iPad, Μειώθηκε το μερίδιο αγοράς του αλλά ακόμα κυριαρχεί

Σύμφωνα με το IDC η Apple κυριαρχεί για ακόμα μία χρονιά στο χώρο των tablets, με τα μοντέλα iPad να κατέχουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από οποιοδήποτε άλλο brand. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 διατέθηκαν στην αγορά περίπου 22.9 εκ. τεμάχια iPad (όλα τα μοντέλα), με την Apple να κατέχει το 43.6% από το συνολικό μερίδιο αγοράς. Την ίδια χρονική περίοδο του 2011 η εταιρεία κατείχε το 51.7%, χάνοντας δηλαδή ένα σημαντικό 8.1%.

Δεύτερη και αρκετά έως πολύ πιο πίσω έχουμε τη Samsung, η οποία την εν λόγω χρονική περίοδο διέθεσε 7.9 εκ. τεμάχια στην αγορά, αυξάνοντας όμως το μερίδιο της στο 15.1%, δηλαδή κατά 263% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2011. Amazon, ASUS και Barnes and Noble ακολουθούν, με μερίδια αγοράς 11.5%, 5.8% και 1.9% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνολικές πωλήσεις tablet αυξήθηκαν κατά 75.3% σε σχέση με το 2011.

ipad market share, iPad, Μειώθηκε το μερίδιο αγοράς του αλλά ακόμα κυριαρχεί

ipad market share, iPad, Μειώθηκε το μερίδιο αγοράς του αλλά ακόμα κυριαρχεί

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Δυστυχώς ή ευτυχώς θα αργοσβήσει η apple..και όχι επειδή δε θα συνεχίζει να βγάζει καλά προιόντα…αλλά επειδή οι υπόλοιπες εταιρίες θα την ξεπεράσουν σιγά σιγά..αν συνεχίζει να στηρίζεται στο γνωστό ios το οποίο συνεχίζει να μένει ίδιο ενώ τα υπόλοιπα λογισμικά εξελίσονται δεν έχει μέλλον..το hardware το δανείζεται από άλλους κατασκευαστές, οπότε ότι καταφέρει θα το καταφέρει μόνο αν εξελίξει το ίδιο,εδώ και 5 χρόνια, ios…

hankies

Φοβερή εξέλιξη τα άλλα λογισμικά.

Talos

…όλα τα παραπάνω, συν την κάπως αλλαζονική συμπεριφορά της Apple.

jimo

δεν μπορω να καταλαβω γιατι το ios θεωρειται βαρετο αλλα το παραβλεπω μιας και προκειται για το ποιο σταθερο λειτουργικο που υπαρχει που δεν λαγκαρει και δεν κολαει!

αλλα αν παλι το θεωρειτε βαρετο αΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ JAILBREAK!!! σιγα την εξελιξη κιολας που εχουν τα αλλα λογισμικα ολα κανουν ακριβως το ιδιο πραγμα με διαφορετικους τροπους!

σαν το ios δεν εχει εγγυηση και ας μενει το ιδιο!

dimitris

Το οτι είναι σταθερό και smooth πιστεύω όλοι το παραδέχονται.Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορείς να ζητάς σαν εταιρία 800 ευρώ ενώ δεν εξελίσεις καθόλου το λογισμικό σου.Δέχομαι ότι έχει φτιάξει ένα ποιοτικό κινητό από θέμα κατασκευής,δέχομαι ότι εξελίσει το hardware του,αλλά κακά τα ψέματα η εξέλιξη του software ενός κινητού είναι πάρα πολύ σημαντική ειδικά όταν πουλάς ένα προιόν τόσο υπερκοστολογημένα.Θα πρέπει να δικαιολογήσεις τα λεφτά πού ζητάς, για να το πω διαφορετικά.

alexandros

Ωραία να τα βλέπεις τα tablets αλλά σε λίγο καιρό θα σκάσει και αυτή η φούσκα. Τα κινητά με 5 ίντσες παρέχουν ικανοποιητική εμπειρία χρήσης/internet εν κινήσει, ενώ όταν φτάσουμε να έχουμε laptops που γίνονται και tablets με σωστή επίδοση για βολική χρήση εκτός γραφείου, τότε bye-bye ηλίθια tablets που η μόνη διαφορά από ένα smartphone είναι να μην χωράτε στην τσέπη.

Νικόλας

Σωστός ο αλέξανδρος. Τα tablet εμφανίστηκαν μόνο και μόνο επειδή τα έβγαλε η apple. Και εγώ πιστεύω πως το μόνο χρήσιμο είναι ένα smartphone και ένα λαπτοπ. Όλα τα άλλα είναι για να θρέψουν καταναλωτισμό μας.
Μόνο εγώ περιμένω να βγει λαπτοπ με οθόνη αφής αντί για πληκτρολόγιο;

tasos

δεν υπαρχει τιποτα πιο fail απο laptop με οθονη αφης.ξερετε εσεις καλυτερα απο τις εταιριες και μιλατε για φουσκα.τα tablets αρεσουν στον κοσμο λογω αφης.ειναι ωραια αισθηση σε παραμυθιαζει.τα 5ιντσα τηλεφωνα επισης Fail.ποτε δεν θα τα παρει η μαζα γιατι δεν βολευουν απλα.η καλυτερη περιπτωση που σε λιγο θα διαδοθει ειναι tablets με αποσπωμενο πληκτρολογιο και θα εχεις 2 σε 1.υπαρχουν και τωρα αλλα δε φτανουν σε ισχυ ενα καλο laptop.

mike

ρε παιδια ελεοσ με μερικους,θεωρουν βαρετο το ios στο ipad και εξελιγμενο το android στο tablet,ρωταω τωρα μερικους ειχατε ποτε ipad και tablet με android? η απαντηση ειναι οχι ε μην εκφραζετε και γνωμη τοτε,στο κινητο ειναι αλλο θεμα αλλα στα tablet μονο η microsoft μπορει να ανταγωνιστει την apple..(εχω one x και ipad 3 )

Voyager13

Η αγορά των Tablet μέρα με την μέρα μεγαλώνει. Μην κρίνετε με βάση τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις . Το iPad αλλά και τα υπόλοιπα υπάρχει λόγος που πουλάνε. Δεν θέλουν όλοι ένα τεράστιο smartphone , κάποιοι δεν θέλουν καν smartphone , ένα tablet όμως είναι ένας σχετικά οικονομικός και ΑΠΛΟΣ τρόπος να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή. Η εμπειρία ενός tablet εκεί που το laptop δεν βολεύει, δεν συγκρίνεται ακόμα για έναν έμπειρο χρήστη.

manolis

Η αγορά είναι ο τελικός κριτής για κάθε εταιρεία.Το στοιχείο το οποίο ανέβασε την Apple στην κορυφή ήταν η καινοτομία,δυστυχώς πλέον φαίνεται να στερεύει από αυτήν,φταίει η τιμή κατα πολύ.Μην ξεχνάμε ότι όταν πρωτοβγήκε το ipad δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσο ισχυρούς αντιπάλους και σε τόσο ανταγωνιστικές τιμές.Η χρησιμότητα των Ταμπλετ περιορίζεται,αισθήτα επειδή δεν έχουν φυσικό πληκτρολόγιο,πάντως για κάποιον που ταξιδεύει συχνά ειναι must.

dimitris

@mike η απάντηση είναι όχι κατά τη γνώμη σου..Άφησε τον καθένα να έχει τη γνώμη του…Δεν είπα ότι είναι εξελιγμένο το android στο tablet…είπα ότι εξελίσεται με κάθε επόμενη έκδοση..όπως και το windows,το blackberry…μόνο το ios έχει μείνει εκεί πού ήταν…χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές,χωρίς κάτι το καινούργιο..Για να μην παρεξηγηθώ,το ανέφερα και πριν…το ios είναι σταθερό αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει να δείξει κάτι καινούργιο κι αυτό κουράζει…έχει ήδη κουράσει…

lorentzos

Τη θεωρούμε εξέλιξη απο ενα σταθερότατο ios? Να φτιάξουν π.χ live screensaver? να δείχνει τον καιρό χωρίς να ανοίγεις την εφαρμογή? θες υπομενου μετα το κυριος μενου? Θες φατσα μόστρα ημερολογιο χωρις να ανοιγεις την εφαρμογη? Απο το Mac OS X, 10.0 Cheetah που βγήκε στις 24 Μαρτίου 2001 μεχρι το σημερινό 10.8.2 mac OS X Mountain Lion ειδατε θεαματική εξέλιξη? Αν ναι να μας την πείτε, εαν οχι γιατι η Aplle πουλάει ακομα το mac os x? Το θέτω σαν ερώτημα σε αυτούς που θέλουν την εξέλιξη πως την φαντάζονται…….

vasilis

Συμφωνω με @lorentzos απόλυτα … Αλλωστε το android οπως είπε ενας φίλος παραπάνω είχε λόγο να εξελιχθεί, το ios έχει ωριμάσει πλέον. επίσης δυστυχώς κάθε εξέλιξη – αναβάθμιση του android σημαίνει πως θες και νεα συσκευη γιατι κακα τα ψεμματα ΔΕΝ υπαρχει υποστήριξη! Τώρα για το ios συμφωνω πως θελει ομως ενα φρεσκαρισμα…δεν εννοω widget, live tiles οπως θελετε πειτε τα και τετοιες ανουσιες παπαριες. εννοω να σου δινεται η δυνατοτητα να παραμετροποιεις καλυτερα την συσκευη σου… εμενα πχ με κουραζει που πρεπει να πηγαινω καθε τοσο 3 βηματα να ανοιξω-κλεισω 3g. Με κουραζει που δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαξω τον ασπρο φοντο σε επαφες-ρυθμισεις-μηνυματα σε μαυρο ας πουμε… με κουραζει οτι δεν μπορω να αποθηκευσω κατευθειαν κατι σε στικακι και πρεπει να εχω ενα pc ανα χειρας … γενικα του λειπει ενα φρασκαρισμα, μια νεα ιδεα κατι που θα με κανει να ξανα-ασχοληθω λιγο και να το ψαξω… επισης εκει που πρεπει να γινει ακομη καλυτερη δουλεια ειναι το icloud… εχουν πραγματακια να φτιαξουν ακομη!

azriel84

To No1 στη λίστα πουλάει περισσότερο από τα Νο2 έως 5 μαζί. Αντί να συζητάτε για λειτουργικά, ρίξτε μια ματιά στα app stores. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.

Όσον αφορά το στάσιμο iOS, η Κυριακή είναι κοντά…και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

lorentzos

Ο/Η vasilis με αυτό συμφωνώ και εγω, να κάνουν το λειτουργικό πιο εύκολα διαχειρίσιμο και όχι για μια απλή κίνηση να θες συνχρονισμους κλπ…

vasilis

@azriel εγώ μαζί σου είμαι, αλλά ρε φίλε αυτο με την Κυριακή δεν το πολυ-κατάλαβα! Για κανε το πιο λιανά….

skace13

@jimo Αν ειναι να παιρνω ενα κινητο 800 ευρω για το λογισμικο του και μετα να του κανω jailbreak αστο χαθηκε η μπαλα.Ακομα δεν κανει οτι κανει το Android και το ιδιο κινητο σε δυνατοτητες με το ios εχει 300 euro (nexus4 και αλλα).Στο μονο που ειναι καλυτερο και το παραδεχομαι ειναι το touch του,αλλα το android εχει αλλα 10 πλεονεκτηματα εναντι του ios.

gregorykotsias

λοιπον…εγω πιστευω οτι το καθε λειτουργικο ειναι για τις αναγκες του καθενος και οτι του αρεσει.εγω ειμαι χρηστης ενος android κινητου και συκγικριμενα το samsung galaxy nexus και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.ομως εδω που τα λεμε το ios ειναι πιο καθαρο δηλαδη πιο ωραιο και εχει ωραια αφη.παντος αν καποιος συκγρινει ενα nexus με ενα iphone 5 δεν θα παρατηρησει μεγαλες διαφορες….τωρα οτι θελει ο καθενας πιστευει.

bobo1704

Ε καιρός ήταν… Αρχίζουν και καταλαβαίνουν κάποιοι “troll” οτι με τα ίδια χρήματα αγοράζουν κάτι πολύ καλύτερο… Κι οτι κάτω απο τα γυαλιστερά πλαστικά κρύβεται ένα συνηθισμένο hardware…

gregorykotsias

ωραια αφη ενω στις συσκευες της apple…

traackbytrack

Εγω εχω στην κατοχη μου 2 ταμπλετες.Ενα ipad 4 και ενα Samsung Galaxy tab 2…Για να πω την αληθεια το ipad εχει εξαιρετικη οθονη σχεδον ερωτευσημη 🙂 Απο κει και περα εινα εξαιρετικα tablets και τα δυο.Οσο αφορα τις εφαρμογες το android εχει αρκετες εφαρμογες και τρεχουν πολυ καλα στην οθονη του Samsung Galaxy Tab 2 ειμαι υπερκαλυμενος.Στο ipad με χαλαει που ενω εχει πολλες εφαρμογες πολυ λιγες ειναι γραμμενες σε αναλυση HD αποτελεσμα οι περισσοτερες να φαινονται πολυ χαλια στην οθοναρα του.Αρα στην ουσια οι πολλες εφαρμογες στην Ελλαδα ειναι δωρο αδωρο.Κατα αλλα με βολευει πολυ που το Samsung παιρνει sd card και μπορω να βαζω πολυ ευκολα οτιδηποτε θελω να δημιουργω φακελους κτλ…Απο την αλλη το itunes μου σπαει τα νευρα (ποτε δεν το χονεψα) αλλα ευτυχως εχει κυκλοφορησει μια third party εφαρμογη πολυ καλυτερη του itunes που εχει κανει τη ζωη ευκολη….Οσο για το smooth το ipad σιγουρα ξεχωριζει…Τελικα και το ipad και το samusng ( android tablet) ειναι πολυ καλα tablets και εχει το καθενα τα θετικα του και τα αρνητικα του….οτι αρεσει στον καθενα….

Ιουστινιανόs

Ε αφου το χρυσοπληρώσαμε να μην το χρησιμοποιήσουμε;;;

foro-xristos

@traackbytrack τι δεν εχουμε στην ελλαδα? τωρα ή δεν εχεις ipad ή δεν ξερεις! εχει ολες τις εφαρμογες ολες ομως. παιδια οτι αρεσει στον καθενα 🙂 και οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους σε οτι αφορα την αγορα και αφηστε το ios που αν και εχει μεινει σταθερο πιανει ενα τοσο μεγαλο μεριδιο αγορας και βγαζει ενα κινητο-tablet το χρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.