iPad Air teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Οι τύποι στο iFixit πήραν στα χέρια τους ένα iPad Air και του… άλλαξαν τα φώτα για να διαπιστώσουν τον “βαθμό επισκευασιμότητας”, αν μας επιτρέπετε την έκφραση. Το νέο iPad Air είναι μία ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη συσκευή, πολύ ποιοτική, με αλουμινένιο unibody που “δένει” τέλεια με την μεγάλη γυάλινη επιφάνεια στο μπροστινό τμήμα και βεβαίως την οθόνη των 9,7 ιντσών ανάλυσης 2048×1536 pixels.

Το iPad Air έχει πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 478 γραμμάρια. Στο εσωτερικό του πέρα από τον επεξεργαστή 64-bit της Apple, A7 διαθέτει και τον συνεπεξεργαστή M7, που αναλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων από τους αισθητήρες κίνησης. Η μπαταρία του βρίσκεται στα 8827mAh προσφέροντας αυτονομία 10 ωρών με τυπική χρήση.

Σύμφωνα με τα iFixit και Chipworks, ο επεξεργαστής A7 στο εσωτερικό του iPad Air είναι διαφορετικής έκδοσης από αυτόν του iPhone 5s ενώ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός Qualcomm 4G LTE modem στο εσωτερικό του iPad Air, που διασφαλίζει την συμβατότητα με 14 μπάντες 4G LTE, αριθμό ρεκόρ. Την RAM, τύπου LPDDR3 SDRAM την κατασκευάζει η Elpida (1GB) ενώ την μνήμη NAND Flash των 16GB στην συγκεκριμένη περίπτωση η Toshiba. Ένα επίσης άρθρωμα WiFi κατασκευάζει η USI. Μπορείτε να δείτε το teardown video παρακάτω.

iPad Air teardown, iPad Air teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
andy

Πιο εύκολα αλλάζεις μπαταρία σε Airbus 380 δηλαδή παρά σε ipad Air.. :-p

Θάνος
giorgio

2 στα 10; στο άρθρο δεν αναφέρεται κάτι παραπάνω εκτός από τον τίτλο. Η αλήθεια είναι ότι το βίντεο δεν το είδα.

Stavros

Το 2 στα 10 είναι για το πόσο εύκολη είναι η επισκευασιμοτητα του μιας και το συγκεκριμένο site ειδικεύεται σε τέτοια πράγματα. Τώρα τι μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες αυτο? απολύτως τίποτα.

Tasos Spanos

Τους ενδιαφερει εν μερη γιατι οσο πιο δυσκολη ειναι η επισκευη τοσο ανεβαινει το κοστος σε περιπτωση αλλαγης ας πουμε Digitizer.
Επισης μπορει να σημαινει οτι αν θελει ενα απλο καταστημα να το επισκευασει θα χρειαστει να κανει ζημια στο digitizer ας πουμε για να αλλαξει το home button για παραδειγμα.
Ανεβαινει το κοστος επισκευης οτι και να γινει παντως σε μια τετοια συσκευη.

Darth

@Stavros δεν ενδιαφέρει? για σπάσε καμία οθονη η το γυαλί……. να δεις πως θα ανάβει κόστος……… σε βαθμό να κοστίζει άλλη μια συσκευή μπορεί να φτάσει………

Panagiotis_Salonica

Στο 2:07 κάτω απο το Α7 υπάρχει ένα τσιπ που γράφει με λατινικούς χαρακτήρες ELPIDA , η άχρηστη πληροφορία της ημέρας από εμένα προς εσάς…

Darth

@Panagiotis_Salonica κατασκευάστρια ram δεν είναι αυτή?

Panagiotis_Salonica

Φίλε Darth δεν έχω ιδέα , αλλά ήταν έκανα έναν ευχάριστο και συνάμα αισιόδοξο συνειρμό με την λέξη ελπίδα όταν το πέτυχα στο βίντεο ,την δύσκολη περίοδο που διανύουμε , γιατί αν χαθεί και η ελπίδα , άστα να πάνε…

tolkien

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι απαραιτητο καποιος να αγορασει ipad air οταν δεν εχει ΚΑΝ τιποτα πρωτοτυπο (αποψη μου) και απλα παλι με 1 gb ram. Και μην ακουω ειναι αρκετη. Απλα εχει νεο design και αναμενομενο να ειναι λιγο καλυτερο. Nothing else.
Εγω εχω ipad 3 64 και δεν βλεπω λογο αγορας νεου.
Παντως οπως λεει και ο @Darth , εμενα μου ειχε σπασει η οθονη (οχι μεσα στην οθονη αλλα πανω αριστερα) και για να μου το αλλαξουν (ας πουμε τα επισημα apple μαγαζια) μου λεγανε οτι πρεπει να αλλαχτει και το μπροστινο μερος και το πισω το αλουμινιο. Λεω γιατι και μου λενε η αδεια που τους δινει η apple ειναι οτι δεν μπορουν να αλλαξουν μονο το τζαμι. χαχαχα. Και θελανε 360 ευρω. Εννοειτε σιγα μην αλλαζα και το πισω μερος. Αλλα το καλο ειναι οτι το καταστημα στο κολωνακι που πηρα τηλ μου ειπε οτι μπορω σε αλλα μαγαζια (εκτος επισημα apple) να αλλαξω την οθονη (αν και το ηξερα) σε τιμη 100 ευρω (original τζαμι γιατι υπαρχει και ενα αλλο ας πουμε απομιμησει). Αρα @Stavros Απλα κανεις λαθος γιατι θα επρεπε να σε ενδιαφερει.

makis o guru

παντως μπραβο για το βαρος πρεπει να ειναι πολυ ελαφρυ πραγμα που ειναι πολυ βασικο κυριως για τις ταμπλετες.κατα τα αλλα κλασσικη apple οι αναβαθμισεις με το τσιγγελι.μα αν δειτε κιολας το βιντεο της apple που μιλανε οι μηχανικοι λογισμικου, hardware κλπ το βιντεο επικεντρωνεται στο app store! σε σε αλλα πραγματα οποως το facetime που φυσικα υπαρχουν και στις προηγουμενες συσκευες.

Theodore

Πολλα λογια,αλλα μηχανακια δε βλεπουμε,αφου δεν υπαρχει τιποτα στην πιατσα.
Φαινεται οτι φερανε καμια κατοστη,τα οποια και μοιρασαν ανα δυο στα μαγαζια,και that’s it.
Και το φαινομενο αυτο,ειναι σε ολη την Ευρωπη,αρκει να πατε στα idealo.de και idealo.uk και να δειτε οτι ολοι βαζουν κατοπιν παραγγελιας.
Ζησε Μαη μου δηλαδη…

makis o guru

Το πιο περιεργο ειναι η μεγαλυτερη εκδοση του ipad air δηλαδη αυτη με τα 128 gb σκληρο. Με συγχωρεις apple αλλα δεν ειναι δυνατον να μου βαζεις μονο 1 gb ram σε αυτη την εκδοση. Εξαλλου γι αυτο καποιος θα παρει αυριο μεθαυριο τα 128 giga. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΣΑΡΙΑ APPS ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Δηλαδη ειμαι αναγκασμενος να εχω 300 apps αλλα να μην μπορω να ανοιξω πολλα μαζι γιατι δεν θα ανταποκρινεται η συσκευη.thumbs up! πολυ εξυπνο

Ιωαννης

Elpida είναι μια εταιρεία που παράγει μνήμες .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.