HP TouchPad, Η ίδια η HP πειραματίζεται με το Android

Η HP πειραματίζεται με το λειτουργικό σύστημα Android πάνω στο tablet της HP TouchPad. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ομάδα CyanogenMod έλαβε από την ίδια την HP κομμάτια κώδικα από την έκδοση Android Gingerbread πάνω στην οποία η εταιρεία έκανε δοκιμές στο TouchPad. Τι σημαίνει αυτό για όλους εμάς του κατόχους TouchPad; Ότι μια πιο σταθερή έκδοση Android θα είναι συντομότερα έτοιμη για το αμφιλεγόμενο tablet μας.

, HP TouchPad, Η ίδια η HP πειραματίζεται με το Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔημήτρηςΔήμου

Γιατί Κώστα, τι προβλήματα σταθερότητας έχει;

ΔημήτρηςΔήμου

Μίλησες για μια πιο σταθερή έκδοση Android. Τι προβλήματα έχει αυτή που φοράει;

ΔημήτρηςΔήμου

Ok, δεν έχω ψαχτεί καθόλου με CyanogenMod… Πάντως μου φαίνεται για πολύ καλό value for money.

ΔημήτρηςΔήμου

Εσύ με Android το λειτουργείς; Ακόμα κι αν του βάλεις Android δεν θα έχεις Android Market, έτσι δεν είναι;

Αντώνης

Το συγκερκριμένο tablet (32 GB version) το αγόρασα πριν καμια εβδομάδα. Αφού πειραματίστηκα αρκετά με το webOS (πρώτα το αναβάθμισα σε 3.0.5 για να δω επιτέλους τα αρχεία του filesystem και την κάμερά του) και το έφερα στα μέτρα μου (ελληνικό πληκτρολόγιο, media player της προκοπής, patchάρισμα στον pdf reader για να φαίνονται καλά τα pdf σε zoom, preware , ξελογκάρισμα και άλλα…), είπα να του βάλω και android cyanogenn 7. Το συγκεκριμένο tablet ,απλά απογειώθηκε !!!

ZamanFu

Αντώνη,δεν έχεις δει τίποτα ακόμα!!! Ψάξε στο youtube για HP Touchpad Overclock και θα δεις πόσο εύκολα μπορείς να πας το CPU στο 1.7Ghz ή και 1.9Ghz. Υπάρχει και thread στο XDA για το overclock του. Τότε θα δεις τι πάει να πει πετάει, πετάει στα σύννεφα.

lefteris

Το πήρα και εγώ τα Χριστούγεννα το εργαλείο δεν παίζετε.
Πριν μια εβδομάδα του πέρασα και Ice Cream Sandwich CM9 updated to Alpha 0.6
έχει κάποια προβληματάκια αλλά έχεις market και applanet !!
και dual boot. Tι άλλο να θέλει κανείς από ένα tablet !!!!!!!!!!!! 224

σε λίγο θα τρέχει και iOS.

Αντώνης

ZamanFu, σε ευχαριστώ για τα link. Tο πρόβλημα που με ώθησε να πάω σε android, ήταν η ανάγνωση pdf αρχείων, που στο συγκερκριμένο tablet, o pdf reader σέρνεται. To ίδιο ισχύει και στα Google Maps.(Θα μου πεις έχεις τους Bing , αλλά η πληροφορία συγκοινωνιών στα GM είναι πλουσιότερη). Επειδή το overclocking αφορά εφαρμογή στο webOS δεν μομίζω πως θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τομέα. Μόλις όμως διάβασα pdf σε android με την ίδια εφαρμογή, και είδα Google Maps να πετάνε δεν το συζήτησα. Εάν επιλυθούν και τα 2-3 προβληματάκια (WiFi, GPU Accel , Camera) στο android, δεν υπάρχει λόγος για O/C και WebOS. To tablet έτσι και αλλιώς πάει σφαιράτο. Εκτιμώ πως θα υπάρχει και εφαρμογή για O/C και στο android για το touchpad.

tasos

το πηρα απο e_Shop 224 ευρω.απιστευτο εργαλειο.του περασα android ics ολα τα pach και τρεχει στα 1,7.τα μονα προβληματα σε σχεση με ενα κανονικο android tablet ειναι η μη αναπαραγωγη βιντεο σε full high definition(μονο στο YouTube),η καμερα που δε δουλευει και η gpu αποτι λενε γιατι εγω δεν εχω καταλαβει κατι.εβλεπα ταινια mkv σε ασυλληπτη ποιοτητα.το θεμα ειναι οτι το android δε μου αρεσει καθολου.ειναι δαιδαλωδες,ασχημο και αχρωμο.το webOS ειναι απιστευτο.ευκολο,βολικο και πιο μοντερνο αλλα δυστηχως του λειπουν μερικα apps που κανουν τη διαφορα.θελω το webOS με android market,τοσο δυσκολο ειναι?

Χριστίνα

Καλησπέρα! Έχω το tablet απο το 2011 και πρόσφατα το έδωσα σε τεχνικό για να το κάνει android μιας και έτσι μου είναι εντελώς άχριστο! Αλλά ο τεχνικός μου είπε οτι το προσπάθησε πολύ αλλα δεν τα κατάφερε! Το πρόβλημα μου είπε οτι είναι κατα την διαδικασία! Κολλάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν προχωράει στην αλλαγή του λογισμικού! Μου είπε οτι ίσως κατέβασα κάτι εγώ και το εμποδίζει αλλα εγώ δεν κατέβασα τίποτα απο το tablet! Ο συγκεκριμένος τεχνικός έχει κάνει και άλλο τέτοιο tablet android! Μποτείς κανείς να με βοηθήσει; Είναι κρίμα να κάθετε ενώ πλήρωσα και αρκετά για να το αποκτίσω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.