Δευτέρα
05/11/2012

IDC, Άνοδος 49,5% στην παγκόσμια αγορά των tablets

Οι ταμπλέτες ήρθαν για να μείνουν, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της IDC στην αναφορά για την παγκόσμια αγορά tablets για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους η αύξηση ήταν της τάξης του 6.7%, ενώ η Apple είδε το ποσοστό της να πέφτει, φτάνοντας στο 50.4%. Οι εκτιμήσεις λένε πως σε αυτό συντέλεσε η επικείμενη ανακοίνωση του iPad mini.

H Samsung φαίνεται πως είναι η ωφελημένη αυτού του τριμήνου, μετά την παρουσίασ του Galaxy Tab και το Note 10.1, καθώς έκανε αποστολές 5.1 εκατομμυρίων τεμαχίων, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 115% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 325% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Σε κατάταξη, η Apple παραμένει ο ηγέτης της κατηγορίας των tablets, ακολουθεί η Samsung και μετά με τη σειρά οι Amazon, Asus και Lenovo. Όλοι οι κατασκευαστές είδαν άνοδο των αποστολών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, πράγμα που δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι οι ταμπλέτες έχουν κατακτήσει μία σημαντική θέση στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού.

IDC, Άνοδος 49,5% στην παγκόσμια αγορά των tablets

IDC, Άνοδος 49,5% στην παγκόσμια αγορά των tablets

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Solon λέει:

    Αναμενόμενο, αν και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Πιστεύω πως τα Win8 tablets που θα κυκλοφορήσουν θα κάνουν θραύση σε βάθος χρόνου. Μόλις πέσουν οι τιμές οι περισσότεροι χρήστες Android θα περάσουν στα Win8.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.