Google Nexus 7, Στα σκαριά η έκδοση Wi-Fi + 3G

Όσοι έχουν πιάσει στα χέρια τους το Google Nexus 7, μετά από μερικές ημέρες χρήσης σχολιάζουν ότι του φαίνεται κάπως μικρό. Εξαρτάται βέβαια από τις ανάγκες του καθένα και φυσικά – φίλε Βασίλη – πως να μην σου φανεί μικρό όταν έχεις τόσα χρόνια το iPad με οθόνη 9.7 ίντσες. Αν λείπει κάτι από το Google Nexus 7 εκτός από τα λίγα χρήματα που ζητάει είναι το 3G για mobile internet παντού και αυτό φαίνεται να έρχεται σύντομα με μια νέα έκδοση σίγουρα και λίγο πιο ακριβή.

, Google Nexus 7, Στα σκαριά η έκδοση Wi-Fi + 3G

Google Nexus 7
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly bean
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 3 1.3GHz τετραπύρηνος
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 7 ίντσες, LCD IPS, 1280×800 pixels
Κάμερα: 1.2 Megapixel μπροστινή
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB/ 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC
Μπαταρία: 4325 mAh
Διαστάσεις: 198.5×120×10.45 χλστ.
Βάρος: 340 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

δεν είναι κακή ιδέα αλλά νομίζω ότι άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα για το συγκεκριμένο tablet όπως SD card…

Panos7GR

+1 στον Μανώλη Τσαγκαράκης.

Αλλά αν βγει έκδοση 3G τότε είναι σίγουρο ότι οι εταιρίες. Έτσι όπως είναι WiFi only δεν τους ενδιαφέρει και πολύ γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει. Τώρα με 3G θα το φέρουν εταιρίες οπως Vodafone, Wind κτλ γιατί θα το πουλάνε με πακέτα Mobile Internet και αυτό τους συμφέρει.

Ben

Ή μπορείς να κάνεις WiFi tether από το smartphone σου.
Προσωπικά, με αυτό τον τρόπο δίνω 3G στο Nexus 7 μου όταν δεν έχω πρόσβαση σε άλλο WiFi hotspot.

Αντώνης Μαρίνος

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο άγχος για τη 3G δυνατότητα…αν υπάρχει κινητό android κάπου κοντά, δεν χρειάζεται καν…ειδικά από GB/ICS και μετά, το tethering δουλεύει άψογα 100%, οπότε αρκεί να έχεις bandwidth στο κινητό σου και καθάρισες…Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω, το 2Χ μοιράζει και netbook/Transformer παίρνουν από tether….

Και γλυτώνεις και τα επιπλέον λεφτά της 3G έκδοσης, συν το -όποιο- πάγιο του δεύτερου λογαριασμού κινητής….

Ben

+1 +Αντώνης Μαρίνος

Panos7GR

@Ben & Αντώνης Μαρίνος:

Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο το 3G για κατόχους Android συσκευών με έκδοση από 2.2 και πάνω. Ούτως ή άλλως αυτός ήταν ο λόγος που η Google δεν έβαλε και 3G. Δεν ήθελε να δεσμεύσει τους πελάτες της που αγόρασαν την συσκευή σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Εγώ ανάφερα την θετική πλευρά (αν μπορώ να το πω έτσι) της είδησης. Το ότι αν βγει έκδοση με 3G τότε σίγουρα θα το φέρουν εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, άρα θα το γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι. Οι πιο ψαγμένοι και πιο “έξυπνοι” βολεύονται άνετα έτσι οπως είναι και γλυτώνουν χρήματα. Το πιο μεγάλο μείον του Nexus 7 είναι που δεν έχει υποδοχή για microSD (ειδικά για αυτούς που θέλουν την οικονομική έκδοση των 8GB), αυτό ας διορθωνανε….

Αντώνης Μαρίνος

@Panos7GR: αν το πιστεύεις, η έλλειψη υποδοχής και κάμερας είναι που με απέτρεψαν από το να το αγοράσω και εγώ…αλλά τελικά κατέληξα στο Transformer που αποδεικνύεται πολύ καλύτερο πακέτο…

Έχεις δίκιο, και μάλιστα με επιδότηση ο “απλός” χρήστης το παίρνει πιο εύκολα, αλλά δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι κάνεις τη δουλειά σου το ίδιο καλά και φθηνότερα αν έχεις ένα smartphone (και ειδικά Android)….

Γιώργος

Με 3G θα βάλω κανα ιντερνετ από cosmote(απέναντι από το σπίτι μου 3-4 χμ μακριά είναι οι κεραίες{ορατές} ) έτσι πιάνω 5/5 σήμα… xD
Μια χαρά δηλαδή !!!!!!!
Ώρα για Nexus 7′ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

giannis

Αραγε θα λειτουργει με το 3G και ως τηλεφωνο?

sammyjim

…με τα γνωστα-σε καποιους εδω μεσα να υποθεσω-MiFi αυγουλακια, ακομα για 3τζι ενσωματωμενο μιλαμε???αλλωστε οι οποιοι Mobile Worriors εδω ξερουν οτι το 3τζι στεγνωνει πολυ πιο γρηγορα τισ μπαταριες απο τι WiFi….οποτε MiFi με μια εξωτ.μπαταρια 5.500 ΜΑ απο πισω του και οσο αντεξοuν τα παντα με WiFi….βεβαια το οτι κανω αποιρες Free2go βιντεοκλεισεις απο το 7ρι MediaPad…ε αυτο ειναι αλλη Χληδη!!!!!!

sammyjim

….ααα, βγηκε και εφαρμογη για Usb OTG για το υπαρχον ΝΕΞΟΥΣ….αλλα δεν θυμαμε αν θελει ρουταρισμα….

gialakias

Nexus Media Importer χωρίς root και για την καμερα Camera Launcher for Nexus 7
από το Play store

Fatos

Το Nexus Media Importer λειτουργεί μια χαρά, με μόνο πρόβλημα οτι υποστηρίζει (μέχρι στιμής τουλάχιστον) μόνο FAT και FAT32, οπότε μπορείς να έχεις στο Flash drive σου αρχεία μέχρι 4GB το ένα. Μόλις λυθεί το θέμα με το ExFAT, το ταμπλετάκι θα είναι τέλειο. Ιδίως εάν καβατζώσεις κάποιον και στο πάρει από USA.

Apostolos

Μήπως γνωρίσει κανείς,μπορεί να μου το φέρει ενας φίλος από Βερολίνο όπoυ το saturn λεει οτι θα το εχει διαθεσιμο σε 2 εβδομάδες σε τιμη 250 ευρω την εκδοση με 16 gb.θα μπορώ να βάλω είτε ελληνική είτε αγγλική γλώσσα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.