Motorola Xoom, LG Optimus Pad, Acer Iconia, ASUS Eee Pad [τιμές]

Το ισπανικό ηλεκτρονικό κατάστημα phonehouse έκανε γνωστές τις τιμές λιανικής τεσσάρων νέων μοντέλων tablet και συγκεκριμένα των Motorola Xoom, LG Optimus Pad, Acer Iconia και ASUS EEE Pad. Οι τιμές ίσως να μην είναι ίδιες με τις ελληνικές, μας βοηθάνε τουλάχιστον να συγκρίνουμε τα μοντέλα μεταξύ τους.

, Motorola Xoom, LG Optimus Pad, Acer Iconia, ASUS Eee Pad [τιμές]

Συγκεκριμένα το Motorola Xoom το έχει στα 699 ευρώ (στην Αμερική θα κυκλοφορήσει και έκδοση μόνο με Wi-Fi), το LG Optimus Pad στα 849 ευρώ, το ACER Iconia A100 με 349 ευρώ και το ASUS EEE Pad στα 399 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μοντέλα τρέχουν Android 3.0 Honeycomb, το λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα tablet.

Οι τιμές μπορούμε να πούμε ότι είναι οι αναμενόμενες, με το LG Optimus Pad με την οθόνη 3D να βρίσκεται ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από πλευράς τιμής σε σχέση με το Xoom, αλλά και το iPad 2 κάτι που θα πρέπει να δικαιολογήσει με την απόδοση του και κυρίως με τις 3D δυνατότητες του. Οι τιμές των Acer Iconia και ASUS EEE Pad μοιάζουν ιδιαίτερα ελκυστικές για τα χαρακτηριστικά τους και με σύμμαχο αυτές, δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αγορά.

Αναμένουμε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα ελληνικά καταστήματα και ελπίζουμε να δούμε ανάλογη και καλύτερη τιμολογιακή πολιτική. Για τα Acer και ASUS δεν έχουμε αναφερθεί αρκετά εδώ στο Techblog, θα φροντίσουμε όμως για αυτό στο άμεσο μέλλον.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris7

το acer μου φαινεται πιο ομορφο απ ολα και αν ερθει σ αυτη την τιμη θα γινει χαμος

NikosVolos

Ειναι λογικο να ειναι πιο φτηνο το Acer λογο της 7’αρας οθονης πιστευω.Και το Asus παντως μια χαρα φαινεται!

Κώστας

Δεν ξέρω αν το LG με την 8,9 οθόνη έχει προβλήματα με τα pdf όπως υπάρχουν στα tablet με 10” οθόνη…

Nikos Kats

Της ταμπλέτας…το καγκελο!!
Προτιμω Acer, σαν πρων κατοχος Acer Liquid μπορω να διαβεβαιωσω για την αψογη ποιοτητα και απο πλευρας software!

djibril13

η acer ειναι η μονη ελπιδα μας για να δουμε φτηνα tablets ακομα και στην ελλαδα…

σάκης

Πραγματικά η τιμή του Iconia A100 είναι άψογη για αυτά που προσφέρει…

nvidia tegra 2πύρηνος
πίσω κάμερα 5mp με led flash, μπροστά 2mp
8gb ενσωματωμένη μνήμη
υποστήριξη πέρα από το wifi και για 3g

Το μόνο μείον του που διάβασα είναι η μικρή μπαταρία που έχει.

Πόσο το κοστολογούσε με παρόμοια χαρακτηριστικά, με μονοπύρηνο επεξεργαστή η Samsung το Galaxy Tab;

Πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα η τιμολογιακή πολιτική της Acer 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Galaxy tab κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2010. Και ήταν αυτό και το iPad. Αρκετά λεφτά, αλλά όταν παίζεις μόνος σου κανονίζεις και τις τιμές. Το Acer δείχνει αξιοπρεπέστατο 🙂

stavros

Το acer iconia η το asus ειναι οτι πρεπει για δευτερο μετα το ipad !

george

το eeepad ειναι το transformer λογικα χωρις το docking station που το κανει netbook. απ οσο ξερω θα εχει 100 ευρω η βαση. και αναλογως τα χαρακτηριστικα του ειναι πολυ καλη η τιμη του.υπομονη μεχρι τον μαιο που θα κυκλοφορησει

Petros Xalkida

Κωστα περιμενω πιο πολλες πληροφοριες για Acer και Asus….η τιμες τους είναι πολύ καλές!
Αν έχουν και καλές δυνατότητες τοτε μάλλον μπορεί να αποκτήσω και εγώ το πρώτο μου tab!

vasilis.

we love asus…η αγαπημενη μου εταιρια εδω και 12-13 χρονια ΚΑΙ για αυτο το λογο.

Marios Basileiou

850 euro για tablet ειναι υπερβολικα…και ας ειναι και 3D εγω δεν θα εδινα τοσα λεφτα και ας ηταν το πρωτο μου υποψηφιο προς αγορα που μαρεσε:(….
850 euro φτιαχνεις pc με τις καινουργιες μητρικες και τους καινουργιους επεξεργαστες…..
Αν και ασχημουλη το Acer και δεν εχει GPS ..καλη η τιμουλα του παντως…..
απο την αλλη παλι…της Asus (λογικα το transformer ειναι, το μοντελο των 16GB ..) ειναι πιο ομορφο με μεγαλυτερη μνημη και προφανως καλυτερο ονομα αν και καινουργια σχετικα στα tablets(φαν της χρονια)….
Μακαρι να ερθει κιαλλος ανταγωνισμος παντως μπας και αναγκαστουν και οι υπολοποι να ριξουν λιγο τις τιμες γιατι στην Ελλαδα τετοιες τιμες δεν πιστευω να γινουν ανεκτες αυτο το διαστημα….

Centaur

Με την Acer έχω εντελώς “επιδερμική” σχέση. Aυτά που έχω κρατήσει στο μυαλό μου γι’ αυτή είναι το καλό design αλλά κ η όχι τόσο καλή ποιότητα κατασκευής. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλύτερο από προτάσεις τύπου ZTE. Αν πλησιάζει τα δυνατά χαρτιά της κατηγορίας , τότε πραγματικά δεν θα πάει καθόλου άσχημα.

Νικος

Η Asus εχω την αίσθηση ότι κάνει μια πολύ αξιόλογη πρόταση με το Eee Pad και από άποψη χαρακτηριστικών και από θέμα τιμής. Βέβαια το θέμα είναι να τα δούμε σε μαζική παραγωγή γιατί μέχρι στιγμής τα πιο πολλά ήταν σε “prototype” μορφή..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Motorola Xoom newsletter

Τι συμβαίνει όταν παιδιά από την Αιθιοπία πιάνουν για πρώτη φορά tablet στα χέρια τους;

Τα tablets ήταν σφραγισμένα στα κουτιά τους και στους κατοίκους δεν έδωσαν καμία βοήθεια για τη χρήση αυτών. Μετά τα 4 πρώτα λεπτά ένα από παιδιά άνοιξε το κουτί και βρήκε το κουμπί on/ off (ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει κουμπί on/ off) και ενεργοποίησε το tablet. Μέσα σε 5 μέρες τα παιδιά […]

Smartphones Android Smartphones Android Tablets Motorola

Motorola Xoom, Atrix και RARZ, Αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich [το πλάνο]

Η Motorola ανακοίνωσε τα πλάνα της για τα Android μοντέλα smartphones και tablets που αναμένεται να αναβαθμίσει επίσημα στην έκδοση 4.0 Ice Cream Sandwich. Το RAZR XT910 και το Motorola Xoom (Wi-Fi only) θα αναβαθμιστούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Ιούνιος), To Motorola Xoom 2 και το Xoom 2 Media Edition το τρίτο τρίμηνο […]

Tablets Motorola Motorola Xoom

Motorola Xoom, Επανακατασκευασμένα tablets με τα στοιχεία του πρώτου κατόχου

Στην Αμερική είναι σύνηθες η πρακτική να πωλούνται επανακατασκευασμένα προϊόντα τεχνολογίας πάντα με την ένδειξη “refurbished” και σε χαμηλότερες τιμές. Η Motorola παραδέχθηκε ότι την περίοδο των εορτών πούλησε πάνω από 100 refurbished Motorola Xoom χωρίς να έχει σβήσει τα στοιχεία και το υλικό (φωτογραφίες, βίντεο κ.α.) του προηγούμενου κατόχου της!

Tablets Amazon Amazon Kindle Fire Android Tablets

Kindle Fire, Κατατροπώνει σε πωλήσεις τα Αndroid tablets

Σημειώνοντας πωλήσεις 4 εκατομμυρίων μόνο για το μήνα Δεκέμβριο, το Kindle Fire, το γνωστό tablet της Amazon, είναι μακράν το πιο επιτυχημένο budget tablet της κατηγορίας του, φυσικά στην αγορά των ΗΠΑ. Σε αντίθεση, τα ανταγωνιστικά Android tablets παραμένουν χαμηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.