Intel, Ετοιμάζεται να παρουσιάσει Android Tablet

Η Intel, νούμερο ένα εταιρία κατασκευής επεξεργαστών για Notebooks και PC’s αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στη μάχη των tablet. Αν και η Αμερικάνικη εταιρία μας είχε απασχολήσει κυρίως ως κατασκευαστής CPUs, φαίνεται πως ετοιμάζει τα δικά της Intel/ Android tablet σε συνεργασία με κάποια Ταϊβανέζικα εργοστάσια ηλεκτρονικών.

, Intel, Ετοιμάζεται να παρουσιάσει Android Tablet

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της Microsoft για υποστήριξη των ARM επεξεργαστών από τα Windows. Οι δύο στενά συνεργαζόμενες εταιρίες στον χώρο των Personal Computers αποφάσισαν, τουλάχιστον αρχικά, να διαχωρίσουν τις πορείες τους στον χώρο των tablet. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Intel σε συνεργασία με τις Inventec και Compal Electronics ξεκίνησε την ανάπτυξη των δικών της tablets με σκοπό να προλάβει τις εξελίξεις σε αυτή την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά.

Τα πρώτα δείγματα γραφής αναμένονται στα μέσα Απριλίου στην έκθεση IDF του Πεκίνου, ενώ η Intel ξεκίνησε να υποστηρίζει ήδη το Android σε συγκεκριμένους επεξεργαστές. Η είδηση αυτή αναμένεται να ταράξει τα νερά στον χώρο των mobile CPUs, αφού ο ανταγωνισμός θα γίνει ασφυκτικός και παρά το προβάδισμα της NVIDIA και της Qualcomm η παρουσία ενός κατασκευαστή με την τεχνογνωσία και το budget της Intel μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση σύντομα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros xalkida

Μακάρι να μπει η Intel στο χώρο των tablets και κυρίως στο χώρο την smartphones….Θα γίνει χαμός μεταξύ Intel και NVIDIA προς όφελος μας πάντα!!!

kostas_falcon

Μεχρι και η Intel (που τις εμεινε το meggo αμανατι) βλεπει παει και αυτη προς android…..

Αλέξανδρος

Τι έγινε φοβάται το μεγαθήριο intel ; Ηταν καλά τόσα χρόνια που υπήρχαν μόνο 2 άδειες για x86 αρχιτεκτονική ε;
Τώρα να δω τι θα κάνει η κυρία Intel…
Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή που θα αλλάξει το τρόπο που βλέπαμε τον personal computer και έχω την εντύπωση πως πολλά απο τα μεγαθήρια θα υποχωρήσουν από τις ηγετικές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.