Gartner, To 4% των ταμπλετών το 2012 θα τρέχει Windows 8

H Gartner κάνει τις προβλέψεις της για το 2012 και συγκεκριμένα για την αγορά ταμπλετών, σημειώνοντας ότι μόλις το 4% του παγκόσμιου μεριδίου της tablet αγοράς θα έχει κατακτηθεί από τα Windows 8, σενάριο που δεν είναι και πολύ αισιόδοξο για την Microsoft. Σε αντίθεση, για την Apple προβλέπεται ότι θα καταφέρει να πουλήσει 73 εκατομμύρια ταμπλέτες σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2012.

Για το Android οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 38 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με τα Windows tablets να ακολουθούν με 4.8 εκατομμύρια τεμάχια. Στο σύνολο η Gartner εκτιμά ότι σε όλο τον κόσμο περίπου 119 εκατομμύρια ταμπλέτες θα πωληθούν. Αν σπεύσετε να πείτε ότι αυτό είναι λογικό, μιας και το λειτουργικό της Microsoft δεν έχει κάνει ακόμα την εμπορική του εμφάνιση, η Gartner έρχεται να απογοητεύσει τους windows fanboys προβλέποντας ότι το μερίδιο αγοράς των Windows ταμπλετών το 2016 δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 11.8%. Τονίζουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι προβλέψεις. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

, Gartner, To 4% των ταμπλετών το 2012 θα τρέχει Windows 8

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πρόκειτε απλά για προβλέψεις. Αν πήγαινε καλά το “παγωτό” θα είχε μια βάση αυτή η πρόβλεψη αλλά μέχρι στιγμής το Android δεν φαίνεται να σοβαρεύετε ώστε να εκμεταλευτεί το προβάδισμά του. Έχει ακόμα πολλές ελείψεις και δεν πείθει σαν πλήρες λειτουργικό σύστημα. Άρα εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα νέα windows στις ταμπλέτες. Προσωπικά πιστεύω πως τα ποσοστά των win-tablets θα είναι πολύ μεγαλύτερα από11% το 2016.

vitalogy

Exει κανει καλη δουλεια η microsoft και πιστευω πως θα κλεψει παρα πολυ απο το οντως τραγικοτατο android…

gtar13

Η Microsft έχει κερδίσει ήδη το παιχνίδι απλά δεν το ξέρει ακόμη.Ίσως να άργησε αρκετά ,όμως είναι η 1η εταιρεία που θα ρίξει στην αγορά ενιαίο OS για pc-tablet-smartphones (windows 8).Οπότε game over.Κι αυτό που λέω πρόβλεψη είναι …….

thunderc8

δεν παιζει τοσο χσμηλα ποσοστα, το παιχνιδι θα το παρει η microsoft. Μιλαμε για λειτουργικο που θα κανει οτι κσνει το pc σου… δεν χρειαζετε να πω περισοτερα,
πιο παλια δεν ειχε την δυνατοτητα να το κανει αλλα τωρα με τα τετραπυρηνα ανετα θα τα σηκωνουν.
κριμα για τον ανταγωνισμο αλλα…

kostis

το θεμα ειναι να πεισει τους καταναλωτες….εχω βαρεθει να διαβαζω σε ολο το νετ για προβλεψεις, μια θετικες μια αρνητικες…..

Δημητρης

Καλυτερα λιγα και καλα…

VKwstas

Η MS μέχρι τώρα έχει πουλήσει πάνω από 550 εκατόμύρια licences των Win7.
Αν καταφέρει σε ένα 6μηνο να μετατρέψει το 1% αυτών σε Win8 tablets, έχει ήδη κερδίσει.
Ήδη ξέρουμε ότι από δυνατότητες τα Windows καταστρέφουν τον ανταγωνισμό.
Φυσικά περιμένουμε Android Jellybean και ένα σίγουρα πολύ ανανεωμένο iOS 6.
Η Apple έχει τεράστιο ποσοστό στα tablets αλλά και πολύ ευχαριστημένους πελάτες.
Το μέλλον αναμένεται λαμπρό για τους χρήστες tablets.

vitalogy

Aν τελικα το λογισμικο της microsoft γινει ενιαιο τοτε θα το χασει το παιχνιδι. Τα tablet ειναι για αλλη δουλεια( γ’αυτο και η επιτυχια) και για αλλη δουλεια τα pc…Γιατι καποιος να παρει ενα τετοιο tablet την στιγμη που θα μπορει να τρεξει καλλυτερα ακομα και με ενα φθηνο laptop? Εκτος αν νομιζει καποιος οτι σε μια ταμπλετα θα μπορει να δουλεψει το ιδιο ανετα π.χ. το photoshop η μια αλλη βαρια εφαρμογη…ισως μετα απο πολλα χρονια να το δουμε και αυτο ποιος ξερει…

Ανδρέας Μ.

Παιδιά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για πωλήσεις και όχι για το αν μας αρέσει ή όχι.
Όλα θα εξαρτηθούν από τις τιμές που θα έχουν τα tablet της microsoft. Αν είναι ακριβά όπως ισχύει με τα smartphones δεν θα πάει καλά. Μην ξεχνάμε πως η κρίση είναι παγκόσμια. Τα android tablets τα βρίσκεις και με 100€. Aν η microsoft θέλει να πουλήσει θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της google…

Haduuken!

Φίλε vitalogy αυτό που λες το φοβάμαι ότι θα δουλέψει ανάποδα γιατι θα υπαρχει μια ενιαία πλατφόρμα που συνεργάζονται οι συσκευές μεταξύ τους απρόσκοπτα (win8pc-win8tablet-win τηλέφωνο) με ολα τα sync και διαχείριση apps/φωτο/κοντακτς να είναι plug’n’play. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το windows περιβάλλον δηλ. 1 λειτουργικό παντού (και όλα τα $ στη μικρομαλακή, απαγορεύεται να υπάρχει εναλλακτική λύση !) .

Kostas

+1 vitalogy… Αυτή η κίνηση της Microsoft να βγάλει το ίδιο ακριβώς OS για tablets και PC στο λαιμό μου κάθεται. Αν υπήρχε ανταγωνισμός στα PC θα έλεγα ότι θα χάσει κι από κει με αυτά που κάνει. Είναι τέρμα ηλίθιο να αναγκάζει τους χρήστες να κάνουν πχ swipe με το mouse (metro ui).
Για τα tablets τώρα, το ότι το OS θα είναι το ίδιο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τα apps του PC θα τρέχουν σε tablet και το ανάποδο. Μιλάμε για διαφορετικές αρχιτεκτονικές επεξεργαστών. Τα apps που είναι για x86 δεν μπορούν να τρέξουν σε ARM και ανάποδα. Ακόμη όμως και να γινόταν αυτό, καλή τύχη να βρεις με το δάχτυλο το Χ να κλείσεις ένα παράθυρο ή το οποιδήποτε μικρό κουμπί/μενού που βλέπεις στο PC σου. Αν γίνει κάτι τέτοιο μέχρι και τα Windows Mobile (6.5 και κάτω δλδ) θα μας φαίνονται finger-friendly 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business gartner

Gartner: Άνοδος στην αγορά PC παρά την κρίση στους επεξεργαστές

Μπορεί η κρίση στην προσφορά επεξεργαστών να είναι μεγάλη, αλλά τα στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι τα PC έχουν ανέβει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

Computers gartner

Μείωση στη ζήτηση υπολογιστών το 2ο τρίμηνο του έτους

Εν αναμονή των Windows 10, μειώθηκε κατά 9.5% η ζήτηση για υπολογιστές το 2ο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών Gartner και αναμένει μια συνολική μείωση της τάξης του 4.4% συνολικά για το 2015. Πρόκειται για shipments δηλαδή για συσκευές που έφυγαν από τα εργοστάσια παραγωγής και δεν σημαίνει ότι […]