Έρχεται το iPad 2, Πόσο θα αγοράζατε το iPad;

Το iPad 2 έρχεται Ελλάδα 25 Μαρτίου με αισθητές αναβαθμίσεις στα σημεία, καλύτερο επεξεργαστή, ποιο γρήγορα γραφικά, με δύο κάμερες, πιο λεπτό, πιο έλαφρύ και το σημαντικότερο, στην ίδια τιμή που κυκλοφορεί σήμερα το πρώτο iPad. Ναι αλλά τι εννούμε με αυτό όταν αναφερόμαστε στην ελληνική αγορά; και ποια θα είναι η αξία του πρώτου iPad;

, Έρχεται το iPad 2, Πόσο θα αγοράζατε το iPad;

Το τελευταίο εξάμηνο του 2010 εκατοντάδες iPad κυκλοφορούσαν στη χώρα μας. Από Αμερική, Αγγλία, Γερμανία ή Ελβετία όλο και κάποιο ξάδερφο είχαμε βρει για να μας το στείλει ή να το φέρει. Αρχές Νοεμβρίου ξεκίνησε τις εισαγωγές το ηλεκτρονικό κατάστημα και πουλαγε το πιο οικονομικό μοντέλο 16GB Wi-Fi με 499 ευρώ. Πριν ένα μήνα, τέλη Ιανουαρίου ξεκίνησε και η επίσημη διάθεση του iPad στη χώρα μας από τον επίσημο διανομένα της Apple στην Ελλάδα, την iSquare η οποία το διαθέτει στα 529 ευρώ, τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησε και το Getitnow.

Μια στιγμή όμως! Όταν η Apple δια στόματος Steve Jobs αναφέρει ότι το νέο iPad 2 θα κοστίζει όσο κοστίζουν σήμερα τα μοντέλα του πρώτου iPad, αυτόματα μεταφράζουμε ότι το νέο iPad 2 θα κυκλοφορίσει από την iSquare με 529 ευρώ (16GB Wi-Fi). Έτσι όμως θα γίνει;

Aν έχετε iPad θα το πουλούσατε για το iPad 2 και αν ναι πόσο; Όσοι δεν έχετε iPad, πόσα χρήματα αξιολογείτε ότι θα πρέπει να πουλιέται το τωρινό μοντέλο μεταχειρισμένο όταν στις
25 Μαρτίου κυκλοφορήσει το iPad 2 στην Ελλάδα;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανέστης Κ.

Δεν έχω iPad και σίγουρα θα πάρω το iPad 2. Πάντως πιστεύω πως το iPad μεταχειρισμένο, δεν πρέπει να πωλείται πάνω από 250- 300 ευρώ…

sdaoulas

κριμα για οσους πηραν το ipad απο Ελλαδα τον Ιανουαριο

Sakis

Δεν ξέρω τι λέει η apple αλλά νομίζω ότι θα δούμε το ipad2 με τιμή γύρω στα 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση!
Δεν έχω ipad αλλά νομίζω ότι ένα μεταχειρισμένο ipad δεν θα μπορούσε να πωληθεί σε τιμή μεγαλύτερη των 350 ευρώ. Έστω και αν είναι σε άριστη κατάσταση και με ελάχιστες μέρες χρήσης.

Chris

HP TouchPad με χίλια, αν βγει iPad 3 βλέπουμε….

ppantelis

δεν εχω ipad κ θα ηθελα. το σκεφτομαι σοβαρα. πιστευω πως ενα ipad μεταχειρισμενο θα επρεπε να το δινουν γυρω στα 300. δεν νομιζω οτι αξιζει να το παρει καποιος παραπανω τωρα.

SonicYouth

Εγω πάντως διαβάζω σε ξένα σάιτ Ότι το iPad 1 θα συνεχίσει να πωλειτε σε χαμηλότερη τιμη. Αυτο θα είναι Πολύ Καλο Νεο αν ισχύει πραγματικά.

Giorgos Mav

Ναι θα πωλειται νομιζω 100$ πιο κατω… Αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει. Το iPad 2 ειναι πολυ πολυ καλυτερο… Με κανει να το σκεφτομαι αν και ειμαι οπαδος android και μεχρι σημερα δεν σκεφτομουν σε καποια περιπτωση να αγορασω το iPad.

Iakovos

Οσο και να εχει θα το αποκτησω..οπως το πρωτο ipad. Σε αναμονη λοιπον!

Γιώργος

Δεν θα αγόραζα προιόν της apple ποτέ.

Junior Soprano

θα το αγοράσω απο τον Κωτσοβολο ,140 ευρω 😛
Μου αρέσει άλλα δυστυχώς στην Ελλαδα θα υπάρξει αισχροκέρδεια ξανά…

Βασίλης

Αν καιγόμουν για το iPad από πριν και σκεφτόμουν να μου το φέρουν από Αμερική ο θείος, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε, δεν είχα όλα τα λεφτά κτλ, ευκαιρία είναι να πάρει κάποιος ένα αξιόλογο tablet όπως το iPad 1 σε τιμή 200-250ευρώ maximum.

Έτσι και μούρη κάνεις και εννοείται τη δουλειά σου και δεν χρειάζεται να δώσεις 530 για το 2…

Άλλωστε το Angry Birds και το 1 καλά το έπαιζε. Πιστεύω τα γραφικά είναι ικανοποιητικά και χωρίς την τωρινή βελτίωση.

Κάμερα δεν πιστεύω να την χρησιμοποιήσει κανείς on-the-go για να τραβήξει βίντεο, μόνο για το skype.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως με “ελάχιστα” χρήματα παίρνεις αυτό που ήθελες τόσο καιρό και κάνεις τη δουλειά σου 1-2 χρόνια μέχρι να βγει το iPad 3. Τότε από 200 το πουλάς στάνταρ 100 και είσαι θεός…;)

Μακρολογώ αλλά με έπιασε οίστρος…:D 😛

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Λοιπόν έχω το Ipad 1,το είχα φέρει από Αμερική.Δε θα αγοράσω το 2 για τους εξής λόγους.Βασικά για μένα είναι 1.5 και όχι 2.Στο 2 έβαλε αυτά που έπρεπε να έχει το 1…Δλδ κάμερα κλπ…Άν εξαιρέσεις το Α5,φωτομπουθ(αδιαφορο για μενα) το γκαραζμπαντ που με ενδιαφέρει και το i Movie…Τα υπόλοιπα είναι ίδια…Ίδια οθόνη και ανάλυση,512 νομίζω μνήμη και δεν έχει κάτι το εξαιρετικά διαφορετικό που θα με κάνει να σκάσω 500-600ε για να το πάρω.Το 1 μέχρι και του χρόνου μου φτάνει και μου περισσεύει.Όσο για τους κατόχους του 1 έχω να σας πω…Μήν είστε χαζοί και τα δώσετε κοψοχρονια 200-250 ε στους λυσασμένους που περιμένουν…300-400 το 16 γιγα και άμα θέλουν…Αλλιώς ας τα σκάσουν…Θα περιμένω το 3 που σίγουρα θα έχει πολύ μεγαλύτερες αλλαγές…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

και παρεπιπτόντως η τιμή του για αυτά που προσφέρει το εργαλείο είναι Λογικότατη,μην πω και μικρή…

dimis

ουτε το ενα ουτε το αλλο.καβατζωσα τα 500 ευρω για το 510ssd της intel,σκιζει.
να δουμε η 6990 τι πουλια πιανει.
ο στιβι δεν ειπε στα φανμποιζζζζ οτι εχει μονο 256 μνημη το 2.
ειναι πολυπλοκο για τα σαινια της απλ να βαλουνε μια θυρα hdmi στη συσκευη αντι για καλωδια?να δωσω 600 ευρω για μια καρτα γραφικων σαν φανατικος γκειμερ το βρισκω λογικο κωστα,οχι ομως και τα ιδια λεφτα για το ζουμ-ψουμ η το αιπαντ-αιφατ.βεβαια γουστα ειναι αυτα,και περι ορεξεως…
Σε αποκλειστικο βιντεο το αι παντ 2.θα μπορουσε να ειναι και το ιπαντ 12 βεβαια.Η οθονη αυτη θα ειχε αναλυση τουλαχιστον 6000χ6000.
https://www.youtube.com/watch?v=ct1_r_61sk8

με τις ταμπλετες ισχει οτι με τα νετμπουκ,δημιουργουνε αναγκες και αγορες που δεν χρειαζονται ολοι.προσωπικα δεν αγορασα κατι απο αυτες τις κατηγοριες προιοντων.
εχω iphone χρειαζομαι ενα κινητο και ειναι καλο σαν τετοιο. Το ipod των 10 ιντσων τι να το κανω?Θα βγαζω φωτογραφιες μαζι του?
πολυ αναιμικο ειδα το στιβι στην παρουσιαση,ισχυουν οι φημες?
παντως τα αντροιντ ταμπλετ με τα λεφτα που ζητανε πανε για φουντο.

victor

θα επρεπε ναι ειναι κοντα στα 250-300 ευρω μονο για λιγες μερες για να εξαντλιθη

Nikos

Αμα δείτε στα διάφορα forum…. όλοι οι χρήστες πουλάνε τα ipad τους…. Επιδημία έχει πέσει…

Marios Basileiou

@dimis Κ εγω αυτο ειπα μολις τον ειδα,Πως εγινε ετσι αυτος?
Εγω παντως λυπαμαι τα παιδια που το πηραν πριν κανεναν μηνα και τωρα θα ερθει το 2 και το δικο τους θα πεσει η αξια του,κριμα,δεν θα μαρεσε να ημουν στην θεση τους…Αλλα αποτι φαινεται ολα ηταν στο κολπο για αλλη μια φορα

customer

Μην ξερογλείφεστε για ipad1 στη μισή του τιμή με το καλημέρα. Είναι γνωστό πως τα Apple προϊόντα έχουν πάρα πολύ καλή μεταπωλητική αξία, επομένως 250-300 ευρώ θα πουλιέται όταν βγεί το ipad3.

Εδώ είμασταν και το ξαναβλέπαμε το έργο με το iPhone 🙂

Χάρης

το μεταχειρισμενο κατω απο 300

Marios Basileiou

@customer Θα διαφωνησω μαζι σου γιατι αν ελεξεις θα δεις οτι το ipad 1 αυτη την στιγμη το φτηνο μοντελο εχει 400 δολαρια,κανε την μετατροπη, προσθεσε μεταχειρισμενο και παλιο μοντελο και πες μου αν βρισκεις τιμη περισσοτερα απο 300 ευρω.
Κανονικα αν το παρεις λογικα θα επρεπε ενα μεταχειρισμενο ipad 1 μετα τον Μαρτη οταν θα εχει κυκλοφορησει το ipad2 να πουλιεται το πολυ μεχρι 250 ευρω σε αριστη κατασταση γιατι καινουργιο θανε 300 🙂
Αλλα λογικα ο Ελληνας δεν θα το δωσει κατω απο 250,200 ευρω οποτε ολοι θα παιρνουν το 1 απο το εξωτερικο που θα ειναι παμφτηνο!!

customer

@Marios Basileiou οκ, κάνω τα Μαθηματικά: Το φτηνότερο ipad1 δεν έχει 400 δολλάρια, έχει 529€ από τα επίσημα reseller ελληνικά κανάλια (πχ Public, Κωτσόβολο, Document, κλπ). Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο κρατούμενο: το φτηνότερο ipad που βλέπω στην Ελλάδα μέσω προφανώς παράλληλης εισαγωγής είναι περίπου 450€. Τρίτο κρατούμενο: μη συγκρίνετε τις τιμές σε δολλάρια, διότι αυτές οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ. Το επίσημο Αμερικάνικο online Apple Store δίνει τιμές χωρίς ΦΠΑ διότι δεν είναι ίδιος ο ΦΠΑ σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Οπότε πρακτικά δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο κάνει σε δολλάρια.

Οπότε, εν κατακλείδι, δεν είναι τόσο απλό να βρείς μεταχειρισμένο ipad1 με 250€ από Έλληνα για αγορά χέρι με χέρι. Αν εγώ είχα αγοράσει ένα ipad1 από Public στα 529€ και το είχα σε άριστη κατάσταση, αποκλείεται να στο έδινα στη μισή τιμή. Θα στο έδινα κοντά στα 400€ με παζάρεμα 🙂 (καλώς ήρθες στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων). Ενδεχομένως να βρείς και φτηνότερα αλλά θα είναι αυτά όσων (λίγων) φέρανε από Αμερική από το θείο τους κλπ και θέλουν να τα σκοτώσουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

costumer συμφωνώ 100% σε όσα είπες,άσχετα άν έχω τη λόξα να μην πουλάω…

alex

500

Γιώργος

κάρτα sim παίρνει? Δηλαδή μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν κινητό?

Ηρακλής

Αν μου έδιναν 569 ευρώ θα το σκεφτόμουνα.

Ηρακλής

Sorry, λάθος. 529 ευρώ. Να μην πουν οτι τους κλέβω κιόλας.

Βill

Παιδια συμφωνα με μια δικια μου ερευνα το ipad 2 εχει ενα μικρο προβληματακη στην οθονη (retina) προσωπικα ποτε δεν ημουν κατοχος προιοντος apple αλλα και παλι προτιμω το samsung galaxy tab 7′ αλλα τωρα θα αγορασω και το 10’galaxy tab ειναι τελεια και τα δυο………(AN) αγοραζα το ipad 2 επειδη η apple εχει ψωνιστει και τις τιμες της εχει πολυ ψηλα θα προτιμουσα να χαλαρωση λιγακη και να το ξεκινησει το νεο ipad 2 only wifi απο τα 500 και το ipad 3g και wifi απο 600 αυτες θα ηταν πιο ελκιστικες στο να αγορασει καποιος το ipad αλλα θα προτειμουσα motorola xoom

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΟΣ

Βill

ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ iPAD η MOTOROLA XOOM

tasos

bill….ipad 2….αν και εχω το 1…..θα το αγοραζα οσο οσο:) <3

Marios Basileiou

@ΔΗΜΗΤΡΗ και εγω μαζι σου 🙂
@customer Πρωτο, εχει περιπου 400-450 δολλαρια (ελεξε ολα τα αμερικανικα eshops).Δευτερο τωρα εχει τοσα,εγω αν προσεξεις καλα τι ειπα,ειπα οτι “” οταν θα εχει κυκλοφορησει το ipad2 να πουλιεται το πολυ μεχρι 250 ευρω σε αριστη κατασταση γιατι καινουργιο θανε 300 :)”.Και τριτο αν ξαναπροσεξεις καλα τι ειπα επειδη οι περισσοτεροι θα κανουν οπως το δικο σου σκεπτικο “οποτε ολοι θα παιρνουν το 1 απο το εξωτερικο που θα ειναι παμφτηνο!! Προφανως θα πλουτισει το Κρατος απο τα τελωνεια 😛

Φιλικα ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.