Intel ValleyView, Έτοιμο για παρουσίαση το νέο System on Chip με βελτιωμένα γραφικά

Το νέο System on Chip της Intel, εν συντομία SoC, θα είναι τετραπύρηνο και θα κάνει ισχυρές τις ταμπλέτες και κάθε είδους φορητή συσκευή στην οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη φετινή έκθεση IFA στο Βερολίνο, για την οποία η Intel έχει προγραμματίσει επίσημη συνέντευξη τύπου. Εννοείται ότι το Techblog θα είναι εκεί.

Η κωδική ονομασία των SoC είναι ValleyView, με τα γραφικά να έχουν φροντιστεί αρκετά, αφού η GPU της μονάδας θα έχει τέσσερις μηχανές γραφικών Gen7, για τις οποίες οι πρώτες φήμες λένε ότι θα παρουσιάζουν απόδοση 7 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που έχει η GPU των Atom E600 series.

Τα ValleyView chips θα έχουν dual ή single channel memory controller, θα υποστηρίζουν μέχρι και 8 GB μνήμης DDR3L-1066 ή 1333, θα διαθέτουν camera interface, συνεπεξεργασία εικόνας, ενώ ο display controller θα υποστηρίζει τα φορμά VGA και HDMI. Θα υπάρχει επίσης και η υποστήριξη για SATA 2 και USB 2.0/3.0. Η αρχιτεκτονική του chip θα είναι Atom 22nm.

Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν!

, Intel ValleyView, Έτοιμο για παρουσίαση το νέο System on Chip με βελτιωμένα γραφικά

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Αγριανιτης

Nice….:)
Αντε μολις βγουν να πεσει η τιμη της προηγουμενης γενιας να τσιμπησουμε τιποτα…:P

ton

ο πρωτος atom που μου αρεσει και θα τρεχει χαλαρα τα W8 και βαριες εφαρμογες,ωραια νεα για την intel

Solon

Περιμένω να δω ταμπλέτα με αυτόν τον επεξεργαστή. Καθώς είναι χ86 θα τρέχει την κανονική έκδοση των Win 8 και όχι την RT κάτι που σημαίνει πλήρη συμβατότητα. Αν οι ταμπλέτες αυτές έχουν βάρος κάτω από 700γρ. και τιμή γύρω στα 600€ θα δούμε το ποσοστό των win8 στις ταμπλέτες να εκτινάσεται. Ελπίζω να δούμε υλοποιήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.