iPad 2, Ούτε δείγμα ακόμα και στην Αμερική

Τελικά είναι πολύ εύκολο μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και συνήθειας ότι η χώρα μας κατέχει αρνητικές πρωτιές σε πολλούς τομείς, να αναθεματίζεις για παράδειγμα τον ελληνικό διανομέα iSquare για τα ελάχιστα τεμάχια iPad 2 που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα στα ελληνικά καταστήματα. Η κατάσταση είναι ίδια ακόμα και στην Αμερική, τουλάχιστον στο Las Vegas.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα καλεσμένος της Microsoft στο Las Vegas για να παρακολουθήσω το ετήσιο συνέδριο MIX11 για το μέλλον του WEB μέσα από τα εργαλεία προγραμματισμού της Microsoft. Εκεί έγιναν και οι πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το Mango update των Windows Phone 7, τη διάθεση στους developers του Kinect for Windows SDK αλλά και την έλευση των paid apps του Windows Marketplace στην Ελλάδα.

, iPad 2, Ούτε δείγμα ακόμα και στην Αμερική

Φθάνοντας στο Las Vegas δύο ημέρες νωρίτερα από την έναρξη του συνεδρίου με τους Patrick (Microsoft), Άντζελα, Γιάννη (Niobium Labs), Γιώργο (Singular Logic), Δημοσθένη (Cosmical) και Στάυρο (Entersoft) είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτες στη λεοφώρο Las Vegas Strip και να επισκεφτούμε αρκετά καταστήματα με ηλεκτρονικές συσκευές.

Εγώ είχα τάξει δώρο ένα Apple TV στον Βασίλη, τον developer που μου σετάρει το Techblog τις δύσκολες στιγμές ενώ ο Γιώργος που βοηθάει στη σύνταξη του Techblog το τελευταίο διάστημα μου είχε παραγγείλει ένα iPad 2 με το μαύρο δερμάτινο smart cover. Στο εαυτό μου είχα υποσχεθεί σίγουρα ένα οικονομικό Honeycomb Tablet – θυμάστε που είχα ζητήσει τη γνώμη σας και την compact 3D κάμερα Sony Bloggie 3D. Τι έφερα τελικά πίσω μαζί μου; Το Apple TV του Βασίλη και μερικά πουκάμισα Tommy Hilfiger για εμένα!

Ούτε δείγμα δεν υπήρχε σε ολόκληρο το Las Vegas από το iPad 2! Επισκέφτηκα δύο Apple Store και δύο καταστήματα ηλεκτρονικών το BestBuy και το τεραστίων διαστάσεων Fry’s. Sold out το iPad 2 και το Motorola Xoom στα BestBuy και Fry’s, ελάχιστα τεμάχια iPad 2 κάθε πρωί χαράματα στα δύο Apple Store. Οι υπάλληλοι των Apple Store με ενημέρωσαν ότι κάθε πρωί-κάθε μέρα σχηματίζεται ουρά 2-3 ώρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων και όποιος προλάβει, πρόλαβε!

Κατά την επιστροφή μου από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, μέσα στο αεροπλάνο συνάντησα Έλληνα φοιτητή με ένα iPad 2 και σε ερώτησή μου για την κατάσταστη στην πόλη του, μου απάντησε ότι συμβαίνει το ίδιο. Κάθε μέρα launch day για το iPad 2. Οπότε ας αφήσουμε τη γκρίνια και προσωρινά ας συμβιβαστούμε με κάνα Carrefour Android Tablet!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
λefteris

Έχω παραγγείλει ένα στην κοπέλα μου από τη Νέα Υόρκη. Ελπίζω να βρει, μ αυτά που ακούω…

Alan

Θα βρει αργά ή γρήγορα, δεν πιστεύω να βιάζεται… Το “γελοίο” σε αυτήν την υπόθεση είναι πως έιχε αναφερθεί πως η Apple είχε προμηθευτεί οθόνες πριν το iPad, για να προλάβει την αυξημένη ζήτηση, αλλά…

NikosVolos

H Apple μια χαρα ξερει να το παιζει αυτο το παιχνιδακι σε σχεση με την διαθεσιμοτητα των συσκευων της και οχι μονο στην Ελλαδα.Αλλωστε εχει ξαναειπωθει πολλες φορες οτι ειναι καθαρα θεμα marketing και οπως ειναι γνωστο σε ολους μας παντα θελουμε αυτο που δεν μπορουμε να εχουμε.

dakis

Εδώ στην Ολλανδία πάντως, το παράγγειλα στα λεγόμενα iCenter, και μετά απο 3 βδομάδες ήρθε την προηγούμενη Παρασκευή. Πρέπει όμως να μπεις σε λίστα (χωρίς προκαταβολή) γιατί διαφορετικά δεν παίζει να το πετύχεις σε κατάστημα,

Χάρης

δεν μου λες, το ipad 1 μαζι με το 2 μηπως γνωριζουμε ποσα τεμαχια πουλησαν μαζι ?

Χάρης

συγνωμη, εννοουσα γενικα οχι μονο ελλαδα

Χάρης

ευχαριστω κ. κωστα!

nimAR

Για όσους το περιμένουν να το αγοράσουν ή το έχουν παραγγήλει
Από τέλη Μaίου με αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα ( τουλάχιστον στα multirama που το έχω παραγγήλλει εγώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS 7 iPad

iOS 7, Ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και ποιες λειτουργίες θα λάβουν

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που ανακοινώθηκε προχθές και αναμένεται να διατεθεί το χειμώνα φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών αλλά και αναβάθμιση λειτουργιών που ήδη υπάρχουν. Camera filters, Airdrop, iTunes Radio και αναβάθμιση της Siri είναι κάποια από αυτά. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με το τι έρχεται και σε ποια συσκευή αλλά και […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablet να κλονίσουν την κυριαρχία του iPad;

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ABI Research το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 18.2 εκ. τεμάχια iPad 3 και iPad 2 διατέθηκαν στην αγορά (shipments) ενώ η Samsung έρχεται στη δεύτερη θέση με 1.1 εκ. tablets. Ακολουθεί η Amazon με το Kindle fire και οι RIM (BlackBerry) και Lenovo (IdeaPad). Θα καταφέρουν τα Windows 8 […]

Tablets iPad 2

iPad 2, Κάποια περιορισμένα μοντέλα φοράνε νέο επεξεργαστή A5 32nm

Με την κυκλοφορία του νέου iPad τον περασμένο Μάρτιο, η τιμή του iPad 2 16GB Wi-Fi μειώθηκε (στη χώρα μας κοστίζει 559 429 ευρώ). Εκτός όμως από αυτή την αναμενόμενη “αλλαγή” στην τιμή υπήρξε και αλλαγή στον επεξεργαστή όπου σε κάποια περιορισμένα μοντέλα είναι τεχνολογίας 32nm από 45nm προσφέροντας την ίδια ταχύτητα και επιδόσεις αλλά […]

Tablets iPad iPad 2 new iPad

Νέο iPad, Δείγμα βίντεο και φωτογραφιών +κόντρα με το iPad 2

Οι Κινέζοι συνάδελφοι δεν αστειεύονται και μετά τους Βιετναμέζους πιάνουν και αυτοί στα χέρια τους το νέο iPad τρεις ημέρες πριν την πακόσμια κυκλοφορία του. Στο χορταστικό αφιέρωμα που ακολουθεί πάει κόντρα ο νέος με τον “παλιό” στην κάμερα με φωτογραφίες και βίντεο, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, την οθόνη αλλά και την εξωτερική εμφάνιση.