iPad 2, Μειωμένη η παραγωγή μετα το πρόσφατο δυστύχημα

Η παραγωγή διακόπηκε στο εργοστάσιο της Foxconn στην πόλη Chengdu City στη δυτική Κίνα μετά από έκρηξη που προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου από άγνωστη αιτία αφήνοντας πίσω της 3 νεκρούς και 15 τραυματίες. Το εργοστάσιο είχε ξεκινήσει πρόσφατα την παραγωγή iPad 2 και υπάρχουν ανησυχίες για πιθανό πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο της πόλης Chengdu κατασκευάζει το 25-30% το iPad 2 ενώ το υπόλοιπο 65-70% κατασκευάζεται στο μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn στην περιοχή Shenzhen στο οποίο συνεχίζεται κανονικά η παραγωγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι τοπικές αρχές διερευνούν τις αιτίες του δυστυχήματος.

, iPad 2, Μειωμένη η παραγωγή μετα το πρόσφατο δυστύχημα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται η παραγωγή του iPad2 και του επερχόμενου iPhone σύμφωνα με αυτό: https://goo.gl/uoxx3

alexis

τι ειναι κυριοτερο οι ανθρωποι που σκοτωθηκαν και τραυματιστηκαν η ο “καμενος” γκατζετακιας που περιμενει την i συσκευη του??λιγη ανθρωπια!!!!

Γιώργος

+1 alexis

Alessio

Ενταξει.. οκ και λεμε πως εχει delay στην παραγωγη του iPad II ok?SO WHAT?!
#Ε.Λ.Ε.Ο.Σ# η λέξη “ανθρωπια” παει προς ολοκληρωτικα καθολικη εξαφανιση..

Υ.Σ
Οι αξίες της ζωης δεν κατηγοριοποιούνται ως “Gadgets” αλλα ως κατι Ανωτερα+Θεμελιωδες!

Alessio

*Mr cVlachakis δεν ηταν “personal” προς το καθαυτο προσωπο σας _not offense 100%!
Είναι αυτονόητο οτι υποστιρίζεται τις ανωτερω αποψεις/θεσεις μας & σας τιμάει.. Κ.Βράδυ 😉

Y.Σ Ελπίζω η Apple.com & η κάθε “apple inc..” να συν-ακολουθει τις ανωτερω θεσεις καθότι
ζουμε/βιωνουμε εποχες περιεργες που στον βωμο του κέρδους θυσιάζονται πλέον τα πάντα!

-Φιλικά & με σεβασμό προς απανταχου.. Alessio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS 7 iPad

iOS 7, Ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και ποιες λειτουργίες θα λάβουν

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που ανακοινώθηκε προχθές και αναμένεται να διατεθεί το χειμώνα φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών αλλά και αναβάθμιση λειτουργιών που ήδη υπάρχουν. Camera filters, Airdrop, iTunes Radio και αναβάθμιση της Siri είναι κάποια από αυτά. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με το τι έρχεται και σε ποια συσκευή αλλά και […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablet να κλονίσουν την κυριαρχία του iPad;

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ABI Research το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 18.2 εκ. τεμάχια iPad 3 και iPad 2 διατέθηκαν στην αγορά (shipments) ενώ η Samsung έρχεται στη δεύτερη θέση με 1.1 εκ. tablets. Ακολουθεί η Amazon με το Kindle fire και οι RIM (BlackBerry) και Lenovo (IdeaPad). Θα καταφέρουν τα Windows 8 […]

Tablets iPad 2

iPad 2, Κάποια περιορισμένα μοντέλα φοράνε νέο επεξεργαστή A5 32nm

Με την κυκλοφορία του νέου iPad τον περασμένο Μάρτιο, η τιμή του iPad 2 16GB Wi-Fi μειώθηκε (στη χώρα μας κοστίζει 559 429 ευρώ). Εκτός όμως από αυτή την αναμενόμενη “αλλαγή” στην τιμή υπήρξε και αλλαγή στον επεξεργαστή όπου σε κάποια περιορισμένα μοντέλα είναι τεχνολογίας 32nm από 45nm προσφέροντας την ίδια ταχύτητα και επιδόσεις αλλά […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Νέο iPad, Δείγμα βίντεο και φωτογραφιών +κόντρα με το iPad 2

Οι Κινέζοι συνάδελφοι δεν αστειεύονται και μετά τους Βιετναμέζους πιάνουν και αυτοί στα χέρια τους το νέο iPad τρεις ημέρες πριν την πακόσμια κυκλοφορία του. Στο χορταστικό αφιέρωμα που ακολουθεί πάει κόντρα ο νέος με τον “παλιό” στην κάμερα με φωτογραφίες και βίντεο, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, την οθόνη αλλά και την εξωτερική εμφάνιση.