iPad και μετά το χάος (προς το παρόν)

iPad παιδιά και iTunes. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στα tablets παγκοσμίως και σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν από εμάς το μονοπώλειο. Άπατο φαίνεται ότι πηγαίνει το BlackBerry PlayBook, χαμηλές πωλήσεις για το Motorola Xoom και ένα HP TouchPad σίγουρα δεν θα μπορέσει να αλλάξει το τοπίο.

Και ενώ τα Android smartphones προελαύνουν σε Αμερική και Ευρώπη τα tablets με Android και τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα εξακολοθούν να τρώνε τη σκόνη των iPad… και αυτό δεν προβλέπω να αλλάζει σύντομα…

, iPad και μετά το χάος (προς το παρόν)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταυρος

Αν δεν κατεβάσουν τιμές τα android tablets τότε δν πανε πουθενά και 4 πυρήνα να ειναι…

mitsosand

Δυστυχώς μόνο ανταγωνισμό στην τιμή μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή και από τη στιγμή που δεν ρίχνουν τις τιμές δεν έχουν καμία ελπίδα

Γιωργος

Καλησπερα.
Ειμαι macakias εδω και μερικα χρονια και δεν αλλαζω για κανενα λογο (μεχρι στιγμης). Δεν ειμαι απο τους κολλημενους. Αν η apple δεν ειχε αυτα τα 2-3 κολληματα που δυστυχως εχει, πιστευω θα ηταν ακομα πιο μπροστα απο της υπολοιπες εταιριες. Ειχα iphone, αλλα μολις ειδα το android πραγματικα δε το σκεφτηκα και πολυ να αλλαξω κινητο.
Ειχα βαρεθει να μην μπορω να περναω αρχεια απ’οπου θελω και με το ζορι να πρεπει να το συνδεσω με το mac μου και μονο με αυτο, να μην μπορω να περασω 2-3 τραγουδια απο το pc του κολλητου μου κλπ. (τα κολληματα που λεγαμε).
Με το android μπορεισ να κανεισ το κινιτο/tablet πιο προσωπικο με ολα αυτα τα widget, ρολογακια, καιρο, ημερολογιο κλπ. Ειναι αυτο που το κανει να ξεχωριζει απο του φιλου σου και ασ εχετε το ιδιο μοντελο.
Με το ipad παλι δε μπορεισ να κανεισ και πολλα, μαλλον τιποτα θα ελεγα, εκτος απο το να αλλαξεισ wallpaper.
Απο αποψη ποιοτητας και design το ipad ειναι ακομα αρκετα μπροστα και αυτο ειναι που ο περισσοτεροσ κοσμοσ κοιταει.

Jimis

Φιλε σταυρο…εν ειναι μονο οι τιμες….στο app store βρισκεις ωραιες εφαρμογες και προσεγμενες…αντιθετα στο android market βρισκεις πολλες φορες προχειρες εφαρμογες!
πιστευω οτι οι εφαρμογες και το iOS κανουν τους περισσοτερους να στραφουν στο iPad….

alex

Οι υψηλές τιμές των android tablets και τα λίγα ποιοτικά games του store της google ευθύνονται για αυτή την κατάσταση κατά την γνώμη μου.

hlias

@jimis
ναι αλλα αν ειχαν διαφορα τιμης με το ιπαντ πολυ μεγαλυ δεν θα τα σκασει ο αλλος μονο και μονο για 5 παραπανω παιχνιδια του app store

Jimis

ηια δεν μιλαω μονο για τα απιχνιδια..που σαφως ειναι περισσοτερα…αλλα για ΟΛΕΣ τις εφαρμογες του app store!γενικα οι εφαρμογες στην apple ειναι πιο προσεγμενες…το μονο μειωμεκτημα με το iPad ειναι αυτοι περιορισμοι της apple….

teodore88

η κατηγορια των Tablets ειναι ενα τρικ μαρκετινγκ για να πουλησουν περισσοτερο οι εταιριες! πραγματικα ειναι ειδο πολυτελιας.. δεν κανουν τπτ περισσοτερο απο τα smartphones και τωρα που τα smartphones εχουν παρει την ανιουσα σε μεγεθος οθονης τα tablet φανταζουν αχρηστα.. παντα εχουμε κοντα μας ενα pc για καλυτερο σερφαρισμα απο το smartphone! τα tablets δεν εχουν καταφερει να χουν το true multitasking των windows, που τα παραθυρα ειναι διπλα! μετα αν βαλεις window στα tablet ειναι δυσχρηστα γτ απλα δεν ειναι σχεδιασμενα για αφη.. τωρα το ipad πουλαει γτ ειναι ομορφο και εχει ονομα! ..οτι χρειαζεσαι δλδ απο το tablet ;P

alex

Δεν πιστεύω πως τα tablets ήρθα να αντικαταστήσουν τα smartphones αλλά τα netbooks. Οι περιορισμοί του IOS είναι μεγάλο θέμα και όταν το Android γεμίσει ποιοτικές εφαρμογές τότε οι ισοροπίες θα αλλάξουν. Ουσιαστικά το android είναι ακόμα σε beta στάδιο όσον αφορά τα tablets.

Δημήτρης

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους και Ελένες. Διαβάζοντας τα σχόλιά σας και ως κάτοχος Android κινητού και Tablet Ipad 2 είπα να γράψω και εγώ τα συμπεράσματά μου. 1ον) Τα κινητά Android έχουν ξεπεράσει τα Iphone για ένα και μόνο λόγο … έχουν μεγάλη γκάμα στην τιμή του προιόντος … παίρνεις Android με 100 , 200, 300 , 400, 500 και 600 ευρώ … ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που έχουν ξεπεράσει τα Iphone. Οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν Android των 100 και 200 ευρώ όχι επειδή το χρησιμοποιούν ως Smartphone αλλά επειδή είναι ένα φτηνό touch κινητό. Αντίθετα όσοι φίλοι μου έχουν IPHONE χρησιμοποιούν τις περισσότερες δυνατότητές του (broswering, εφαρμογές, παιχνίδια κτλ κτλ) 2ον) Όπως προείπε ένα φίλος πιο πάνω το Android αυτή τη στιγμή υπερτερεί του IOS σαν λογισμικό για κινητά ακριβώς επειδή είναι παραμετροποιήσημο , δεν έχει περιορισμούς αρχείων / στο πως θα διαχειριστείς το διαθέσιμο ελεύθερο χώρο κτλ. 3ον) Το IPAD (και ίσως γενικά τα Tablet) ναι είναι καθαρά ΠΡΟΙΟΝ πολυτελείας με σκοπό να αντικαταστήσει τα ΝΕΤΒΟΟΚ. Εγώ προσωπικά από τότε που πήρα το IPAD2 δεν έχω ξανα ανοίξει το NETBOOK μου ( δεν έχω laptop) και στο Desktop πάω πλέον για συγκεκριμένες δουλειές. 4ον) Η… Συνέχεια »

Nik

Δε μπορω να καταλαβω το λόγο να δωσει κάποιος τόσα χρήματα για να αγορασει ένα tablet όταν με πολυ λιγότερα χρήματα μπορεί να αγοράσει ένα netbook. Κατά τη γνωμη μου τα tablet απευθύνονται σε μια πολυ συγκεκριμένη ομάδα αγοραστων που δεν τους ενδιαφέρουν τόσο οι εφαρμογές όσο…αν το προιον που θα αγορασουν εντασεται στην κατηγορία των “lifestyle” προϊόντων κ σε αυτή την κατηγορια η Apple εχει πάντα το πανω χερι. Αυτος ειναι ο λογος που πάνε απατα τα android- το γεγονός οτι δεν υπάρχει σαφης λόγος για την υπαρξη τους!

Μάνος

Nik, γιατί μπορεί τα netbook να προσφέρουν στα χαρτιά τις δυνατότητες ενός pc, στην πραγματικότητα, όμως, η εμπειρία χρήσης είναι τραγική. Αντίθετα, το σερφάρισμα, το ξεφύλλισμα περιοδικών, τα πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε μια ταμπλέτα, όλα είναι τόσο απολαυστικά που δεν ξεκολλάς. Χώρια τη μπαταρία, το βάρος και το πάχος που δε συγκρίνονται με ένα netbook. Στην πράξη, τα πλεονεκτήματα ενός netbook χάνονται, πρέπει να γίνουν πολύ πιο ισχυρά και με μεγαλύτερες αναλύσεις για να χτυπήσουν τις ταμπλέτες, έστω και αν ακριβύνουν λίγο.

cybergiannis

Εγω πιστεύω πως επειδή ακριβώς έχουν χαμηλές πωλήσεις και η τιμή είναι ίδια με του Ipad προτιμούν την σίγουρη λύση. Δεν έχουν να κερδίσουν κάτι αν πάρουν android, μόνο να χάσουν γιατί θα το διακυνδινεύσουν, ειδικά αν τους είναι άγνωστο. γι’αυτό σου λέει με την ίδια τιμή πέρνω ένα ipad που ξέρω ότι θα μου κάνει την δουλειά. τι θα γινόταν όμως αν , για αρχή τουλάχιστον, υπήρχαν πολύ φτηνά, αλλά πάντα ποιοτικά android tablets? τότε ια άξιζε να τα δοκιμάσει ο κόσμος και αφού έμενε ευχαριστημένος και τα μάθενε σιγά σιγά θα ανέβαινε η τιμή 😉

Βασίλης

Ως ευτυχής κάτοχος ενός iPad 2 3G 16 gb έχω να πω ότι η έμπειρα χρήσης του είναι απίστευτη .το μηχάνημα απλά πετάει και η εύχρηστο του είναι απίστευτη .έχω επιπλέον high end pc και netbook αλλά αν τα έχω στα αζήτητα τελευταία .μπορεί να έχει κάποιους περιορισμούς αλλά όσα κάνει τα κάνει τέλεια !!ειδικά οι σελίδες ανοίγουν αστραπιαία και σαν συσκευή είναι πανέμορφη και ντιζαινατη .επίσης η οθόνη του είναι απίστευτη ακόμα και η super amοled του glaxy s την οποία είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση μου φαίνεται πολύ κατώτερη μπροστά της.

Σταυρος

@Jimis ανεφερα οτι οι τιμες των android tablets ειναι τσιμπιμενες ανεξαρτητως τι εφαρμογες εχουν..εαν πεσουν στα 200-300 θα δεις τι καλα που θα πουλανε.δν εχουν ολοι 700 ευρω να χαλασουν… και πιστευω οι εφαρμογες για android αρχιζουν και αναπτησονται σημαντικα σε ποιοτητα και ποσοτητα πχ η στροφη της gameloft στο android…
p.s περισοτερες crap εφαρμογες θα δεις στο iOS παρα στο android

Δημήτρης

Σταύρο…ως χρήστης iPhone θα συμφωνήσω μαζι σου πως το app store έχει πολλές χάλια εφαρμογές!ακόμα και αν πέσουν οι τιμές στα android tablets δεν νμζ να υπάρχει απήχηση…αυτο γιατί οι περισσότεροι εμπιστεύονται την apple σαν εταιρία αλλα και για το έργο της!μην ξεχνάς ότι ο Steve Jobs υλοποίησε την ιδέα για tablets!(και πιο πριν είχαν γίνει προσπάθειες αλλα χωρίς αποτέλεσμα!)Ένας ακόμα λόγος λόγος που πολλοί προτιμούν το iPad ειναι γιατί έχει: 1)Υπέροχο design 2)Έχει υπεροχή αίσθηση αφής και χρήσης! 3)Το iOS ειναι πολυ πιο σταθερο απο το android! 4)Οι λειτουργίες που υπάρχουν τόσο στο iPad όσο και στο iPhone…ειναι πολυ καλα μελετημενες και προσεγμένες!Παρόλο που κάποιες λειτουργίες π.χ multitasking τις είχαν εφαρμόσει πριν το iOS…δεν ήταν τόσο σταθερές!Έχω δοκιμάσει παρα πολα smartphones και tablets!Η αίσθηση που σου αφήνουν τα android tablets ειναι πολυ καλη!Το iPad όμως σου αφήνει την αίσθηση ότι ειναι κάτι μαγικό!Νιώθεις πως είσαι μέρος της συσκευής και ότι δεν θέλεις να την αφήσεις απο τα χέρια σου! Και όσο για το οικονομικό θέμα…. Τα tablets ειναι είδος πολυτελείας!Τα επόπτες εφόσον έχεις τα χρήματα και θέλεις να πάρεις!Οπότε…μαζέψεις τα χρήματα και παίρνεις αυτο που νομίζεις ότι ειναι καλύτερο…πας…δοκιμαζεις τα tablets και όποιο σου αρέσει πας και το αγοράζεις!Για… Συνέχεια »

telas

Αν και δεν ειμαι Apple fan μπορώ να πω με σιγουριά πως οι τιμές είναι ο κύριος λόγος που δεν πουλάνε τα υπόλοιπα tablets όσο θα έπρεπε. Ενώ υπάρχει το hype για tablet το κοιτάνε ολίγον τι μονόπλευρα, σου λένε τώρα που υπάρχει ο ντόρος να το εκμεταλευτούμε και να βάλουμε υψηλές τιμές και αργότερα τις κατεβάζουμε. Αμ δε, καλώς η κακώς η apple έκανε τα tablet (αν και με ελείψεις) mainstream και υπαγορεύει τον ρυθμό οι κατασκευαστές δείχνουν να ακουλουθούν τον ρυθμό και σε αρκετές περιπτώσεις να ανεβάζουν πολύ τα στάνταρτς αλλά με μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως ο άλλος θα πάει να πάρει ipad επειδή αυτό γνωρίζει από πρώτο χέρι, επειδή ήταν από τα πρώτα που βγήκαν κλπ. Προσωπικά εγώ έχω καταλήξει σε δύο τάμπλετ motorola xoom και asus eee pad transformer, αν πέσουν οι τιμές ή τα βρω σε καλή τιμή από εξωτερικό κάτω από 500$ ή 500€ τότε ναι θα πάρω, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος. Υπάρχει και η περίπτωση των tablet με windows και αυτό για λόγους παραγωγικότητας, πχ ένα tablet με windows 7 capacitive Οθόνη και γραφίδα είναι το τέλειο εργαλείο για εμένα που σχεδιάζω και θα με βοηθήσει και… Συνέχεια »

Nik0s

Δεν νομιζω οτι υπαρχει μονοπώλειο,εγω βλεπω οτι υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλες εταιρειες που βγαζουν ταμπλετς,μεχρι και ταμπλετ πλαισιο υπαρχει.Μονοπωλειο υπαρχει πχ στις cpu με INTEL,AMD μονο 2 εταιρειες(ουτε και εδω μονοπωλειο, ειναι 2 εταιρειες).Μαλλον θες να πεις οτι ο κοσμος προτιμα το ipad

nikos14

Καλησπέρα, τα ανδροιδες tablet καλα φαινονται .. αλλα h nvidia tegra zone οπως αποκαλειται επρεπε να αναπτυχθει περρισοτερο πριν βγουνε ωστε να σταθει και οχι να πειραματιζεται. το ipad οποιος το χρησιμοποιει για ιντερνετ και παιχνιδια καλως , μπορει ευκολα να μεταπηδησει σε ενα ανδροιντ ταμπλετ ευκολα… Εγω που ειμαι μουσικος, σπουδαζω αρχιτεκτονικη για παραδειγμα… το πως ηχογραφω-γραφω 10 καναλια ηχου ( βλεπε irig) και μπορω να κανω ευκολο -γρηγορο rending στον αερα.. δεν μπορεις να πεις κατι αλλο… η APPLE πιστευω με το ipad θα ειναι για πολυ ακομα εκει που ειναι … γιατι εκμεταλλευεται παραπανω απο το φυσιολογικο το hardware και τις δυνατοτητες που εχει. ειμαι κατα των iphone αλλα ipad…. μονο ενα

eretikos

Προβλεψη.Μεσα σε ουτε χρονο τα ai….θα προσπαθουν να μοιασουν ta honeycamb.Και αν πεθανει και ο jobs θα παρουν και bluetooth και flash και αλλα.Αυτη την στιγμη το gallaxy 2 οδηγει την κουρσα στα κινητα.Στα tablet τιποτα ακομη.Αλλο πραμα ομως να παιζεις μονος και αλλο με αντιπαλο.Και οταν μαλιστα ο αντιπαλος λεγεται google.

Marios

Παιδιά το θέμα είναι οι εφαρμογές, αλλα και η απόλυτη αξιοπιστια / συνεργασία iPad,iPhone iMac , οποίος τα έχει και τα 3 και έχει την εμπειρία πως όλα αυτά συνεργάζονται πολύ δύσκολα αλλάζει, το θέμα λοιπόν δεν είναι τα χαρακτηριστικά, αλλα η εμπειρία χρήσης, εκεί κερδίζει η apple .
Απο την άλλη η οθόνη και μόνο του iPad , ips, είναι υπεροχή ……
Μετά το λειτουργικό android , είναι καλό, αλλα μπελάλιδικο, και τεράστια κατανάλωση μπαταρίας …έχει και πολλές προχειροτατες εφαρμογές , ε δεν θέλεις και πολλά για να πας κατευθείαν στο iPad ….
Αν και mac user θα ήθελα η apple να έχει σοβαρό ανταγωνισμό, μπας και εκεί στο Cupertino σταματήσουν τα φραπεδακια ,,,,, αλλα με αυτά που βλέπουν …. Δεν τους κόβω να βιάζονται ιδιαίτερα ……
Άλλωστε έρχεται το iOS 5 αλλα και το lion …… Οπότε ….τι ναλεμε τώρα …..

Γιώργος

Ως για αρκετό καιρό χρήστης των netbook χρησιμοποιώ επίσης και ένα laptop με 17αρα οθόνη για ευκολία χρήσης,έχω να πώ πώς με την έλευση των tablet έχω μετανιώση για την αγορά του netbook δέν μεταφέρεται τόσο εύκολα όσο ένα tablet και συνήθως πέρα απο το να γράψω μια εργασία στο Office να διαβάσω τα e-mail μου να δώ επίσης τα νέα στο techblog! δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω. όσο για την χρήση του? το χρησιμοποιώ μόνο όταν βρίσκομαι σε κάποια καφετέρια σε ταξίδια κτλ, οπότε γιατί να κουβαλάω όλο αυτο το βάρος, όσο για την ευκολία του keyboard δεν θα μου λείψει κιόλας με το ρυθμό που προχωρά η τεχνολογία πιστέυω πως τα tablet θα αντικαταστήσουν τα netbook και σίγουρα θα είναι το επομενό μου εργαλείο. όσο για της τιμές της apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό? σίγουρα και είναι τσιμπημένες αλλά η ποιότητα κατασκευής ο σχεδιασμός η αίγλη που προσφέρει η apple είτε iphone λέγεται αυτό είτε ipad δέν συγκρίνονται με καμία άλλη εταιρία τουλάχιστον μέχρι τώρα.Αν και μέχρι τα 27 μου χρησιμοποιώ software-hardware Microsoft με εξέπληξε πολύ η λειτουργία χρήσης των apple συσκευών σε πρώτη επαφή που είχα και όσο για τα adorid σίγουρα χρειάζονται λίγη δουλίτσα παραπάνω…

nikol75

χελλο! το UI της IOS του iphone ειναι χαλια στην εμφανιση,χρηση και πολυ περιορισμενο σε βασικες λειτουργιες τροποποιησης.το android υπερτερει σε ολα αυτα και μειωνεκτει στα apps. το android ειναι ενα ωραιοτατο μωρουδιστικο χερι με κοσμιματα που μοσχοβολαει και προσπαθει αν πιασει μια μπαλα ποδοσφαιρου ενα το iphone ειναι ενα χερι ενιλικου ανθρωπου που ανετα πιανει μια μπαλα μπασκετ.

Δημήτρης

Φίλε μου Νίκο….το UI ´ου iPhone ειναι παρα πολυ καλο…μπορει όντως να μην έχει πολλές επιλογές παραμετροποιησης αλλα το σημαντικότερο ειναι ότι ειναι απόλυτα σταθερο και λειτουργει χωρίς κανένα πρόβλημα…αντίθετα το android λειτουργικό παρολλο που προσφέρει τις τόσες επιλογές δεν ειναι απόλυτα σταθερο και αρκετές φορές παρουσιάζει προβλήματα!ΔΕν ειναι τυχαίο που ο καταχος ενός iPhone θα αντιμετωπίσει κόλλημα στο iPhone του μια φορά στα δυο χρόνια και αν…..στο android αυτο ειναι παρα πολυ συχνό φαινόμενο…

Nik0s

Ισως να είναι και Νικόλ και Οχι Νίκος :p

mimis.

εαν παραγκυλω το ipad απο αμερικη με 199$ θα εχει αγγλικα..
πως μπορω να βαλλω ελληνικο πληκτρολογιο..???
υπαρχει καποιο site που μπορω να το κατεβασω ή πρεπει να περιμένω το ios 5 σε περιπτωση που εχει αλληνικο πληκτρολογιο…??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.