Intel Atom Z670, Επεξεργαστής για Tablet PCs

Η Intel ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του δικού του επεξεργαστή για χρήση σε Tablet. O Atom Z670 όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του τον επόμενο μήνα, με ούτε λίγο ούτε πολύ 35 συσκευές από διάφορους κατασκευαστές, να τον χρησιμοποιούν. Βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας και καλύτερη επεξεργασία γραφικών υπόσχεται η Intel.

, Intel Atom Z670, Επεξεργαστής για Tablet PCs

Η ολοένα και αυξανόμενη αγορά των tablet δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη για πολύ καιρό ακόμα την Intel, η οποία με την ανακοίνωση του Atom Z670 ή αλλιώς Oak Trail, ξεκινά την αντεπίθεση της με στόχο όπως πάντα την κορυφή. Η μάχη της με την AMD ήταν αυτή που εκτόξευσε τις δυνατότητες των σημερινών CPU σε αυτά τα επίπεδα και φαίνεται πως η NVIDIA θα είναι ο επόμενος αντίπαλος με τις mobile CPU να ρίχνονται στη μάχη.

Η πολιτική της Intel θα είναι πολύ επιθετική, με την γνωστή εταιρία να ανακοινώνει πως στο ξεκίνημα του ο νέος επεξεργαστής θα χτυπά στην “καρδιά” 35 συσκευών, με τα ονόματα των Lenovo Ideapad Slate και Fujitsu Stylistic να ξεχωρίζουν.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Τι να το κανείς android δε παίζει:p

Βασίλης

Θα παίζει… Κάπου πήρε το μάτι μου για τάμπλετ με android powered by intel 😉

vasilis.

σωπα??? android με intel?
μου φαινεται οτι πρεπει να αναμενουμε στην αγορα ταμπλετ…

georgecm

Κατα πασα πιθανοτητα θα παιζει και με Android. Μαλιστα στην ανακοινωση αναφερεται οτι θα βγουν 35 συσκευες με διαφορετικα λειτουργικα. Σιγουρα καποια απο αυτα θα ειναι με Windows 7 και άλλα ισως με Meego, αλλά χωρις Android που πας αυτη την περιοδο?

MANOS

Aνακοίνωση Intel:
Ο Intel Atom Z670 έχει συχνότητα λειτουργίας 1.5GHz και ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Intel Graphics Media Accelerator 600 καθώς και ελεγκτή μνήμης ενώ επίσης διαθέτει 512KB L2 cache.
Ο επεξεργαστής Intel Atom Z670 επίσης υποστηρίζει την πλειονότητα των λειτουργικών συστημάτων (Google Android, MeeGo και Windows)

georgecm

Σωστος ο Manos, εδω μπορειτε να δειτε και τα συνολικα χαρακτηριστικα του.

https://ark.intel.com/Product.aspx?id=55663

vasilis.

Aπο αποψη γραφικων,πως το βλεπετε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.