iPad 4G, Στην Αυστραλία θα πέσει… “καμπάνα” για παραπληροφόρηση του κοινού;

Οι Αυστραλοί δε “μασάνε” και το αποδεικνύουν, αφού η Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), κάτι σαν τη δική μας Επιτροπή ανταγωνισμού ένα πράγμα, θεωρεί ότι το νέο iPad παραπλανά το κοινό, γράφοντας στο κουτί του ότι δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται…

Η ACCC στην Αυστραλία έχει ενοχληθεί από την προώθηση του νέου “iPad με WiFi + 4G”, αφού θεωρεί ότι το κοινό θα πιστέψει ότι το νέο iPad με μία κάρτα SIM θα μπορέσει να συνδεθεί με δίκτυα 4G, κάτι που φυσικά και δεν είναι εφικτό εκεί. Το κοινό, κατά την Αρχή, παραπλανάται και πρέπει κάποιος να… πληρώσει.

Για να δούμε τώρα τι γίνεται και στη χώρα μας. Δίκτυα 4G δεν έχουμε ακόμα αν και δοκιμές πραγματοποιούνται. Τι διαβάζουμε όμως στα ελληνικά site που προωθούν το νέο iPad; Διθυράμβους: Στο επίσημο site της iSquare λέει: “Με ενσωματωμένη την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, το νέο iPad σας επιτρέπει να συνδεθείτε με γρήγορα δίκτυα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, έως 4G LTE*. Το νέο iPad διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη για δίκτυα παγκοσμίως ενώ η κεραία του έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε online σχεδόν οπουδήποτε κι αν είστε στον κόσμο με απίστευτες ταχύτητες – έως 4G LTE*, ώστε να σερφάρετε στο διαδίκτυο, να κάνετε streaming περιεχομένου ή να “κατεβάσετε” μια ταινία με τεχνολογίες δικτύου όπως HSPA+ και DC-HSDPA και ταχύτητες έως 42 Mbps. Μοιραστείτε αυτές τις ταχύτητες με έως και 5 συσκευές αφού για πρώτη φορά το νέο iPad μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προσωπικό hotspot”.

Εντάξει, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχουν βάλει έναν αστερίσκο ότι “Το πακέτο δεδομένων πωλείται χωριστά. Η κάλυψη του 4G LTE δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές και εξαρτάται από τον πάροχο. Επικοινωνήστε για πληροφορίες με τον πάροχό σας”, αλλά πάλι το προωθητικό κείμενο είναι κάπως “παραπλανητικό”.

Στο site του Πλαισίου διαβάζουμε για “υποστήριξη 4G δικτύων”!, στο Multirama “Υπηρεσία δεδομένων στα μοντέλα Wi-Fi + 4G (πωλείται ξεχωριστά*)* Η κάλυψη του 4G LTE δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές και εξαρτάται από τον πάροχο. Επικοινωνήστε για πληροφορίες με τον πάροχό σας”, στο Public ότι “η κεραία του έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε σχεδόν online οπουδήποτε κι αν είστε στον κόσμο σε απίστευτες ταχύτητες”.

Όλοι κάτι έχουν να πουν για τη 4G δυνατότητα του iPad, μόνο που αυτό αποτελεί παραπληροφόρηση… Δίκτυα 4G στην Ελλάδα και σε πολλά μέρη του κόσμου δεν υπάρχουν. Προσοχή! Δε λέμε ότι δεν θα έρθουν ποτέ, αλλά το πότε είναι άγνωστο.. Μέχρι τότε, όμως…

, iPad 4G, Στην Αυστραλία θα πέσει… “καμπάνα” για παραπληροφόρηση του κοινού;

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostis

Το ειπα απο την αρχη οσον αφορα για το ΠΛΑΙΣΙΟ και οι moderators σε πολλα φορουμς πεσανε να με φανε…..φαινεται οτι καποιοι τα παιρνουν χοντρα απο εταιρειες τυπου ΠΛΑΙΣΙΟ….αντε να μην αρχιζω να κατανομαζω φορουμς…..

Κώστας Βλαχάκης

Το είχες σχολιάσει και εδώ στο Techblog και όταν συζητούσα το άρθρο με τον Νίκο που έγραψε το άρθρο σε θυμήθηκα.

kostis

Κωστα ενα θα σου πω….
θυμαμαι οταν ειχες κανει παρουσιαση το 10αρακι tablet του πλαισιου. Ομολογω πως με βρηκε απολυτα συμφωνο οτι ειπες για αυτο. Σε αλλη λοιπον πολυ πολυ γνωστη ιστοασελιδα με χιλιαδες μελη ο moderator που το εκανε παρουσιαση το ανεβασε κυριολεκτικα στα ουρανια και τολμησε μαλιστα να το συγκρινει και με asus transformer και λοιπα επωνυμα μηχανηματα….
Για ονομα του θεου δηλαδη….για τοσο χαζους μα περνανε πια????

Γιωργος

Μονο το isquare το εχει γραψει σωστα, με το ” έως 4G LTE* ” ! Το “εως” ειναι πολυ σωστο!
Οπως και με τις εταιριες παροχης ιντερνετ, που λενε εως 24ΜΒΡΣ και κανενας στην ελλαδα δεν εχει δει τετοια ταχυτητα και ας την πληρωνει.
Ολα τα αλλα ειναι οντως παραπληροφορηση.

Manolis Tsagkarakis

σε κάποιες εταιρείες (αέρας) ψάχνεις και το 3G σε πολλές περιοχές!!! φαντάσου όταν θα λανσάρουν και το 4G..!!!

Marinos

Γενικά έχουμε μία τάση να εκθιάζουμε τα πάντα… Στο blog μου προσέχω να μην “Θεοποιώ” όσο μπορώ… πρέπει να ξεφύγουμε απο αυτή την συνήθεια…Καλά κάνεις Βλαχάκη και τα λές αυτά..

Κυριάκος

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται. Θα έπρεπε αλλά δεν το πιστεύω.

@Γιώργο
Με αυτή την λογική αν μία μάρκα αυτοκινήτων γράψει ότι το Χ μοντέλο μας έχει αυτονομία που σε πάει “έως” το φεγγάρι τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα;;;
Το ότι δεν υπάρχει δρόμος (στην προκειμένη υποστήριξη παρόχου) να το αγνοήσουμε δηλαδή;
Για εμένα εφόσον δεν αναφέρει ότι “προς το παρόν στην συγκεκριμένη χώρα δεν υποστηρίζονται τέτοιες ταχύτητες” είναι παραπληροφόρηση. Δεν μιλάμε για e-shop που έχει πελάτες από οπουδήποτε, αλλά για καταστήματα, έχει σημασία αυτό.

@Manolis Tsagkarakis
Όλες οι εταιρίες έχουν θέμα σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν είναι μόνο αυτή που αναφέρεις. Όλα έχουν να κάνουν με την διάταξη του δικτύου της κάθε μίας, τις χωρητικότητες σε κάποιες περιοχές αλλά και στην άγνοια του απλού κόσμου που νομίζει ότι είναι καλύτερο να βλέπει 2-3 κεραίες σε 10 χιλιόμετρα από 10-20 κάθε 1-2… ποιος να τους εξηγήσει για εντάσεις κτλ…

kostis

Χαιρομαι παντως που το techblog.gr ακουει τα σχολια των ανθρωπων που το διαβαζει και οχι να τα σβηνει γιατι καποιος moderator θελει σε οτι λεει να εχει αυτος το δικιο….
Αγαπω techblog.gr και το διαβαζω καθε μερα!!!!

Manolis Tsagkarakis

@Κυριάκος δεν δέχομαι σε μεγάλο αστικό κέντρο (Ηράκλειο Κρήτης) να πιάνει και να μη πιάνει το 3G σε πολλά μέρη..!!! Κατανοητό φυσικά αυτό που γράφεις και συμφωνώ 100%..!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.