Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναζητά 10.6 εκ. tablets στη Silicon Valley

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την Silicon Valley στην Καλιφόρνια και ήρθε σε επαφή με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Microsoft και η Google με σκοπό να συζητήσει το ενδεχόμενο η χώρα του να προμηθευτεί 10.6 εκ. τεμάχια tablets που θα διαθέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναζητά 10.6 εκ. tablets στη Silicon Valley, Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναζητά 10.6 εκ. tablets στη Silicon Valley

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

Και εμείς υπογράφουμε μνημόνια…

spyros

Χωρις διαθεση αντιπαραθεσης,η Τουρκια,φιλε Ηλια ηταν στο ΔΝΤ 51 χρονια Η Τουρκία την πρώτη συμφωνία stand-by με το ΔΝΤ είχε υπογράψει το 1961.Και προσφατα ξεχρεωσε την τελευταια τη δοση…Οταν ξεχρεωσουμε και ‘μεις θα τα παρουμε τα ταμπλετ…

king Lee

Σιγά… Ο Σαμαράς πήγε κατευθείαν στη foxxconn να τα πάρει χονδρικής…χαχαχαχα

Ηλίας

Μα εμείς δεν θα ξεχρεώσουμε..Θα τα ξεπουλήσουμε όλα και θα μείνουμε και χρεωμένοι. Άλλωστε αυτό είναι το όνειρο του λαού μας. Α, και πριν μπούμε στο “ευλογημένο” μνημόνιο δεν θυμάμαι να είχαμε κάνει καμιά τέτοια κίνηση. Εκτός βέβαια αν έπαιρναν μίζες οι κατάλληλοι άνθρωποι, τότε όλο και κάποιο PC έβρισκε το δρόμο του σε κανα σχολείο.

Πάνος

Εμείς κάναμε συμφωνίες με τη ms…

Someone

Άλλο ένα μέτρο για την ηλεκτρονικό μάθηση των μαθητών για ηλεκτρονικά βιβλία & ότι αυτό συνεπάγεται. Κάτι αντίστοιχο πριν 3 χρόνια είχε και στην Ελλάδα αντίστοιχο με Netbook 10″ επί Γιωργάκη.

Δημήτρης Κ.

@king Lee χαχαχχα +1

hnb

Οι τενεκέδες Τούρκοι είναι τόσο άσχετοι και τρέντηδες, που πάνε στη Silicon Valley να αγοράσουν υπερτιμολογιμένα σκουπίδια. Εμείς, έχουμε ικανότητες να φέρουμε τα κομμάτια από Ασία, και να τα φτιάξουμε μόνοι μας και με δικό μας software. Αυτή είναι η διαφορά μας στις ικανότητες. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνουμε γιατί το κράτος αποτελείται από ηλίθιους και άσχετους κλητήρες.

MEDS

10 εκατομμύρια Τούρκοι θα παίζουν με iPad και καμιά 20αριά εκατομμύρια θα ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, ανάπτυξη.

@king Lee +1

Gabriel

@king Lee +1

Και μιας και είναι πολιτικοτεχνολογικό το θέμα, στις ειδήσεις άκουσα ότι ο Σαμαράς συζήτησε και με την ZTE, για κάποια πιθανή επένδυση στην Ελλάδα. Αυτό με τι συνεπάγεται; Εργαστάσιο της ZTE στη χώρα μας ας πούμε;

Νιο

Αυτος ο μπασταρδος που παραδεχεται στα καναλια οτι στελνει κατασκοπους για να καινε τα δαση μας….. για να εχουν αυτοι τουρισμο…. αυτος ο λαος που εξαφανισε και κατασφαγιασε κουρδους αρμενιους ποντιους μικρασιατες κ ενα σωρο αλλους λαους…… θελει αναπτυξη? ευχομαι να παρει……… αυτα που του αξιζουν.

mijmi

Θα είναι δίγλωσσο το μενού των ταμπλετ;Σε τουρκική και κουρδική;Γιατί ο εν λόγω πολιτικός προωθεί τουρκοκουρδική ομοσπονδία.Θα του βγει;
Το ποσοστό αναλφαβητισμού είναι μεγαλύτερο από το ελληνικό,ενώ με μέσο πραγματικό ετήσιο εισόδημα 5000 δολάρια Ηπα θα του τα ταμπλετ θα είναι σίγουρα λιγότερα και φθηνότερα.
Πριν ο στοχαστής Γαπ φέρει την καταστροφή μίλαγε για kindle στα σχολεία.Την ταμπλετοανησυχία του Τούρκου να την θεωρήσουμε σημειολογικά κάτι αντίστοιχο;Ήδη ο εσωτερικός δανεισμός είναι στα ύψη και η φούσκα ακινήτων,χειρότερη από την ισπανική,έτοιμη να σπάσει.Το τούρκικο ντοβλετ δεν είναι για ταμπλετ.

Νιο

Οσο κ για εμας αυτα που μας αξιζουν παιρνουμε…. τι ειρωνεια….κ μιας που πιασαμε λιγο τα πολιτικα σας ρωτω ολυς εσας που εχουμε ενα κοινο ενδιαφερον. Γιατι εγω που ειμαι 25 χρονων να ειμαι καταδικασμενος στην μιζερια να μην μπορω να βαλω βενζινη για να παω με την κοπελα μου μια βολτα???? Γιατι? Γιατι να τα χαζευω μονο απο εδω μεσα τα κινητα? Γιατι δεν μπορω να βρω δουλεια? Γιατι μου mαμανε τα καλυτερα μου χρονια?

Πάνος

Εμείς οι μάγκες κάναμε συμφωνίες με ms κάποτε, όταν όλος ο κόσμος χρησιμοποιούσε linux. Και το θέμα είναι οτι μας τα παίρνανε και δίνανε και καμιά υποτροφία για ξεκάρφωμα. Το αντίστοιχο ελληνικό παράδειγμα θα είναι να μας δώσουν απούλητα rt tabs στην τριπλάσια τιμή δυστυχώς…

@king lee ΘΕΟΣ!! Λολολολ!!

@Νιο οι χαρακτηρισμοί σου δεν κολλάνε σε τεχνολογική συζήτηση. Ούτε πλάκα κάνεις, ούτε κάτι ουσιαστικό λες.

Panagiotis

Επειδή μερικοί λένε για φούσκα, οικονομία υπό κατάρρευση κλπ, απλα να αναφέρω ότι στην Τουρκία έχουν εργοστάσια οι Mercedes, Toyota, Nestlé, παράγονται τα F16, ειναι η 6η μεγαλυτερη παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη, το 2019 θα λειτουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο κλπ.κλπ κλπ….Επίσης έχει πληθυσμό 80 εκατ. οπότε τα μεγέθη ειναι ανομοια σε σχέση με τα δικά μας. Α, επίσης ανήκει στους G20 ισχυρούς της Γης…εντάξει και εγώ τους σιχαινομαι τους Τουρκους αλλά αυτή η κίνηση ειναι κάτι που θα πρέπει να το έχουμε ως παράδειγμα εδώ στην Ψωροκωσταινα…και βέβαια υπάρχει ΠΟΛΥ φτώχια εκεί αλλά μην ξεχνάμε ότι τα 4/5 της χώρας τους ειναι έρημος και οι κάτοικοι βεδουινοι αμόρφωτοι…τι να ηταν δηλαδή; Εκατομμυριουχοι;

Ηλίας

@Νιο Γιατί κάποιοι (δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία) πολίτες όταν έβρεχε μυαλά είχαν κλειστεί στα υπόγεια.

akis

@ king Lee Aπαιχτος σωστος!

Nikos

@Panagiotis
“αλλά μην ξεχνάμε ότι τα 4/5 της χώρας τους ειναι έρημος και οι κάτοικοι βεδουινοι αμόρφωτοι”
Με ειρωνεία το είπες ή μιλάμε για κάποια άλλη χώρα;

george

και τι μισθό παίρνει ο τούρκος εργαζόμενος στη mercedes;εσείς θα δουλευατε για τόσα ;

Ζαφειρης

Τα ταμπλετ σας μαραναν..

Ζαφειρης

@Παναγιωτης
Η τουρκια βρισκεται στην 62η θεση και η Ελλαδα στη 34η στη λιστα των χωρων ανα ΑΕΠ.
Επισης απο τα 80 εκατομμυρια που λες (λιγοτερα ειναι αλλα λιγη σημασια εχει) τα 25 εκατομμυρια ειναι κουρδοι και εχει αναριθμητες αλλες μειονοτητες που προσπαθουν βιαια να αφομοιωσουν.Δεν ειναι ολοι τουρκοι.Να μη μιλησω για το ασταθες πολιτευμα,την ελλειψη ελευθερης εκφρασης κλπ.Χωρες οπως η τουρκια που προσπαθουν να παρουσιασουν ενα ευρωπαικο προφιλ μεσα απο τα τουρκικα σκουπιδο-σηριαλ βρισκονται ετη φωτος πισω.Το οτι παραγονται εκει αυτοκινητα δεν λεει κατι, ρωτα τους μισθους που παιρνουν οι ανθρωποι που εργαζονται εκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.