Fujitsu Q550 Slate PC, Windows tablet με Intel Atom 1.5 GHz

Η Fujitsu άρχισε από σήμερα να δέχεται προπαραγγελίες για το νέο της Windows tablet, το Fujitsu Q550 Slate PC. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μοιάζουν εντυπωσιακά, με το νέο επεξεργαστή Atom Z670 της Intel στα 1.5 GHz να χτυπά στην καρδιά του και τη μνήμη RAM να είναι τεχνολογίας DDR2 και να φτάνει στα 2 GB. Προσθέστε στα παραπάνω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και Smart card reader.

, Fujitsu Q550 Slate PC, Windows tablet με Intel Atom 1.5 GHz

Το Fujitsu Q550 Slate PC όπως λέει και το όνομα του είναι κάτι σαν netbook replacement. Συνδυάζει το σχήμα και την οθόνη αφής ενός tablet, με τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το λειτουργικό ενός netbook. Η οθόνη του είναι 10.1 ιντσών τεχνολογίας IPS και η ανάλυση της φτάνει τα 1280×800 pixels, ενώ συνεργάζεται με ειδικό στυλό για αναγνώριση γραφής. Με βάρος κοντά στα 800 γραμμάρια δεν φέρνει κάτι νέο στην κατηγορία, αλλά δεν πρόκειται να κουράσει και στη μεταφορά.

Τα συνοδευτικά χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά, καθώς συγκεντρώνει σχεδόν ότι περιφερειακό σύστημα θα μπορούσε, ξεκινώντας από τα βασικά Wi-Fi N, Bluetooth 3.0 και HDMI και φτάνοντας μέχρι τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, την θύρα USB και τον Smart Card reader. Ο δίσκος του θα είναι τεχνολογίας SSD με χωρητικότητα που θα φτάνει τα 30 GB για το πιο φθηνό και τα 62 GB για το ακριβό μοντέλο.

Η τιμή του στην αγορά της Αμερικής θα ξεκινάει από τα 729 δολάρια με την κυκλοφορία του να αναμένεται στις αρχές Ιουνίου. Πως το βλέπετε; Με Android πάντως θα πετούσε, με Windows 7 θα δούμε.

, Fujitsu Q550 Slate PC, Windows tablet με Intel Atom 1.5 GHz

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Στείρος

Ωραία τα χαρακτηριστηκα αλλα η οθόνη του στις ποσες ιντσες θα είναι; Γιατι αν ειναι 7αρα δεν θα μου αρεσε καθολου.

teodore88

πολυ καλο!! ips display 😉 2gb ram.. αυτος ο atom ειναι διπυρινος? το stylus στην φωτο δεν μ αρεσει.. resistive τεχνολογια αφης?

georgecm

10.1 ιντσών θα είναι, έγινε και η απαραίτητη αλλαγή στο θέμα 😉

O Atom είναι μονοπυρηνος με 2 thread και η οθόνη ειναι τεχνολογιας capacitive…

Chris

αχαχα
Really ρε Fujitsu? Windows?
αι τραβα βγαλε κανενα κλιματιστικο, μας πεθανες στο γελιο σημερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Business Fujitsu Toshiba VAIO

Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

News Fujitsu Fujitsu Android smartphones Fujitsu Smartphones

Fujitsu Arrows NX F-02H: Mε οθόνη 5.4″ QHD και σκάνερ ίριδας

Η Ασία κατά καιρούς μας δίνει smartphones τα οποία αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Fujitsu Arrows NX F-02H, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.4 ιντσών Quad HD, 544ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU και μνήμη RAM 3GB. Η κάμερα είναι 21.5 Megapixel με αισθητήρα Sony Exmor RS, 4K […]