iPad, Το 40% που αγοράστηκαν τη “Μαύρη Παρασκευή” ήταν από χρήστες Android

Την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, είχαμε τη λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή” (Black Friday), όπου τα καταστήματα προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 125.000 πελάτες την “Μαύρη Παρασκευή”, αναφορικά με τις προτιμήσεις τους στα Tablets, το iPad σε όλες τις εκδόσεις που υπήρχε διαθέσιμο ήταν σε πολύ μεγάλη ζήτηση, ομοίως και το Microsoft Surface RT.

Όσον αφορά τα iPad, στα καταστήματα Walmart, το iPad mini 16GB, χωρίς οθόνη Retina, ήταν στην κορυφή των πωλήσεων με την τιμή του να κυμαίνεται στα $299, το iPad Air 16GB στα καταστήματα Target να πωλείται στα $479 και να είναι στη μεγαλύτερη ζήτηση, και στα καταστήματα Best Buy, το Microsoft Surface RT 32GB να ανεβαίνει στην κορυφή των πωλήσεων με την τιμή του να ανέρχεται στα $199. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεύτερο σε πωλήσεις μετά το Microsoft Surface RT 32GB, ήταν το iPad 2 ενώ στην τρίτη θέση έφτασε το Kindle Fire 16GB της Amazon με την τιμή του να βρίσκεται στα $99.

Επιπλέον, η εταιρεία InfoScout πραγματοποίησε έρευνα την “Μαύρη Παρασκευή”, συλλέγοντας στοιχεία των πελατών, μέσω της απόδειξης αγοράς τους από τα καταστήματα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως το 40% των πελατών που αγόρασαν κάποιο iPad, ήταν κάτοχοι Android smartphone. Αυτό πιθανόν να είναι ένδειξη πως στοιχεία τα οποία βρίσκουν οι συγκεκριμένοι χρήστες στο tablet της Apple, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στα Android Tablet, και οι κατασκευαστές θα πρέπει να βρουν λύσεις για να κάνουν τις συσκευές τους ακόμα πιο ελκυστικές προς το αγοραστικό κοινό, παρά το γεγονός πως προσφέρουν ήδη ένα πολύ αξιόπιστο περιβάλλον χρήσης ικανό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάθε χρήστη.

iPad Black Friday 2013, iPad, Το 40% που αγοράστηκαν τη “Μαύρη Παρασκευή” ήταν από χρήστες Android

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Τι έγινε ξαφνικά….μήπως άρχισαν να κολλάνε τα android tablet.
Η είδηση δε μου κάνει καμιά εντύπωση, λογικό είναι.

nickoskr

Πάντα κολλούσαν! Mε nexus 7 2013 είμαι, και κολλάει!

user

Αμα δεν ξέρεις να χρησημοποιής tablet πόσο μάλλον android να μην πάρεις καθόλου… Δώσε έναν μισθό του σήμερα στην Ελλάδα και πάρε ipad…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Από προσωπική εμπειρία ios ή win!

Leonidas

nickoskr ήμουν κάτοχος του προηγούμενου και λπέον κα ιτου νέου και μάλιστα 4G!! ΤΑ κολλήματα που τα είδες???

nickoskr

@user Πιστεύεις ότι η χρήση tablet είναι κάτι το εξειδικευμένο? επειδή εισαι τόσο καλός λοιπόν με τα tablet και ειδικά τα android, άνοιξε ένα φροντιστήριο να μαθαίνεις στους βλάκες σαν εμάς να χρησιμοποιούμε ένα!

nickoskr

@leonidas H οθόνη ξαφνικά παγώνει! και κρασάρουν αρκετά οι εφαρμογές! lag η αλήθεια δεν υπάρχει τόσο έντονο όπως σε άλλα android tablets που έχω χρησιμοποιήσει!

Βαγγέλης

Δεν είναι μόνο θέμα κολλήματος. Είναι και θέμα εφαρμογών και ποιότητας της συσκευής! Για παράδειγμα οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ προσωπικά για κιθάρα και μουσική γενικότερα δεν υπάρχουν στο Android… ‘Εχει δοκιμάσει κανείς σας να κάνει ηχογράφηση στο Garageband με κλασική κιθάρα με το ενσωματωμένο μικρόφωνο του iPad;

Και κάτι ακόμα. Ας μην ξεκινήσουμε κουβέντα ότι υπάρχουν παρόμοιες δωρεάν εφαρμογές στο Android και ότι αν θέλω να κάνω ηχογράφηση με κλασική κιθάρα τότε χρειάζομαι άλλα ειδικά προγράμματα και μικρόφωνο για το PC. Μην λέμε τα αυτονόητα. 🙂

Καλημέρες!!

Αλεξανδρος

Ολοι το παιζετε εξυπνοι αλλα δεν εχετε καταλαβει οτι οι εταιριες σας κανουν πλυση εγκεφαλου…συναιχειστε να τσακωνεστε για το ποιο ειναι καλυτερο…Ειστε τοσο τυφλοι που δεν βλεπετε την πραγματικη ουσια του αρθρου και τις κρυφες πληροφοριες….Οι ανθρωποι προτημησαν μεχρι το παναρχαιο iPad2 οπως και ταμπλετ της Microsoft αλλα και το iPad mini 1 πηγε απιστευτα σε πωλησεις..Ακομα και αυτοι εχουν βαρεθει να πληρωνουν μια περιουσια για ενα ταμπλετ…και εσεις καθεστε και τσακωνεστε και μετα απορειτε γιατι σας λενε προβατα

iceman

εγω δεν καταλαβαινω γιατι να παει καποιος να αγορασει ενα ταμπλετ με android-ios-win rt, οταν υπαρχουν ταμπλετ με win 8, κανονικα pc δηλαδη…

Darth

@iceman για πολλούς λόγους, θα αναφέρω μερικούς
1. marketing: οτι διαφημίζεται και πέφτει πολύ στα μάτια του κόσμου το θεωρούν και καλό και ποθούν να το αποκτήσουν
2. αγνια
3. δεν χρειάζονται όλα αυτά (με 150 ευρώ κάνουν αυτα που θέλουν να κάνουν)
3. χαμηλό IQ: αδυνατούν να λειτουργήσουν οτιδήποτε έστω και λίγο πολύπλοκο (σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας)

δεν είπα και λίγα

παντος και εγω θα είχα κανει την αγορά (για άλλους άλογους ) πχ θα αγόραζα κάτι που κάνει 450 ευρώ με 300 ευρώ και μετά θα το είχα πουλήσει με 400 ευρώ (σφραγισμένο)

ddr2

@ user
Φίλε μου, η απάντησή σου μου θυμίζει το γνωστό ρητό “το κρατάτε λάθος”….. (το οποίο μπορεί και να μην ειπώθηκε ποτέ φυσικά).

tiamat

η λεξη κλειδι ειναι “εκπτωσεις”. και εγω αμα εβρισκα νεο ,ολοκαινουριο 1 μηνος απο τη παρουσιαση ipad σε τιμη κοψοχρονιας μια χαρα θα το αγοραζα …

αφηστε λοιπον τις θεωριες συνομοσιας οτι δηθεν δεν υπαρχουν εφαρμογες στα android και τα αλλα τα κουλα !!

eL26

@Darth:
Ενώ εσύ που έχεις υψηλό IQ, πάνε πάρε tablet με Windows! χαχαχα! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Άσε μας εμάς τους “χαζούς” να ασχολούμαστε με iOS & Android.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ κρατήστε τη συζήτηση σε ήπιο κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.