iPad, Νέες αναφορές περί περικοπών στις προμήθειες οθονών

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το εργοστάσιο παραγωγής της Sharp στο Kameyama της Κεντρικής Ιαπωνίας έχει ρίξει στο ελάχιστο το επίπεδο παραγωγής οθονών για τα iPad της Apple. Η επιβράδυνση αυτή ξεκίνησε από τα τέλη του 2012 με την Apple να διαχειρίζεται τις ήδη προμηθευμένες οθόνες που έχει, ενώ προβλέπεται να διατηρηθεί για τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Δε γνωστοποιήθηκε αν η αλλαγή αυτή επήλθε λόγο της χαμηλής ζήτησης προς τα tablets της εταιρείας ή αν οι καταναλωτές προτιμούν το μικρότερο μοντέλο iPad mini, όπως επίσης δεν μπορούν να οριστούν οι συνολικές πωλήσεις tablet.

iPad 4, iPad, Νέες αναφορές περί περικοπών στις προμήθειες οθονών

Η Macquarie Research προβλέπει πτώση στις πωλήσεις των iPad γύρο στο 40%, με πωλήσεις που θα φτάσουν τα 8 εκ. τεμάχια σε σχέση με τα 13 εκ. τεμάχια που πωλήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2012. Οι φήμες περί προβλημάτων φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρκετά και τη τιμή της μετοχής της Apple, η οποία έχει φτάσει πια σε τιμή κάτω των 500 δολαρίων. Σύμφωνα με την αναφορά, η εταιρεία ζήτησε από τις Japan Display, Sharp και LG Display να μειώσουν σημαντικά τις προμήθειες οθονών για το iPhone 5 – κάτι που φημολογήθηκε και λίγες μέρες πριν – σε σχέση με το αρχικό πλάνο των 65 εκ. τεμαχίων για τους τρεις πρώτους μήνες του 2013.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος

Μπορεί να είναι τρικ για να πάρει τα φώτα λίγο επάνω της η Apple μετά την CES 2013..!!

vitalogy

Mα ειναι δυνατον να πιστεψει καποιος οτι για το πρωτο τριμηνο του ετους που θεωρειται και νεκρη περιοδος η apple ειχε παραγγειλει 65 εκατομμυρια οθονες?

bobo1704

Μάλλον είναι ένα απο τα κλασσικά επικοινωνιακά “τρικ” των εταιρειών πριν απο κάποια μεγάλη ανακοίνωση κυκλοφορίας ενός νέου προϊόντος… Αν όμως πρόκειται για αλήθεια… τότε αρχίζει η κατιούσα για την Apple κι αναλογιστούμε και την ύπαρξη του “φθηνού” iPHONE… ίσως να είναι και αλήθεια τελικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.