: Hackers κλέβουν δεδομένα 780GB και τα πωλούν online

Hackers έκαναν γνωστό ότι σε μία πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα 780 GB από το gaming κολοσσό της Electronic Arts.

Games EA EA Games Android

To Apex Legends Mobile έρχεται την άνοιξη στο Android

H Electronic Arts ανακοίνωσε ότι ήρθε η στιγμή της εμφάνισης του Apex Legends Mobile, το οποίο αρχικά θα έρθει στο Android.

Games EA Nintendo Switch PlayStation 4

Το FIFA 21 δε θα υποστηρίζει οποιασδήποτε μορφής cross-play

Σε σχετική ερώτηση η EA ήταν κατηγορηματική, ανακοινώνοντας πως δε θα μπορεί κάποιος να παίξει με παίκτες κονσόλας άλλης γενιάς ή άλλης εταιρείας.

Games EA EA Games PlayStation 4

Το Star Wars Squadrons δε θα είναι blockbuster, το μαρτυράει και η τιμή του

Το Star Wars Squadrons είναι μία πλήρης single-player και multi-player εμπειρία, όμως η EA ξέρει πως δεν πρόκειται για blockbuster.