Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablet να κλονίσουν την κυριαρχία του iPad;

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ABI Research το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 18.2 εκ. τεμάχια iPad 3 και iPad 2 διατέθηκαν στην αγορά (shipments) ενώ η Samsung έρχεται στη δεύτερη θέση με 1.1 εκ. tablets. Ακολουθεί η Amazon με το Kindle fire και οι RIM (BlackBerry) και Lenovo (IdeaPad). Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablets να κλονίσουν την Apple και το 65% της αγοράς που έχει κατακτήσει το iPad;

, Θα καταφέρουν τα Windows 8 tablet να κλονίσουν την κυριαρχία του iPad;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Ο χρόνος θα δείξει, προσωπικά πιστεύω πως ναι λόγω της μεγάλης βάσης χρηστών windows σε desktop και laptop.

αγγελος χυτηρογλου

Πιστευω οτι θα τα καταφερει γιατι κανει αργα και σωστα βηματα.Βεβαια αργησε πολυ γιατι τωρα εχουν μπει στο παιχνιδι πολλες εταιρειες αλλα ειμαι αισιοδοξος.αυτα απο καποιον που δεν την πολυ παει σαν εταιρεια 😛

μάρκος xperia

ναι χαλαρά. Πιστεύω πως επειδή τα χρησιμοποιούν σε λάπτοπ, pc τόσα χρόνια και μερικοί κράζουν τα tablet θα αγοράσουν το πρώτο τους tablet με της ίδιες δυνατότητες με ένα υπολογιστή περίπου.

techviewGr (Iphonias)

με την καμια !!!!!!!
μπορει η Apple να χαλαρωσε τωρα λίγο επειδη ειχε τα πρωτεια αλλα τωρα που αυξηθηκε ο ανταγωνισμος θα ξαναφερει νεες τεχνολογιες και επαναστατικες ιδεες στα προιοντα της!!!!!!!

dimitris

ΤΟ ΜΕΤΡΟ INTERFACE EXEI ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ TOUCH-SCREEN KAI EINAI ANΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Nickolas

Το βρίσκω πολύ πιθανό να ξεπεράσουν σε πωλήσεις το iPad, αφού στην ουσία αυτοί που αγοράζουν netbook θα προτιμήσουν ένα tablet με windows 8.
Πιστεύω όμως οτι περισσότερο θα πλήξουν τις πωλήσεις android tablet, ειδικά μετά από τις πρώτες ταμπέλες που παρουσιάστηκαν από asus και acer, δεν τα βλέπω καλα τα πράγματα για το android.

alextrela

Προσωπικα πιστεύω το μονοπώλιο της Apple τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα,θα υπάρχει τσουνάμι παρουσιάσεων από πληθως κατασκευαστών,με πλήθος χαρακτηριστικών και πλούσιος εξοπλισμό αυτά που βλεπουμε σήμερα στα hi -end laptop για όλα τα γούστα

manos

Στην αρχη πιστευω θα παν καλλα οι πολησεις καθώς οι περισσότεροι θα πιστευουν ότι επειδη αγορασαν ενα windows tablet μπορουν να εχουν τις δυνατοτητες με τον laptop τους.
Οταν ομως συνειδητοποιήσουνε πως τα χιλιάδες προγράματα που κυκλοφορουν στο NET για windows αδυνατουν να τρέξουν στο windows tablet τους και μονο απο το market place,που υπολειπεται σε εφαρμογες εναντι του android market & app store,μπορουν να εγκαταστησουνε προγραματα , θα το μετανιωσουν.
ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

Ιωάννης Π.

Με τα windows tablets είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί εξαρτάται ποιόν επεξεργαστή έχουν intel ή arm? για να δεις τι εφαρμογές μπορεί να τρέξει.
Τώρα όσο για το iPad η εμπορική επιτυχία του δεν βασίστηκε στις δυνατότητες και στο hardware, άρα το πρόβλημα θα το έχει το android περισσότερο με την εμφάνιση των windows.

md03582

@Nickolas +1. συμφωνώ μαζί σου απόλυτα

Panos7GR

Άνετα! Αν όλα αυτά που λένε για τις δυνατότητες τους επαληθευτούν, τότε μιλάμε για τον ανερχόμενο κυρίαρχο των Tablet PCs!!
Κακά τα ψέματα οι ταμπλέτες σήμερα έχουν περισσότερο το χαρακτήρα gadget, από την στιγμή που η Microsoft θέλει να τα κάνει ισάξια με τα laptops τότε έχει κερδίσει το παιχνίδι. Γιατί μην κοροϊδευόμαστε τα iPad πέρα από “μόδα” δεν σου προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ένα smartphone.

Τασος

H MS ειναι μια εταιρεια που θελει να κανει τα ταμπλετ της σαν τα λαπτοπ σε δυνατοτητες συν το οικοσυστημα που παει να φτιαξει το οποιο θα ενωσει κινητα xbox360 κλπ..Αν της πιασει,(πολυ πιθανον)πανε ολοι οι υπολοιπο…Εκτος αν η Apple το`δει σοβαρα και αντιγραψει την φιλοσοφια της MS κατι πολυ δυσκολο συμφωνα με τον Κουκ καθως εχει πει οτι το i-pad δεν θελει να ειναι ενας φορητος H/Y αλλα κατι διαφορετικο(Γκατζεντακι)…Oποτε το μεριδιο τoυ I-pad θα μειωθει στο ελαχιστο σιγα σιγα και της MS θα αυξηθει σταθερα,καθως η MS θα εχει εναι πιο σοβαρο,ωριμο,ολοκληρωμενο,συμβατο(ελπιζω και φτηνο) προιον στην αγορα!!

kostis

η asus που ειναι???? εχει ισως τις καλυτερες android ταμπλετες και δεν πουλαει? μεχρι και η lenovo ειναι πιο πανω????

satan

Ανετα θα σκισουν τα Windows 8 tablet.

αγγελος χυτηρογλου

Παιδια για μενα δεν αρκει μονο να παρουσιαστουν πληθωρα συσκευων(smartphones,tablets)αλλα και πως το παρουσιαζεις.Σ αυτο τον τομεα η Apple υπερεχει παρα πολυ……

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ο μόνος λόγος που δεν θα εκτοπίσουν την apple τα Win8 (ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ TABLET) είναι οτι η πρώτη έχει εκατομμύρια κολλημένους έως και αποβλακωμένους fan που δεν θα μπουν καν στον κόπο να δοκιμάσουν κατι αλλο ή και αν το δοκιμάσουν θα είναι προκατειλημμένοι..

Τα Win8 tablet είναι κλάσεις ανώτερα απο τα πολύ ”λιγα” ipad και android tablet.. Και το λεω αυτό όντας χρηστης andriod GS2. Τα ios και android ειναι πολύ καλα για κινητα , αλλα μεχρι εκει.. Τα tablets τους είναι παλι κινητά απλος με μεγαλυτερη οθόνη και κατα την γνώμη μου σχεδον ανουσια…ή τελος παντων αν όχι ανουσια , τοτε χρησιμα για πολύ λιγα και συγκεκριμένα πραγματα

Τα win8 tablet (ειδικα αυτα με επεξεργαστες intel) θα είναι κατι το ολοκληρωμένο το οποιο μπορεις να το έχεις μαζι παντα χωρίς να χρειαστείς ποτέ laptop και έχοντας την ίδια συμβατοτητα με αυτην του σταθερου υπολογιστη σου στα παντα .

telas

Πάρα πολύ σωστή η τοποθέτηση του Δημήτρη

Μάριος D.

Απορώ με αυτά που διαβάζω. Έχοντας δει τόσο την beta των windows 8 όσο και την τελευταία release preview έκδοση, έχει αρχίσει να μου φαίνεται όλο και πιθανότερο η Microsoft να χάσει όχι μόνο την μάχη των tablets, αλλά και αυτή των pc (desktop και laptop).

Με το Linux (ubuntu etc) να γίνεται συνεχώς καλύτερο και να παραμένει δωρεάν τη στιγμή που τα windows 8 έρχονται πιο κλειδωμένα από κάθε άλλη φορά (hello “secure boot”), με συσκευές όπως το ASUS phonepad καθώς και με το Chrome OS να εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένο, το μέλλον των windows 8 και του μετριότατου metro ui προσωπικά μου μοιάζει πολύ χλωμό…

jim

με τις τιμές των win tablets να ξεκινάνε από τα 700 ευρώ και αυτά με intel επεξεργαστές να ξεπερνάνε τα 1000 δεν νομίζω να χάσει μεγάλο μερίδιο από την αγορά.πόσοι είναι αυτοί που θα δώσουν 800 με 100 ευρώ για ένα τάμπλετ με 10άρα οθόνη;

Kostas

Δεν ξέρω για τα tablet, αλλά με το metro interface παίζει να χάσουν πολλούς από laptop/desktop. Ή τεσπα απλώς να παραμείνουν πολλοί με 7. Έκανα πρόσφατα format και είπα πριν ξαναβάλω 7 να δοκιμάσω την consumer preview έκδοση των 8. Το ότι το λειτουργικό ήταν απελπιστικά αργό το αποδίδω σε έλλειψη drivers, preview έκδοση κτλ. Αλλά το ότι ήταν απελπιστικά δύσχρηστο (ακριβώς γιατί έχει φτιαχτεί για ταμπλέτες όπως λέει κάποιος παραπάνω) το αποδίδω σε βλακεία και ακόμη μία “προδοσία” της MS (μετά το σκηνικό με τα windows mobile).

Λίγο off topic το post μου sorry αλλά αυτό μου ήρθε μόλις είδα Windows 8.

Φιλικά,
Κώστας

Θάνος

Εύκολα! Usb3, flash, εκατομμύρια εφαρμογές συμβατές, περιφερειακά, directx,κτλ, κτλ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.