Η αντεπίθεση των Android tablets αναμένεται δυναμική

Μπορεί το νέο iPad να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων ή των χρηστών ταμπλετών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές ετοιμάζονται για την αντεπίθεσή τους, η οποία δεν θα έχει κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα πέρα από τον συνήθη ύποπτο, δηλαδή την τελευταία εκδοχή του Android. Εκτός από τη Motorola Mobility (η οποία δεν διαφέρει ουσιαστικά από την Google), σε εργασιακό πυρετό βρίσκονται οι Dell, HP, Samsung, Asus, Sony, Toshiba, LG και Acer.

Ο ίδιος ο Eric Schmidt της Google, δήλωσε ότι μέσα στο 2012 θα δούμε μία εξελιγμένη εκδοχή του Motorola Xoom, με λειτουργικό σύστημα Android 4.0, ενώ και η HP ετοιμάζει μία εκδοχή του Slate με το λειτουργικό της Google και σχεδιασμό που θα κοντράρει στα ίσια το νέο iPad.

H Dell, η οποία (δυστυχώς για τον υπογράφων) εγκατέλειψε τις ιδέες του Dell Streak σε διάφορες εναλλακτικές οθόνης, δηλώνει αποφασισμένη να κάνει νέα είσοδο στην αγορά των ταμπλετών με κάποιο Android gadget και ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι κατασκευαστές αρχίζουν να αναρωτιούνται για ποιο λόγο να προτιμά κανείς ένα desktop τη στιγμή που μπορεί να κάνει τα πάντα εν κινήσει με την ταμπλέτα του και τα υπόλοιπα στο σπίτι με το πανίσχυρο laptop του. Καλά το συζητάμε αυτό, αλλά το σίγουρο είναι ότι στους μήνες που ακολουθούν θα δούμε σωρεία από Android tablets να κάνουν την εμφάνισή τους.

, Η αντεπίθεση των Android tablets αναμένεται δυναμική
Στην φωτογραφία το τετραπύρηνο Toshiba AT270 (TechblogTV) με οθόνη 7 ιντσών Super AMOLED.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

“Οι κατασκευαστές αρχίζουν να αναρωτιούνται για ποιο λόγο να προτιμά κανείς ένα desktop τη στιγμή που μπορεί να κάνει τα πάντα εν κινήσει με την ταμπλέτα του” … Μάλλον θα έπρεπε να αναρωτιούνται τί να την κάνει κανείς την ταμπλέτα εν κινήσει όταν έχει το πανίσχυρο smartphone του! Γιατί και το “πανίσχυρο λάπτοπ του” στην τελική φοριτή συσκευή είναι! Γιατί το αγόρασες αμα είναι να το αφήνεις μόνο στο σπίτι! Εξάλλου και το tablet δεν χωράει στην τσέπη για να το έχεις πάντα μαζί!

Michael

Αυτό το ερώτημα με απασχολεί και εμένα τελευταία… Θεωρώ ότι ένα tablet κάνει, πλέον, άνετα τη δουλειά εκτός σπιτιού. Έχω ένα ισχυρό laptop για την εργασία μου στο σπίτι και όχι μόνο… Το desktop μου είναι ισχυρό αλλά το έχω μόνο για games. Σκέφτομαι όμως να το καταργήσω όταν πλέον δε θα σηκώνει το σύγχρονα games και να περάσω σε κονσόλα. Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι πια με αναβαθμίσεις (υποχρεώσεις, δουλειά κλπ.).

@makis88: Δεν έχεις άδικο όσον αφορά τα smartphones, αλλά τι να κάνω επίσης ένα smartphone με διαγώνιο 4,2″+ αφού και αυτό δεν χωράει στην τσέπη μου?

makis88

@Michael δεν είναι ανάγκη να είναι πάνω απο 4,3″ η οθόνη… Και τα 3,5 – 3,7 – 4 μια χαρά κάνουν τη δουλειά! Προσωπικά μου αρέσει το ipad και προσπαθώ να πείσω εδώ και καιρό τον εαυτό μου οτι είναι χρήσιμο ένα tablet και οτι αξίζει να δώσω ένα 500άρι που κοστίζει αλλά δεν τα έχω καταφέρει! Τα ultrabooks τα βλέπω πιο θετικά μια που το μόνο ουσιαστικά που τους λείπει είναι το οπτικό μέσο αλλά είναι λίγο ακριβά ακόμη!

bakchr

Εγώ ακόμα δεν έχω ανακαλύψει την χρησιμότητα του tablet. Έχω αγοράσει κατά καιρούς διάφορα tablet…ipad, ipad2, asus transformer, galaxy tab, αλλά πάντα τα πουλούσα μετά από λίγο καιρό, μιας και δεν τα χρησιμοποιούσα αρκετά. Στο σπίτι έχω το desktop, σε εκδρομές και ταξίδια χρησιμοποιώ το laptop και όταν είμαι εν κινήσει χρησιμοποιώ το smartphone. Έτσι το tablet έμενε πάντα στο συρτάρι…

sdaoulas

bakchr συμφωνω 100%

Nick

Προσωπικά, τα tablets ποτέ δεν τα είδα σαν ένα ουσιαστικό παραγωγικό μέσο. Ένα gadget είναι και τίποτα άλλο. Αν χρειάζομαι μια υπέρ-φορητή λύση, πάω σε smartphones.
Όπως είπε και ο makis88, τα ultrabooks, όταν διαδοθούν περισσότερο, θα αποτελούν την ιδανική φορητή λύση και ουσιαστική εξέλιξη.

Κατ’αρχήν, το tablet είναι παντελώς άχρηστο σε κάποιον που έχει smartphone. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι tablet με ένα κανονικό τηλέφωνο, που σου δίνει όμως την δυνατότητα για 3G και HSPDA επικοινωνία.

Κι εγώ θέλω να πάρω tablet, αλλά δεν παίρνω, γιατί στο σπίτι έχω τον φορητό και στον δρόμο το HD2 μου (Android 4.0).

Όταν το δώσω για να πάρω κάποιο μικρότερο τηλέφωνο (σε δυνατότητες, που να μην είναι android/winphone/iOS), τότε ίσως πάρω και ένα tablet.

spyros

τα android tablet δεν θα ειναι στον ανταγωνισμο γιατι ερχονται τα windows 8 που χτυπανε αμεσα τα android,τωρα θα ειναι ipad και windows tablet πιστευω.

Πάνος

Εγώ θα περιμένω dual boot Windows 8 με Android… που θα πάει όλο και κάποιος κατασκευαστής
θα βγάλει….

@Πάνος Τι να το κάνεις το dual boot;

(Αυτό προσωπικά με τα dual boots, ποτέ δεν τα κατάλαβα, ούτε στα κινητά, ούτε στους υπολογιστές, ούτε στα tablets κλπ)

Michael

Και εγώ στην αρχή δεν έβλεπα με καλό μάτι τα tablets, λόγω χαμηλών των χαμηλών δυνατοτήτων που είχαν τα πρώτα μοντέλα. Τώρα όμως, δεν βλέπω κάτι που μπορεί να μη μου προσφέρει ένα iPad 2 ή 3 (π.χ.) σε σχέση με ένα ultrabook όταν θέλω να πάω για ψώνια στο Mall και χρειάζομαι internet για να απαντάω στα email μου, να γράψω ένα σύντομο word, ή να ρίξω μια ματιά στις ειδήσεις. Προσωπικά λέω να περιμένω τα Windows 8, αλλά αν πέσει τελικά η τιμή του iPad 2 όπως ακούγεται, ίσως και να το προτιμήσω.

Όσον αφορά το smartphone, εγώ το έχω πρωτίστως για “phone”, οπότε φρόντισα να πάρω ένα Xperia mini. Με οθόνη 3″ είναι αρκετά μικρό για να μεταφέρεται εύκολα, και αρκετά ισχυρό για να τρέχει εφαρμογές ή για πρόσβαση στο internet σαν λύση ανάγκης ;-). Για παραπέρα, ακόμα και τα 3,7″ smartphones μου φαίνονται παντόφλες και αρχίζουν να μη συμφέρουν σε σχέση με τα tablets.

μαρκος xperia

εμενα τα tablet μου αρεσουν παρα πολυ αν και δεν εχω, καποτε θα αποκτισω κι εγω ενα. Ειναι ευχρηστα, σου προσφερουν σχεδων τις ιδιες δυνατοτητες με ενα λαπτοπ ( σε ιντερνετ ) και τα πας οπου θες και τα βαζεις οπου θες. Τοτε ποιος ο λογος να μην μου αρεσουν. Αν ειναι για να αγωρασω ενα λαπτοπ για να μπαινω στο ιντερνετ, καλυτερα tablet.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Κανενα τους δεν θα μπορει να ανταγωνιστει εμπορικα με αυτο:

https://www.theverge.com/2012/3/12/2864100/nokia-windows-8-tablet-rumor-q4-2012

Mallis Giorgos

@ Στράτος Νικολαΐδης Το hd2 δενθα πωληθεί ποτέ, μόνο και μόνο για τις τόσες δοκιμασμενες rom που περάσαμε μαζί.

@Mallis Giorgos Καλά, σ’αυτό δεν έχεις κι άδικο… 😛

Δημήτρης

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω δυο προγράμματα στην ίδια οθόνη.. Για παράδειγμα εγώ θέλω ταυτόχρονα να διαβάζω τις σημειώσεις μου και να στέλνω και mail… ή να μιλάω στο skype και ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη να διαβάζω τα νέα… Όταν μου το προσφέρει αυτό ένα tablet θα το πάρω με κλειστά τα μάτια…. δεν συμφωνείτε?

Δημήτρης

Κώστα αυτό θα μπορεί να γίνει με όλες τις εφαρμογές? Αν ναι νομίζω είναι ένας σοβαρός λόγος που το galaxy θα υπερτερεί σε σχέση με όλα τα άλλα tablet για μένα ακόμα και από το ipad.

Κώστας Βλαχάκης

Δημήτρης, αναφέρει με αστερίσκο “για όσες το υποστηρίζουν”.

Δημήτρης

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω λίγο υπομονή να δω πως θα είναι και τα tablets με win 8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.