iPad 2 με iOS 5 εναντίον Windows 8 tablet prototype [video]

Αυτά είναι! Ο πόλεμος ξεκίνησε πριν ακόμα ετοιμαστεί πλήρως το στράτευμα! Τα παιδιά από το Winrumors βρέθηκαν στο συνέδριο Microsofrt Build όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα πρωτότυπα Windows 8 tablets και μαζί τους “έτυχε” και κράταγαν ένα iPad 2 με την επόμενη έκδοση λειτουργικού iOS 5 beta. Στο βίντεο που ακολουθεί διάρκειας 11 λεπτών προλαβαίνουν και συγκρίνουν σε αρκετά σημεία τα δύο tablets.

, iPad 2 με iOS 5 εναντίον Windows 8 tablet prototype [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μ.

Καλημέρα Κώστα και σε όλους σας παιδιά.
Εχω μία ερώτηση.
Όταν βγούν τα windows 8 σε tablet θα έχουν την ίδια λειτουργικότητα με αυτα που προορίζονται για desktop και laptop; Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι το αν θα μπορώ να χρησιμοποιώ τα προγράμματα που έχω στο laptop πχ να μπορώ να τα δουλέψω και στο tablet.
Ευχαριστώ.

Γιάννης

+1 για την ερώτηση του Γιώργου!

Έρχονται τετραπύρινα tablet και πολλές νέες τεχνολογίες

Ένα tablet που τρέχει ότι τρέχουν και τα 7 χωρίς ειδικές κομμένες εκδόσεις θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμα και desktop workstation σε αρκετές περιπτώσεις.

Vangelis

H απάντηση είναι ….ΝΑΙ

Τα Windows 8 θα έχουν την μοναδική ικανότητα να μπορούν να τρέχουν Desktop εφαρμογές (με τους όποιους περιορισμούς του Touch) και παράλληλα τα λεγόμενα Metro Apps, τις ειδικά κατασκευασμένες εφαρμογές HTML5 για touch συσκευές.
Για αυτό δώσανε από τώρα το Developer Preview στον κόσμο, ώστε μέχρι του χρόνου που θα βγούν στην κυκλοφορία τα 8, να υπάρχει ικανός αριθμός εφαρμογών στο Windows Store.
Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα οτι θα τρέχουν σε όλες τις πλατφόρμες (x86, ARM κλπ κλπ)

Εγώ μετά από 2 ημέρες δοκιμών σε Notebook, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το ότι βλέπω…
Οπότε περιμένω με ανυπομονησία την κυκλοφορία του 1ου Windows Tablet (πιθανότατα από την Samsung…)

ilias

Ανυπομονουμε για windows 8!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Το ios ειναι ενα μηδενικο μπροστα στο windows8.. Απο την μια εχεις ενα αχρηστο tablet και απο την αλλη εναν κανονικο υπολογιστη..

Γιώργος Μ.

Αν τελικά αποδειχθούν τα windows 8 τόσο αποτελεσματικά μαζι και με τους νέους τετραπύρινους επεξεργαστές που έρχονται όπως αναφέρει και ο φίλος ο Γιάννης πιο πάνω με τέτοια τεχνολογία ποιός μας πιάνει μετά Bye Bye desktop!!!

ε οχι. Συγκρινουν ενα mobile OS με το θηριο? Σοβαροι ειναι? LOL

Διονύσης

Έβαλα χθες τα Developer Preview. Δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα τη βγάλουν τη μέρα. Είναι σχεδόν εύρχρηστα και με λίγες διαφορές από τα 7. Αν και η τελική έκδοση είναι έτσι νομίζω θα αναθεωρήσω αυτό που σκεφτόμουν, να μείνω για πολύ καιρό μακριά από τα Windows.

Λευτέρης

Το σωστό θα ήταν να βάλουν apple lion os VS win8 σε tablet.
Από την άλλη η apple κάθε λεπτό που περνάει, μέχρι η Microsoft να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, θα γίνετε πλουσιότερη κατά έτη φωτός.
Kαι μετά να δούμε και τον τρίτο παίχτη, βλέπε android τι θα κάνει???

Χρήστος

Τα Win8 απλά τα σπάνε, ότι καλύτερο έχω δει τώρα, τα iPad τα περνάνε άνετα σε επιδόσεις. Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω ένα ταμπλετ με win8 όταν βγουν.

alexpen

Πιστευα οτι δεν θα το ελεγα ποτε μου αυτο…αλλα ναι…σκεφτομαι να γυρισω σε windows…και αυτο γιατι, και τα WM7 μου αρεσαν πολυ (ωντας χρηστης android) αλλα βρισκω τα win8 πολυ ομορφα και πρακτικα!

gadgetfreak

Ενταξει παιδια τα win8 παιρνουν το ios 5 και το πετανε απο το παραθυρο!

Pistolnik

Ο καθένας μπορεί να λεει ο,τι θέλει… Η γνώμη μου λοιπόν όντας και χρήστης iPad 2 ειναι πως όσον αφορά τις ανερχομενες ταμπλετες προς το παρόν το iOS ειναι μακραν καλύτερο και ευκολότερο…Το windows 8 δε μου λεει κάτι για ταμπλετα, δύσκολο και περίπλοκο… (γνώμη μου)…

md03582

Windows 8, η επιστροφή του Βασιλιά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Vero Windows 8 Tablets

VERO Tablet W8i, Με Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το VERO Tablet W8i με οθόνη αφής 8 ιντσών LCD IPS ανάλυσης 1280×800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z3735E 1.33GHz (έως 1.83GHz), μνήμη RAM 1GB, λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ. Με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερη μνήμη RAM, κυκλοφορεί το VERO Tablet W10i με τιμή 239 ευρώ.