Intel και Nokia δημιουργούν το πρώτο κοινό Εργαστήριο για το MeeGo και όχι μόνο

Η Intel Corporation, η Nokia και το Πανεπιστήμιο του Oulu ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός κοινού ερευνητικού κέντρου. Ένας από τους πρώτους στόχους του νέου εργαστηρίου είναι η δημιουργία νέων, συναρπαστικών τρόπων χρήσης των κινητών τηλεφώνων, αξιοποιώντας την ταχύτατη αύξηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων των νέων συσκευών.

, Intel και Nokia δημιουργούν το πρώτο κοινό Εργαστήριο για το MeeGo και όχι μόνο

Η δημιουργία νέων interfaces τα οποία θα φέρνουν τη χρήση των κινητών πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι, μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα, πιο φυσική εμπειρία χρήσης (intuitive user experience), κατά τον ίδιο τρόπο που οι σύγχρονες παιχνιδομηχανές αξιοποιούν την τεχνολογία ρεαλιστικών 3-D γραφικών, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να βυθίζονται στον φανταστικό κόσμο των games.

Το νέο εργαστήριο είναι επαρκώς ευθυγραμμισμένο και με τις δραστηριότητες γύρω από την πλατφόρμα ανοικτού κώδικα MeeGo, την οποία παρουσίασαν πρόσφατα η Intel και η Nokia. Η πλατφόρμα MeeGo παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για την ανάπτυξη μιας νέας, τρισδιάστατης εμπειρίας στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων του εργαστηρίου θα ακολουθεί επίσης τις αρχές του ανοικτού κώδικα (open source).

Επίσης, η έρευνα επάνω στις τεχνολογίες που επιτρέπουν την εμφάνιση ενός τρισδιάστατου ολογράμματος του προσώπου με το οποίο συνομιλούμε, δυνατότητα που μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί άλλη μια περιοχή που παρουσιάζει, ενδεχομένως, μεγάλο ενδιαφέρον. Προφανώς, σε μια τέτοια περίπτωση οι καταναλωτές θα αποκομίζουν μια εντελώς νέα εμπειρία από τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.