Google Nexus 7, Ξεπερνάει το iPad στην Ιαπωνία

Μπορεί το iPad να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην ιαπωνική αγορά εδώ και καιρό, όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η ιστοσελίδα Nikkei παρέθεσε τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας BCN, τα οποία δείχνουν πως το Nexus 7 της Google κατέχει το 44.4% των συνολικών πωλήσεων tablet στη χώρα, αφήνοντας πίσω όλα τα μοντέλα της Apple με συνολικό ποσοστό 40.1%.

Google Nexus 7, Google Nexus 7, Ξεπερνάει το iPad στην Ιαπωνία

Τα αποτελέσματα φαίνονται αρκετά λογικά, καθώς το Nexus 7 κοστίζει μόλις 19.800 γιεν (περίπου 165 ευρώ), με τα iPad και iPad mini να κοστίζουν 42.800 γιεν (περίπου 355 ευρώ) και 28.800 γιεν (περίπου 240 ευρώ) αντιστοίχως. Η έρευνα αφορούσε μόνο τους μεγάλους πωλητές ηλεκτρικών ειδών στην Ιαπωνία και πραγματοποιήθηκε σε 2.400 καταστήματα, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν και τα καταστήματα της Apple. Επίσης, οι συνολικές πωλήσεις ταμπλετών κατά το 2012 αγγίζουν τα 3.6 εκ. τεμάχια, σύμφωνα με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας αγοράς, της IDC.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Moνο και μονο επειδη ειναι φθηνιαρικο γιατι απο εκει και περα δεν υπαρχει συγκριση. Ψαξτε και δειτε στο youtube συγκριτικα μεταξυ nexus & ipadmini. To nexus δειχνει απλα τραγικο. Η samsung εχει γινει απλα μοδα και τιποτα παραπανω δυστηχως.

ghad21

Ποια samsung ρε ifunboy, asus ειναι το nexus7.Μου φαινεται σε εχει κανει η sammy να βλεπεις αστρακια δεν εξηγειτε διαφορετικα.

max

στην ιαπωνια με πολυ υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο μας η τιμες ειναι 30% φτηνοτερες.αλλα το μνημονιο,μνημονιο.

Lazer76

stavroοοοοοοοοο..!!!! δεν ξερεις που παν τα τεσσερα, αλλα δεν πειραζει, Εεεετσι!!!! τωρα που η SAMSUNG ειναι νουμερο 1 σε πωλησεις εδω και αρκετο καιρο αντε βαλτε τα περα μαζι της και τωρα που ανακοινωσε και το διαζυγιο με την apple στους επεξεργαστες βλεπω το i-phone 6 να εχει μισοπιρινο επεξεργαστη….αντε γιατι πολυ αερα πηρατε με ξενα κολυβα γινατε καποιοι και μετα τους θαβετε ….γατακια

Panos7GR

Μεγάλη νίκη της Google στην χώρα του Ανατελοντος ηλίου! Λες να κούρασε η μονοτονία του iOS; Ειδικά στα tablets δεν το περίμενα να δω τέτοια είδηση. Νόμιζα ότι η Apple έπαιζε μόνη της μπάλα σε όλες τις αγορές…

@stavros: Δεν πουλάει γιατί είναι “φθηνιαρικο”. Πουλάει γιατί είναι το απόλυτο value for money στα tablets. Προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά σε πολύ χαμηλή τιμή, με την εγγύηση της ποιότητας κατασκευής της Asus και υποστήριξης λογισμικού της “μαμάς” Google. Τι άλλο θες; Επίσης μπορείς να το κανείς οοο,τι θέλεις κυριολεκτικά! Έχει φοβερή υποστήριξη από την Κοινότητα. Και η Google επειδή σέβεται τους devs και γενικά όλους τους ψαγμένους αγοραστές της, σου παρέχει όλα τα εργαλεία σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά με τους πειραματισμούς σου και “χαλάσει” η συσκευή σου, να την επαναφέρεις εσύ ο ίδιος! (Όπως κάνει και σε όλες τις Nexus συσκευές της, φυσικά). Επίσης υποστηρίζεται και από την Canonical (και όλη την Κοινότητα του Ubuntu) για να φέρει το Ubuntu σε ARM επεξεργαστές. Δηλαδή μπορεί να βάλεις στο Nexus 7 ακόμα και το Ubuntu και έτσι να έχεις ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα! Τι να λέμε τώρα… Μόνο καφέ δεν σου ψήνει. 😛

Γιάννης

Σταύρε, δεν ξέρω σε ποια συγκριτικά βίντεο αναφέρεσαι αλλά τα περισσότερα που χορηγούνται από sites πληροφορικής (PhoneArena, MobileTechReview, κτλ) κατά ένα όχι και τόσο ύποπτο τρόπο αποφεύγουν να δώσουν ένα σαφή νικητή και κάνουν λόγο για δύο tablets απλώς “διαφορετικά”, που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Το ίδιο και με τις ναυαρχίδες (συγκρίνοντας Galaxy S III & iPhone 4S τα έβγαλαν ισόπαλα, κάτι που θεωρώ τουλάχιστον αστείο). Προσωπικά, δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ που να λέει ότι το iPad mini είναι καλύτερο απ’το Nexus 7. Και ναι, η διαφορά τιμής ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ (τουλάχιστον σ’εμένα και φαντάζομαι σε πολλούς άλλους)!

PS: Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, το Nexus 7 κατασκευάζεται από την Asus.

tasos

κατα τη γνωμη μου που τα εχω πιασει και παιξει σε μαγαζια με τα χερια μου το Ipad mini παιδια εχει απιστευτη αισθηση.δεν αμφιβαλω για το ψαχουλεμα που μπορεις να κανεις με το android αλλα το ipad mini ειναι αλλο πραγμα παρολο που φαινομενικα υστερει σε specs.η οθονη του ειναι πιο φωτεινη παρολο που εχει χαμηλοτερη αναλυση και το λειτουργικο παει μπαλα ας εχει λιγοτερους πυρηνες.το μεγαλο του ατου ειναι το μεγεθος της οθονης του που εναι μολις μια ιντσα μεγαλυτερη αλλα εχει παρα πολυ πληροφορια πανω της σε σχεση με το nexus.ειμαι σε διλλημα για την αγορα ενος εκ των 2 Tablet.το ατου του Nexus ειναι η τιμη.αν ειχαν ιδια τιμη θα επαιρνα το mini με κλειστα τα ματια…

Kostas K.

Nexus 7 Οθόνη 800 x 1280 pixels, 7.0 inches ~216 ppi, Επεξεργαστής Nvidia Tegra 3 Quad-core 1.2 GHz Cortex-A9, RAM 1024 mb, Internal 16 gb Μπαταρία 4325 mAh Τιμη 199 $

Ι Pad Mini Oθονη 768 x 1024 pixels, 7.9 inches ~162 ppi Επεξεργαστης Apple A5 Dual-core 1 GHz Cortex-A9, RAM 512 mb, Internal 16 gb, Μπαταρία ???? Τιμη 329 $

Ποιο να πάρω…Ποιο να πάρω…??? (το χω πάρει ήδη βασικά..:P )

+1 στον Panos7GR

Νότις

έχω την αίσθηση ότι το σχόλιο του Σταύρου ήταν “λαγός”!!!! 😉

crzbrn

Αν είχαν λίγο μυαλό εκεί στην Apple θα πουλούσαν το iPad Mini 250$, θα κέρδιζαν και την μικρή κατηγορία και δε θα ξαναμιλούσαμε ποτέ πια για Android σε tablet.Μην ξεχνάτε ότι ο λόγος για τον οποίο κυριάρχησε με τέτοια διαφορά το μεγάλο iPad ήταν επειδή τα μεγάλα Android είχαν την ίδια τιμή με το iPad επομένως το iPad ήταν η πιο συμφέρουσα πρόταση.Τώρα όμως με την τιμή του iPad Mini κατά 65% υψηλότερη και το Android πολύ πιο ώριμο, η Apple μάλλον θα περιοριστεί στο ποσοστό αγοράς του iPhone σε λίγο καιρό.Και το μεγαλύτερο λάθος της είναι ότι δεν κατάλαβε ότι αυτή η κατηγορία tablet θα επικρατήσει μιας και ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι 10 ίντσες είναι μάλλον υπερβολικές για αυτή τη δουλειά.

giannis

Πολυ μεγαλη οντως η επιτυχια της google με το nexus 7 στην Ιαπωνια,αλλα και πολυ μεγαλη η επιτυχια της Samsung που εχει κανει τα Apple fun boys να τα βλεπουν ολα Samsung.Οχι μονο ως εφιαλτες στον υπνο τους(οχι αλλο galaxyyyyyy) αλλα ακομη και οταν ειναι ξυπνιοι!!!!!!

giannis

Φιλε crzbrn δε νομιζω οτι ο κοσμος καταλαβαινει οτι οι 10 ιντσες ειναι υπερβολικες αλλα οτι τα διπλασια χρηματα για 10 ιντσες ειναι υπερβολικα!Επισης κατσε να περασουν κανα δυο χρονακια ακομη ωστε να ωριμασουν λιγακι και τα android tablets και μετα θα δουμε τι θα γινει με το iPad(το μεγαλο)!!!ΥΓ:Δε στη λεω απλα σχολιαζω!!!!

MichalakisS

Και για πες λίγο πόσες εφαρμογές έχει το ένα διαθεσιμες και ποσες το άλλο ? Το hardware είναι καλύτερο για να υποστηρίζει τα συννεφάκια και τα αλλα αχρειαστα widget. Επίσης το νεξους δε κρατιεται στο πλαι ενω το άλλο ναι (μεγάλη διαφορά) αν καταλαβες τι εννοω.
Όταν θα βγει με ρετινα το ipad mini κ καλύτερο επεξεργαστή θα σου πω εγώ τι ποσοστά θα έχει. Και επιτέλους κόψτε τα οπαδιλίκια, δε σας ταιζει καμια εταιρεία, (τη δουλεια σου την κανεις με οτιδήποτε, άλλωστε επαγγελματιας με nexus δεν νομίζω να υπάρχει.)

Κάτοχος iphone4S,HTC OneX

stavros

Λοιπον παιδια επανερχομαι….Σαφως και ξερω οτι ειναι asus αλλα μπερδευτηκα. Καταρχας δεν ειμαι fanboys καμια εταιριας και απο τα χερια μου εχουν περασει ολες οι μαρκες.
Σχετικα με την συγκριση iPad mini και nexus μιας και σχολιαστηκε πιο πανω:

Τα τεσταρα και τα δυο πριν λιγες ημερες και κατεληξα οτι δεν υπαρχει συγκριση, το ipad ειναι σαφως ανωτερο, τελεια σχεδιαστικα και με το σωστο μεγεθος οθονης. Δεν εχετε παρα να δειτε ποσο κομενες φαινονται οι σελιδες στο browsing στο nexus εξαιτιας της στενομακρης οθονης. Ασε που η οθονη του ειναι κατασκοτεινη. Επισης σε καμια περιπτωση δεν καταλαβαινεις οτι το ενα ειναι τετραπυρηνο και το αλλο δυπηρηνο. Επισης στο browsing sto nexus ειδα εντονα σκαλωματα οταν πηγαινα τη σελιδα πανω κατω. Nα πω και αλλα? ….Τελικα οτι πληρωνεις
παιρνεις.

George

Αστο καλυτερα φιλε μου Σταυρο εχεις απλα καει. Το μονο σωστο που ειπες ειναι για την οθονη του Nexus. Μου αρεσε επισης αυτη η νοοτροπια του νεοελληνα που εχεις οτι πληρωνεις .. παιρνεις.
Καλυτερα στα επομενα σου σχολια αλλαξε το ονομα σου διοτι σε αυτο το forum καταλαβαν σε ποιο κοπαδι εισαι.

Mike

Όταν το nexus κυκλοφορεί μόνο του στο σπίτι (το έχω εδώ και 2 περίπου μήνες) είναι μια χαρά, όταν όμως σου δοθεί η δυνατότητα άμεσης και καθημερινής σύγκρισης με το iPad mini (το αγόρασε η γυναίκα μου πριν καμιά 20ριά ημέρες) δυστυχώς αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένα κατώτερο προϊόν σε όλα τα επίπεδα, έστω και αν κάνει δυο-τρία πράγματα παραπάνω. Δυστυχώς για μένα αυτή η σύγκριση υπήρξε προσωπική ήττα γιατί προφανώς έως τώρα εθελοτυφλούσα. Τώρα πάω και για iPad 4 προς αντικατάσταση του note 10.1. Το S3 θα το κρατήσω όμως!

kostis

Σε καποια πραγματα το Ipad mini ειναι σαφως πιο μπροστα (πχ browsing) και το λεει ανθρωπος που δεν γουσταρει καθολου την μηλοεταιρεια και τις πρακτικες της.
Απο την αλλη το nexus7 ειναι σε τιμη χωμα και το ipad mini πολυ πιο πανω και παρολα αυτα δεν ειναι και τεραστια η διαφορα τους σε πωλησεις. Να ειμαστε λιγο αντικειμενικοι….σχολιαζω ακριβως την ειδηση λοιπον και το +4% της Google.
Ειχα καποτε ενα 3GS και πριν απο λιγο καιρο πουλησα και ενα ipod touch 4G που ειχα….
Χρηστης android (LG OPTIMUS 4X) πολυ ικανοποιημενος και δικαιωμενος με τις επιλογες μου, αυτα για να μην με πει κανεις υποστηρικτη της apple….

Panos.M

Και εγω υπερμαχος της αλλαγης προς android και nexus7 ημουν μεχρι που το αγορασα το περασμενο Σαββατο και τωρα τρεχω να παρακαλω για αντικατασταση λογω doa την εβδομη ακριβως μερα… ο,τι και να λεω για την τιμολογιακη πολιτικη της apple η ποιοτητα κατασκευης της ειναι αξεπεραστη και εχουν περασει απο τα χερια μου τα περισσοτερα βασικα προιοντα της… απογοητευση…

kar

Λοιπον,πήρα το nexus 7 μόνο λογο της χαμηλής τιμής του.Πριν το πάρω βέβαια τα είχα πιασει και τα 2 στα χέρια μου.καλυτερο το mini αλλά υπερεκτιμημενο κλασικά… Οποίος λέει όμως οτι είναι για πετάμα το nexus7 κανει λάθος.στην τιμή του είναι το καλυτερο..

Panos.M

Kar τι να πω, σου ευχομαι να μην παθει τιποτε το δικο σου. Ειδα ομως πως ειναι παρα πολλα τα κρουσματα ειτε με το ηχειο ειτε με το ξαφνικο θανατο και φοβαμαι οτι ακομα και να μου το αντικαταστησουν παλι τα ιδια θα εχω… απο την αλλη το μαγαζι που το πηρα δεν εχει το ipad mini οποτε μου μενουν μονο οι επιλογες galaxy tab 7.0 και vero 8 που δε μου γεμιζουν το ματι. Ισως να κανω την υπερβαση για το xperia tblet s με tegra 3 αν δεν εχουν αλλο nexus….

Στελιος Βαρδακης

Παιδια η δαγκωμενο μηλο εταιρια εχει κανει το μεγαλυτερο λαθος να κλιστει στο εαυτο της πώς γινεται το ανδροιδ να κατεχει το 86 % τον σμαρτ τηλεφονων γιατι?Γιατι ειναι ανοιχτο λειτουργικο αντιθετα απο την απλε

gregorykotsias

κατα την γνωμη μου εγω δεν θα διαλεγα κανενα απο τα 2.αλλα σαν χρηστης android απο κινητο τηλεφωνο δεν θα επερvα με τιποτα IOS!!και να σας πω γιατι?επειδη τα προ’ι’οντα της apple ειναι πανακριβα και δεν φτανουν το android με τιποτα…απο κει και περα οτι θελει ο καθενας διαλεγει……

nikolas05

Δεν είμαι φαν του android τοσο, αλά το αγορασα και πετάει το άτομο σφαίρα πάει! και αντέχει η μπαταρία του! η οθόνη του δεν δεν είναι και οτι καλύτερη σχετικα καλη είναι!!! 😉 αν θέλετε αγορά τσακωστε το!!

stauros

παιδια και τα 2 ειναι πολυ καλα μηχανηματα εγω σαν κατοχος του νεξους ειμαι υπερευχαριστημενεος..ακομα και τα ιδια χρηματα με μινι να εκανε θα επαιρνα και παλι το νεξους μου διοτι μπορω να το προσαρμοσω / παραμετροποιησω κτλ στα γουστα μου .. σε αντιθεση με το ios που μου μοιαζει τρομερα μονοχνωτο …

υγ καποιος πιο πανω ανεφερε οτι το νεξυς ψιλοκολλαει.. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑΚΙ .. το μηχανημα παει”μαλλια ” δεν κολλαει και να θελεις ,μην λεμε οτι θελουμε

Αλέξανδρος

Αν και πέρασε καιρός άλλα λέτε ότι σας κατεβεί; Το Nexus 7 Το 1 πετάει και μην ακούω για κολλήματα, που και με τι;
Αυτή τη στιγμή μ’αυτό γράφω και αν θέλω να πάρω το 2 είναι για τα 50 γρ. Λιγότερα. Φυσικά στο N7 2 όλο το hardware έχει αλλάξει προς το καλύτερο και για αν το έχει επαγγελματίας MichalakisS πες μου μια εφαρμογή για office στο ios.
Επειδή είμαι επαγγελματίας MichalakisS πες μου γιατί να μην έχεις android; Μήπως επειδή τα κάνει όλα;
Μην λέτε οτι σας κατέβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.