Δόθηκαν 25 άδειες κυκλοφορίας στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google

Τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να διανύσουν πάνω από 700.000 χιλιόμετρα χωρίς να προκληθεί κανένα ατύχημα σύμφωνα με τη Google, ή μάλλον σχεδόν κανένα καθώς μια φορά προκλήθηκε ένα αλλά από κανονικό οδηγό.

Ωστόσο τα test drives πραγματοποιούνται κυρίως σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα της Google όμως κατάφεραν να πάρουν άδειες κυκλοφορίας και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε όλους τους δημόσιους δρόμους της Καλιφόρνια. Η Google κατάφερε να πάρει στο σύνολο 25 άδειες οι οποίες επιτρέπουν σε αυτόματα Lexus SUV, Audi και Mercedes Benz να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους.

Στην Καλιφόρνια κάθε οργανισμός μπορεί να υποβάλλει αίτηση αδείας για αυτοκινούμενο όχημα, με την κάθε άδεια να κοστίζει 150 δολάρια για το πρώτο όχημα και 50 δολάρια για κάθε επόμενο ενώ απαιτείται από τις εταιρείες που τα δοκιμάζουν να καλύψουν κόστος ασφάλειας έως και 5 εκατομμύρια δολάρια.

google self driving car, Δόθηκαν 25 άδειες κυκλοφορίας στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilis Papathanasiou

τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!1

Γιώργος Γκ.

Έχουμε σταματήσει να γράφουμε, να διαβάζουμε, αμα σταματήσουμε να οδηγαμε κιόλας … “Λαμπρό” το μέλλον του ανθρώπου …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.