Google Nexus 7 vs. Amazon Kindle Fire vs. Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Αν δεν ονομάζεσαι iPad και θέλεις να πετύχεις στον κόσμο των tablets, θα πρέπει να είσαι οικονομικός και να προσφέρεις πολλά. Τον δρόμο στα ποιοτικά και προσιτά Android tablets άνοιξε η Amazon με το Kindle Fire ένα εργαλείο κατανάλωσης περιεχομένου και ακολούθησε η Samsung με το σχετικά οικονομικό Galaxy Tab 2 7.0 που όμως προσφέρει περισσότερα από το Kindle. Τώρα μπαίνει και η Google στην αγορά των 199 δολαρίων με το Nexus 7. Ποιο επιλέγετε και γιατί;

, Google Nexus 7 vs. Amazon Kindle Fire vs. Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tico Torres

Πως ψηφίζεται κάτι για καλύτερο αν δεν το έχετε πιάσει στα χέρια σας ? Ήμαρτον πως έγινε τόσο πρόβατο ο Ελληνας ?

george

HTC Flyer;;;;;;;;;

Πανος.Λαστ

@Tico Torres μια ”γενικη” αποψη βλεπουμε εσυ αν πας να παρεις συσκευη πρωτη φορα την εχεις ξαναπαρει ωστε να ξερεις τι εχει, τι κανει και λοιπα ?

Στο θεμα μας αν και απο τιμη το galaxy tab ανεβαινει πολυ απο τα αλλα 2 αν δεν κανω λαθος σου προσφερει και μεγαλο αποθηκευτικο χωρο και την επιλογη να βαλεις μια καρτα μνημης που ειναι σημαντικο στην εποχη των gigabytes πλεον τωρα απο θεμα επεξεργαστη προφανως το Nexus ειναι μακραν καλυτερο αφου βγηκε τωρα και το φοστωσαν με καθε τι νεο (χρησιμο ομως?) αρα κλασσικα πραγματα ακολουθεις τις αναγκες σου ωστε να διαλεξεις αυτο που βολευει τον καθε χρηστη!!

Tony Cool

Το kindle fire ειναι για πολυ συγκεκριμενα πραγματα που αν δεν ενδιαφερουν τον χρηστη τρωει ακυρο κατευθειαν.Αναμεσα στα αλλα 2 αν καποιος καλυπτεται απο την ενσωματωμενη μνημη του nexus το τσιμπαει χωρις 2η κουβεντα.Αλλιως και το samsung μια χαρα ειναι.Παντως για εμενα το σημαντικοτερο που φερνει το nexus δεν ειναι το ιδιο το μηχανημα,αλλα ενα καλυτερο και φτηνοτερο μελλον στην αγορα των tablets.Φαινεται πως τελειωνει η εποχη που στα 2 κατοσταρικα (και παραπανω) 9 στα 10 tablets ηταν κατι τραγικες κινεζιες και αντε να εβρισκες ενα που να την ψιλοπαλευει μετα απο πολυ ψαξιμο.

Μάλλης Γιώργος

Στην εποχή του cloud storage δεν χρειάζεται τρομερός αποθηκευτικός χώρος (tablet είναι και όχι pc), τα 16gb του Nexus 7 είναι μια χαρά και κρατάς μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Για τα λεφτά του πιστεύω είναι τέλεια επιλογή. Βλέπω το kindle fire να πατώνει από δω και πέρα αν και ακόμα δεν έχουμε ακουσει την απάντηση της Amazon. To καλό είναι ότι όπως και να χει εμείς σαν καταναλωτές βγαίνουμε κερδισμένοι.

Haduuken!

Το βλακβερρυ πλεημπουκ που είναι , που θέλω να το αγοράσω με 250€ πλέον. Ταιριαζει γάντι με τα δύο νέα τηλέφωνα που βγάζει η ΡΙΜ και συνεργάζονται απρόσκοπτα. Μόνο η σαμσουνκ βγάζει 7αρι, το ‘ιπτάμενο’ flyer της ητσ με τα κόλπα του που είναι ? ? Το χοομ2 στις 8 ? Το τυρβο-χ το εγχώριον προϊό … όσο για το κινδελ φαϊρ η Αμαζον μας έχει κλ**ει κανονικά.

Haduuken!

Α τι βλέπω προχωρησε η συζήτηση όσο έγραφα

Tico Torres

Καμιά εμπάθεια αντιθέτως εσυ κατευθύνεις την κοινή γνώμη να λατρεύει κάτι που μπορει να μην ερθει καν στην Ελλαδα, και αν έρθει ξέρεις από την πείρα σου οτι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι με τέτοια τιμολόγηση…

Panos7GR

Η ψηφοφορία δεν αφορα για το ποιο είναι το καλύτερο, αλλά για το ποιο θα επιλέξουμε… Που το “επιλέγω” δεν συνεπάγεται πάντα με το ποιο είναι καλύτερο γιατί πολύ απλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιος μπορεί να θέλει ένα tablet μόνο για να βλέπει τα e-mails του, να σερφάρει και γενικότερα για τα πολύ βασικά. Οπότε δεν θα προτιμήσει το καλύτερο σε χαρακτηριστικά αλλά το καλύτερο στον τομέα που τον ενδιαφέρει.

Τέλος πάντων εγώ ψήφισα το Nexus, πέραν του ότι είναι τετραπυρινο κι έχει καλύτερη ανάλυση, θα το αγόραζα γιατί είναι από την Google που αυτό σημαίνει περισσότερη και πιο άμεση υποστήριξη. Εγώ προσωπικά αυτό το θεωρώ από τα σημαντικότερα που πρέπει κάποιος να έχει στα υπόψιν του πριν αγοράσει οποιοδήποτε smartphone ή tablet, γιατί αυτά τα χρήματα που θα δώσουμε δεν τα βρήκαμε και κάτω…

dimpep

Χαλάρωσε Tico Torres,

δεν μας είπε να το αγοράσουμε κιόλας. Εξάλλου και οι τιμές είναι σε δολλάρια.
Εξάλλου πόσα από αυτά έχεις πιάσει εσύ στα χέρια σου;

Panos7GR

@Tico Torres: Απ’ ότι ξέρω στις Nexus συσκευές της η Google ελέγχει και ορίζει την τιμή τους και όχι οι πωλητές… Άρα δεν μου φαίνεται απίθανο να έρθει με παρόμοια τιμή στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Αλλά αυτό το λέω πάντα με επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει.

VKwstas

Εγώ είμαι κάτοχος Kindle Fire(αυτή τη στιγμή φοράει CyanogenMod Rom 9) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από ταχύτητα είναι άψογο, αλλά και στο gaming τα παέι πάρα πολύ καλά. Η μπαταρία του θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά για 200$ που το είχα πάρει τον δεκέμβρη είναι σούπερ.

Φυσικά το Nexus 7 είναι πολύ ανώτερο προϊόν και έχει camera για Skype.
Αν βγει Ελλάδα ή Αγγλία στα 200$ το έχω τσιμπίσει απευθείας, αλλά το κόβω να έρχεται κάπου κοντά στα 300€. Δεν μ’αρέσει που έφυγαν από το tablet UI και χρησιμοποιούν Phone UI. Είναι λίγο μικρή η οθόνη, αλλά το Tablet UI βολεύει πολύ(το χρησιμοποιώ στο Fire).

Τώρα να δούμε πότε θα βγει CMR 10 να την βάλω στο Fire 😛

zak91

NEXUS 7 γιατι ειναι ανωτερο σε ολα και με τις πιο προσφατες αναβαθμισεις.

makis88

Δεν υπάρχει καν σύγκριση για μένα! Nexus7.

Steve

Παρατήρησα Οτι το Nexus 7 δεν εχει στυλ honeycomb στυλ μενου αλλα φέρνει ποιο πολυ σε κινητο δεν μου αρεσει ιδιαίτερα…

Sotiris

@Steve – Γι αυτό και βγήκε η έκδοση 4.0 ICS για να μην υπάρχει διαφορετική έκδοση για κινητά και διαφορερική για ταμπλέτες. Η τελευταία έκδοση για κινητά ήταν η 2.3 και η τελευταία έκδοση για ταμπλέτες ήταν η 3.2 (νομίζω) ύστερα όλα όσα έλαβαν αναβάθμηση πήραν την 4.0 και απο τότε κινητά και ταμπλέτες έχουνε ένα ενιαίο UI. Το εάν σ’ αρέσει η όχι είναι άλλο θέμα , πάντως θετικό είναι που έχει γίνει έτσι.

Θανάσης

μα φυσικά NEXUS 7, αναβαθμίσεις στην ώρα τους, προσόν ανεκτίμητο!!!!!

manos

υπαρχει η δυνατοτητα να συνδεσω στικακι με το usb mini και να το χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο μεσο?δεν θεωρειτε πιθανο την κυκλοφορια περιφερειακων οπως βαση με πληκτρολογιο π να χει και εισοδο για σδ καρτα και ισως εξοδο hdmi?θα ταν ιδανικο πιστεθω κατι τετοιο

Ισίδωρος

Επιλέγω Nexus 7 και θέλω να το πάρω κιόλας! Μήπως ξέρεις αν θα κυκλοφορήσει Ελλάδα;

ΘΑΝΑΣΗΣ

@manos μου φαινετε λιγο απιθανο να βγει κανα dock station με πληκτρολογιο, καθως ειναι πολυ η μικρη η οθονη για να γινει, στυλ “λαπτοπ”!! 🙂

Paschouelo

Ολα ειναι τελεια προσοπικα μου αρεσει το nexus 7 και το kindle fire σκέφτομαι να τσιμπισω το ενα αλλα δεν ξέρω πιο. Το kindle ειναι παρα πολυ καλο και ευχρηστο. Το nexus 7 πιο καινούριο και με πιο πολλές multimedia δηνατοτητες. Προσοπικα ψηφισα το kindle fire και μάλλον αυτο θα παρω!!!

GfK

Μετά από τρελή χρήση android σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας
θα διαπιστώσετε πως τα 16/32/64GB δεν είναι ποτέ αρκετά
ούτε για τα πιο “απλά” πράγματα πχ μουσική, εικόνες, βίντεο.
Ένας δίσκος FLAC είναι μισό γίγα, μία φωτογραφία raw 36mp είναι 50ΜΒ, ένα ταινιάκι 720p είναι 4GB.
Μη μου πείτε ότι θα θέλατε να μετατρέπετε τα πάντα πριν τα περάσετε στο tablet/κινητό!
Θέλουμε γρήγορες, αξιόμαχες και με απεριόριστο χώρο συσκευές εδώ και τώρα!

Δλδ πόσο τους κοστίζει ένα SD slot με υποστήριξη SDXC.
Δεν είναι δα και καινούρια τεχνολογία, ούτε πιάνει χώρο.
Θα εκτοξευόταν η χωρητικότητα στα “όσα GB βολεύουν τον καθένα” ενώ διευκολύνονται οι μεταφορές αρχείων από/προς PC.
Το μάρκετιν στα tablets είναι τρελό, είναι όλα πολύ φτωχά και πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν.
Οι γκούκληδες ξέχασαν να βάλουν φωτ.μηχανή, τι να πει κανείς, σίγουρα θα βγει άλλο μοντέλο που θα του λείπει κάτι άλλο, να πουλήσουν βρε αδερφέ θέλουν οι άνθρωποι…
Οι σάμμυδες ξέχασα το nfc και τόσα άλλα.

Μη πω για την full size USB θύρα που την αποφεύγουν λες κι είναι μίασμα!

GLeft

mobile συσκευη δε θα παρει full size usb μιας και βαση προτυπου εχουν ολες το micro. τωρα για τη χωρητικοτητα, εχεις και δεν εχεις δικιο, αλλα αυτο εχει να κανει με τη χρηση που το θελει ο καθενας. οι μεταφορες προς pc, ενταξει για μικρα αρχεια εχεις το wifi

GfK

Μιας και το ανέφερες να σου θυμίσω πώς το υποχρεωτικό πρότυπο αφορά τη φόρτιση μέσω Micro-USB ώστε ο ευρωπαίος καταναλωτής να έχει όσο το δυνατό λιγότερους φορτιστές.
Δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο που εμποδίζει την εμφάνιση του full-size USB, μόνο το τρελό μάρκετιν τους εμποδίζει.
Είμαι απολύτως σίγουρος πως το 2013 θα έχουν όλα τα tablets USB θύρες,
αρχής γενομένης με τα win8 hybrid tablets/PC

Κωνσταντίνος

Είναι λίγο δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα τρία tablets.Το Galaxy Tab έχει κάμερα αλλά όχι τετραπύρηνο επεξεργαστή ή NFC σαν το Nexus 7 της Google.Άσε που είναι και ποιο ακριβό από τα άλλα.Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το Galaxy Tab γιατί δεν πιστεύω να έχει κάποιος παράπονο από τις συσκευές της Samsung αλλά αυτό που με χαλάει είναι η τιμή του.

Tony Cool

GfK +1

Yannis

στα 8 gb και αν είσαι ολιγαρκής σε χωρητικότητα τότε δαγκωτό NEXUS.
άλλα αν θες 16gb και δυνατότητα επέκτασης τότε galaxy tab.
το nexus δεν σου επιτρέπει ούτε καν να συνδέσεις στικάκι ή σκληρό με καλώδιο

Manolis

τα tablets αυτής της κατηγορίας θεωρώ ότι θα αποτύχουν,
Μου θυμίζουν την λογική που είχαν οι κατασκευαστές των Mini netbooks…
πολύ μέτρια για τα πάντα.
ειδικά όταν έχεις smartphones με την μισή οθόνη…

tseligkas

Αμάν, βαρέθηκα να περιμένω το Nexus 7!!!

Βρε παιδιά, κάποιος που έχει κάποια άκρη, ας μάθει πότε θα μας έρθει Ελλάδα (από Asus λογικά γιατί από Google… χλωμό)

Κυκλοφορεί εδώ και 2-3 βδομάδες σε Γερμανία/Γαλλία/Ιταλία (κι Αγγλία περισσότερο καιρό “φυσικά”)!

Υ.Γ.: Ξέρω ότι μπορώ να το αγοράσω από εξωτερικό. Ακόμα και για ξένο κατασκευαστή προτιμώ να ενισχύσω “στατιστικά” και για λόγους οικονομίας την εγχώρια αγορά (αντιπροσωπία, μαγαζιά, αποθήκες)… Ένα λιθαράκι τη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.