iPad 4, Με διπλάσια ισχύ από το iPad 3 αλλά με την ίδια τιμή

Η τέταρτη γενιά iPad είναι εδώ με το iPad 4 με την ίδια λαμπερή οθόνη 9.7 ιντσών Retina display ανάλυσης 2048×1536 pixels που γνωρίσαμε μέσα από το iPad 3 αλλά νέο επεξεργαστή A6X που παρέχει διπλάσια ισχύ σε επίπεδο CPU και GPU σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια όπως και η τιμή του. Πουλάει κανείς το iPad 3 του;;!

, iPad 4, Με διπλάσια ισχύ από το iPad 3 αλλά με την ίδια τιμή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Έχει και το νέο lighting connector… Μεγάλες διαφορές!
Τουλάχιστον δεν ανέβασαν την τιμή!

Technewz

Θα προτιμούσα το iPad mini να είχε τα χαρακτηριστικά του 4 και να βλέπαμε μια μόνο συσκευή.

MEDS

R.I.P. σε όσους αγόρασαν το iPad 3

angelos

Κώστα δεν είμαι καλά με βάρεσε εγκεφαλικό μόλις το είδα η πίεση στο Θεό. Μα καλά βγάζει το μικρό οκ το καταλαβαίνω, αλλά και το μεγάλο ? Έλεος, το καλοκαίρι το πήρα δεν με λυπούνται. Δεν είμαι καλά μετά το αποψινό.

Ντινος

προσπαθουν να τα μπαλοσουν… κακα τα ψεματα το ipad3 δεν ειχε μεγαλες διαφορεσ απο το 2 για αυτο και εβγαλαν το 4! ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον!

Technewz

@Ντινος και οχι μονο τρεχουν να προλαβουν W

Technewz

@Ντινος και όχι μόνο τρέχουν να προλάβουν τα Windows 8 tablets!

Ανέστης Τσέλας

κριμα που δεν εχει παραπανω μνημη RAM 🙁

sotisell

ipad 3 μεγαλο λαθος για τους κατοχους τους;)

Εγώ δεν έχω ούτε 2 εβδομάδες που πήρα το 3.Και νόμιζα όταν έβλεπα το event πως πήγαν να μας μπερδέψουν αλλά τελικά μόλις έρθει Ελλάδα το iPad 4rd generation θα πουλήσω το 3αρι και πάω για το νέο.Sniff sniff

Κανένας υποψήφιος αγοραστής; Έχω το μαύρο 32gb για 550€

Πανος

Μα δεν κυκλοφορησε το 4 , αυτο που κυκλοφορησε ειναι το mini ! Οποτε γιατι να πουλησει καποιος το 3 για ενα κατωτερο προιον?

Αποστόλης

@MEDS μου έφυγε ο χυμούς από το ρουθούνι … 😀 … Δακρυσα από τα γέλια.
Οντως αιφνιδιαστήκαμε απόψε με το iPad (4).
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 στις 21:47
Εντυπωσιακό event (το απολαυσα στο Apple TV) με πολλές συσκευές, αλλα νομίζω πως το iMac τελικα έκλεψε την παράσταση αν και χαλαστηκα που αφαιρέθηκε το DVD drive αναγκάζοντας τον χρήστη να έχει πλέον εξωτερικό, πράγμα απαράδεκτο, ειδικά όταν μιλάμε για iMac που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Νικόλας

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εσωτερική αναβάθμιση του προηγούμενου, τα μεγάλα θα τα δούμε την άνοιξη!

Goodys

Τέλεια !!! Χιλια μπράβο στην Apple !!!!! Μη σου πω θα αγοράσω και το mini :))))

NIKAKOS

Τεράστιο Fail

Γιαννης

Οπως εγραψε και καποιος ποιο πανω η apple τρεχει να προλαβει τον ανταγωνισμό που λέγεται Win8/tablet, επίσης είναι πολύ πιθανο το επομενο ipad να τρεχει OSX το ποτε θα γινει αυτό εξαρτάται απο το τι μεριδιο θα παρουν τα tablet με win8 και android.

tolkιen

Ελα ολα εγιναν για τα Windows 8 tablets. Ειδικα για το ΝΕΟ ΝΕΟ ipad. heehe.
Καλα δεν με πειθουν πια οτι και να βγαλουν. Windows 8 Surface για μενα (ειτε pro ειτε rt).

Goodys

Με αυτη την κίνηση εμένα μου έλυσε τα χέρια ουτε Surfice ουτε Nexous ουτε τίποτα IPad 4 με τη μια. Έτσι δικαιολογηται απόλυτα και για το σκοτωμα του IPad 1 με το IOS 6.

Με δυο λόγια

Το IPad 1 πέθανε

Τα IPad ,2 και μίνι παραμένουν κορυφαίες συσκευές και δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2013. Τα IPad 3 και 4 παραμένουν οι ναυραχιδες της σειράς με το δεύτερο να υπολείπεται μεν σε επεξεργαστική ισχύ κατι όμως που δεν πρόκειται να φανεί μέχρι και τα μεσα του 2014. Με αυτη την φοβερη κίνηση μάρκετινγκ η Apple εξασφαλίζει την επιβίωση και των τεσσάρων συσκευών της με πιο κερδισμένο το iPad 3 και ταυτόχρονα χτυπάει στα μούτρα τον ανταγωνισμό. Ξανα μπράβο !!

Γιωργος

Δε νομιζω την ανοιξη να βγαλει καινουριο ipad. Του χρονου παλι.
Τωρα εβαλαν εναν επεξεργαστη για να δικαιολογησουν το 4th generation (μια χαρα γρηγορο ειναι και το ipad3) και το lightning connector για να εχουν ολα τα προϊοντα με τον ιδιο connector.
Κατα τα αλλα ιδιο εμεινε.

IPD

@Πανος Πάνο, δυστυχώς (για τους κατόχους του ipad 3 αλλά και για την ίδια την Apple που “σβήνει” ένα τόσο ακριβό προϊόν σε 6 μόλις μήνες) ανακοίνωσαν την 4rth gen του ipad, το “4” δηλαδή, με ταχύτερη cpu (x2) και ίδια όλα τα άλλα (και LTE στην cellular έκδοση. Εδώ ο συγκριτικός πίνακας https://www.apple.com/ipad/compare/ .

IPD

@Goodys πες μου ότι κάνεις πλάκα!!!

Goodys

Μα δεν μπορει να σκοτώσει το IPad 3 αν γίνει αυτο τότε σκοτώνει και το mini αλλα και το 2. Η ουσία ειναι ότι η κίνηση της Apple διχει απόλυτο σεβασμό στους καταναλωτές γιατι δίνει φιλί ζωής για τουλάχιστον άλλον ενα χρόνο στο IPad 2 του οποίου οι κάτοχοι θα έπρεπε να τρίβουν τα χέρια τους εφόσον ουσιαστικα δε χρειάζονται αναβάθμιση

Πανος

Καλες η αλλαγές…αλλα νομιζω οτι δεν ειναι τοσο που θα σε κανει να πεις να παρω το NEO για το Α6 χα χα οποίος κανει τετοια αλλαγή μάλλον….τοτε δεν εχει το οικονομικό προβλημα και θα ζει Πανοραμα πλευρα(θεσσ/νικη) η Εκαλη.Για όσους δεν εχουν παρει το (ipad) τοτε καλες αγορές αξίζει!

tolkιen

Ελα τωρα ρε Goodys που συγκρινεις ipad 4 (μιλαμε για arm επεξεργαστη που κανεις μονο οτι σε αφηνουν να κανεις) με το microsoft surface pro ή οποιο tablet θα εχει X86 που ειναι στην τελκη ενα full OS και οχι υποτιθεμενο OS. Προσκυνάτε σαν τα προβατα. Με το marketing σας τρελενουν. Για μενα ενα σωστο tablet πρεπει να μπορεις να κανεις οτι θελεις ευκολα και απο την στιγμη που η microsoft τωρα ποια με τα windows 8 μπορει να βγαλει μια χαρα touch συσκευες το θεωρω αιωνες μπροστα. Αλλα οπως λενε σ αυτο το site πολλα ατομα ολα ειναι θεμα marketing ποια. !!!!!

Goodys

Όχι δεν κάνω πλάκα για όλο το 2013 και για τα μεσα του 14 δεν θα υπάρχει ουτε μια εφαρμογη που θα τρέχει καλύτερα στο 4 απο το 3 τίποτε δε σκότωσε η Apple αφήστε τους εγωισμός και δείτε τα πράγματα με ψυχραιμία. Η κίνηση ειναι καθαρα χτύπημα στον ανταγωνισμό ακόμη η αγορα του iPad 3 ειναι πρώτης τάξεως αγορα ειδικά αν πέσει και η τιμη του αν δεν πέσει τότε θα γίνει απόσυρση της συσκευής χωρίς όμως δραματικές επιπτώσεις στους ήδη κατόχους της

IPD

Νομίζω πώς μετά το αποψινό (σχετικά με ipad4 και mini)μόνο ο ανταγωνισμός τρίβει τα χέρια του…

MEDS

Πλάκα κάνεις Goodys ε; Σε καταλάβαμε!

Goodys

Κοίτα το Surfice με windows 8 pro φυσικα και δεν το συγκρινω αλλα δεν έχουν όλοι 800 ευρω για tablet

Το Surfice με τα RT το εχει χασει ηδη το παιχνιδι ή μοναδική αξιόλογη πρόταση ειναι το Nexus αλλα και παλι πιστεύω ότι το mini ειναι καλύτερη πρόταση με δυο λόγια σήμερα η Apple χτύπησε τον ανταγωνισμο σε ολα τα μέτωπα και όλες τις κατηγορίες

IPD

Tolkien το έπιασες καλά το θέμα. Νομίζω πως σε αυτό το portal πρέπει να μιλάμε και να “βλέπουμε” τις εξελίξεις σαν χρήστες και καταναλωτές και όχι σαν marketeers!

Kostas

@Goodys Ναι τον τσάκισε με τα 1024×768 pixels της. Μέχρι τώρα βαρέθηκα να ακούω για “retina” και “ppi” κλπ Τώρα άκουσα και το ΕΠΙΚΟ σχόλιο ότι είναι καλό λέει που το έβγαλαν με 1024×768 γιατί θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Για το φτύσιμο στη μούρη που έριξε η apple σε κατόχους iPad 3 no comment (δεν είμαι από αυτούς ευτυχώς).

Με μία λέξη: EPIC FAIL!!! (δεν χωρούσε σε μία λέξη τελικά :P). Περαστικά!

Petran

Το τέλειο… έγινε τελειότερο!!!
Στα tablets, η Apple δεν έχει ανταγωνισμό! Το iPad ήταν, είναι και θα παραμείνει (όπως φαίνεται) το καλύτερο tablet ever!

Γιαννης

Η apple αυτη τη στιγμη τρεχει να προλαβει τον ανταγωνσιμο αν θα τον χτυπησει θα το μαθουμε τον Ιανουαριο που θα δουμε τα νουμερα ολων των tablet ας μην ξεχναμε οτι στις 29/10 εχουμε νεα προιοντα απο την google και απο οτι ακουγεται θα δουμε nexus με 32GB στην ιδια τιμη με το 16GB και επιλογη LTE και στις 10′ μιλάνε για tablet σε συνεργασια με την samsung αλλα με τιμή γύρω στα 400$.

Επισης στα μεσα νοεμβριου θα κυκλοφορησουν τα πρωτα W8 tablets που τρέχουν Full OS και οχι πετσοκομένα.

Αναμενουμε λοιπον να δουμε ποιος θα είναι ο κερδισμένος.

Goodys

Δεν υπάρχει φτυσιμο όλες οι εφαρμογές θα τρέχουν άριστα στο IPad 3 δε γίνεται αλλιώς(εδω θα τρέχουν στο mini και στο iPad 2). Το μονο πρόβλημα θα ειναι ο κολλημένος που θα στενωριεται επειδη ο κολλητός του έχει το 4 και αυτός το 3 πρακτικά καμία διάφορα για 1,5 χρόνο απο σήμερα!

ζαελιζομαι

δεν ονομάζεται iPAD 4!!

Goodys

@Γιαννη

Συμφωνω μαζι σου η Apple έδειξε τιτάνια αυτοπεποίθηση και έπαιξε με τη μια ολα της τα χαρτιά ίσως γιατι στο βάθος και αυτη βλέπει ότι μετα το Surfice pro το πέρασμα σε ολοκληρωμένα Tablets που θα αντικαταστήσουν μια για πάντα τα Laptops και τα νεότερα αδελφάκια τους τα Ultrabooks ειναι πλέον μονόδρομος

Για το μέλλον ειδωμεν οι πωλήσεις τον Ιανουάριος θα μας πουν τα αποτελέσματα

ΥΓ. Με αυτη την εξέλιξη ακόμη και η αγορα ενός IPad 2 σε τιμη σκοτωμα 150 ευρω περίπου ειναι πρώτης τάξης αγορα 🙂

Kostas

Έπρεπε να το βγάλουν The newer new iPad… 😛 Σηκώνω τα χέρια ψηλά…

Dimitris T

Πάντως δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των αγοραστών της apple είναι αρκετά “φανατικοί” (ας μου επιτραπει ο όρος) είναι δεδομένο κατ εμένα ότι θα υπάρχει μεγαλη δυσαρέσκεια σε όσους κλονιστηκε η βασική αρχή ότι ένας κύκλος προϊόντος ειναι τουλάχιστον ετήσιος.

Προφανως και πιεστηκαν λογω win8 αλλα ποιος μας λέει οτι δεν θα βγει νέα συσκευή τον Απρίλη; Πάντως πέρα απο την αίσθηση οτι ένα προϊόν γίνεται out of date σχετικά σύντομα ειναι πάντα εις όφελος της τεχνολογίας η ανάπτυξη των προϊόντων.

Γραμμένο απο το old-new iPad μου 🙂

Τελικά εγώ που πήρα πριν 2 εβδομάδες το 3rd gen δε θα το πουλήσω για έναν ίδιο overclocked επεξεργαστή.Θα πάρω μια και καλή το iPad 5th gen και θα ξεμπερδέψω.iPad και πάλι iPad και μην ακούω βλακείες για Full OS και άλλα κουλά.Ένα surface rt χωρίς το “full os” κάνει 800$, αν είναι να πάρω το surface pro πολύ απλά πάω για MacBook.Το surface έχασε τη μάχη πριν βγει στη κυκλοφορία έτσι απλά.

el_mac

@ Goodys κανεναν ανταγωνισμο δεν χτυπησε φιλε μου… πρωτα απο ολα το ipad mini ειναι ταμπλετ 7 ιντσων οποτε δεν συκρινεται με το surface παρα μονο με το nexus 7 την ιδια ωρα που αυτο ειναι πολυ φθηνοτερο σχεση με το μινι. Επειτα το ipad 4 δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μια ανανεωση επεξεργαστη στο ipad 3, το οποιο ipad 3 ειναι ετσι κι αλλιως ανωτερο απο το surface RT… Θα εχει νοημα να πουμε αυτο που υποστηριζεις, παρα ΜΟΝΟ εαν το ipad 4 ετρεχε osx. Αυτο θα το εκανε αμεσο ανταγωνιστη του surface PRO… Προσωπικα η κινηση της apple για ipad 4 (μιλαμε για νεο προιον μεσα σε 6 μηνες ετσι ? ) μου δειχνει φοβο για τον ανταγωνισμο. Κινηση εντυπωσιασμου πιο απλα την ωρα που περιμενουμε τα windows 8 και το surface που ο κοσμος το δεχετε τρομερα “ζεστα” ( ηδη ηχησαν στα αυτια της apple το sold out του RT μεσα σε λιγες ωρες )… φιλικα 🙂

george

mas koufanan pali

el_mac

@ Σταύρος Παπαγεωργόπουλος οταν ενα ipad 3 στο πιο βασικο μοντελο του (16 gb wifi only) που ειναι και 6 μηνων προιον κοστιζει 500 ευρω ποσο περιμενες να κοστιζει το surface pro που στο κατω κατω ειναι ενα κανονικοτατο και δυνατο pc ? Επιπλεον η τιμη που εγραψες δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα…

azriel84

@Γιάννης

Μέσα Νοεμβρίου W8 tablets με πλήρες OS; Δεν τα ξέρεις καλά…η RT έκδοση θα βγει με ARM επεξεργαστή. Καμία Windows desktop εφαρμογή δεν θα τρέχει σ’αυτό το tablet, ξεχωριστό app store θα θέλουν και εκεί…τα μοντέλα με Intel/AMD επεξεργαστές και τα κανονικά W8 για tablet θα βγουν αργότερα αλλά και σε άλλες φυσικά υψηλότερες τιμές…

Η Apple εδώ έκανε επίδειξη δύναμης. Δεν είχε ανάγκη ανανέωσης αλλά το έκανε έτσι γιατί…μπορεί. Δεν ξέρω αν ήταν σωστή κίνηση και αν απογοήτευσε κατόχους iPad 3, ο χρόνος θα δείξει.

Γιαννης

@azriel84

Θα μου επιτρέψεις να ξέρω κατι παραπάνω για την ιστορία να σου αναφέρω οτι χθες το βράδυ ειχα στα χερια tablet με windows 8 pro (οχι RT) πολύ γνωστής εταιρείας , όπως επίσης πληροφορίθηκα οτι το συγκεκριμενο tablet θα είναι διαθέσιμο στην ελληνικη αγορά σε επιλεγμένα καταστήματα προς το τέλος Νοεμβρίου.

azriel84

@el_mac

Θα συμφωνήσω σχετικά με το sold out των RT. Βέβαια, μια απόφαση για ανανέωση στο iPad 3 σίγουρα πάρθηκε πριν καν την ανακοίνωση των Surface αλλά όπως και να χει αναγνώρισαν έναν σοβαρό αντίπαλο πλέον στα tablet, με το αναγνωρίσιμο brand των Windows από πίσω και έκαναν αυτή την αναβάθμιση στο iPad.

IPD

@Goodys Αν είχα πάρει το καλοκαίρι το ipad3 (ευτυχώς έμεινα στο 2, να είναι καλά τα παιδιά μου) δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα απόψε. Σε 1,5 χρόνο θα μιλάμε για το ipad generationX και μου φαίνεται πιθανότερο το Φεβρουάριο να δούμε το 5 με OSX και magic-smart-cover-keyboard (έριξα taro). Συμφωνώ πάντως ότι το καλό (3) το έκανε καλύτερο (4).
Για το ipad mini τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν χρησιμοποίησαν retina display. H κατανάλωση είναι παραμύθι (βλέπε βελτιωμένη μπαταρία iphone5) ενώ η τιμή μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό που ήδη έχει ανακοινώσει βελτιωμένες εκδώσεις με χαμηλότερη τιμή (nexus7).
Θα προτιμούσα να είναι μικρότερο (6.5 ίντσες ίσως), να πιάνεται άνετα με το ένα χέρι (όπως kindle, noteII κλπ), να έχει retina, Α6 και ίσως ειδικές pen λειτουργίες όπως το noteII. Η τιμή δεν θα με πείραζε τότε και ίσως να μιλούσαμε ξανά σε ένα χρόνο για το ipad mini2 με OS XI.

azriel84

@Γιαννης

Το engadget άλλα λέει, για 2013.

https://www.engadget.com/2012/06/18/microsoft-announces-surface-for-windows-8-pro/

Αν τώρα εσύ το έχεις νωρίτερα, και το βγάλουν σε μεγάλες ποσότητες για να καλύψουν τη ζήτηση και σε ανταγωνιστική τιμή, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Ποιας εταιρίας btw, με τι spec;

stavros

Για αλλη μια φορα η apple απεδειξε σημερα ποσο μεγαλη εταιρια ειναι, πραγματικα αψογοι.

Γιαννης

@azriel84

Το engadget μιλαει για το surface εγω δεν μιλησα για αυτό , οι τιμές στα tablet με Atom & Core i θα είναι γενικά υψηλές.

Αυτο που ειδα εγώ ήταν 10.1″ Intel Atom Z2760 2GBram 64GBssd.

MANOS

@azriel84 μόνο το surface Pro δεν θα κυκλοφορείσει τώρα, οι υπόλοιπες εταιρίες πουλάνε κανονικά τα Pro απο τώρα, κανε μια έρευνα στο amazon και θα πιστεις…

Λευτερης

Καλα η τυφλή πίστη στο μηλο δεν έχει όρια. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Εγώ ως κάτοχος iPAD 3 εδώ και δύο βδομάδες είμαι πολύ απογοητευμένος και είναι το πρώτο και το τελευταίο προιον Apple που αγοράζω. Πρώτα απ ‘ολα απογοητεύτηκα από το πόσο κλειστό είναι το iOS και πόσο περιορισμένες δυνατότητες έχει σε σχέση με το Android. Είμαι κάτοχος Galaxy S 3 και ήξερα τους περιορισμούς του iOS αλλά είπα να το δοκιμάσω για να δω τι του βρίσκει τόσος κόσμος και για να έχω ένα tablet που να διαφέρει από το κινητό μου. Μπορεί να έχει πιο πολλές εφαρμογές από τα Android tablet αλλά οι περισσότερες είναι επι πληρωμή ενω οι αντιστοιχες στο Android είναι δωρεαν. Ήρθε και η σημερινή ανακοίνωση που ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πουλάω το iPad κα θα μαζεψω λεφτα για το surface pro.

tolkιen

Ετσι σωστος ο Λευτερης. Καθυστε οι περισσοτεροι με το κλειστο ios. Surface pro κι εγω φιλε.
Απο την στιγμη που τους σκαω λεφτα θελω κατι καλο. Μεχρι και οι γιαγιαδες πχ εχουν iphone ποια. Σε λιγο θα εχουν και ipad. 🙂
KAI κατι που δεν καταλαβαινω. Γιατι τοσο κολλημα με τα apps? αυτα θα ερθουν ετσι κι αλλιως και στα windows 8. Τωρα ολο το παιχνιδι παιζετε στα ποσα apps εχει η καθε εταιρια. Και στην τελικη οταν θες να κανεις κατι απλο πχ σε ios το κανεις μεσω λαμιας. TO usb ακομη να μαθουν τι ειναι? και στην τελικη σε μια εταιρια που λετε οι περισσοτεροι μπραβο και μπραβο αν ηταν σωστη θα μπορουσε να βαλει τo mac os x mountain lion σε μια ποιο lite εκδοση αν και δεν νομιζω τωρα ποια με τα σημερινα δεδομενα να μπορουσε να μην το κανει και σαν full OSX λειτουργικο. Αρα θελετε δεν θελετε η γνωμη μου ειναι οτι ειναι ενα αρκετα κλειστο λειτουργικο με μονο περιορισμους, δεκτο με πολλα apps αλλα οχι και να γινει το μελλον στην κατηγορια των tablet.

azriel84

Έχετε δίκιο για τα W8 με x86 επεξεργαστές. Και Surface Pro ναι. Αν έχετε 900€ να δώσετε για tablet αντί για laptop ή PC…

dimpep

Απογοήτευση γιατί; Γιατί το iPad 4 έιναι καλύτερο από το 3; Ή μήπως γιατί δεν θα χουμε τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η apple και η κάθε apple εταιρίες είναι , εξελίσσονται, βγάζουν προιόντα και κοιτούν το κέρδος. Πολύ καλά έπραξαν και έβγαλαν το 4.Και το 3 μη τρελλαθούμε, μηχανηματάρα είναι ακόμα

Χρήστος

azriel84 , θες να μου πείς ότι καλύτερα είναι να δώσω 900€ για το γιωτόφωνο αντί σε ένα tablet που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο ένα pc/laptop?? ξεκολλήστε λίγο απο το καβούκι του φαγωμένου μήλου. καλό, χρυσό, το 2007 καινοτόμα εταιρία, το 2010 το ίδιο, αλλα έλεος, έχει κάνει τραγελαφικά λάθη που δεν τα έχει κάνει ούτε καν η HTC! αν δεν ήθελε να σκοτώσει το 3άρι, θα έριχνε την τιμή του, δεν θα την άφηνε εκεί δίπλα δίπλα με το 4άρι(new new ipad). η Apple κατάλαβε ότι έχασε το παιχνίδι των tablet όταν είδε την παρουσίαση των surface με ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα και όχι με ένα πετσοκομμένο. τώρα τρέχει και δεν φτάνει! η αναβάθμιση πιστεύω της Apple θα γίνει τον Απρίλιο-Μάιο με το new new new ipad που θα έχει μια lite έκδοση του OSX, σιγά μην τολμήσει να βάλει κανονική έκδοση! αν και δεν είμαι fun της Apple τα τελευταία χρόνια μετά την άσχημη μου εμπειρία με το MacBook Pro, λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο που δίνει πια το “innovation”. βλέπω οτι έριξε πολλά λεφτά σε δικηγόρους παρά σε ανάπτυξη ιδεών, ΚΡΙΜΑ για την τεχνολογία

azriel84

Εν ολίγοις, αν το iPad mini είχε καλύτερη τιμή, θα μιλούσαμε για τρελή κόντρα με τα αντίστοιχα Android. To iPad 4th gen στα 500-600€ παίζει χωρίς ανταγωνισμό. Στα 900+€ αρχίζουν τα Windows 8 Pro tablet που θα τρέχουν ότι και τα PC μας. Δείτε τα πορτοφόλια σας και διαλέξτε αναλόγως.

azriel84

@Χρήστος Όχι, σου λέω να δώσεις 470€ για την αρχική έκδοση του iPad 4th gen 16GB WiFi. Ή το πολύ 650€ αν θες και LTE. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που προτιμούν το iPad 64GB WiFi – LTE στα 900€ έναντι κάποιας άλλης εναλλακτικής. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε και εναλλακτική στα tablet σε αυτή την τιμή. Από την άλλη τα Windows 8 Pro θα αρχίζουν απ’τα 900€ μέχρι…όσο πάει. Καλά και άγια, θα τρέχουν ότι και τα PC μας. Ουσιαστικά, θα είναι laptop χωρίς τα προσαρτημένα πληκτρολόγια. Όπως έγραψα παραπάνω, δες το πορτοφόλι σου, δες τις συσκευές απ’όλες τις απόψεις, διάλεξε και πάρε. Θα συμφωνήσω πως η αναβάθμιση στο iPad έγινε ΚΑΙ λόγω των Windows 8. Πλέον μπαίνει ένας παίκτης με σοβαρές αξιώσεις στο χώρο γιατί κουβαλάει το brand των Windows πίσω του. Και δη, των ενοποιημένων Windows 8 για tablet και PC μαζί με όλες τις εφαρμογές. Απλά σκέψου πως το iPad είναι ήδη σχετικά βαρύ στα 652 γραμμάρια και ήδη αυτό είναι στα 820 γραμμάρια με 3 ώρες λιγότερη μπαταρία και χειρότερη οθόνη…και αρχίζει απ’τα 880€! https://www.techgear.gr/fujitsu-stylistic-q572-windows-8-tablet-amd-hondo-based-55383/ Ένα παράδειγμα φέρνω, μπορεί να βγουν και καλύτερα μοντέλα δεν το έχω ψάξει αρκετά. Το μόνο σίγουρο είναι πως το… Συνέχεια »

mprantis

Απ τη σημερινή βραδιά… Το imac μας θύμησε τη γνωστή apple, αλλα απο κει και πέρα… Εφόσον η apple έχει καλλιεργήσει τη φήμη οτι είναι η εταιρεία των καινοτομιών, αυτή που είναι συνεχώς μπροστά απ της άλλες εταιρείες, αλλα κι απ την εποχή της δεν επιτρέπεται να κάνει αυτή την κίνηση… Πριν 2 3 χρόνια η εταιρεία έβγαζε smartphones, tablets κλπ, τα οποία ήταν μπροστά απ την εποχή τους κι άξιζαν τα επιπλέον χρήματα που ζητούσε (για όσους φυσικά χρειάζονταν τις δυνατότητες των συσκευών αυτών). Σήμερα στην εκδήλωση είδα ένα ipad το οποίο θα έπρεπε να είναι το new ipad για να θεωρήσω την apple φοβερή και τρομερή εταιρεία. Δηλ θα έπρεπε να είχε βγει το Απρίλιο κι όχι κατόπιν εορτής κι επειδή το επιτάσσει ο ανταγωνισμός. Δε σχολιάζω το γεγονός οτι ο κάτοχος του ipad 3 χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, επειδή θα μπορούσε να περιμένει βρε αδελφέ και λ΄΄ιγο ακόμη, αλλα σίγουρα η σημερινή παρουσίαση μας δείχνει οτι το ipad 3 , το οποίο μας είχε παρουσιαστεί ως φοβερό και τρομερό, χρειάζεται αμέσως ανανέωση για να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, ανταγωνισμο τον οποίο κάποτε η apple δημιουργούσε κι άλλες ακολουθούσαν. Λυπάμαι πολύ, αλλα στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον… Συνέχεια »

FORO-XRISTOS

ποση RAM εχει το Ipad 4 μπορει καποιος να μου πει?

Superuser

Διέρρευσε πληροφορία ότι τα πρόσφατα (ενός μήνα;;) αγορασμένα iPad 3 θα μπορούν να αντικατασταθούν δωρεάν με iPad 4

Teo

Χμμμ…oftopic είμαι αλλα εγώ με το Acer iconia μου αισθάνομαι ακόμα μια χαρά γιατί έχω μια αξιοπρεπή 10άρα οθόνη 1280×800,έχω ξεκλείδωτο BT,έχω USB 2.0,έχω και mini usb(για το δρόμο),έχω hdmi..έχω κάμερες μπρός-πίσω,έχω Tegra2,έχω,έχω,έχω…βαρέθηκα να λέω τι έχω και στην τελική κάνω την δουλίτσα μου όμορφα ωραία και γρήγορα..!
και οποιος κατάλαβε!
(Το επόμενο μου tablet θα αγοραστεί το 2014 προς ’15 και βλεπουμε)

MANOS

@azriel84
Ποιος σου είπε ότι ξεκινάνε απο 900€???
Με 7 κατοσταρικα παίρνεις τούμπανο Samsung Ativ Full Win8 και έχει 100 φορές περισσότερες δυνατότητες απο το iPad… Έχει και με 5 κατοσταρικα απο Acer μεριά.
Άνοιξε λίγο τα ματακια σου αγόρι μου και σταματα να τρολαρεις.
ΕΛΕΟΣ πια με τις ανακρίβειες απο τους κολλημενους εδώ μέσα.

https://www.samsung.com/us/computer/tablet-pcs/XE500T1C-A01US-features

azriel84

Μη στρογγυλόποιείς προς τα κάτω, με 7,5 κατοστάρικα Αμερικής (κάτσε να δεις τιμή Ευρώπης) τσιμπάς ένα βαρύ Samsung με Atom cpu και οθόνη 1366×768, το οποίο είναι καλό για απλά πράγματα αλλά συγγνώμη δεν τρέχει τις desktop εφαρμογές μου το ίδιο καλά. Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζητούμενο στα Windows 8 pro; Για πες μου μια τιμή με κάποιον i3/i5 σε Windows tablet και τα ξαναλέμε. Επίσης ναι είδα και το acer w510 στα 500$. Μια απ’τα ίδια ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έχω άλλες απαιτήσεις από τα Windows 8 tablet, μεγαλύτερες απ’ότι στο iPad ή τα Android tablets. Αυτό είναι και το ζητούμενο στα Windows 8 pro, η ενοποίηση των πλατφόρμων. ουσιαστικά βγάζουν ένα netbook σε μέγεθος tablet με τα “φθηνά” windows 8 pro tablets. Been there done that. Για την ιστορία το iPad το πήρα 470€.

copolla

Α ρε και μόλις είαχα φτασει μπροσά στη σειρα για το new ipad.Τωρα όμως που το σκέφτομαι θα πάρω το ipad 7 με λιγο μεγαλυτερο κουμπι…..

azriel84

@Manos

Και μη με παρεξηγείς, αν και Apple user, είμαι απ’αυτούς που θεωρούν πως η Microsoft θα κάνει comeback με τα Windows 8 και μ’αρέσει πολύ το Metro UI. Αλλά η αλήθεια είναι πως για να κάνεις στο tablet αυτά που κάνεις στο PC με την ίδια ταχύτητα-εμπειρία πρέπει να τα σκάσεις και αρκετά μάλιστα. Εδώ υπάρχουν άτομα που νομίζουν πως στα RT θα τρέχουν κανονικά τις desktop εφαρμογές…

@copolla

rofl

azriel84

@Manos

Άκυρο για την τιμή του Samsung που έγραψα παραπάνω, τώρα τσέκαρα το γερμανικό amazon 😛

Andros

Παιδιά μην το πάρετε , όπου νάνε βγαίνει το ipad 5 . Αχαχούχα

spyros

Η γνωμη μου ειναι οτι τα μηχανηματα που αγοραζουμε πρεπει να τα χαιρομαστε για οσο καιρο μας ειναι λειουργικα και χρησιμα.Αν ακολουθησουμε την λογικη των εταιριων,που καλα κανουν και εξελισσουν τα προιοντα τους,και παιρνουμε οτι καινουργιο βγαζουν,θα πρεπει να ειμαστε συνεχεια με το χερι στην τσεπη.Σαν κατοχος του Ipad 3 θελω να το χαρω για 2-3 χρονια και μετα το αλλαζω.Οπως εκανα και με το Ipad 1.Αλλωστε πραγματικες αλλαγες θα δουμε στο 5ο η’ στο 6ο μοντελο.Αλλωστε,ποιος βιαζεται?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.